_vs120_ Creative Commons License 2010.08.21 0 0 30
Azt viszont még egyszer sem írtad fel, hogy az elektromágneses zavarásod konkrétan mekkora és milyen összetevőkből áll, valamint hogyan modellezhető.

Egyébként is elvi problémám van azzal, hogy az elektromágneses tér ezreléknyi nagyságú zavarásokat okozna anélkül, hogy ez a hétköznapi életben észrevehető lenne.
A hold tömegvonzásának hatására az óceánok 10 méteres árapályt szenvednek, noha a hold csak a gravitációs gyorsulás 1:50000 részét változtatja. Hogyan lenne hát lehetséges egy 1:1000-es perturbációt a hétköznapi életben nem észrevenni?

Igazából az az érzésem, hogy messzemenően eltávolodtál a tudománytól, és már az áltudományos érvelések birodalmába kerültél át. Ebből a sűrű zavaros bozótosból már nagyon nehéz kikeveredned.
Az elektromágneses teret, mint valami megfoghatatlan és sötét erőt próbálod felhasználni, mintha félnünk kellene a hatalmától. Elhibázott tekintélyre való hivatkozás ez az érvelésedben. Nem a középkorban élünk, ahol a paraszt csodálattal vegyes félelemmel borult térdre a "delejes" csodák előtt.
Duplán elhibázott tekintélyre való hivatkozás, hogy a kísérletedet egy kvázi mesebeli helyszínre helyezed: a klasszikus kastély legmagasabb toronyszobájába (Brémai ejtőtorony) űzöd a kísérletet, mint megmentendő várkisasszonyt, amelynek védelmét a hétfejű sárkány képében a mainstream fizikusok hada testesíti meg.

Első dolog hát, amin túl kell lépned, az ez a mesevilág, amely téged valóban Galilei korába repít vissza - legalábbis a köznép hiedelmei és értelmi szintje terén. Tudományos érveléstechnikai szempontból a legfontosabb, hogy mentesülj a gyermekbetegségeidtől: a legtöbbet használt álcázott tekintélyre való hivatkozástól és az árnyékboxolástól. Természetesen az árnyékboxolást befejezni még sokkal nehezebb lesz számodra, mivel a beszélgetésednek semmi előre meghatározott célja nincs, maximum annyi, hogy fenntartsd a homályos kísérleted körüli status quo-t. Értem, hogy lélektani szempontból a kibillenés és nyitás az vitapartner felé számodra a mostani állapotodban végzetesnek tűnik, de nem halogathatod a végtelenségig. Ha mégis ezt teszed, akkor a bohócok és pojácák sorsára jutsz, ami sokkal de sokkal megalázóbb a most magadra erőltetett kitaszított mártír tudós szerepénél.
Előzmény: iszugyi (28)