Antisystem Creative Commons License 2010.06.30 0 0 216

Tudod, az igazi demokráciákban ez úgy működik, hogy ha te ordas hülyeségeket próbálnál értő közönség előtt előadni, akkor a közelébe se engednek a mikrofonnak, mert az előadás vázlatát előre be kell adni

Na, pont ez az, amit legfeljebb pszeudo-demoráciának hívnak, elitista mocsoknak, mert egy igazi demokréáciában senki nem vitatná el a demosz jogát, hogy maga döntsön, valami érdekli-e, egyetlen rohadt "élcsapat" sem venné a bátorságot, hogy megszabja, a demosz mit hallhat, és mit nem.

 

Én általában a demokrácia híve vagyok, már csak azért is, mert életem első három évtizedét diktatúrában éltem le. De ha én lettem volna a miniszterelnök, a társadalmi vitát lebonyolítottam volna három hónap alatt, utána pedig felépíttettem volna a lokátort a Zengőn.

Értem. A kérdés pusztán az, hogy ha te eldöntötted jó diktátor módra, hogy akkoris a Zengőn lesz a radar, ha a fene fenét eszik is, akkor miről folytattál volna társadalmi vitát, és minek. Hogy megadd a demokrácia, a demosz krátoszának látszatát, illúzióját?

 

Mondjuk engem zavarna, ha nagy nyilvánosság előtt csinálnék hülyét magamból,

Csak szólnék, hogy éppen valami olyasmit teszel:)))

 

A pacifistaságról meg annyit, hogy én csak egyet szeretnék, azt, ami ezen hírhedett szavakban leíratott:

if God wills that [the war] continue, until all the wealth piled by the bond-man's two hundred and fifty years of unrequited toil shall be sunk, and until every drop of blood drawn with the lash, shall be paid by another drawn with the sword, as was said three thousand years ago, so still it must be said "the judgments of the Lord, are true and righteous altogether

 

Egy történelemben otthonosan járó számára nyilván nem okoz gondot a személy, és kontextus beazonosítása... horribile dictu úgy rémlik, kötelező tananyag:))

 

ÜdV

Előzmény: renegade (213)