Colmar Creative Commons License 2010.05.15 0 0 17998

Egy kis zavar: Ha ugy gondolod hogy kell a jó vérvonal de az értékhatárt ennyire alacsonyan húzod meg, hogy leszel biztos abban a jó vérvonalban?

Aztán,  a kiskutyákban lévő 50% az amit a tartással, neveléssel a gazdája tesz bele.

De 50% a tenyésztőnél megy bele, ugyanis az egészség, a jellem, stb a tenyésztőnél alapozódik meg még a kölyök megszületése előtt a szülők kiválasztásával, azok tartásával, a vemhes szuka helyes tartásával, majd a megszületett kölyök helyes "irányba állításával".

Tarthatod Te bármilyen ideális módon a 30 ezres, felelőtlenül szaporított kutyát, vagy lesz belőle kutya vagy nem. Akkor inkább menhelyről vagy fajtamentőktől szerezz be, és akkor még azt a 30-at sem kell kiadni érte.

 

Én azt hiszem, hogy sokan azt gondolják hogy az a tenyésztő aki elkéri a minőségi kölyök árát, az lenyúlja a vevőt, ebből akar meggazdagodni pedig nem csinál semmit a pénzért. Összeereszti a szülőket, aztán leellik az anya, az szoptat, majd eladja a kölyköket. Tehát egyszerűen nem értik meg, hogy mi a tenyésztés.

És sokszor látom hogy nem hiszik el hogy éppen a szaporító az aki ezt csinálja. Csak azt értik hogy a harmadát-negyedét kéri, és ez a lényeg.

 

Előzmény: originkerub (17997)