Keresés

Részletes keresés

btamas70 Creative Commons License 2020.01.29 -1 0 10542

Nem véletlenül fogalmaztam így. Régebben nem követtem részleteiben KR kapitánykodását, így csak mostanában vettem észre a nyilatkozatát, miszerint nem kell a válogatotthoz sportpszichológus, tökéletes lesz helyette ő + az egyik fél által sem perfekt módon beszélt angol nyelv, egyből beugrott a svéd edző (részrehajló dán játékvezetés kapcsán tett) csípős megjegyzése. És hát miért vonnám kétségbe, hogy ezek ott a messzi északon ismerik a szomszédot, mint a rossz pénzt..ppp

Előzmény: RnD (10541)
RnD Creative Commons License 2020.01.29 -1 2 10541

Ennél én kicsit azért visszafogottabban fogalmaznék.

 

A magyar nyelv nem a német nyelv, mégcsak nem is rokona egyik európai nyelvnek sem, és elterjedt róla az is h nagyon nehéz megtanulni. Ezért Rasmussen szerintem úgy gondolta h nem olyan nagy gond - vagy legalábbis megértjük majd őt - ha inkább az angolnál marad.

 

Más kérdés h szakmailag szerintem sokat segített volna a munkájában ha megtanul magyarul, és ideje is lett volna rá bőven.

Előzmény: btamas70 (10538)
btamas70 Creative Commons License 2020.01.29 -1 1 10540

Nekik is volt magyar barátnőjük? Kábította PJ a crna gorai sportbarátokat, hogy "meg szeretném tanulni a nyelveteket, de olyan nehéz"? Átlag turistára több ragad 3 hét alatt...

Előzmény: Kikinda Rangers (10539)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2020.01.29 -3 0 10539

„Birkának nézett minket, kár szépíteni.“

 

… mint Mayonnade a hollandokat, Johansson a feketehegyieket, stb... De mi ugye öntudatos birkák vagyunk: Geben Sie mir Globus von Ungarn.

Előzmény: btamas70 (10538)
btamas70 Creative Commons License 2020.01.29 -1 0 10538

Nem, de így legalább gyorsan egyértelművé vált volna, hogy hosszabb távú építő(!) munkára vagy csak hosszabb távú pénzszerzésre gondolt.

 

"magyar barátnője is volt hosszabb ideig"

 

Lehetne mentegetni (mint tudjuk, a svéd az egy nyelv, a norvég egy tájszólás, a dán pedig egy torokbetegség:):) , ekkora antitálentum a mesében sincs. Hangzatos nyilatkozataival ellentétben esze ágában sem volt megtanulni. Birkának nézett minket, kár szépíteni.

Előzmény: RnD (10537)
RnD Creative Commons License 2020.01.29 -3 1 10537

Ha valaki nem akar magyarul megtanulni, akkor nem lehet kényszeríteni. Bár magyar barátnője is volt hosszabb ideig...

 

Illetve az MKSz előírhatta volna Rasmussen szerződésében h mondjuk 2018 január 1-től magyarul vezesse az edzéseket, de akkor meg lehet h alá sem ír ide.

Előzmény: btamas70 (10536)
btamas70 Creative Commons License 2020.01.29 -2 0 10536

Az "életvitelszerűen Magyarországon" lózung helyett mégiscsak ki kellett volna taníttatni magyarra. Akkor talán megismerte volna a vonatkozó népi bölcsességet:

 

Sok beszédnek sok az alja.

Előzmény: RnD (10531)
RnD Creative Commons License 2020.01.28 -3 2 10535

Rasmussen itt gyakorlatilag azt mondta h a lányok bíztak benne, ennek ellenére hiába mondta nekik h 'megvan a játékunk' mégsem hittek neki. Ez a kettő együtt biztos nem igaz. Persze Rasmussen 'bizalom' alatt azt értette hogy a lányok 'megértették amit mondott nekik és elfogadták hogy az úgy jó'. Holott a bizalom ennél sokkal több, nemcsak azt jelenti h rábólintok arra amit a másik mond nekem. Hanem azt is hogy elfogadom h vele tudjuk a jövőben a terveinket a legjobban megvalósítani, ez a tudat motivál és lelkesít, 'együtt nagy dolgokra leszünk képesek' és még sorolhatnám...Sokkal komolyabb elkötelezettség ez a másik irányában minthogy 'megértettem amit mondott és igaza van'.

 

Aztán a vb-n jöttek a kudarcok egymás után, és a kommunikáció sem volt zavartalan Rasmussen és a játékosok között szerintem, ezért a bizalom még csak fel sem tudott épülni. A végén meg jött a bukás...

Előzmény: Trombozis2 (10533)
Underhand Creative Commons License 2020.01.26 -1 4 10534

Én inkább egy kopasz bohócot ismertem meg a személyében.

Előzmény: Trombozis2 (10533)
Trombozis2 Creative Commons License 2020.01.25 -1 2 10533

Rasmussen személyében egy büszke, önérzetes embert ismertünk meg. Egyik oldalról ő nem engedett senkit beleszólni a csapatösszeállításba vagy a taktikába, másrészt viszont folyamatosan a bizalomról nyilatkozott és arról, hogy ő mekkorákat csalódott a múltban. Kicsit ellentmond egymásnak, h Rasmussen szerint a játékosok elfogadták őt és töretlenül bíztak az elveiben ugyanakkor önbizalomhiányosok voltak. Magyarul ez azt jelenti, h Kimért tűzbe mentek volna, de saját magukért nem. Ezt a gondolatmenetet egy pszichológus megmosolyogná.

Valószínűleg inkább az történt, hogy a játékosok érezték, h Kim játékrendszere, taktikája nem ül és a folyamatos kudarcok elvették az önbizalmukat. Nehéz úgy önbizalomtól telve kifutni a pályára, ha az előző két kulcsmeccsen betliztél.

Szerintem az a játékos, aki kérdések és feltételek nélkül bízik az adott játékrendszerben 3-4 vereség után balga. Látva Kimet, h taktikailag mennyire tehetetlen volt a kulcsmeccseken a pálya szélén biztos vagyok, hogy a játékosokban is felvetődött 1-2 kompetencia kérdés az edzővel szemben.

Összefoglalva lehet, hogy Kim azt állítja, h a lányok felől korlátlan volt a bizalom az edzőjük irányában, de ez egy erősen szubjektív vélemény. Az önbizalomhiány és a játékosok felől Kim felé áradó bizalom csökkenése valószínűleg kéz a kézben csökkent és zúzódott porrá a románok elleni meccs végére.

Előzmény: RnD (10531)
suomynona1 Creative Commons License 2020.01.25 0 0 10532

Schatzl, Lukács, Bíró?

Előzmény: mislenyi (1863)
RnD Creative Commons License 2020.01.21 -4 5 10531

Rasmussen is rájött végül h mi volt a probléma, legalábbis ez derül ki az Eurosportnak adott búcsúinterjúból (január 11.):

 

’…Én inkább úgy fogalmaznék, hogy idén sokkal több munkát kellett abba fektetnem, hogy a játékosok higgyenek magukban….Megdolgoztunk a közvélemény bizalmáért, és a kemény elvárásokért, méghozzá nagyon is jól, de a decemberi vébének mégis egy törékenyebb önbizalmú csapattal vágtunk neki. Ennek lett az eredménye, hogy volt, amit az idei vébén láttam először a csapatomtól: nem a gázt nyomta, hanem a féket (=azaz a világbajnokság előtt a játékosok elveszítették az önbizalmukat)'….Azt mondtam a lányoknak: mi vagyunk a magyar válogatott, tudjuk, mit akarunk, és minden ellenfelünk számíthat rá, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fogunk. Megvan a játékunk, amiben mindenek felett hinnünk kell. Minden az önbizalomról szól, és a decemberi világbajnokságon sérülések ide, játékvezetői tévedések oda, a legnagyobb bajunk a csapat önbizalmát ért ütés volt. ’

 

Hát úgy tűnik, a lányok nem hittek a ’játékunkban’ amit Rasmussen kitalált nekik, azaz nem hittek Rasmussenben.

 

’…Bizalomvesztés biztosan nem volt. biztosan nem. A lányokkal az első perctől kezdve konstruktív, inspiráló közeget hoztunk létre a válogatottnál…. Azt gondolom, a lányok elfogadtak, és nemcsak megértették, mit szeretnék tőlük, hanem belátták azt is, hogy ez a helyes út.’

 

Olyan inspiráló közeget hozott létre Rasmussen hogy a világversenyek első meccsein az egész csapat be volt feszülve (nemcsak a tavalyi vb-t kezdtük stresszesen). Mondjuk az is sajátos h a játékosok bizalma szerinte azt jelenti h ’megértették és belátták h az a helyes amit én kérek tőlük’. Azaz egyfajta racionális döntésként gondolja a bizalom megszerzését, holott a sportban ennél sokkal többről van szó az edző-játékosok kapcsolatban.

 

’…A rengeteg sérülés, a kényszerből folyamatosan változó csapatösszeállítás, és a minket sújtó szerkezeti és a rutin hiányából fakadó gondok ellenére úgy vágtunk bele a generációváltásba, hogy végül nemcsak esélyünk, de nagyon is jó sanszunk van kiharcolni az olimpiai szereplést.’

 

Erre nagyon büszke, de azt nem teszi hozzá hogyha a svédek nem győzik le az utolsó meccsükön a németeket, akkor hiába az ő rengeteg munkája és az ’örvendetes sebességgel fejlődő válogatott’, most szó sem lenne az olimpiai kvalifikációról, bár ez Rasmussen szerint is a legfontosaabb cél volt amikor 2016-ban szerződtettük.

 

Persze ’win’-’win’ szituációba került, a mostani helyzetből csak jól jöhet ki (gondolja). Ha sikeres lesz a válogatott egy-két éven belül akkor azt neki köszönhetjük, mert ő tette le az alapokat, ha viszont kudarcos évek jönnek, akkor ez azért van mert elküldtük őt és mást bíztunk meg a válogatott irányításával. Legalábbis ahogy azt Rasmussen elképzeli….

RnD Creative Commons License 2020.01.10 -3 4 10530

...azért tegyük hozzá h éppen hármas védőből alig van játékos akit be lehetne hívni, az NBI-ben szinte mindenki légiós ezen a poszton.

Előzmény: btamas70 (10529)
btamas70 Creative Commons License 2020.01.09 -1 1 10529

"Három év alatt háromszor kellet újra összerakni a válogatott hármas védekezését"

 

Dióhéjban ennyit a "B-válogatott" lózungról. Normális szisztémában éppen erre lett volna jó...

Előzmény: RnD (10527)
csehGuevara Creative Commons License 2020.01.09 -4 1 10528

Remélem a lányok is elköszöntek az Instán, és megköszönték a négy évet (bár eddig csak Neagu búcsúját láttam Rydetol, Kovacsics oldalán semmi hasonlót nem fedeztem fel).

RnD Creative Commons License 2020.01.09 -2 4 10527

Kim Rasmussen így búcsúzott tőlünk Instagramon:

 

"...Jól vagyok, meglepetések engem már nem érhetnek az edző szakmában. Én maximálisan beleadtam mindent, olyan keményen dolgoztam ahogy csak tőlem telik és ez a legfontosabb, bár sorra jöttek a kihívások. Három év alatt háromszor kellet újra összerakni a válogatott hármas védekezését és egy óriási generációváltáson is átestünk közben, de még így is kijutottunk az olimpiai selejtezőre, igen, valóban szerettem volna befejezni azt amit elkezdtem, és most csalódott vagyok mert ez nem lesz, de az élet megy tovább és új lehetőségekhez jutok, remélem..

 

Köszönöm a szakmai stábnak a kemény munkát, köszönöm a játékosoknak hogy mindent beleadtak edzéseken és meccseken, és a szurkolóknak az érzelmeket és a szurkolást…" (január 8.)

Bamberg58 Creative Commons License 2020.01.06 -4 3 10526

Pálinger lehet az egyik igaz barátja!:), de a legjobb az a fránya pénz! A morál viszont nem mert a pénz megakadályozta, hogy minimum felajánlja a lemondását....A felelőséget ugye vállaljuk kedves Kim és miben is nyilvánult ez meg? 

Előzmény: RnD (10525)
RnD Creative Commons License 2020.01.06 -2 4 10525

Kim Rasmussen így mondott búcsút az óévnek:

 

Viszlát 2019, durva volt az utolsó hónap de sokat tanultam….megtanultam hogy a családok és az igazi barátaink mennyire kellenek a lelki egyensúlyunkhoz, ők szeretnek téged, bármi is történik veled, rájöttem hogy igazából a bajban ismered meg h ki milyen ember a környezetedben, de ezt már tudtam, szóval mondjuk úgy hogy újra emlékeztettek rá, és arra is hogyha attól félsz hogy elveszíted amit akarsz, akkor a kisebb részletek sem a te javadra dőlnek el, sokat tanultam, erősebb leszek tőle

 

Persze hogy sajnálom azt a 15 másodpercet a sajtótájékoztatón, uralkodnom kellett volna magamon, okosabbnak kellett volna lennem, nem lett volna szabad ilyen szavakkal jönnöm, a kézilabda az érzelmek sportja de itt az én érzelmeim túl messzire mentek. Ez volt az első és utolsó alkalom hogy ilyesmi megtörtént, ez volt az első eset hogy válogatott meccsen  sárga lapot kaptam és a csapatomtól elvették a labdát, és ugyancsak az első eset hogy egy fontos válogatott mérkőzésen két percre kiállítottak ráadásul a meccs végén, olyan sok minden történt először abban a 90 percben december 5-én, de most már sokkal jobban tudom hogy kiben bízhatok, kitől tartsam távol magam és hogyan viselkedjek….boldog új évet mindenkinek!

 

https://www.instagram.com/p/B60w1dFnrp3/

 

Kikinda Rangers Creative Commons License 2019.12.30 -8 1 10524

Drágaszágaim! Hölgyemények! Arszlánok! Nagy izgalommal olvastam karácsonyi posztjaitokat, és azt kell mondanom, (a fórumon) nem sok minden változott: mindenki a magyar posványt kívánja vissza, a dán kopasz változtatási szándéki nem sok lélekben hagyott el csírázásraszánt magot: Zácsik, Kisfaludy, Szucsánszky, Kácsor neve szökkent szarba, mint a magyar Kánaán bakancslistája. Hát akkor sorbavéve a kívánalmakat:

Szeretve tisztelt bloggerünk FU így indítja eszmefuttatásait Kim ámokáról: „A magyar válogatott kerete utoljára talán valamikor a nyolcvanas években lehetett olyan gyenge, mint mostanában.“ — Hát ha igen, akkor ezek szerint Kim nem hibázott. Nincs az a Krumbholzba oltott Martin, amely egy olyan kerettel, amely a C-csoportba alámerülő válogatottat is alulmúlja, többet hozott volna ki, mint Kim. Ezután a felvezetés után fölösleges minden karakterleütés. 

Abba a gyors északi játékba, amit Kim preferálna, fölösleges Zácsik, Kisfaludy, Szucsánszky. Kácsor pedig (állatorvosi ló by magyar kézi) szép lassan elveszett a válogatott számára: egy olyan langyos és dzsentri közegben, mint a „világ legerősebb bajnoksága“ megmarad(t) egy vidéki kis klub üdvöskéjének: azt a szétszórt mozgást, amely a 18évesek közt még egy „so-so“ sóhajjal még elfogadunk, a felnőttek mezőnyében már szívesen váltanánk egy Barbosa mozgáskultúrájával (Mit csinálnak jobban a portugálok? Kínzó kérdések rovat No. 1).

És igen: tegnap rangadót játszottak a világ legerősebb bajnokságában, két edzőnek gondolt karakterrel a kispadokon, akiknek tevékenysége kimerült a mérkőzés utáni higgadt nyilatkozatokban.

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2019.12.26 -1 0 10523

Jóóó vannaaaa vágom.....mea culpa:-)

Előzmény: van_Persil (10520)
mislenyi Creative Commons License 2019.12.26 0 0 10522

Egyre gondoltunk. :)))

Előzmény: van_Persil (10520)
mislenyi Creative Commons License 2019.12.26 0 0 10521
Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (10518)
van_Persil Creative Commons License 2019.12.26 -3 1 10520

Sanyesz! Jó reggelt! Tudod, melyik topicba írsz? Szerintem fogalmad sincs róla... Ez a most véget ért VB topicja, nem az olimpiai selejtezőé, nem az EB-selejtezőé, de még csak nem is a női válogatotté.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (10518)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2019.12.26 0 0 10519

Nem ért véget 1 hónapja, csak másfél hete.

Egyébként nem kötelező olvasni...

Mondjuk jobbára önismétlő hozzászólások vannak, tehát szerintem érdemes lesz átszivárogni az olimpiai selejtezős topikba, ha a válogatottról van szó.

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2019.12.26 -1 0 10518

Miért kellene ezzel leállni?ráadásul úgy ért véget hogy nem is ért véget,hiszen hamarosan jönnek a kvali meccsek,ergo muníció van bőven....

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2019.12.26 -1 0 10517

Ezek teljesen jogos kérdések.

Előzmény: jamaica2 (10513)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2019.12.26 -1 0 10516

Ezzel az óvodás szintű védekezéssel,valahogy még is sikerült össze hoznia egy junior VB címet,és ezzel az óvodás szintű védekezéssel helytállt a Fradiban,és most az ETO-ban próbálja ki magát,most vagy az van hogy mindenki hülye és nem látják hogy ez a kis csaj egyenlőre tévedés?vagy az van hogy te tévedsz.

 

Előzmény: Bamberg58 (10508)
jamaica2 Creative Commons License 2019.12.26 0 1 10515

Hát még sokszor előveszik Mocsai Sydney-ben elkövetett döntőbeli vereségét is, pedig nem 1 hónap telt el.

Előzmény: igazandybol (10514)
jamaica2 Creative Commons License 2019.12.26 0 1 10513

Trombozisnak írtam:

 

"6. Gyenge volt átlövőjátékunk.

Ezt előre tudtuk, h problémás, mégsem foglalkozott vele a stábon belül senki. Miért torna közben derült ez ki? Miért nem volt Tomori alapból támadásban? Miért az a Vámos Petra lett kinevezve Háfra tehermentesítésére, aki alkatából adódóan nem átlövő? Miért nem volt az átlövő alkatú Kiss Niki a szűk keretbe nevezve pl. az egyik kapus helyett? Miért nem volt Kopecz legalább a tartalékok között? (ugye utólag kiderült a nyilatkozatából, h nem volt sérült). Tudtuk előre, h az átlövőpotenciál alacsony a csapatban, Háfra nincs élete formájában mégsem lett kezelve a probléma."

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (10498)
Bamberg58 Creative Commons License 2019.12.25 -3 1 10512

Az ne zavarjon, hogy Bódit javasoltam elsősorban a helyére pedig nem vagyok éppen egy nagy győri fan.:) Egyébként meg okosnak most is okos, de ettől még nem biztos, hogy jó játékos lesz. Hogy ki mit írt, az nem én véleményem és dolgom, de nem is általánosítanék. Nekem ez véleményem és eddig a Győrben és a válogatottban sem cáfolt meg. Sőt....Ha a Vácban játszana, fel sem merülne a neve.

Előzmény: gelván (10509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!