Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2024.04.11 0 0 408

azutan pedig majd kirakja oket az ujtcara...

Desert Rat Creative Commons License 2022.02.02 0 1 407

A zén lányomék úgy vettek családi házat Miskolc zöldövezetében (közel az enyémhez), hogy egyszerűen kifizették a megtakarított munkabérükből, se CSOK, se bankhitel - igaz mindezt évekkel  házasságkötés után vették. Általában nem abban élnek, de amikor Magyarországra látogatnak akkor igen. Én is hoztam mára egy mondást:   "Bármit elérhetsz az életben, ha minden mást hajlandó vagy érte feláldozni."

Előzmény: pfalúz_62 (403)
pfalúz_62 Creative Commons License 2022.02.02 -1 0 406

Nem akarom makyzait idézni veled kapcsolatban, gondold hozzá! :)

 

Nem nem mindenki keres ennyit, nem mindenkinek van két középfokú végzettsége, két nyelvvizsgája, s nem mindenki fizikus doktor -orvos házaspár. nem is mindenki akar Budapesten zöld, új építésű családi házat. Van aki beéri egy megye székhelyen egy panellakással indulás képen. Van aki egy vidéki kisvárosban, agglomerációban, vagy uram bocsá' egy kis faluban is el tudja képzelni az életét.

 

Mert nem vagyunk egyformák, se tehetségben, se lehetőségben, de ha nem csak irigykedik valaki, hanem dolgozik, takarékoskodik és él az állam, a gazdaság biztosította lehetőségekkel, kihasználja a saját erejét, a család segítségét, akkor egyről-a kettőre tud lépni!  Most!

 

Nem úgy a bolsevik -libernyák brancs idején, mert elqúróék előbb megfelezték, majd eltörölték a támogatott lakáshitelt, s a fiatal, vagy 11-17 %-os uzsorakamatra vehetett fel Ft hitelt, vagy a devizában nyilvántartott csalásba ugrott bele, amit a beetetés után, az árfolyam sávvédelmet eltörölve csapdává vált, s soha nem tudta volna visszafizetni a hitelt , ha a Fidesz nem forintosítja a devizát sosem látott, csak abban vezetett hitelt. (a sávvédelmet 2008. februárban törölték el, szabadon lebegővé téve a Ft. árfolyamát, azaz FÉL ÉVVEL A LECHMAN - BROTHERS CSŐD, AZAZ AZ USA ingatlanpiaci  VÁLSÁG ELŐTT!!)

 

Libernyák, tanulmányozd ezt a táblázatot!

 

"Csodálkozol a koainistán, gondolkozz el az okain is tán!"

 

 

 

 

 

Előzmény: pici mici a pók (404)
Mayer Wolfsheim Creative Commons License 2022.02.02 0 0 405

EKB nyomta ki a többletpénzt, MO-on csak arról dönthetnek, milyen célra adják ki a hiteleket. De a hiteleket mindenképpen ki kellett adni, ha nem a CSOK-ra ment volna, akkor a migránsokat támogatták volna belőle. Az jobban tetszett volna? Ugyanúgy felnyomta volna az árakat, ha a betelepülő migránsoknak keresnek lakásokat, kiemelt uniós és állami támogatással.

 

CSOK ettől függetlenül nagyon kezdvezőtlen folyamatokat indított el, befektetési céllal vettek elsősorban lakásokat. Ebből is nagy bukás lesz majd, ha rájönnek, hogy a hitelbőség után már nem lesz rá kereslet ilyen árakon. Majd eladják olcsón, ha jön a válság és az EU központilag kiveti az ingatlanadót.

 

 

 

Előzmény: Traubi (395)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.02 0 0 404

Te nagyon luke.  Es szerinted mindenki ennyit keres ?

 

Mondd mar el az iskolai tnaroknak meg apololoknek, hogy a hulyek miert nem vesznek ket lakast es majd kiadjak alberletbe a fizikus fiadnak es abbol meg lesz a tortelestesuk

Előzmény: pfalúz_62 (403)
pfalúz_62 Creative Commons License 2022.02.02 -1 0 403

Hazugság ária!

 

A kisebbik fiam Pesten dolgozik, albérletben él, két középfokú végzettsége van, két nyelvvizsgája.

Egy multinál helyezkedett el (előzőleg szakács volt egy michelin csillagos belvárosi étteremben), kihasználva az angol nyelvtudását. Így 27 évesen nettó 400 ezer körül keres + cafetéria. Albérletben él egy barátja lakásában a párjával (még nem házasok ezért még semmiféle kedvezményre nem jogosult).

 

A megtakarításaiból vett Miskolc egyik legjobb negyedében, egy 53 nm-es, panelprogramos lakást tavaly júliusban. 12,5 millió Ft-ért. A felét a megtakarításából és egy általunk neki biztosított fundamenta megtakarításból fedezte. 

 

A másik felét 10 éves kamatperiódusú, 10 éves futamidejű hitelből fedezte, aminek a törlesztő részlete 75 000 Ft.

 

Azaz egy átlagos, szorgalmas gyerek, egy megye székhelyen néhány év munkaviszonnyal, piaci kamatú, biztonságos (kamatperiódus = futamidő) hitellel meg tud venni egy első lakásnak kiváló összkomfortos lakást (4500 a fűtés havonta, 6500 a közös költség).

 

Természetesen mivel nem Miskolcon él, ezért hivatalosan, leadózva, kiadta bérletbe, mivel a biztonságra törekszik ezért helyi viszonylatban is olcsón 75 000 Ft/hó bérleti díjat kér. Mivel ezen az áron könnyű jó bérlőt találni egy percig sem kellett várni a kiadással.

 

Azaz gyakorlatilag az ingatlan bérleti díja majdnem kitermeli a törlesztést. A  jövedelmének a  töredéke a törlesztés, a jelenlegi megtakarításából bármikor ki tudná fizetni a teljes hitel tartozást, de a jelenlegi hitelkamattól többet kap a kincstárjegyben elhelyezett pénzére! :)

 

Mikor volt ilyen egyszerű egy fiatalnak lakást vennie, a házasság kötés előtt.

 

Ha összeházasodnak, akkor jár a csok, babaváró, ha jönnek a gyerekek, akkor a 37 féle családi kedvezmény! Akkor simán tovább léphetnek egy családi házba. :)

 

A másik fiamról nem is beszélek, mert más rendezvény. Ő fizikus phd kutató egy startup cégnél, 1,5 milliós fizetéssel, a felesége neurológus szakorvos, két gyereket  nevelnek, eddig egy Budapesti 3 szobás saját lakásban éltek, most akarnak venni egy családi házat, zöld hitelre (20 év futamidő , 2,5 % hitel). Amiket eddig megnéztek 70-100 millió közöttiek. A hitel törlesztés 250 ezer / hó. Simán belefér a keresetükbe, 25 millió saját erővel szállnának be, s megmaradna a panellakás is, amit ha 100 ezer Ft/hóért kiadnak, akkor még könnyebben tudják törleszteni a családi házat!

 

Egy szó mint száz, szorgalmas , értelmes fiataloknak ma sincs lakhatási válság! csak a léhűtőknek, másra mutogatóknak , irigy proliknak!

 

Aki nem dolgozik, ne is egyék, illetve segíts magadon (a családodon), s az Isten is megsegít! :) Ez a mindenkori, keresztény magyar etika a történelem során, csak a patkányforradalom óta változott meg a világlátása a söpredéknek!

 

Aki előbb nyújtja a kezét, mintsem tenne valamit a saját érdekében! Szerencsére a magyar embereknek csak kis százaléka szeret élősködni.

Előzmény: Traubi (400)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.02 -1 0 402

https://index.hu/belfold/2022/02/02/budapest-fovaros-ingatlan-lakas-arak-negyzetmeterar-varosresz-megyeszekhely-ujepitesu-lakas/

 

 

Történelmi rekordot ért el az új építésű lakások ára a fővárosban: 2022. januárban egymillió forintos átlagos négyzetméteráron vásárolhatunk új lakást Budapesten.

Traubi Creative Commons License 2021.10.15 -1 1 401

Egyébként ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el azt, amit a (375)-ben behivatkoztam. Érdekes, hogy az mnb mostanság kap észbe, hogy pár éve valahol elkúrták. Pedig nem kellett hozzá nagy jóstehetség.

Traubi Creative Commons License 2021.10.15 -1 3 400

És családok millióinak a vagyona értéktelenedett el... Hiába dolgoztak a házukért, lakásukért egy életen át, felét se érte mint amit kifizettek érte.

 

Értelmetlen dolgot írkálsz. Ettől rosszabbul éltek?

Kevesebb (vagy több) kerül a családi asztalra attól, hogy mennyi az aktuális értéke annak az ingatlannak amiben benne lakik valaki? Nem jutott el a nagylány egyetemre, mert a kisszobája négyzetméterára stagnált?

 

A CSOK egyszerűen visszatette az ingatlan árakat meg a családok vagyonát abba az érték intervallumba ahová való...

 

Tévedés. A CSOK egy mesterséges állami beavatkozás, ami teljesen máshová teszi az árakat, mint ahova azt a piac természetes módon helyezné. A fidesz intézkedései folyamatosan az áremelés irányába hatottak. Lásd az aktuális szenzációs lakásfelújítási baromságot: az építőipari vállalkozások duplázták az áraikat és benyelték az állami támogatást. Röfi doktor meg pislog.

 

Forintügyben szépen felolvastad az első sort a brossúrából. Gondolom nemigen tudna orbány olyan baromságot csinálni, hogy ne csüngjél rajta vallásos révületben.

 

 

Előzmény: Mégis minden stimmel (398)
Traubi Creative Commons License 2021.10.15 -1 1 399

A lakásárak meg háromszorosukra nőttek.

 

Melyik a több?

Előzmény: Eizeeh (397)
Mégis minden stimmel Creative Commons License 2021.10.15 -2 1 398

orbánod sok mindent elkúrt, de azok között is kettőt nagyon: az egyik az ingatlanpiac

 

Nem teljesen.

Az ingatlanpiacot a szemkilövető döntötte be a devizacspdával...

Évekig a padlón voltak az árak, mert nem volt fizetőképes kereslet.

És családok millióinak a vagyona értéktelenedett el... Hiába dolgoztak a házukért, lakásukért egy életen át, felét se érte mint amit kifizettek érte.

 

A CSOK egyszerűen visszatette az ingatlan árakat meg a családok vagyonát abba az érték intervallumba ahová való...

A magyar ingatlanárak így is a legolcsóbbak között vannak Európában.

 

A "gyenge" forint pedig ezerszer többet hoz az export orientált gazdaságnak, mint amennyi elvész az átváltáson...

 

 

Előzmény: Traubi (395)
Eizeeh Creative Commons License 2021.10.15 -1 1 397

Euróban is 50% felett nőtt a magyar átlagbér.

 

A gyurcsányi 830 euróról orbáni 1240-re.

 

Ehhez mit szólsz, balos?

 

Melyik a több?

Előzmény: Traubi (395)
fideszes cipó Creative Commons License 2021.10.15 -1 1 396

22 áprilisában majd csillogószeműzhecc.

Előzmény: Traubi (395)
Traubi Creative Commons License 2021.10.15 -1 1 395

orbánod sok mindent elkúrt, de azok között is kettőt nagyon: az egyik az ingatlanpiac, amibe páros lábbal szállt bele a csokjával és rúgta az egekbe az árakat. A másik hazánk fizetőeszköze, amit pár év alatt sikerült elértéktelenítenie. Aztán csodálkozik, hogy miért kívánja oda az egész fiatalabb korosztály a bűnszervezetét ahová való: a pöcegödörbe.

Előzmény: fideszes cipó (393)
Traubi Creative Commons License 2021.10.14 -1 1 394

Pontosan. A fidesz hatalmas lendületet adott az inflációnak, leginkább a lakhatás terén. Mindezt a Ksh jó hamisító módjára egyszerűen kimaszkolja az infláció számításából. Szélhámosság az egész.

Előzmény: Berliet (392)
fideszes cipó Creative Commons License 2021.10.14 -1 1 393

7,5 évnyi fizetés egy átlagos lakás ára Budapesten

 

Hogy oda ne rohanjak. Két kezdő mérnök, "burzsuj" lévén, még csak nem is álmodhatott tanácsi bérlakásról a hetvenes évek elején, itthon vagy 10 évet kellett volna robotolni (és addig a híd alatt lakni), hogy vehessünk egy kétszobás lukat. Végül eladtuk a tudásunkat és Afrikában 4 év alatt megkerestük az árát két kolerajárvány és három nemfehérembernekvaló életfoma között.

Most meg megy a rinya. Hát igen, aki lakást akar, az dolgozzon is meg érte. Ugyanis kádár alatt még szarabb volt a helyzet. MEM Orbán miatt nehéz a lakhatás. Lásd még Berlin, és amit akartok.

Előzmény: Kalácsossy Géza (347)
Berliet Creative Commons License 2021.10.14 -1 1 392

Budapesten már majdnem 1 millió forint egy új lakás négyzetmétere

 

Mikor gazdasági teljesítmény nélkül emelkednek az árak és a bérek annak nem fellendülés hanem infláció a neve.

Előzmény: Traubi (364)
Bordássy Creative Commons License 2021.10.14 -1 0 391

Viszont te ugyancsak kiszámít6ónak tűnsz :-)

Előzmény: Traubi (390)
Traubi Creative Commons License 2021.10.14 -1 1 390

Sajnos nem vagy beszámítható.

Előzmény: (.) (.) Gibson (389)
(.) (.) Gibson Creative Commons License 2021.10.14 -2 1 389

Pontosan, nagyobb választék a piacon, csökkenő árak.

De csak a használt lakásoknál működne .

Újaknál ma sem működik, a piac így árazta be .

Előzmény: Traubi (388)
Traubi Creative Commons License 2021.10.14 -1 2 388

Látom nagyon rá vagy kattanva erre a gondolatra. Picit munkásőrgyanús. 

 

Gondolod, hogy orvosolná a fidesz gerjesztette lakhatási válságot, ha sikerülne még pár millió embert elüldözni az országból?

 

Előzmény: (.) (.) Gibson (387)
(.) (.) Gibson Creative Commons License 2021.10.14 -2 1 387

Mi maradnánk, ti meg mehetnétek már .

Előzmény: Traubi (385)
(.) (.) Gibson Creative Commons License 2021.10.14 -2 1 386

Te jöttél elsőként a ,,nyáladzó szolgák" dumáddal,kaptad válasznak a maradékra a rendvedékekeket ...

Innen ízlelgesd megint,k amit eléd öntöttek.

Előzmény: Traubi (384)
Traubi Creative Commons License 2021.10.14 -1 0 385

Beszéld meg az elvtársaddal, hogy most akkor mennétek vagy maradnátok

Előzmény: Törölt nick (383)
Traubi Creative Commons License 2021.10.14 -1 1 384

Látom értelmes gondolatod nemigen akad :)

Előzmény: (.) (.) Gibson (382)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.14 -1 1 383

Nyugi, nem hagyunk benneteket magatokra.

Előzmény: Traubi (379)
(.) (.) Gibson Creative Commons License 2021.10.14 -2 1 382

A te nyalásod viszont sikeres innen nézve .

Vigyorognak is a főnőkeid, hogy hízik a májad, közeleg a karácsony ....

Előzmény: Traubi (381)
Traubi Creative Commons License 2021.10.14 -1 1 381

A redvedékek most már ne húzzanak el. Várják meg a tárgyalást, aztán üljék le a károkozásukat.

 

Amúgy elég esetlenül liheged körbe a gazdikat.

Előzmény: (.) (.) Gibson (380)
(.) (.) Gibson Creative Commons License 2021.10.14 -2 1 380

Ja, a redvedékek meg elhúznának, nyugi lenne az országban .

Amúgy bécsi átlagfizetésből Bécsben, belvárosban 1m2 lakás 3.2 havi bér, budapestinek Budapesten 3.8 havi.

Nem belvárosban ez 1.9 ill. 2.2 hónap .

 

Előzmény: Traubi (379)
Traubi Creative Commons License 2021.10.14 -1 1 379

Nyilván az országrablóknak ez lenne a leginkább kényelmes: amikor már csak ők, meg a nyáladzó szolgáik maradnak.

Előzmény: (.) (.) Gibson (378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!