Keresés

Részletes keresés

SenkiSemmi Creative Commons License 2024.05.01 0 2 160

Az igazán jó képekhez nem kell kommentárt és magyarázatot fűzni, hiszen úgy vannak felépítve, hogy a nézők értik az üzenet, látják a hangulatot, a történetet. Onnantól, hogy valaki magyarázni kezdi, mitől is jó, vagy jobb az ő képe, képei másokénál, már be is ismerte, milyen rossz valójában az, amit alkotott.

Hagyni kell, hogy az emberek a saját, szubjektív nézőpontjaik, tapasztalataik, mentalitásuk, világlátásuk, aktuális hangulatuk alapján értékeljék a képeket. Egy néző megláthat olyan dolgot is, ami felett az ember átsiklott. Amikor véleményt, észrevételt, kritikát fogalmaznak meg, az valójában egy tükör, ami segíthet abban, hogy az ember felismerje, hol tud fejlődni, hol van szüksége változtatásra. Természetesen az ember elfogult a saját alkotásaival szemben, ám ez nem egyenlő azzal, hogy elvakultan védelmeznie kell az elképzelését, a megvalósítását. Olyan ez, mint amikor egy óvodás lelkesen mutogatja a krikszkrakszot, amit rajzolt. Attól, hogy az ember odáig van a képért, amit készített, még lehet krikszkraksz.

Az erotika nem feltétlenül jelent meztelenséget, hiszen sokféle módon lehet ábrázolni. A ruhadarabok, kiegészítők éppúgy hozzátehetnek a hangulathoz, mint egy-egy gesztus, mozdulat, vagy éppen egy fintor, sejtelmes pillantás, félmosoly, oldalra biccentett fej. Apró dolgok. A kevesebb néha több elve ebben a témában is nagyon jól tud működni. Nincs egy kőbe vésett etalon elképzelés, szabályrendszer, hiszen a fotográfia a művészet egyik formája, így természetes a sokféle elgondolás, megvalósítás. Nem kell földbe döngölni a miénktől eltérő elképzelést, hanem érdemes megnézni, hogyan tudjuk felhasználni, beilleszteni egyes elemeit a saját stílusunkba, elképzelésünkbe. Érdemes nyitott szemmel és elmével járni a világot, hiszen mindenkitől tanulhatunk valami újat, vagy kaphatunk egy másfajta szemléletet, értelmezést, megközelítést.

Joe McNally amerikai magazinfotós szerint érdemes az embernek úgy gondolkodnia, mint egy képszerkesztő, hiszen a képszerkesztőt nem érdekli, milyen akadályokkal találkozott az ember a képek elkészítése során, csak az, van-e mondanivalója a képeknek, avagy nincs. A távolságtartás minden nyilvános felületen jelen van. Onnantól, hogy megpróbálok vadidegeneket meggyőzni arról, rosszul ítélik meg a képeimet, már el is buktam és beismertem, milyen pocsék munkát végeztem. Ezért kérem mindig arra a barátaimat, legyenek kíméletlenül őszinték, amikor véleményt fogalmaznak meg a képeimről, mondják el, számukra mit közvetítenek. Ne a személyemet nézzék, csak azt, ami a képen, képeken van. Joe McNally szerint a képednek önmagáért kell beszélnie, mivel sosem leszel egy helyen azokkal, akik megnézik a képeidet.

Rolexfan Creative Commons License 2024.02.19 -14 0 157

Ha nem gond én is hozzászólnék ehhez az erotikus fotózás témához. Saját tapasztalatom azt mondatja velem, hogy ilyen képek készítésénél feltétlenül érdemes erotikusan felizgult állapotba hozni a modellt. Ez adja meg azt a lehetőséget a későbbiekre nézve, hogy ne kelljen rábeszélni a modellt, hanem szívesen, örömmel, a várható izgalmat előre átélve jöjjön a következő fotózásra. 

Mindez érvényes nemcsak a fizetett modellekre, hanem "saját" modellre, feleség, barátnő stb. 

SenkiSemmi Creative Commons License 2024.02.18 -2 5 156

Sokan azt gondolják, esztétikus képet csak többmilliós cuccal lehet készíteni, pedig nem kell drága felszerelés az esztétikus képhez, elég egy kis odafigyelés, ötletesség, kreativitás. Például az ablak, amin besüt a nap, nagyon jó fényforrás, egy függönnyel, vékony lepedővel befedve szuper softboxot kap az ember, ami kellemes, lágy fényt biztosít. Be lehet elé állítani a modellünket és már lehet is készíteni a képeket. Ha valami zavaró dolog van a háttérben, azt félre lehet tenni, vagy egy sötét anyaggal letakarni.
Mindig érdemes előre gondolkodni az elkészíteni kívánt képpel kapcsolatban, minek hol lesz a helye, milyen szerepet játszik a képben. Érdemes kipróbálni azt is, hogy a fényképező állványra van téve és ahhoz rendezünk el minden elemet, amit a képen szeretnénk látni. Ilyenkor célszerű élőkép nézetet használni, a stabilizátort pedig kikapcsolni, mind az objektíven, mind a gépen - ha van -, ne rázza be az állványt. Az előkészület egy olyan láthatatlan tényező, ami sokat tesz hozzá a végeredményhez. Például a helyszínt, ahol fotózni fogsz, előre berendezed, elhelyezed a gépet, beállítod a fényviszonyokhoz, hogy amikor a modell megérkezik, már kezdődhessen is a fotózás. A profi fotósok sem akkor állogatják és szerelik össze a felszerelésüket, amikor a modell már megérkezett, hanem a fotózás előtt összeszerelnek és beállítanak mindent, hogy csak apró módosításokat kelljen eszközölniük, ha szükséges.

Érdemes játszani a kiegészítőkkel, ruhadarabokkal is, például egy feszes póló bugyival, zoknival kombinálva rengeteg lehetőséget ad az elképzelésünk kipróbálására. A fotózás során érdemes valamilyen zenét bekapcsolni, ami segíti az ellazulást, közben folyamatosan kommunikálni, beszélgetni a modellel, hogyan érzi magát, közben instruálni, mit csináljon.



SenkiSemmi Creative Commons License 2024.01.21 -1 4 155

A portfólió megmutatja, milyen stílusban, milyen elgondolás mentén alkot valaki, valamint prezentálja a tudását, képességeit, minőség iránti igényét. Amikor az ember összeállít egy portfóliót, akkor felméri, mely képek mutatják be legjobban, milyen szinten van a fotózásban. Ehhez elengedhetetlen a komoly önkritika.

https://fotos.reblog.hu/a-portfolio-mint-minosegjelzo

SenkiSemmi Creative Commons License 2024.01.13 -1 3 154

A tökéletes kép csupán a képzelet szüleménye, nem létezik, viszont odafigyeléssel, tudatos képalkotással igényes, minőségi képeket lehet készíteni.

https://fotos.reblog.hu/a-tokeletes-kep-illuzioja

SenkiSemmi Creative Commons License 2024.01.04 0 2 153

Köszönöm szépen! :) Örülök, hogy tetszenek az írásaim. :)

Előzmény: Revilophoto (152)
Revilophoto Creative Commons License 2024.01.03 0 3 152

Mindig pozitivan konstatalom irasaid.

Előzmény: SenkiSemmi (151)
SenkiSemmi Creative Commons License 2024.01.03 0 3 151

A mennyiség nem egyenlő a minőséggel. Azért, mert valaki sok képet készít, nem jelenti azt, hogy a képek jók is lennének, viszont egy kis odafigyeléssel megtalálható az aranyközépút.

https://fotos.reblog.hu/minoseg-vagy-mennyiseg

SenkiSemmi Creative Commons License 2023.12.31 0 3 150
SenkiSemmi Creative Commons License 2023.12.29 0 2 149
Rolexfan Creative Commons License 2023.12.28 -8 0 148

Aztán a sok okosság mellett vannak olyanok is, akik tesznek arra, hogy ki hova lájkol, mert nekik kellemes élmény az általuk készített többezer fotóból néha kikapni egyet-egyet és átélni a szituációt azon elmélkedve, hogy mi lehet azzal szép lánnyal aki olyan sokszor jól érezte magát nála.

SenkiSemmi Creative Commons License 2023.12.28 0 2 147

Követelni, kikényszeríteni a képek kedvelését felesleges dolog, hiszen mindenki a saját szubjektív véleménye, tapasztalatai, világlátása alapján értékeli a képeket. És ez így van jól.

https://fotos.reblog.hu/a-lajkvadaszat-hiabavalosaga

SenkiSemmi Creative Commons License 2023.12.26 -1 4 146

Nem érdekel, érti-e. Nem neki céloztam, pusztán vázoltam, másként is meg lehet oldani a világítást, nem csak egyetlen lehetőség létezik. Aki nyitott és befogadó, képes túllátni és túllépni a korlátain. Mind Scott Kelby, mind Joe McNally azt vallja, hogy a fényképezőgépről elvillantott vaku pocsék képet eredményez. Ha az ember nem igazolványképet akar készíteni, akkor felejtős a fényképezőgép vakuja.

Igen, tudom. Az igénytelenség az igénytelenséget vonzza.

Az általa készített képek tárgyként ábrázolják a nőket, mintha csak attól lehetne izgalmas, érdekes egy "erotikus" kép, hogy a nők nemi szerve, feneke és mellei láthatóak rajta. A legfontosabb viszont lemarad a képekről: maga az Ember. Sokkal izgalmasabb, érdekesebb, ha látható a modell arca, megjelenik a személyisége, a szexualitáshoz való viszonya is a képen, amit rengeteg módon el lehet érni, nem csak a puszta meztelenséggel. Az ember legkifejezőbb része az arca. Arc és érzelmek nélkül a képekről hiányzik az élet, az elevenség, a lélek. Ezek a képek nem lesznek többek puszta tanulmányfotóknál.

Egy korlátolt, szűk látókörű embernek, aki a saját kis buborékában él, hiába próbálja az ember elmagyarázni, más út is létezik, más módon is meg lehet jeleníteni a témát és a sokféle értelmezéstől lesz igazán izgalmas, érdekes az erotika témaköre, mert nem fogja megérteni és elfogadni.

 

Érdemes megnézni Laufer Erzsébet boudoir fotóit:

https://www.erzsebetlaufer.com/boudoir-gallery.php?id=gallery&lang=hu

 

https://www.erzsebetlaufer.com/boudoir-portfolio.php?id=portfolio&lang=hu

Előzmény: Képvilágosító (145)
Képvilágosító Creative Commons License 2023.12.26 0 8 145

Szerinted ezt a célszemély érti ?  :-DDD

 

Lehúzza a szobáinak redőnyeit, hogy még véletlenül se érje a fotózásának tárgyát egyéb fény, mint a kis vacak fényképezőgépének a vakuja, lerak egy törölközőt vagy lepedőt a kockás foteljére, rátérdelteti  a megrendelt személyt és egy méterről rákattint, miközben beletúr a pinájába vagy a kölcsön adja neki a rózsaszín dildóját...

Kifizetve a "modell díjat" elégedetten hátradől, majd egy tucat  topikba beküldi a képeit a jpg-ket, hogy íme, ez az erotikus fotózás...

Ez megy évek óta.

 

 

 

 

Előzmény: SenkiSemmi (143)
Sherlock&Watson Creative Commons License 2023.12.25 0 13 144

Boldog Karácsonyt :)

SenkiSemmi Creative Commons License 2023.12.24 0 1 143

A kompakt fényképezőgépek hátránya, hogy a beépített vaku fényerejét nem lehet szabályozni, ezért amikor az ember túl közelről fotóz valamit, a vaku teljes fényerővel villan, emiatt kiég a megvilágított terület, ezért a végeredmény csapnivaló lesz. A fényképezőgépbe épített vaku hátránya, hogy nem lehet játszani a megvilágítás irányával, ami miatt a képek egysíkúak, unalmasak lesznek.

Szerencsére ma már többféle világítás közül válogathat az ember, ha ki akar próbálni valamit. Nem muszáj az embernek egyből megvennie egy stúdióvaku, vagy stúdiólámpa szettet, ki is tudja bérelni, ezen kívül rendszervakuval és fénycsövekkel is meg tudja oldani a világítást. Rendszervaku esetén színezőfóliákat is használhat, így más hangulatot kölcsönözve a fénynek. Teljesen más lesz a végeredmény, amikor az ember szabadon tudja tologatni a fényt/fényeket, ezáltal mindig más-más hatást lehet elérni. Érdemes kísérletezni a fényképezőgéptől független világítással, hiszen sokkal szabadabban tud alkotni az ember.

SenkiSemmi Creative Commons License 2023.12.17 0 2 142

"Míg a pornográfia cselekvésközpontú, az erotika inkább az érzelmekre irányul és esztétikusabb." - Bernard Williams

SenkiSemmi Creative Commons License 2023.11.05 0 5 139

A stílus maga az ember. Szól a mondás és ez nagyon igaz. Ahogy valaki megnyilvánul, azzal önmagát minősíti, nem a másik embert. Lehet, sőt kell is kritikát, észrevételt megfogalmazni, csak nem mindegy, ki és milyen stílusban teszi ezt, hogyan fogalmazza meg a gondolatait.

https://fotos.reblog.hu/hogyan-fogalmazzunk-meg-kritikat-eszrevetelt

SenkiSemmi Creative Commons License 2023.10.20 0 5 138

Amikor valaki képet alkot és azt közzé teszi valamilyen nyilvános felületen, az emberek óhatatlanul megalkotják a saját véleményüket, vagy kritikát fogalmaznak meg. Ez minden alkotótevékenységgel együtt jár, ez ellen nem lehet semmit tenni. A legjobb, ha az ember megtanulja kezelni ezt és felméri, melyikre érdemes figyelni, melyiket kell figyelmen kívül hagynia.

https://fotos.reblog.hu/hogyan-kezeljuk-a-negativ-kritikat-es-velemenyt

SenkiSemmi Creative Commons License 2023.06.24 0 6 136

Van egy fontos dolog, ami mindenkire vonatkozik, függetlenül attól, hogy valaki amatőr vagy hivatásos fotós. Ez  pedig a jogi környezet. A törvény nem ismerete senkit nem mentesít!

Magyarországon jelenleg a 2013. évi V. törvény rendelkezik a személyiségi jogok védelméről, ami 2014. március 15-én lépett hatályba.

Ez pedig kimondja, hogy mind a felvétel elkészítése, mind a közzététele engedélyhez kötött. A felvétel elkészítéséhez való hozzájárulás nem jelenti a felvétel közzétételéhez való hozzájárulást, azt a felvételen szereplő személynek külön kell megadnia. A hozzájárulás nélkül közölt kép megsérti a képen szereplő személy képmáshoz való jogát, ami miatt eljárást kezdeményezhet és kártérítést követelhet.

Az engedély nélkül közölt kép ugyanúgy sérti a személyiségi jogokat, mint az engedély nélkül elkészített felvétel. Mindig rögzíteni kell, hogy a modell hozzájárul a kép, vagy képek publikálásához. A Stockfotó oldalak is bekérik a modellszerződést, ami igazolja, hogy a modell hozzájárult mind a képek elkészítéséhez, mind a publikálásukhoz.

Fontos tisztázni, hogy egy ember nem csak az arca alapján azonosítható be, hiszen rengeteg olyan dolog lehet a testén, ami alapján felismerhető és beazonosítható. Lehet egy sebhely, tetoválás, piercing, bármi, ami alapján felismerhető valaki.

A jog védi az emberi méltóságot is, senki nem készíthet egy másik emberről emberi méltóságot sértő, őt megalázó módon ábrázoló felvétel. Aki a helyzetével visszaélve másik embert arra vesz rá, hogy magát megalázza, erről felvételt készít, azt publikálja, azzal bűncselekményt valósít meg, amit a Büntető Törvénykönyv alapján szankcionálni kell.

40 es pár férfit Creative Commons License 2023.05.11 0 0 133

Köszönjük

Előzmény: SenkiSemmi (131)
Humbert Humbert Creative Commons License 2023.05.10 0 0 132

Hogyan lesz valakiből a MetArt vagy az MPLStudios (Femjoy, Eternal Desire, ALS Scan stb.) fotósa? Ez egyszerre a világ legjobb munkája (micsoda hölgyeket fotózhatnak órákig!), ugyanakkor a legrosszabb is (mindig elhúzzák előttük a mézesmadzagot, mert csak fotózhatják őket).

SenkiSemmi Creative Commons License 2023.05.10 0 4 131

Sziasztok!

 

Szerintem nektek ezek a lehetőségek jöhetnek szóba:

https://art-foto.hu/paros-akt-boudoir-es-erotikus-fotozas-paroknak

 

https://www.eszemfoto.hu/szolgaltatasok/akt-es-felnott

 

https://blacksbarephotography.com/kezdolap#firstPage

 

Érdemes megnézni a képeket és felvenni a kapcsolatot a fotósokkal, hogy mi az elképzelés. Ezt a néhány oldalt találtam hirtelen a neten, biztos, hogy többen is biztosítanak ilyen lehetőséget.

Előzmény: 40 es pár férfit (130)
40 es pár férfit Creative Commons License 2023.05.10 0 1 130

Sziasztok

 

Tud valaki tanácsot adni. Olyan fotózási lehetőséget keresünk párost ,ahol Akt Erotikus illetve Szex fotózás is lehetséges.

 

Köszi Z+ZS

SenkiSemmi Creative Commons License 2023.05.09 0 2 129

Budapestiek előnyben:

https://fotoskepzo.hu/aktfoto-workshop/

 

Szerintem annak, akit érdekel az akt/erotikus fotózás, akár fotósként, akár modellként, érdemes kipróbálnia, milyen, amikor egy fotóstúdióban készülnek el a képek. A modell tapasztalja meg, mit tud kihozni belőle egy felkészült, nagy tudással rendelkező hivatásos fotós, hogyan jeleníti meg őt a képeken. Az amatőr fotós pedig tapasztalja meg, milyen egy felszerelt stúdióban kipróbálni a világítástechnikát, mire kell odafigyelni, amikor bevilágítja a modellt.

Annak az embernek, aki fotózásra adja a fejét, rendelkeznie kell a látás képességével. Meg kell tanulnia meglátni azt, hogy milyen póz, fejtartás és fény áll a legjobban a modellnek. Ehhez rengeteg gyakorlás szükséges. Ugyanazt a hatást több módon is el lehet érni. És persze fontos, hogy legyen szerződés, amiben rögzítve van a fotózás célja és a képek felhasználási területe, ki, hol, hogyan és mennyi időre használhatja fel a képeket. Ez nem csak a hivatásos fotósokra vonatkozik, hanem az amatőrökre is, elkerülendő a személyiségi jogok megsértését.

Rolexfan Creative Commons License 2022.11.15 -13 0 127

Nem kell velem foglalkozni. Itt amúgy mindenki képei és történetei furcsák, egyediek. Az enyémek talán abban különböznek, hogy saját képek és igaz történetek. 

Előzmény: diyyí (126)
diyyí Creative Commons License 2022.11.15 -3 3 126

"Még valami. Ha megnézed az "én topikomat" amit nem én nyitottam :), addig csesztették a moderátort amíg ő nyitott egyet, de ott is nyomogatják rám a mínuszokat. Sőt Senkisemmi még oda is beírogat leszólva a képeimet"

Na ezt én sem értettem. Szerintem teljesen oké lett volna hogy a  képeidet és khmm furcsa történeteidet ott osztod meg azzal aki arra kíváncsi,békénhagyva a tobbi topikot. De úgy tűnik ez sem jó.

Előzmény: Rolexfan (125)
Rolexfan Creative Commons License 2022.11.14 -11 0 125

Nézd, pár dologban még igazad is lehetne. De nézz vissza ennek a fotós topiknak a legelejére. Ez ellenem lett létrehozva. Tehát eleve személyeskedés volt a cél lásd a topiknyitó 2. beírása ellentétes az ő topik megfogalmazásával, hogy ne legyen személyeskedés. 

 

Még valami. Ha megnézed az "én topikomat" amit nem én nyitottam :), addig csesztették a moderátort amíg ő nyitott egyet, de ott is nyomogatják rám a mínuszokat. Sőt Senkisemmi még oda is beírogat leszólva a képeimet.

 

Levelekben meg csak köszöneteket kapok.

 

Már rég nem tennék be képeket, ha nem látnám, hogy hatnak, érzelmeket keltenek. Ilyet is olyat is.

Előzmény: Android_4 (124)
Android_4 Creative Commons License 2022.11.14 0 2 124

Nem érted a lényeget. Van saját topicod. A képeid nem ide valók. 

Ennek a topicnak nem ez a célja. Tudom, EZ A HUSZ és az erotika tág témakör, de van annyi fórum cím, ahova tehetnéd a képeket...

A sajátod, a hétköznapi nők.... és még sok. 

Mielőtt megint azzal jönnél, hogy "megnéztem, te nem raksz fel..." hát mert tanulnék... de úgy, hogy szét offoljuk a topicot, nem lehet.És, ha senki nem áll ebben a kérdésben melléd, akkor...

 

Előzmény: Rolexfan (122)
Képvilágosító Creative Commons License 2022.11.13 -2 6 123

..."Sokan szeretik a képeimet, az ő kedvükért teszem fel azokat."....

 

Kultúrált formában, kerülve a személyeskedést, általános alannyal írok ide, azaz: akinek nem inge, ne vegye magára:

 

Ahol lószar van, ott veréb is van !

 

 

 

 

Előzmény: Rolexfan (122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!