Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2023.09.22 -3 4 1556

A lányoknál eleve 2024 augusztus végéig voltak érvényesek a szerződések, ott nagyon meglepő lett volna bármiféle változás.

 

A serdülőknél előbb-utóbb lesz valaki Kun Attila helyett, ő eddig általában a második-harmadik poszton volt a különböző up-válogatottak mellett, ki tudja marad-e szövetségi edzőnek.

Előzmény: Tonio 2.0 (1555)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.09.21 -2 2 1555

Maradt Szilágyi és Bohus is. Annyi változás van, hogy a serdülőket Penszki helyett Kun Attila viszi.

 

https://www.nemzetisport.hu/utanpotlassport/kezilabda-kijeloltek-az-utanpotlas-valogatottak-szovetsegi-edzoit-2979599

agaranty Creative Commons License 2023.09.04 -2 5 1554

Úgy legyen!

 

Ha ujra bizalmat kap és bíznak benne, akkor biztos, hogy oda teszi majd magát!

 

A privat véleményem:

Ez egy csapatjáték, minden poszton lévő játékos fontos és szükséges elem a sikerhez. Csak 2-3 játekos (mégha kiemelkedő is), nem tudja megnyerni, egyedül az összes meccset a pályán, a többiek nélkül. Játék nélkül pedig senki sem tud rutint szerezni! Különösen igaz ez a nemzetközi szinten.

 

Minden játékosnak (nemcsak a válogatottnak) fontos és szükséges a tapasztalat és a siker, illetve hogy ne le-, hanem felépítsék az önbizalmukat! 

Előzmény: RnD (1553)
RnD Creative Commons License 2023.09.03 -5 8 1553

Ősztől azért újra ott lesz a válban Flóra, mert balszélső kell hogy legyen (és ő nagyon jó balszélsőnek tűnt). OK, kell h tapasztalatot szerezzen még nemzetközi ellenfelekkel szemben, de azt pont meccseken lehet megszerezni, ezért keretben is lesz szerintem. Szóval fel a fejjel.....!

 

Amúgy nagyon jó csapatembernek tűnt és vidám lánynak, remélem a jókedve megmaradt. Az is nagyon kell a válogatottban...:)

Előzmény: agaranty (1552)
agaranty Creative Commons License 2023.09.03 -1 1 1552

A szabalyzatot sajnos nem ismertük ennyire pontosan, ezert ebben akkor tevedtem, de valoban nem is ez a lenyeg.

 

A többivel teljesen egyetertek! 

Előzmény: RnD (1551)
RnD Creative Commons License 2023.09.03 -4 6 1551

'...összesen kettőt lehet cserélni és akit lecseréltek, azt már nem tehetik vissza...'

 

Ez egyébként biztos....?

 

"13.15. A player being replaced by another player can be replaced again under the condition
of a replacement referred to in Articles 13.11 to 13.17"

 

(EHF YAC Championship Regulations 13.15)

 

Ebből nekem az jön le h egy lecserélt játékost újra be lehet cserélni (ha a két cserét még nem használta ki a csapat).

 

De nem is ez a lényeg. Hanem az h Flóra lecserélésével nem maradt balszélső a keretben, egyetlenegy sem. És ez szerintem komoly hátrány. Lett volna olyan játékos aki helyett be lehetett volna nevezni Normát (a harmadik kapust) anélkül h ez a csapat összeállításában gondot okozott volna (Bali Boróka vagy Szeibert Anna például).

 

Ez azért Flórát eléggé szíven üthette, mármint h egyetlen balszélső volt, mégis ment a levesbe.

Előzmény: agaranty (1550)
agaranty Creative Commons License 2023.09.03 -2 3 1550

Hogy mi lett vele, azt tudjuk:

A harmadik csoport meccs előtt kivették a keretből, helyette a 3.Kapust nevezte a szakvezetés. Vagyis ez számára azt jelentette, hogy véget ért az EB-n való aktív szereplés, hiszen összesen kettőt lehet cserélni és akit lecseréltek, azt már nem tehetik vissza. Ezert onnantol a lelátóról buzdította tovabb a csapatot.

Az élet kemeny, de nem állt meg és mégcsak 15 éves!

Tovább edz es tanul, ahogy kell! 

 

 

Előzmény: RnD (1549)
RnD Creative Commons License 2023.09.03 -2 4 1549

OK, köszönöm a pontosítást.

 

Akkor viszont mi lett vele....?:O

 

Azt hiszem ez nem egyhamar derül majd ki.

Előzmény: agaranty (1548)
agaranty Creative Commons License 2023.09.02 -1 1 1548

Kedves RND!

 

Bizton állithatom, hogy Magyar Flóra nem sérült meg az EB alatt! Aki mast allit az hazudik!

A rejtélyre csak azok tudhatjak a választ, akik a döntést meghozták.

 

A megfigyelésere vonatkozóan, megjegyezném, hogy a lanyok papucsban szoktak utazni (jaték felszerelest nem visznek, ha tudják, hogy nem fognak pályára lépni)

 

Előzmény: RnD (1546)
RnD Creative Commons License 2023.08.27 -5 8 1547

Az U17-es Európa-bajnokságon vettünk részt, de tőlünk nem is kevesen éppen csak elmúltak 16 évesek vagy még annyi sem. Balogh Vera júliusban lett 16 éves, Fazekas Virág augusztus végén lesz 16 és a mezőnyjátékosok közül még négyen 2007-esek. Úgyhogy igazán fiatal csapattal álltunk ki ezen az EB-n. Egy év ilyenkor még sokat számít, ezért jövőre, tizenhét évesen már csak ezért is jobbak leszünk. 

 

 

RnD Creative Commons License 2023.08.27 -8 9 1546

"....Magyar Flóra két meccs után kikerült a keretből, ezután echte balszélsőnk már nem is volt...."

 

Az ifi-EB egyik legnagyobb rejtélye h hova tűnt Flóra két meccs után. Merthogy erről mindenki hallgatott.

 

Találtam rá egy magyarázatot: megsérült. Bizonyíték? A SRB elleni meccsünk után készült rólunk egy csapatkép, amelyiken úgy teszünk mintha nagyon örülnénk a megszerzett ötödik helynek. Ezen a képen mindenki ott van, Varga Dalma és Magyar Flóra is, ők ketten nem tornacipőben hanem papucsban. Dalmának tudjuk kiment a bokája amikor a dánokkal játszottunk és gondolom Flóra is azért van papucsban mert valami az ő bokájával is történt (edzésen?) Ez megindokolná h miért voltunk balszélső nélkül az EB nagyobbik részében.

 

A képen Magyar Flóra jobboldalon, Bohus Bea előtt balra kicsit lejjebb, Dalma a középső sor bal szélén

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: RnD (1545)
RnD Creative Commons License 2023.08.26 -5 8 1545

"......Ahogy eddig is, ezután is, mindenki előtt nyitva az ajtó, mi keressük és várjuk a tehetséges játékosokat. Tavaszra pedig ebből a merítésből kell kialakulnia annak a 30 főnek, amelyből majd kiválaszthatjuk a világbajnokságra utazó keretet.

 

 

Ezekkel a mondatokkal fejeződik be az interjú Bohus Beával a kéziszövetség honlapján. Első ránézésre úgy tűnik mintha mindent újra az elejéről kellene kezdeni. De a helyzet nem lehet ennyire drámai.

 

Tény h az U17-es Európa-bajnokságon a pályán igencsak szűk kerettel álltunk ki a meccsekre: a belső posztokon három játékos és a cseréik védekezésben, erre épült a válogatott játéka. Evelint beállóban szinte végig, Fazekas Virágot és Keceli-Mészáros Renit jobblövőben illetve irányítóban a meccsidő minimum felében védekezésben cseréltük. Bohus Bea legfontosabb feladatának úgy tűnik azt tartotta h ők hárman elöl mindvégig frissek és gólerősek legyenek. (Balogh Vera esetében is fontos volt ez, de ő egészen váratlanul bizonyított, mindjárt az első meccsen, ezért szinte mindig pályán volt, őrá nem készültünk cserékkel.) Evelin helye védekezésben Granát Dorkának jutott aki néha támadásban is helyettesítette (és nemcsak amikor nem tudtuk őt időben lecserélni). Virágot védekezésben először Himer Laura, aztán Bali Boróka és néha mások váltották, Mészáros Reni nagyjából végig pályán maradt de negyedóra után általában lement szélre védekezni és a helyére balkettőbe a balszélső került (rövid ideig Baranyi Dóra, egy idő után szinte mindig Bristyán Dorina). Ami lényeges: a cseréknek ez volt a feladata végig ezen az EB-n, teljesen alá voltak ennek rendelve, önálló feladatot elöl egyedül a balszélső kapott, a többiek nem.

 

Persze meg lehetett volna ezt oldani teljesértékű cserékkel is, és az Európa-bajnokság előtt, a felkészülési meccseken általában így is történt: Evelin támadásban és védekezésben is végig fent volt, aztán ha kellett, beállt helyette egy másik beálló (általában Szebeni Dorina, őt aztán ki sem vittük Montenegróba), Virág helyett is ha kellett full-time pályán volt Himer Laura, az EB előtt Bohus egyik preferált játékosa és Reni helyett ha kell becseréltük Rédecsi Polettet vagy Baranyi Dórát. Ez így kétszer annyi játékosnak adott komolyabb lehetőséget és nagyobb sikerélményt, a tudat h ők a pályán teljes értékű játékosok – nemcsak védekezésben cserék –  még inkább lelkesítette őket (feltételezem). Úgy tűnik Montenegróban Bohus Bea már nem bízott bennük elöl, igazából három játékosban bízott csak a belső posztokon (+ Balogh Vera) és a legfontosabbnak azt tartotta h ők hárman: Reni, Virág, Evelin elöl végig gólképesek legyenek, mert csak ők hárman nyerhetnek nekünk meccseket.

 

Ez szerintem borúlátó, túlságosan  minimalista elképzelés volt: Baranyi Dórát irányítóban, Polettet balkettőben minden további nélkül be lehetett volna küldeni tíz-tizenöt percekre (akár többre is). Kiss Diát szintén, ő helyettesítette volna Virágot (és Dia így legalább meccsben lett volna a második héten......mert most eléggé látszott rajta a meccshiány amikor Dalma helyére beállt és ő lett az egyetlen balkezes szélsőnk). A többiek már problémásak voltak: mindenki tudta h Bali Boróka elöl komoly ellenfélnek nem fog gólt lőni, Himer Lauráról az első meccsen, FRA ellen kiderült h védekezésben nem használható, támadásban meg nem annyira jó h külön becseréljük. Szeibert Anna a távoli zónából sok hibával lőtt kapura, ezért még Balogh Vera újonnan talált cseréjeként is csak ritkán kapott lehetőséget (és a védekezés Annának amúgy sem erőssége, ismerjük be…) Varga Katalin, a debreceni beálló meg túlságosan új volt h ezen a nagyfokú összeszokottságot igénylő poszton két-három hét után megfelelően tudjon teljesíteni. (Bohus Bea próbálgatta őt az elején mint kettes védőt is, de úgy tűnik nem vált be…)

 

Ami a védekező cseréket illeti, azért ők sem voltak annyira jók. Bristyán Dorina konkrétan az egyik leggyengébb kettes védőnk (nem véletlen h a dánok az utolsó percben róla lőtték az egyenlítő gólt….) Ironikus h a kifejezetten jó kettes védő Mészáros Reni helyett rendszeresen becseréltük Dorinát: Reni így tudott pihenni valamelyest, de a védekezésünk baloldalon ingatag lett rögtön.

 

Magyar Flóra két meccs után kikerült a keretből, ezután echte balszélsőnk már nem is volt, helyette Dorina játszott ezen a poszton, ő egy idő után a balszélt támadásban egész jól megoldotta és a heteseket is hibátlanul lőtte…..Granát Dorka mint hármas védő szintén belejött a végére, de komoly csapatok ellen - például a dánok, de a nem annyira komoly szerbek ellen is - még mindig egymás után kaptuk róla az átlövésgólokat. Bali Boróka védekezésben meg ugyanolyan zöldfülű mint elöl, Himer Laura sem sokkal jobb. Ennek ellenére a védekezésünk csapatszinten azért kifejezetten jól működött ….. még ha 5:1-es védekezésünk nincs is (hosszú évek óta az első eset h up-válogatottunk nem tud nyitottat védekezni, vagy legalábbis még nem elég jól…..)

 

Szerintem előrelépés lenne ha jövőre az U18-as vb-n már teljes értékű cserékkel játszanánk, és Bohus Bea nem csak négy játékosban bízna meg elöl (miért nem bízik meg Baranyi Dórában? miért nem bízik meg Kiss Diában? vagy Szebeni Dorinában?) Lennének itt lehetőségek. Már most vannak olyan játékosok akiknek a helye a jövő évi keretben szerintem biztos:

 

Keceli-Mészáros Reni, Balogh Vera, Pálmai Lizi, Baranyi Dóra, Vajda Luca, Szár Evelin, Fazekas Virág, Kiss Dia + Varga Dalma és Papp Dorka

 

Ez mezőnyben már tíz kipróbált és harcedzett játékos, belső poszton mindjárt nyolc. Kiindulásnak pont jó. Így csak öt-hat helyre kell találni újakat vagy az idei keretből egy év alatt feljavuló régieket. Meglepődnék ha itt jövő év elején harminc főt versenyeztetnénk meg újra.

 

RnD Creative Commons License 2023.08.26 -7 9 1544

....és Evelin klasszul zárt is Reninek. Nem az első eset amikor nagyon jó helyre mozgott a falban. Nem látványosan, de szinte mindig pontosan és okosan. Tizenhét évesen az ilyen jó beálló ritka.

 

Ráadásul abszolút nyugodt, nem izgulja el a helyzeteket. Ez is fontos.

Előzmény: RnD (1543)
RnD Creative Commons License 2023.08.24 -7 10 1543

Egy másik 'kínai', egy meccsel korábban (HUN-MNE).

 

Virág adta fel a labdát jobboldalról faultból, utána el is esett. A passz persze így is pontos, bár ezt a labdát Reni a hatos fölött lövi majd be a kapuba, azaz lehet h ez inkább egy 'félkínai'.....?

 

Mindenesetre a precíz kivitelezés egy ilyen improvizált helyzetben nagyon is megérdemli a dicséretet.

 

 

RnD Creative Commons License 2023.08.24 -6 9 1542

Kínai a HUN-SRB meccs végén..... a gólt nem adták meg, de utóbb visszanézve megadhatták volna.

 

Itt Reni már bevetődött a kapuelőtér fölé, ezután fogja jobb kézzel beütni a labdát a hálóba. (Az asszisztot Virág adta jobboldalról.)

 

RnD Creative Commons License 2023.08.24 -6 9 1541

Ez viszont tényleg hetes, bár ezt sem fújták be (HUN-SRB).

 

Virág tör be baloldalon, mindkét oldalról faultolják, egyik védő belép a kapuelőtérbe..... mondjuk ez sem volt annyira lendületes, gondolom ez az oka h végül csak szabaddobás lett belőle. De nem tiltakoztunk, Virág sem, Bohus sem, ez a meccs már nem nagyon érdekelt minket. Ami a két holland jv szerencséje, mert amilyen kelekótyán fújtak, komoly tétmeccsen kapták volna az ívet......

 

RnD Creative Commons License 2023.08.18 -9 11 1540

Fazekas Virág tör be jobboldalon, nem túl gyorsan de jó ütemben és pontosan. A két védő itt úgy dönt h hagyja Virágot kapura lőni (a labda végül a kapu mellé ment). De azért itt is van egy minimális megtámasztás oldalról/hátulról és a másik oldalon a védő fél lábbal a kapuelőtérben áll már.

 

Ez hetes vagy nem? Egy biztos: dinamikusabb betörés esetén jóval több esély lenne arra h befújják a hetest, még ilyen faultoknál is.

 

 

RnD Creative Commons License 2023.08.18 -7 10 1539

A hetesek megítélése amúgyis mindig vitára ad okot. Pláne ha nem egy dinamikus akció végén történik a fault (általában kell egy bizonyos sebesség a heteshez, ha a betörő játékos nem elég gyorsan támadja a falat, a jv-k tízből kilencszer nem fognak hetest fújni....) A másik meg a lépéshiba: ha a hetest érdemlő faultot megelőzően a támadó játékos egy-egyezés közben faultban ellépi az akciót akkor csak szabaddobásra számíthat, hiába volt a lépéshibát követően a hatosnál akár tankönyvbe illő, hetest érő szabálytalanság. És játékvezetői felfogás kérdése h a minimális faultokat - amikor a védekező játékosok 'beengedik' az általában lassú tempóban érkező támadót a kapuelőtérbe, és ilyenkor csak minimálisan támasztják meg vagy lépnek a vonal mögé - ki hogyan ítéli meg. Itt is a támadó akció dinamikája a fontos: ha nem elég gyors akkor a minimális faultokat általában nem fújják be.

 

Nézzünk két példát a HUN-DEN meccsről:

 

 

--itt Keceli-Mészáros Reni tör be középen. Most ez hetes vagy sem....?:O 

 

Az egyik védő hátulról minimálisan megtámasztja, a másik a hatoson balról elébe lépne de nem túl nagy meggyőződéssel. Közben azért a hatos mögé lép és oldalról akadályozza is valamelyest Reni mozgását de elég ez egy heteshez...? (A jv-k szerint nem.)

 

RnD Creative Commons License 2023.08.18 -7 11 1538

"...A dán mérkőzés végjátékában volt pár megkérdőjelezhető dolog, de ez csak azt nyomatékosította bennünk, hogy meg kell tanulni alkalmazkodni mindenhez a gyerekek meg (kell hogy) tanulják, minden körülmény között mindenhez kell tudni alkalmazkodniuk....."

 

Azaz a dán meccs utolsó szakaszában a játékvezetői felfogás nem kedvezett nekünk: ez igaz, a hatos körül történt félfaultos helyzeteket inkább a védekező csapat, a dánok szempontjából ítélték meg kedvezően. De jelentheti ez a mondat azt is h a két macedón játékvezető többször is ellenünk fújt. A meccset élőben nézve nekem is volt ilyen érzésem - az egyik jv-t ráadásul Nacsevszkinak hívták, kell ennél több ahhoz h gyanakodni kezdjünk....? -  de utóbb visszanézve már nem voltam ebben ennyire biztos.

 

Nézzük az utolsó negyedóra eseményeit elöl:

 

-- Reni b2 lendület nélkül előre indul, hét méteren elesik, fault nem volt, a labda a dánoké

lesz √

-- Virág j3 betörés és fault, a labda a dánoké lesz: szabaddobást kellett volna fújni HIBA (ebből a helyzetből ráadásul INDgólt kaptunk)

--Reni j3 6 méterről lövés kapu mellé, a labda a dánoké √ a lövésnél már nem volt fault

--Virág középen 9 méteren TF (lépés és/vagy belemenés) √

--Kiss Dia a bevetődő balszélső elé lép a hatoson>kiállítás + hetes √

--Granát Dorka j3 8 m TF lépéshiba √

--Virág j2ben jó passzt kap Renitől, bemegy vele hat méterre, éppen bevetődne amikor váratlanul szabaddobást fújnak befelé: előnyszabályt kellett volna adni ha a dánok faultoltak, nálunk előtte fault miatt lépés vagy belemenés - amit vissza lehetett volna fújni - nem volt HIBA
--Virág j2 betörés végén lövés kapu mellé, a labda a dánoké, Virág a hatosról minimális faultból lőhetett, szabaddobást ilyenre ritkán fújnak be √

--Balogh Vera b2 belemenés 7 méteren TF √

--utolsó támadásunknál befújtak egy szabaddobást utána az időmérőt meg kellett volna állítani 59'51"-nél HIBA

 

Azaz ebben a negyedórában nem fújtak be egy szabaddobást, visszafújtak egy potenciális gólhelyzetet és a legvégén nem állították meg az órát az utolsó támadásunknál. Zavaró hibák de az esetek többségében - tízből hétszer - valóban mi hibáztunk. Szóval ez még éppen elmegy......

RnD Creative Commons License 2023.08.16 -5 9 1537

Azaz a sorsunk nem a holland meccs után került ki a kezünkből, hanem már az első, ötgólos franciák elleni vereség után. Sajnos.

Előzmény: RnD (1535)
RnD Creative Commons License 2023.08.16 -6 6 1536

Linkelte, de szerintem jobb ha a szöveg is fent van.

Előzmény: Tonio 2.0 (1534)
RnD Creative Commons License 2023.08.16 -5 11 1535

"...(A franciák elleni meccs) aztán meghatározta az egész Eb végkimenetelét..."

 

Olyannyira hogy még akkor sem jutottunk volna a négy közé ha utána az összes meccset megnyerjük. Ehhez kellett volna még az is h a franciák legyőzzék a dánokat. (Mivel az a meccs nekik már nem számított, ez végül nem történt meg, sőt.... a dánok győztek öt góllal.)

 

Azaz gyakorlatilag már az első meccs után nem a saját kezünkben volt a továbbjutásunk. Persze itt a probléma az h öt góllal vertek minket a franciák és az sok.... Három perccel a vége előtt még csak mínusz 2 volt a különbség, de látva h 'úgysem győzünk' csapatunk teljesen elhagyta magát és 'most már úgyis mindegy' alapon kézilabdáztunk. Bohus Beának szólni kellett volna rögtön, de inkább már korábban az utolsó időkérésnél h a gólkülönbség baromi fontos, ha úgy néz ki h nem nyerünk, akkor se adjuk fel egy oillanatra sem. Ezt Bohus úgy tűnik elfelejtette megtenni, és ez sajnálatos. Ez annyira fontos volt h igazából már a meccs előtt bele kellett volna sulykolni ezt a játékosokba....

Előzmény: RnD (1533)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.16 -9 5 1534

Te olvasol is, vagy csak írsz?

 

MA97 fórumtárs már linkelte ezt az interjút.

Előzmény: RnD (1533)
RnD Creative Commons License 2023.08.16 -4 6 1533

Bohus Bea értékelése az U17 Európa-bajnokságról:

 

 - ez az MKSz-honlapon jelent meg, ezért legalábbis félhivatalos értékelésnek tekinthető -

 

 

Hogyan indultak neki ennek az Európa-bajnokságnak?

 

-Az Európa-bajnokság előtt nem láttuk pontosan, hogy milyen erősséget képvisel a csapatunk, tehát ezt a tornát egyfajta erőfelmérőként kezeltük. Ennek a korosztálynak ez volt az első világversenye, ami – a tapasztalataink alapján – mindig nagyon nehéz. Időbe telik, mire a fiatalok felveszik a ritmust, meg kell tanulniuk, hogyan tudják kihozni magukból a legjobbat sorozatterhelés alatt is, tehát tapasztalatszerzési céljaink is voltak.

 

A franciák elleni első mérkőzés meghatározónak bizonyult az Eb egészére nézve?

 

- Már a sorsolás után tudtuk, hogy nehéz csoportba és nehéz ágra kerültünk. Ezt a torna végeredménye aztán bizonyította is, a végső győztes franciákkal kellett kezdenünk, akik ellen sokáig vezettünk, de a mérkőzés végén alulmaradtunk. Ez aztán meghatározta az egész Eb végkimenetelét, mind mentális állapotot, de leginkább a végső helyezésünket tekintve.

 

A kontinensviadalon akadtak még nehéz, kiélezett mérkőzések. Ezeket hogyan élte meg a csapat?

 

- A csoportkör végén a románok ellen az „életünkét”, a nyolc közé jutásért küzdöttünk, ötgólos hátrányból felállni, fordítani és a végjátékot megnyerni nagy tartásra utal. Akkor még nem is tudtunk, mekkora szükségünk lesz erre az erőre, a kitartásra a torna további szakaszában. A dán mérkőzés végjátékában volt pár megkérdőjelezhető dolog, de ez csak azt nyomatékosította bennünk, hogy meg kell tanulni alkalmazkodni mindenhez, ez is egyfajta tanulási folyamat, hogy a gyerekek megtanulják, minden körülmény között mindenhez kell tudni alkalmazkodniuk. A holland mérkőzés abból a szempontból volt nehéz, hogy mindenki számolgatott előtte. Én annyit mondtam a lányoknak, a győzelem legyen meg, és tegyük közé azt a különbséget, amennyit csak tudunk. Ez 12 gól lett, ami számomra elégedettségre adott okot. Ezután kikerült a kezünkből a sorsunk, ami fölött a francia szövetségi edző hozott döntést azzal, hogy tulajdonképpen elengedte a dánok elleni mérkőzés végjátékát.

 

Nehéz volt ezután a torna zárószakasza?

 

- A lányok nagyon el voltak keseredve, hogy így maradtunk le az elődöntőről. Mentálisan komoly kihívás elé néztünk, hogy ki tudjuk hozni a maximumot ettől függetlenül is magunkból. A Montenegró és Szerbia ellen vívott meccseinket nagyon hasznosnak tartom, mert a lányok találkoztak két olyan mentalitású csapattal, amilyennel még soha. Egy délszláv csapat ellen soha nem könnyű játszani, nagyon sok melót kell beletenni egy mérkőzésbe ahhoz, hogy a pályán realizálni tudd a tudásbeli különbséget ellenük. Az, hogy mindkét esetben hátrányból tudtunk fordítani, nagy fegyvertény és büszkeségre ad okot.

 

Mit hoztak el magukkal tanulságként erről a tornáról?

 

- Így visszatekintve, picin múlott, hogy nem jutottunk be a legjobb négybe, azonban így is nagyon sok tapasztalatot tudtunk szerezni, mi is a játékosokról az edzői stábbal, és a lányok is magukról, illetve arról, milyen is egy világversenyen szerepelni. Hiába mondtuk el már előtte a csapatnak, hogy minden egyes mozzanatuknak, minden lépésüknek jelentősége van és lehet, nem is biztos, hogy elsősorban az adott mérkőzésen, hanem akár három-négy meccsel később. Sajnos elég hamar meg is tapasztaltuk a saját bőrünkön, hogy valóban így működik ez, de megtanultuk, hogy a további világversenyeken erre sokkal jobban oda kell figyelni.

 

 

Mi lesz a teendő az elkövetkezendő időszakban?

 

- Ez az Európa-bajnokság rávilágított hiányosságokra, le is ültünk a játékosokkal és megbeszéltük, hogy miben kell sokat fejlődniük, min kell dolgozniuk ezt követően. A Magyar Kézilabda Szövetség mindenben támogat minket, hogy ezen korosztály tehetségeit támogassuk, hogy egyszer felnőtt válogatott váljon belőlük. Szervezünk egy workshopot is, amin a válogatott játékosokat adó klubokkal és edzőkkel leülünk megbeszélni a főbb irányvonalakat, hogy miképpen tudunk továbbra is úgy együtt dolgozni, hogy az a legjobb legyen a játékosoknak. Mindig hangsúlyozom, hogy ez egy közös munka, hiszen a gyerekek az idejük nagy részét a klubjaikban töltik, így muszáj közös nevezőre jutnunk a velük dolgozó szakemberekkel is, ez mindenki érdeke. Ami szintén minket, edzőket érintő feladat, az a bő keret nyomon követése, hogy lehetőséget adjunk a következő edzőtáboroknak azoknak a tehetségeknek is, akiket az edzőik, klubjaik a figyelmünkbe ajánlanak, hogy megnézzük őket, miként működnek a saját csapatukból kiemelve, válogatott közegben. Ahogy eddig is, ezután is, mindenki előtt nyitva az ajtó, mi keressük és várjuk a tehetséges játékosokat. Tavaszra pedig ebből a merítésből kell kialakulnia annak a 30 főnek, amelyből majd kiválaszthatjuk a világbajnokságra utazó keretet.

RnD Creative Commons License 2023.08.16 -5 5 1532

'....amit Varga Dalma buktatásáért kapott....'

 

Sorry:) Összehoztam két balkezes játékosunkat egy névben.....egész jól hangzik:)

Előzmény: RnD (1530)
RnD Creative Commons License 2023.08.16 -5 9 1531

'Az egyéni fair play listán a top-32 között nincs egyetlen magyar játékos sem....'

 

Ez a lista a legtöbbet szabálytalankodó játékosokat sorolja fel, ezért ez szintén pozitívum.

Előzmény: RnD (1530)
RnD Creative Commons License 2023.08.16 -5 9 1530

A Fair play listán fantasztikusan jó helyezést értünk el, mi lettünk a második legszabályosabban védekező csapat. Ami dicséretes, figyelembe véve h igen aktívan, sok ütközéssel védekeztünk.

 

Az első nyolc egyébként:

 

1 SWE  2 HUN  3  NOR  4  FRA  5  DEN  6  NED  7  CRO   8  GER  ..... 10 MNE .....

12 SRB ....   15 ROU  16 POR

 

Az egyéni fair play listán a top-32 között nincs egyetlen magyar játékos sem. (Legalább öt kiállítás kellett ahhoz h valaki ide felkerüljön, tőlünk senki nem lett ötször kiállítva.)

 

Egy portugál, dán és román játékos áll az élen. A dánoktól a balszélső Nikoline Johansen, aki csak kétszer lett kiállítva de ezen kívül van egy azonnali piros lapja is, amit Virág Dalma buktatásáért kapott. Így a szégyenfalon a második helyre került rögtön. Meg is érdemelte...

 

A franciák 1, a dánok 2, a horvátok 2, a románok 5 játékossal szerepelnek itt. A németektől egy játékos sem került fel ide, ez csak valami tévedés lehet.....:)

RnD Creative Commons License 2023.08.16 -4 8 1529

U17 válogatottunk nemzetközi összehasonlításban:

 

A legtöbb gólt és a legtöbb akciógólt is mi lőttük ezen az EB-n:

 

NOR és ROU a második héten a 9-16 között játszott meccseket, kevésbé komoly ellenfelekkel, ezért őket zárójelbe tettem

 

HUN  216   196

(ROU  210   191)

GER   209   192

SWE  202   183

FRA   193    179

(NOR   193   181)

CRO   187    169

.....

DEN  164     145

 

 

Feltűnő h a dánok milyen kevés gólt lőttek, mezőnyből több mint ötvennel kevesebbet mint mi (hét góllal kevesebb meccsenként).

 

 

Hetesek

 

A legjobb nyolc között mi és a szerbek harcoltuk ki a legtöbb hetest:

 

HUN   28/20  71%

SRB  28/19  68%

DEN  27/19 70%

GER  26/17  61%

FRA  22/14   64%

CRO  20/18  90%

MNE 20/16 80%

NED  20/14  70%

 

 

Hetesvédések (a legjobb nyolc csapat):

 

DEN  7/20  35%

HUN  7/24  29%

GER   7/31  23%

FRA   5/18  28%

CRO  4/27  15%

SRB  2/17   12%

MNE  2/20   10%

NED   1/17  6%

 

 

SUI (10/24 42%) és NOR (12/30 40%) voltak a legjobbak ebben a kategóriában, aztán harmadiknak jöttek a dánok, de Svájc és Norvégia az alsóházban játszott a második héten ezért kimaradtak a listáról.

 

 

MA97 Creative Commons License 2023.08.16 -2 3 1528

Bohus Beáta értékelte az U17-es EB-n látottakat. 
https://www.mksz.hu/cikk/4701

RnD Creative Commons License 2023.08.16 -5 5 1527

Juhász Katával sem lett volna sokkal kisebb ez a különbség. Ő sem az a hajde aktív beálló, legalábbis eddig nem volt az. Mindkét up-világverseny után előjött vele kapcsolatban h helyezkedjen jobban és hozza magát többször gólhelyzetbe.

Előzmény: Trombozis4 (1526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!