angie999 Creative Commons License 2010.06.05 0 0 18232
14:25 | Megnyitották Felsőzsolcán a homokzsákokból épített gátat, így a város belsejében ragadt autókat kiengedték - tájékoztatott kollégánk, aki szintén el tudott indulni. A vízszint azonban továbbra is emelkedik és már azokon az urtcákon is áramlik a víz, amelyek korábban védve voltak. A városban már mindenki dolgozik, szervezettségnek azonban sajnos alig látszik nyoma.

14:05 | Felsőzsolcát teljesen körülfogta a víz - tájékoztattak kollégáink a helyszínről, akik szintén ott ragadtak a város közepén. Rámpás autómentő kocsi emeli ki az autókat, azonban kérdéses, hogy az autósok mikor tudnak kijutni a városból.

11:55 | A katasztrófavédelem mentést irányítójától úgy tudjuk, eddig 600 embert mentettek ki az elöntött utcákban Felsőzsolcán, ahol már több vályogház össze is roggyott. A város több pontján homokzsákokkal próbálják visszatartani és elterelni a vizet, ami a város 37-es főút felőli oldalán méteresnél is nagyobb magasságot ért el már. Az autópálya felőli körforgalomnál betörő vizet megpróbálják a házaktól távolabb terelni.
Előzmény: angie999 (18231)