Plieur Creative Commons License 2010.08.29 0 0 6411
Lehet hogy a mostani politikai vezetésnek is hasonló bemutatót kell tartani mint annó 1975-ben Ceau-nak:)
Amikor dúlt a nagy vezérkari veszekedés ki mennyit kapjon a fejlesztési programokból ( az a nagy fejlesztési hullám a 70-es években, elméletileg 5 éves tervenként akartak 1 tengót, azaz 3 db legyen 1985-ig, de az első 1970-75-re győzött a légvédelem:), Kub-okat vettek tengó helyett), a begurult Martes altengernagy odahívta a térképhez Ceau-t, kezébe nyomott egy vonalzót, és megkérte mérje le a a távolságot Konstancától Bukarestig illetve Iasi-tól Bukarestig, aztán mondja meg hol a legrövidebb út bejönni az oroszoknak ...:)
A helis dolog gyanús, ugyanis fedélzeti helije jelenleg 3 hajónak van ( Regele Ferdinand, Regina Maria, Marasesti), Puma Socat-ok, figyelembe véve a váltást is max 6 db lehetne a 11 Seasprite-ból. A Marasesti helikopterhordozó cirkáló/ könnyűcirkáló/romboló/fregatt lassan 35 éves, már a kivonást emlegetik.
A kérdés hogy komoly anyagi kell hozzá, most amikor épp dúl a cirkusz a költségvetés körül. Ehhez hasonló csak 2005-ben volt, amikor a Regina Maria legénysége sztrájkba lépett miután nem fizették ki a napidíjuk 50%-át ( az Active Eandavour/Földközi tengeren voltak 3 hónapig) :)


Előzmény: Kuruc71 (6408)