renegade Creative Commons License 2010.06.30 0 0 213
Köszönöm a féltő gondoskodásodat, de én talán maradnék a saját véleményemnél, és annak minden lehetséges módon való hangoztatásánál... ugye nem baj?

Mondjuk engem zavarna, ha nagy nyilvánosság előtt csinálnék hülyét magamból, de hát különbözőek vagyunk, van, aki erre még büszke is.

Valóban, egy hardcore diktatúrának, vagy olyan lelkületet képviselőknek szokott olyan ötlete lenni, hogy meg akarják mondani, hogy mi a tények "helyes értelmezése" és mi a tények "helytelen értelmezése". Más helyeken ez nincs szokásba

Dehogy nincs. Tudod, az igazi demokráciákban ez úgy működik, hogy ha te ordas hülyeségeket próbálnál értő közönség előtt előadni, akkor a közelébe se engednek a mikrofonnak, mert az előadás vázlatát előre be kell adni, és abból már látszik, értesz-e az adott témához, vagy sem. Ha nem, akkor sajnos marad neked az internet, ahol aztán mindenki olyan büszkén ágálhat a legnagyobb baromságok mellett, hogy csak na. De ettől a baromság még baromság marad, az illető meg csak annyi fórt kapott, hogy nem látja a másik arcát, amikor az továbbgörget az egérrel.

És ezek pont ugyanannyira legitim vélemények, mint a tiéd... se jobban, se kevésbé...

Legitim abban az értelemben, hogy mindenkinek joga van kimondani a véleményét. De ettől még a véleménye lehet életveszélyes hülyeség. Arra a radarra szükség van, hogy miért, azt már sokan leírták. Én általában a demokrácia híve vagyok, már csak azért is, mert életem első három évtizedét diktatúrában éltem le. De ha én lettem volna a miniszterelnök, a társadalmi vitát lebonyolítottam volna három hónap alatt, utána pedig felépíttettem volna a lokátort a Zengőn. Nehogy már pár ezer hőzöngő félhülye fontosabb legyen, mint a tízmilliós lakosság biztonsága (a hőzöngőket is beleértve!). (És akkor még a bajba jutó repülőgépeken ülő emberekről nem is szóltam!)
Előzmény: Antisystem (207)