Kuruc71 Creative Commons License 2010.08.29 0 0 6409
Tegnap volt alkalmam nem hivatalosan beszélni egy tengerésszel aki részt vesz a RAN tengóvadász fregatt fedélzeti helikopter beszerzés értékelésében. Mint azt tudjátok két típus van mindössze versenybe a MH-60R és a NFH-90 es.

Elmondása szerint a MH60R egy rendszerben álló kiválló gép. Az európai meg egy igen könnyen vezethető helikopter ami haditengerészeti alkalmazásra majd hogy nem teljesen alkalmatlan. A fő kritika nem a szenzookat érintette mert azok majdnem ugyan azok, hanem a heli kialakítását. Pl heli alján lévő radardóm és a fedélzet között alig ( írd és mond ) 12 cm van. Egy erősebb leszállásnál vagy amikor a tenger és a rajta lévő hajó imbolyog hát bizony nagyon könyen oda lehet verni a radart. Az meg hogy ez mivel jár ugye nem kell részletezni.

Az ARMY által használt MRH-90 helikkel is gondok vannak ( az alap heli ugyan az mint a NFH-90 es ) főleg hajtómű gondok vannak. Van "saját" kompresszorlapát elhagyás és elég érzékeny a külső tárgyakkal való találkozásra is. A hajtóműves cég szakemberei már két hónapja itt vannak folytatják a vizsgálat hivatalosan de nem hivatalosan a tengerész elmondta hogy tudják mi a baj de ameddig a vizsgálat nem zárul le addig ugye nincs eredmény ( ami már meg van ) és közben időt akarnak nyerni hogy az upgrade-t kidolgozzák mert baromi nagy balhét csapnának az ügy körül. Az Ausztrál haderő rendszerint az áron nem balhézik mert a legjobbat akarja de ha nem kapa meg akkor világgá kürtöli és országra való tekintet nélkül fel is bontja a szerződés és visszadobja az árut, ahogy ezt a KAMAN cég helijeivel is megtették legutóbb. Azok a helik ( baromi drágák ) amgy most egyes infók szerint lehet hogy Román felségjellel fognak repülni. De ez utóbbi csak pletyka.
Előzmény: Kuruc71 (6408)