Keresés

Részletes keresés

fefe1968 Creative Commons License 2023.10.15 0 0 17

Hasonló furcsa érzéseim vannak, mint az előttem szólóknak! A távoli és közelebbi terek teljesen jók, viszont ami nem komfortos az a közeli. Olvasó távolságban kicsit kettős a kép. Ha a jobb szememmel nézem, akkor kicsit balra kell fordítani a fejem az élességhez, ha a bal szememmel, akkor pedig jobbra. Gyakorlatilag az élesség így pontosan elszalad az éppen nézett pont mellett. Érthetőbben, bandzsítani kell hozzá, hogy a szemeim beforduljanak a nézett pontra. Ez normális? Ezt jelentené a mindig  szajkózott megszokás? Vagy egyszerűen a közeli nézőpont nem lett jól beállítva?

Kristaal Creative Commons License 2023.10.01 0 0 16

Üdv Mindenkinek! Már több, mint 1 éve hordom a multifokális szemüveget. Nem tudom csak azt használni. Bizonyos dolgokhoz kell helyette vagy a közellátó vagy a távollátó szemüveg. Gyakorlatilag így is cserélgetek, csak most három szemüveget.  Közben rájöttem, hogy holttér is van mindkét lencse alsó két oldalán. Csőlátásra kényszerítve a szemet. Ez nagyon felbosszantott , mert az ember mozgatja a fejét. És már homályos is lesz a látás. Nagyot csalódtam.

Hallottam az új multifokális lencséről, ahol már nincs holttér. Ahol kiküszöbölték a holtteret.Természetesen csak hírből, még optikust nem kérdeztem. Szándékomban van utánajárni. 

Hallott valaki már róla? Esetleg valaki már kapott az új holttér nélküli multifokális lencséjű szemüveget?

Mik a tapasztalatok? Köszönöm a válaszokat! Üdv. 

berti20 Creative Commons License 2023.05.22 0 0 15

Sziasztok!

Új megszokó vagyok (6 hó).  A távoli váltással nincs gondom.Közelre viszont nem szeretem hosszabban használni. Normális,hogy a mobiltelefont olvasva se tiszta a kis kép mindkét szememmel egyszerre, ha letakarom? Felét látom tisztán egyikkel,másikkal a másik felét. Ez okozza a nem szeretemet? Azt mondják Ofotértban,hogy akkor is mozgatni kell a fejet, vissza  néztek és ,hogy jó a beállítás. (közepes látóterű). Köszönöm,aki ír!

Qqberci Creative Commons License 2022.07.30 -1 0 14

Velem 15 perc alatt végzett az orvos mindenféle vizsgálattal együtt.

 

Ez majd akkor jusson eszedbe, mikor fáj a fejed a szemüvegtől...

Előzmény: manio (13)
manio Creative Commons License 2022.07.30 0 0 13

Mi került egy órába  a műszeres bemérésen? Velem 15 perc alatt végzett az orvos mindenféle vizsgálattal együtt.

Előzmény: Qqberci (4)
püfffneki Creative Commons License 2019.10.14 0 0 12

Nekem Multifokális szemüvegem van.

Lassan 20 éve vagyok szemüveges, ma már a távollátás 1 -es, az olvasó ötös.

Korábban bifokális is volt ahhoz képest egy álom a viselése.

 

Érdekes módon, mintha a távollátásom javult volna. Vki azt mondta hogy a javulás a szürkehályog előjele, de sehol nem találtam erre megerősítést.

A szemészet itt a közelben megszűnt, és még nem vettem rá magam, hogy a rendelőintézetbe elmenjek.

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.12 0 0 11

Jaj de aranyosak vagytok, h megosztjátok ezt s ok hasznos információt! Így igazán felkészülten tudok majd menni kedden az optikába. :) Köszönöm szépen! :)

Qqberci Creative Commons License 2019.10.12 0 0 10

a multifokális lencse a középtartományban (monitor távolság) csak egy meglehetősen szűk un. csatornában éles

 

A beméréskor szólni kell az optimetristának és akkor olyanra csináltatja, hogy jó legyen. Nekem is ilyen van...

Előzmény: Celtis (9)
Celtis Creative Commons License 2019.10.12 0 0 9

Ha jól tudom nekem Hoya van, középkategóriás. A visionexpressben csinálták. Elsőre nem volt jó, de szó nélkül újat csináltak. Az elején kicsit fura volt, de nagyon bevált.

Amitől féltem, hogy "hintázni" fog a világ, azzal egy pillanatig sem volt gond. Ami inkább a probléma volt, hogy a multifokális lencse a középtartományban (monitor távolság) csak egy meglehetősen szűk un. csatornában éles. Úgy kell elképzelni, mint egy homokóra alakot. Távolba és nagyon közelre viszonylag széles a tartomány, de középen szűk. Ezt az jelenti, hogy a fejemet kell forgatni, hogy élesen lássak. A varilux a reklámjai szerint nem ilyen.

 

Nagyon kényelmes, hogy nem kell szemüveget cserélgetni, mindig az az éles, amit nézek. A fejforgatás már fel sem tűnik. Szerintem egyébként ellustul a szem, inkább közepes távolságra is már a legerősebb, szélesebb és így kényelmesebb tartományt használom.

Előzmény: Törölt nick (-)
Konrad Creative Commons License 2019.10.11 0 0 8

Nekem Zeiss van, BlueProtect réteggel. Nincs nagy eltérés, összesen 0,5 dioptria van a legerősebb és leggyengébb rész között. Amúgy a Mammutban az Opticworldnél csinálták decemberben.

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.11 0 0 7

Nagyon köszönöm az építő hozzászólásokat! Nagyon várom már, h meglegyen. 3 éve használok multi kontakt lencsét, de sajnos a szemem most nemet mondott rá. :( 

emp Creative Commons License 2019.10.11 0 0 6

a szemvizsgálat nem a boltban volt, és a szemész is nagyon ajánlotta.

emp Creative Commons License 2019.10.11 0 1 5

nyáron csináltattam, teljesen bevált.

 

előtte bifokális volt, amivel pont a képernyőtávolságot nem láttam, vagy autóban a navi apróbb részleteihez kicsit a homlokomra toltam a szemüveget.

 

most nem kell szórakoznom, mindenhova jó.

Előzmény: Törölt nick (-)
Qqberci Creative Commons License 2019.10.11 0 0 4

20 éve hordom, nagyon bevált. Szemészorvos javasolta és optimetrista mérte ki és készítette el (Feszl Optika, Petőfi Sándor utca). Essilor lencséim vannak. A műszeres bemérés csaknem egy óra. Meg kell szokni, ahogy elkészül fel kell tenni és nem szabad levenni. A megszokás 1-2 nap. Amit most hordok, az 4 éves, még nem kellett korrigálni...

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.11 0 0 3

Én is erre számítok. Remélem jó kezekbe kerülök. Azt lehet tudni, h milyen márkájú/technológiájú a lencse? Nekem két félét ajánlottak, illetve márkát. Az egyik a Hoya, a másik a Starlite. Egyelőre úgy látom, h a Hoya személyre szabhatóbb, de persze meg kell m ajd tudni a szakember véleményét/tanácsát is. 

Előzmény: Konrad (2)
Konrad Creative Commons License 2019.10.11 0 0 2

Ilyet használok, tökéletesen bevált. Az üzletben orvos vizsgált, jól találta el, milyen erős kell (direkt kicsit gyengébbet adott annál, amit ott mért), és ő ajánlotta a multit is, amit kifejezetten szeretek. Kicsit kellett csak szokni, nekem lényegében pár óra alatt olyan volt, mintha mindig is azt használtam volna.

forgione1 Creative Commons License 2019.10.11 -1 1 1

Megoldás? Szemtorna, ami a gerincnél kezdődik, ugyanis a rossz testtartás kihat  a látásra is. Ha ez rendbe lett téve, akkor jöhet a célzott szemtorna.

 

Ha semmi nem segít akkor lusta vagy és jöhet a lézeres beavatkozás. Drága? Mihez képest? 5 perc alatt jó lesz a látásod, még szemüvegesként évente cserélheted és ugyanúgy kifizeted ezt összeget.

Előzmény: forgione1 (0)
forgione1 Creative Commons License 2019.10.11 -2 1 0

Felejtős! Ahogyan minden szemcsi, mert csak rosszabb és rosszabb lesz a szemed tőle.

Ráadásul szemvizsgálatkor alaposan átvernek, ugyanis ha erősebb vagy bármilyen lencsét kapsz és azt mondják olvasd, akkor persze, hogy nem lesz jó, mert ahhoz, hogy szemed hozzászokjon az újhoz, legalább 3-5 perc szükséges.

 

Tehát az optikai üzletekben végzett szemvizsgálat kamu, főleg ha orvos végzi. Mert ő nagyon jól tudja ezeket, csak ugye jutalékot kap a bolttól :-)

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.11 0 0 topiknyitó

Mi a tapasztalatotok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!