Keresés

Részletes keresés

Cipó Creative Commons License 2024.02.17 0 0 2

Óóóó köszönöm ezt nem is tudtam.

Teszteltem a hétvégén a gyerek hangkártyájával majd az alapival és semmi különbség nem volt. Akkor ezért. Köszönöm.

Előzmény: somytomy (1)
somytomy Creative Commons License 2024.02.16 0 3 1

Ha USB mikrofon, akkor az egyáltalán nem használja sem a belső, sem a külső hangkártyát, gyakorlatilag saját beépített USB hangkártyája van.

Előzmény: Cipó (-)
Woorim Epsom Creative Commons License 2024.02.14 -1 5 0

R0DE

Cipó Creative Commons License 2024.02.14 -5 0 topiknyitó

Sziasztok!

Van egy RODE USB-MINI mikrofonom. Akkor még úgy gondoltam elég lesz. Az alaplapi hangkártyán ment keresztül. Tehát a hangfeldolgozó egység az alaplapon lévő realtek chip gondoskodott. Mégis a Rode mikrofon nagy minőségi ugrást adott. A 30e FT-os fülesen lévő mikroofonhoz képest. De éreztem, hogy lehetne jobb is. Nézegettem egyszerübb, de már minőségi külső hangkártyákat pl Arturia MiniFuse.

 

Gyereknek van is egy külső hangkártyája a gitárja miatt Audiobox USB96 Azzal kipróbáltam a mikrofonomat. Nem éreztem változást. Ebben az esetben ugye nem a hangkártyába dugod a mikrofont hisz nincs USB bemenete. Az marad a PC-be dugva. De mivel a win hangbeállításoknál mindenhol az Audiobox -ot állítottam be, gondolom minden hang az ő processzorán folyik át.

 

Kezdőként szimplán Audacity-vel veszek fel hangot. Ott ki lehet választani a bemenetet a rögzítéshez. Ott a Rode mikrofon van megadva. Nincs különbség. Mit rontok el? Vagy nem is ezen a hangkártysán megy keresztül?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!