renegade Creative Commons License 2010.06.30 0 0 189
én meg erre azt mondom, hogy Eger vára is Magyarország egy részét védte - meg sajna mellesleg azt a Nyugatot is, amelyik ezt a védelmet arra használta fel később, hogy erejét megtartsa, majd az oszmán birodalom elvonulása után ők igázzanak le, és rendezkedjenek be...

Ugye nem akarod azt mondani, hogy Eger várát harc nélkül kellett volna átadni a törököknek? Akkor, ott az volt a feladat, hogy a török megszállás ellen védekezzünk. Az, hogy ezzel várvédők a Nyugattal is jót tettek, az esemény kikerülhetetlen következménye, de ettől még a feladat adott volt. És hogy utána mi történt, hogy a Habsburgok miért rendezkedhettek be itt további évszázadokra, azt nem csak Eger befolyásolta, sőt szerintem az befolyásolta legkevésbé. Kár is ebbe a kérdésbe belemenni, mert egész történészkonferenciát lehetne szervezni róla, ahol nekem talán igen (történelem szakot végeztem), neked viszont biztosan nem osztanának lapot, mert nagyjából annyira vagy a szükséges ismeretek birtokában, mint én a te szakmádénak, bármi is legyen az. (De hát ugye van néhány téma, amihez a magyar ember alanyi jogon ért, mint például az autóvezetés, a gyereknevelés, no meg persze a történelem. :-(( )

És akkor itt térjünk vissza a lokátor kérdésére. A NATO-nak nyilván jó, ha minden tagországa tudja, mi folyik a légterében. De elsődlegesen mégiscsak a mi érdekünk, hogy fogalmunk legyen arról, mi folyik a fejünk felett. Örüljünk neki, hogy még pénzt is adnak rá, biggyesszük már oda azt a radart a Zengőre, és legyen végre vége ennek az őrült lázálomnak.
Előzmény: Antisystem (173)