renegade Creative Commons License 2010.06.30 0 0 202
igazándiból pont azt kellett volna tenni, amit azután jóval később, 1944-ben is - a Nyugat fele menni akarókat zokszó nélkül, integetve átengedni

Nehéz dolga lehet melletted az asszonynak, ha tényleg töri szakos. Türelmesen végighallgatni ekkora butaságokat, kedvesen rád mosolyogni és nyelni egyet, na ez egy házasságban még elmegy, de itt nem égetném magam a továbbiakban a történelemmel a helyedben. A fórumozóknak nem kötelező a családi békesség kedvéért türelmesen mosolyogni minden szakmai képtelenségen.

És igen, a multunkról, történelmünkről mindenkinek van véleménye, akit ez foglalkoztat, mert ismeri a haza fogalmát, nem csak a zsebét. A "kompetencializmus" meg pünkt a Nyugat egyik eltaposandó, irtandó ótvar mocska

Engem nem az zavar igazán, ha valakinek olyasmiről van véleménye, amiről nincs diplomája, engem az zavar, de nagyon, ha megfelelő ismeretek nélkül nyilvánít véleményt. Te ezt teszed. Még azokat a tényeket is, amiket ismersz, teljesen rosszul értelmezed, de az arcod akkora, mint egy ház. A "kompetencializmus" pedig nem csak a Nyugat "mocska". Mindenhol, ahol a tudományos tényeken alapuló következtetéseket az adott területen komoly tudásanyagbeli hiányosságokkal küzdők próbálják támadni -- esetleg a logika elemi szabályait is felrúgva --, ott valamit kitalálnak erre. Rákosinak "kapitalista trükk" volt, Torgyánnak "kommunista trükk", a sötét zöldeknek vagy a hozzád hasonlóan elvakult pacifistáknak "kompetencializmus, a Nyugat mocska".

most van jó döntésünk, tök felesleges önként a nyaktiló alá tenni a fejünket... Most lovat kell váltani...

Az egyetlen jó döntés, ha megépítjük azt a lokátort, éspedig a Zengőn. A megépítését pedig senki sem veheti támadó szándéknak, az önvédelemhez mindenkinek joga van. Nyaktiló alá akkor tesszük a fejünket, ha nem építjük meg.
Előzmény: Antisystem (190)