Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2019.06.10 0 1 145

Persze Rasmussen mindig talál valamit ha a fiatal játékosokról van szó. ".... ezek a fiatal játékosok, ha mondjuk 38 fok van a csarnokban és felszökik a pulzusuk, akkor tudnak hibázni is". És az 'idős' játékosok? Mint Klivinyi vagy Nada...? (Ők már 'időseknek' számítanak ebben a csapatban.)

RnD Creative Commons License 2019.06.10 -1 1 144

Kim Rasmussen a vb-selejtező meccsekről:

 

Kim Rasmussen az M1-nek nyilatkozva elmondta: „Ez volt az egyik legkoncentráltabb játék, amit valaha is játszottunk. Az, hogy 18 góllal nyertünk és már ott befejeztük a párharcot, nagyon büszkévé tett engem és a játékosokat is.”

A dán kapitány kifejtette: az, hogy a keret fele 23 éves vagy annál fiatalabb, lehetőséget ad neki arra, hogy nagyobb merítésből dolgozzon. „Hosszabb időszakban tudom ugyanazokat a játékosokat szerepeltetni, így pedig nagyobb az esély arra, hogy stabil játékot játszhassunk.”

Rasmussen hozzátette ugyanakkor, hogy a fiatal csapattagokat a szokatlan körülmények ki tudják zökkenteni a stabilitásból, ezen pedig változtatni kell. „Tegnap azt is láthattuk, hogy ezek a fiatal játékosok, ha mondjuk 38 fok van a csarnokban és felszökik a pulzusuk, akkor tudnak hibázni is. Ausztria nem büntetett meg minket ezekért a hibákért, de ebben jobbak kell hogy legyünk a jövőben. A fiatalok játék közben tanulnak, fejlődnek, úgyhogy minél több lehetőséget tudok nekik adni, annál jobb lesz a jövőre nézve.”

A három éve kinevezett szövetségi kapitány úgy véli, megtalálta a saját játékstílusát a csapattal. „Megfelelő a védekezés és a támadójáték. Már csak az kell, hogy sokat legyünk együtt, hogy minél többen ismerjék meg ezt rendszert. Mindenkinek el kell fogadnia azt a szerepet, amit adok neki a csapatban, és akkor látjuk azt a stabilitást, amit most is láthattunk. Szerintem csak erősödni fogunk. Hosszú az út a top hatba, de jó irányba megyünk. Ha valaki nem elég koncentrált, akkor veszít, úgyhogy most a kis részletek számítanak. Nehéz lesz, de a következő hat hónapban azon dolgozunk, hogy továbbra is fejlődjön a csapat és remélhetőleg a második lépést is megtegyük Tokió felé."

Rasmussen hozzátette: ahhoz, hogy a vb-n a csapatra nehezedő nyomás ellenére is sikeres legyen a szereplés, a kulcsjátékosok tapasztalatának és a fiatalok energiájának összhangjára van szükség. A válogatottnak szerinte az az egyik erőssége, hogy többféle játékstílusra is képes. „Minél több tapasztalt játékosnak kell jó formában lennie, a fiataloknak pedig be kell hozniuk az energiát. Mi stabilak vagyunk, ez az erősségünk, és ez az, amiért nehéz ellenfelek vagyunk. Gyorsak tudunk lenni, de le is tudjuk csökkenteni a tempót, ha erre van szükség. Tudunk alkalmazkodni az ellenfélhez.”

RnD Creative Commons License 2019.06.06 0 2 143

'Ez a mai játék elég gyenge teljesítmény volt. Nos nem maga az eredmény miatt, hanem figyelembe véve, hogy egy norvég, francia, orosz csapat ellen mire lenne elég.

 

Azért nem hiszem h egy nyár eleji selejtezőn bármelyik csapattól olyan játékot várhatnánk el mint amilyet majd decemberben, a vb-n. Egy éve az oroszok ugyanezeket az osztrákokat hazai pályán egy góllal tudták legyőzni (26-25), a románok idegenben három góllal voltak csak jobbak  (25-28). De a norvégok sem villogtak éppen idegenben tavaly május végén az ukránok ellen (21-26) vagy márciusban otthon a horvátok ellen (33-28). Ez nem sokat jelent.

 

Érdemesebb összehasonlítani a hétvégi két mérkőzés eredményét a 2017-es vb-selejtezők eredményével. Akkor HUN-SVK 28-19 és 24-24. Most HUN-AUT 41-23 és 28-19. Idén a kevésbé fontos, már lefutott meccsen hoztuk azt az eredményt (28-19-et) amit két éve az első, sokkal fontosabb meccsen. Azért ez biztató szerintem...

Előzmény: tsun (127)
RnD Creative Commons License 2019.06.06 0 0 142

...illetve j2 vonalról, ha a mi oldalunkról nézzük:)

Előzmény: RnD (141)
RnD Creative Commons License 2019.06.06 0 0 141

'...Klujber egy igazi gyöngyszem, de sorozatban feltűnő, hogy tőle jobb szélre a labda csak szökőévente megy és akkor sem igen hozza szélsőt gólhelyzetbe...'

 

Klujber az első meccsen, Graz-ban háromszor is adott ziccerbe labdát jobbszélre (más kérdés hogy abból csak egyszer lett gól). Tomori és Klivinyi adott még két-két ilyen passzt, TG egyet. Ebből az összehasonlításból Klujber szerintem kifejezetten jól jön ki.

 

A visszavágón egyszer Szabó Laura húzta le b2 vonalról (a kapunak háttal állva) a labdát szélre Faluvéginek, ebből hetes lett. Ez nem volt akármilyen passz:)

Előzmény: tsun (127)
hatosfalat Creative Commons License 2019.06.06 0 0 140

Hát ez elég valószínűtlen. A kezdőnk mind a két meccsen ugyanaz volt, Bíró, Schatzl, Háfra, Szabó, Tóth, Tomori, Lukács. Hat helyen az egyértelmű kezdőt játszatta Kim az egészséges játékosok közül, miért lett volna pont a beálló poszt máshogy?

Előzmény: Csuloktata (133)
Igazság80 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 139

Hát amilyen szerény képességei vannak, még kénytelen volt lefizetni az újságírókat, tudósítókat is a nagybetűkért )

Amúgy eredetileg ő az "A"  válogatottba volt jelölve, talán csak egy nem publikus kisebb sérülés lehet az ok, hogy nem játszott egy percet sem...

Előzmény: kagye (137)
Bamberg58 Creative Commons License 2019.06.06 -1 0 138

Le vagy maradva, “ő egy nem vezérjátékos és Koni különben is sokkal jobb nála”:)

Előzmény: kagye (137)
kagye Creative Commons License 2019.06.06 0 0 137

... és Lakatos Rita az említett 10 mérkőzése közül a sportnapilapos tudósításokban 8 alkalommal kiemelt, nagybetűs volt csapatában. 

Előzmény: Igazság80 (132)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2019.06.06 0 1 136

Klujber szerintem jól játssza meg a szélsőjét, legalábbis nem rosszabbul, mint a csapatból kb bárki. Tomori mondjuk kivétel, de ő a legintelligensebb és a pályán legjobban látó játékosunk (és a legtapasztaltabb is), ráadásul jobbkezes jobblövőként könnyebb megjátszani a jobbszélsőt.

Előzmény: tsun (127)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 135

Nem minden a statisztika, és a lőtt gólok... Ilyen alapon Termánnyal, Szekerczéssel meg Sári Barbarával kellett volna kiállnunk, valamiért mégsem ez történt.

Erre a kiegészítő ember szerepkörre szerintem hasonlóan alkalmas Kopecz, mint Rita. Valamiért KR inkább Kopeczben bízik, legalábbis jelenleg így tűnik.

Előzmény: Süni2 (128)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2019.06.06 0 1 134

Hát Rea helyét nem így látom. Sok függ attól, ősztől mennyit játszik a Fradiban. Ez igaz Pásztorra is.

Előzmény: Csuloktata (133)
Csuloktata Creative Commons License 2019.06.06 0 1 133

Szerintem nem Szabó lehet az első számú. Az első számút pihentette (Rea). A második számú Tóvizi. Az a kérdés, hogy a harmadik ki lesz. Pásztor vagy Szabó. Szerintem Pásztor jobb támadásban, védelemben sem rosszabb Szabónál.

Előzmény: hatosfalat (130)
Igazság80 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 132

Rita amúgy az utolsó 10 meccsén, amiben volt Győr, FTC, DVSC is, 5 és fél gól körüli meccsenkénti átlagon teljesített és mindezt olyan 75 % hatékonysággal, ami igen jó egy irányítótól.

A párharccal összességében nincs gond, voltaképp az egészet lerendeztük egyetlen félidő alatt már odakint.

És volt 9 hetesünk, abból hármat beállók harcoltak ki. Ránézésre úgy tűnhet, hogy relatív kevés kiemelkedő egyéni teljesítmény volt, de inkább csapatként voltunk jók, plusz igencsak volt rotálás. 16 játékos lépet pályára, abból 13 gólt is szerzett.

Na meg így a szezon végén az első meccs ismeretében nehéz lehetett már 100 százalékon pörögni ezen az edzőmeccsé fajult találkozón...

jamaica2 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 131

Sérülés miatt kiállt Kovacsics Anikó, a meccsen Háfra Noémi  és Tomori is csak a válogatottal történő összeszokás minimum idejét töltötte a pályán. Klivinyi játékából a távoli átlövések hiányoztak és feltűnően keveset használták a szélsőket a vasárnapi meccshez képest. Elhibáztak több lerohanást. Azonban ez is elég volt egy 9 gól különbségre. Mindenki panaszkodott a melegre (szerintem az időjárás jelenleg túl párás és klímák is növelik sok helyen a zárt terek relatív páratartalmát), így egy  gyors támadásos játék nem volt elvárható a lányoktól. Én szerintem a feldurvult osztrákok ellen a sérülés kockázat minimalizálás volt a magas relatív páratartalmú meleg melletti koncentráció (lerohanás hibák) csökkenés mellett ami a meccset jellemezte.

Előzmény: tsun (127)
hatosfalat Creative Commons License 2019.06.06 0 0 130

A két meccs alapján annyit lehet mondani, hogy Rasmussennél most Szabó Laura az elsőszámú beálló. Az első meccsen nekem óriási meglepetés volt, hogy Tóvizi kevesebb lehetőséget kapott, mint Rea, de a második meccsen Mészáros keretbe sem került. 

Nagy kérdés az lesz, hogy ki fog leginkább védekezésben nagyot fejlődni, mert annak lesz legnagyobb esélye a kezdőcsapatba kerülésért. De az nekem nagy meglepetés lenne, ha Szabó és Tóvizi nem lenne majdan az utazó keretben decemberben.

 

Előzmény: RnD (111)
Gojira Creative Commons License 2019.06.06 0 0 129

"Ez a mai játék elég gyenge teljesítmény volt."

 

Tökéletesen megfelelő teljesítmény volt. Nem a norvég, francia vagy orosz csapat ellen játszottunk. Ha már norvégok, ők tegnap a második félidőt 17:10-re bukták a beloruszok ellen. És? A kutyát sem érdekli valójában, kijutottak a VB-re, és ez volt a cél. Nekünk is, és ezt kiválóan teljesítette a csapat.

Előzmény: tsun (127)
Süni2 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 128

K.B. 63 gólt lőtt a szezonban 24 meccsen a bajnokság 10. helyezett csapatában.

L.R. 80 felett lőtt 19 meccsen az 5. helyezett csapatban.

Nehéz megmagyarázni, miért Kopecz volt a keretben, és miért nem ő, ha nem sérült, vagy, ha nincs sérülés közeli állapotban.

Lehet itt érveli K.B. mellett, hogy bíztató, de vasárnap jóindulattal játszott kb. 10 percet a meccs végén, vagyis olyan szerepben volt, mint a juniorok az ETO-ban.

Tegnap, miután Noni megsérült, kapott a lány kb. 30 percet összesen.

Azért ha decemberben is kiesne pár meccsre Misi és Noni, és T.G.-nek meg Kingának kellene irányítani, miközben K.B. lenne a ballövőnk, lennének gondjaink. 

 

Előzmény: sasaMCML (126)
tsun Creative Commons License 2019.06.06 0 0 127

Ez a mai játék elég gyenge teljesítmény volt. Nos nem maga az eredmény miatt, hanem figyelembe véve, hogy egy norvég, francia, orosz csapat ellen mire lenne elég. Egy meglehetősen közepes csapat ellen is nagyon döcögős volt a támadójátékunk, nem beszélve arról, hogy a beállós elleni védekezés időnként maga a katasztrófa, akár van Tomori, akár nincs.

Klujber egy igazi gyöngyszem, de sorozatban feltűnő, hogy tőle jobb szélre a labda csak szökőévente megy és akkor sem igen hozza szélsőt gólhelyzetbe. Ez a Fradiban is feltűnő, pedig korábban a Fradi egyik fő ütőereje a szélsők gólerős játéka volt.

A szélsők a mérkőzés túlnyomó részében csak állnak a sarokban és nézik, hogy középen a 4 ember mit próbál összehozni úgy, hogy a beállós szerepe elsősorban az átlövők előtti terület biztosítása és nem a leválás és a gólhelyzetbe kerülés. A szélsőknek is többet kellene segíteni, mert látható volt, hogy az osztrákok is eredményesen védekeztek, többször is passzívot jeleztek nálunk a játékvezetők, és túl sokszor könnyen megakasztották a támadásainkat jól ütemezett kilépésekkel és a játékosaink lefogásával. Ilyen kilépéseket és lefogásokat (a kétkezes lökések helyett) elég keveset látni a mieinknél, így az átlövések megakadályozása (amiknek a védése Bírónak az egyik gyengéje) nem nagyon sikerül.

A beállósok korlátozott szerepkörük miatt így nagyon kevés gólt lőnek és kevés a kiharcolt hetesek száma is. Ma egy közepes csapat beállósa hozzájuk képest klasszis teljesítményt nyújtott gólerősség tekintetében. Igaz, ez az előkészítésben már megfordult.

Az is riasztó volt, hogy hibázásnál, amikor nem tud azonnal indítani az ellenfél kapusa, miért tudtak most is lerohanni bennünket az osztrákok. Egy norvég csapat ellen ez újabb katasztrófa lenne.

 

Nagyon reményteljes csapatunk van, de a kivételesen hosszú készülődés ellenére nagyon sok még a tennivaló, hogy úgy állhassunk ki az élmezőny ellen, hogy ne kelljen félni nagyarányú vereségtől.

Végezetül annyit, hogy nagyon szeretem ezeket a lányokat, asszonyokat, nagyon bízom bennük és nem elmarasztalásként írtam a kritikai észrevételeket, csak remélem, hogy a szakmabeliek is felfigyeltek ezekre a hibákra és a vb-re már nagymértékű javulást fogunk elérni, mert nagyon bízom abban, hogy eljött az az idő, amikor a dobogóért is újra harcba szállhatunk és az olimpiai kvóta saját erőből, másokra való tekintgetés nélkül is meglesz. 

sasaMCML Creative Commons License 2019.06.06 0 0 126

Tudjuk Ő nem a szíved csücske.

Előzmény: RnD (125)
RnD Creative Commons License 2019.06.06 -1 1 125

Lakatos Rita sem lenne vezérjátékos, ha lenne.

Előzmény: Süni2 (123)
RnD Creative Commons License 2019.06.06 0 0 124

Ez egyrészt nem igaz, egy válogatottba kiegészítő emberek is kellenek, és mindegyikben találsz is ilyen játékosokat. Másrészt Kopecz 'vezérjátékos' is lehet, ha éppen ez kell, a Móvárban több éven át volt. Harmadrészt egyszerre jó sok mindenben: védekezésben, átlövésekben, betörésekben, indítani szuperül indít és irányítani is elsőosztályúan tud.

Előzmény: Süni2 (123)
Süni2 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 123

Mert egy válogatottba nem kiegészítő emberek kellenek, hanem vezérjátékosok.

Előzmény: Tonio 2.0 (122)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 122

Nonszensznek tartom, hogy egy, az egyik alsóházas csapatból a másikba igazoló, komoly terveket nem szövögető játékos a válogatott keretében lehet.

 

Miért ne, ha megbízhatóan jól teljesít, láthatóan motivált és hasznos kiegészítő ember lehet?

OK, Japán és Ausztria sem komoly szintmérő, ebből a szempontból jó lenne majd a Möbelringen Kupa a vb előtt, de eddig abszolút pozitívnak látom a bemutatkozását.

Jó lenne, ha végre megúsznánk sérültek nélkül, és akkor bizakodhatunk egy jó szereplésben.

Előzmény: Süni2 (121)
Süni2 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 121

Ha Anna nem lesz, és Szimó sem épül fel, Zsuzsi marad J2-ben.

Kiss Nikit Kim nem gondolja komolyan, és Lucát sem hiszem.

Kopecz remélhetőleg csak egy hirtelen fellángolás.

Nonszensznek tartom, hogy egy, az egyik alsóházas csapatból a másikba igazoló, komoly terveket nem szövögető játékos a válogatott keretében lehet.

Előzmény: Tonio 2.0 (119)
RnD Creative Commons License 2019.06.05 0 0 120

'Montenegró elég nagyot fog zuhanni, ha a rutinos játékosai (Radicevic, Mehmedovic, Bulatovic) visszavonulnak. Marad Jaukovic meg esetleg Brnovic...'

 

Az utránpótlás válogatottjaik már egy ideje nagyon gyengék. Messze nem olyanok mint hat-nyolc éve.

Előzmény: Tonio 2.0 (107)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 119

Anna már a Japán elleni meccset is lemondta, kezd Bódi fílingem lenni vele kapcsolatban.

Keti mellé klasszikusabb j2 kéne, aki a távoli zónából is veszélyes, csak Szimó sajnos sérült, Nikiben meg nem bízik szerintem, ráadásul vélhetően mindkettőjüket inkább védekezésben használná. Esetleg Luca jöhetne még szóba, de ő is lesérült, vagy legalábbis szerepet nem kapott. Meglátjuk.

Előzmény: Süni2 (116)
RnD Creative Commons License 2019.06.05 0 0 118

Ez már csak azért sem valószínű mert Rea szerintem támadásban minimális szerepet fog csak kapni a Fradiban. Rea a válogatottba a védekező munkájával kerülhet be, ha bekerül (ami egyébként most ezen a két meccsen jobb volt mint Szabó Lauráé, Tóvizié vagy akár Tomorié).

Előzmény: Süni2 (117)
Süni2 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 117

Egyetértek. 

Rea és Pásztor egymással kell, hogy lemeccseljék a válogatottságot.

Előzmény: Tonio 2.0 (113)
Süni2 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 116

Ha Planéta felépül, szerintem tuti utazó. Ha nem, Kovács Anna lesz a szűk keretben. 

Az, hogy Anna nem volt most, kivételes eset.

 

Előzmény: Tonio 2.0 (108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!