renegade Creative Commons License 2010.07.02 0 0 259
Magyarra, mert az előző lincolni megfolgalmazást még itten a topic-töritanár sem fogta

Aki nem fogja, miről van itt szó, az pont te vagy. Értem én, hogy miről hadoválsz, csak éppen annak, amit leírsz, nagyjából annyi köze van a Zengőn építendő radarhoz, mint mondjuk egy szem narancsnak egy CNC-esztergához. Semmi.

Többször leírtam már, hogy a légtérfigyelő radar nem zavar senkit, még az irakiakat és a tálibokat sem. Érdektelen. Ami érdekes, hogy odatoljuk-e az orrunkat vagy sem. Vagyis azt kell vizsgálni, ott vagyunk-e Irakban, illetve Afganisztánban, és indokolt-e, hogy ott legyünk. Ha ott vagyunk, radar nélkül is haragszanak ránk, és ha van radar, akkor se haragszanak ránk jobban. Ha nem vagyunk ott, akkor meg aztán végleg tök mindegy nekik, építünk-e a saját légterünk ellenőrzésére radart vagy sem.

Még egy dolgot vizsgálhatsz: haragszanak-e egy országra csak azért, mert NATO-tag. De ez megint független a radartól. Ha egy tálib hadjáratot akar indítani az összes NATO-ország ellen, akkor tök mindegy neki, hogy áll-e a Zengőn radar, vagy sem.

Na akkor összefoglalólag: van értelme arról beszélni, ott kell-e lennünk Afganisztánban, van értelme arról beszélnünk, hogy kell-e NATO-tagnak lennünk, de a radarnak ehhez annyi köze van, mint annak, hogy én váltok-e zoknit naponta vagy sem.
Előzmény: Antisystem (256)