repanse Creative Commons License 2010.05.15 0 0 1385
Nagyon érdekes, amit írtál és tulajdonképpen még logikus is tűnhet.
Tavaly egy súlyos magánéleti válságon estem át, amikor kezembe került Annie Besant: A karma - az ok-okozat törvénye c. írása ( http://www.globenet.hu/teozofia/Olvas/36_Karma.html ), ami nagyon sokat segített.Röviden arról van benne szó, hogy az emberen nyugvó gondolati élet az, ami a sorsát, a körülményeit , vagy a karmáját meghatározzák és így esetleg változtatni is tud rajta. Akkor azt gondoltam , hogy miért nem beszélnek erről az antropozófiában? És ezek után akadtam rá Bistey Zsuzsa lejegyzett előadásaira, ezt ide be is linkeltem ( http://www.scribd.com/doc/19492230/Misztikus-es-okkult-meditaciok ), ami egybe cseng a teozófiai írással.
Ezek után nagyon érdekes volt Steinertől a Morál és karma c. előadást elolvasni ( http://www.freeweb.hu/antropozofia/moral-karma.htm ) , ami az irigység és a hazugság hatásait vizsgálja meg .
Úgy gondolom, a karma szempontjából óriási szerepe van a szeretetnek, Adept is erről írt, a megbocsátás karma oldó erejéről nem is beszélve.
Lehet, hogy nem minden betegség karmikus, előfordulhat ,de valószínűbbnek tartom, hogy nem véletlenül történik, hanem az ember gondolatainak következménye . Amúgy Steiner gyakran a helytelen táplálkozást jelöli meg a betegségek okaiként.
Előzmény: fejlődő (1383)