Keresés

Részletes keresés

V. Kata Creative Commons License 2015.02.27 0 0 25

sziasztok! nem tudom, hogy él-e még ez a fórum, de teljesen hasonló problémám van mint a fórumindítónak! többször vagyok beteg mint egészséges, már minden gyógyszer beszedtem, minden házi praktikát bevetettem (fokhagyma, gyömbér, mézes-citromos tea, kakukkfüves fürdő, feketeretek stb.) emellett multivitamint szedek, egészségesen táplálkozom és eleget alszom, mégis nagyon könnyen elkapom az első kósza vírust! Az egyetlen ami stabilan segít a légúti fertőzések idején az az eukaliptuszos mellkaskenőcs, főleg alvás közben! tudtok ezek alapján segíteni? Menjek el vérvételre és vizsgáltassam ki magam rendesen? lázam sosincs, csak orrfújás, száraz köhögés.

ghepard Creative Commons License 2013.04.23 0 0 24

Ja, még egy kérdés. Mivel próbálkozol? Úgy értem, mivel próbálod átvészelni, kikezelni?

Előzmény: C3POA2 (22)
ghepard Creative Commons License 2013.04.23 0 0 23

Azt nem tudhatod ilyen biztosan, már hogy valamire allergiás vagy. Talán minden embernél megfigyelhető, hogy ettől vagy attól könnyebben kiborul. Ha már a megfázást említed. Tényleg fázol télen és nagyon fel kell öltöznöd, vagy jól bírod a hideget? Mert, ha például nem jól bírod, akkor hamar legyengülsz még akkor is, ha az északi sarki időjáráshoz öltözködsz. Valamitől gyengébb vagy télen, mint az átlagember és ezért ennyiszer elkapod. Hogy veszed a be levegőt? Az orron vagy szájon keresztül? Orrsprayt használsz?

Előzmény: C3POA2 (22)
C3POA2 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 22

Igen más a helyzet nálam, mert nem egyik pillanatról a másikra taknyosodom meg és nem is múlik el percek, hanem napok alatt. Nem vagyok allergiás semmire sem, én a megfázásnak nevezett náthavirusokkal küszködök. Ezt november és Április közt bármikor elkapom, de nyáron sosem.

Előzmény: ghepard (21)
ghepard Creative Commons License 2013.04.23 0 0 21

Én például szeretem a savanyúkáposztát is, de nem sokat eszek belőle. Én is ilyen voltam, mint Te most. Gyenge volt az immunrendszerem, annak ellenére, hogy én is sokat sportoltam és egészségesen és égészséges ételeket próbáltam enni (is). Szinte állandóan taknyos voltam, évente többször is volt torokgyulladásom is. De sikerült úrrá lennem ezeken a dolgokon 2003 óta.

 

Nem vagy például allergiás bizonyos anyagokra, amik előfordulnak környezetedben. Ha ott vagy pár órát (nem is tudod, hogy hol vannak azok az anyagok), akkor már legyengülsz és ha olyankor még bacik is vannak - elkapod (s bacik szinte mindig és mindenhol vannak). Nálam például tudtam, hogy hol vannak azok az anyagok (az édesanyám házában) - de sokáig nem tudtam ez ellen semmit se tenni természetes úton. Mindig mikor odamentem  - egy órán belül taknyos lettem. Ha eljöttem onnan, néhány perc alatt megállt az orrfúvás. Nálad lehet egy kicsit más  is lehet a helyzet - de egy dolog talán biztos - gyenge az immunrendszered....

Előzmény: C3POA2 (20)
C3POA2 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 20

Mégsem kezdhetem minden reggelt fél kiló savnyú káposztát, amennyire lehet mindig mást fogyasztok, mert ugyanarra gyorsan ráunok.

Előzmény: truffle (15)
C3POA2 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 19

Mivel magyarazza a haziorvosod ezen panaszokat? Mindenkivel megesik

Volt-e vervizsgalat? Volt-e vizeletvizsgalat? Igen, minden normál értéket mutatott

Kuldott-e az orvosod virologiai/mikrobiologiai vizsgalatra mintat? Nem

Hanyszor mosd meg a kezedet napkozben? Étkezések előtt minden esetben, de szappant mikor csak szükségesnek tartom.

Milyen zsebkendot hasznalsz? Hagyományos

Szedsz-e barmilyen gyogyszert? Nem

Verkepzoszervi betegseg / HIV fertozes lehetosege kizarva? Kizárva

 

Előzmény: afintha (18)
afintha Creative Commons License 2013.04.21 0 0 18

Mivel magyarazza a haziorvosod ezen panaszokat?

Volt-e vervizsgalat? Volt-e vizeletvizsgalat?

Kuldott-e az orvosod virologiai/mikrobiologiai vizsgalatra mintat?

Hanyszor mosd meg a kezedet napkozben?

Milyen zsebkendot hasznalsz?

Szedsz-e barmilyen gyogyszert?

Verkepzoszervi betegseg / HIV fertozes lehetosege kizarva?

Előzmény: C3POA2 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.21 0 0 17

A mandulát nagy marhaság volt kivenni, főleg ha semmi laborvizsgálat nem támasztotta alá. Hülye volt az az orvos is, aki csak a te kérésedre eltávolította. A mandula az első számú védekező forrás az orrszőrkék után... Mindegy. Helyedben elmennék allegia vizsgálatra.

 

f.a.

Előzmény: C3POA2 (13)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.21 0 0 16

Szerintem esetében baromira mindegy mit eszeget, mert amiket eszeget, azoktól más sosem lenne beteg.

Lehet allergia is az esetében, ami így jön ki rajta.

Én vennék otthonra egy komolyabb ionizátoros légtisztítót, és egy baromi alapos takarítás után (amit hepa szűrős porszívóval csináltam), bekapcsolnám és nonstop járatnám.

 

De el lehet menni egy alapos vérvizsgálatra is, ami kiterjedhet allergia vizsgálatra.

Előzmény: truffle (15)
truffle Creative Commons License 2013.04.21 0 0 15

Gondolom megveszed decemberben a "gyönyörű" szőlőt, januárban a "gyönyörű" paradicsomot, áprilisban pedig a "gyönyörű" görögdinnyét, csak, hogy egészséges légy. Magad ellen harcolsz, nem pedig a vírusok elle. A savanyú káposztát nem étrenedkiegészítőként kellene enni, hanem napi szinten. Kíváncsi lennék egy átlagos napi étkezésedre, hogy miket eszel reggelire, ebédre, vacsorára.

Előzmény: C3POA2 (13)
truffle Creative Commons License 2013.04.21 0 0 14

Ne haragudj meg, de te meg felületes vagy mert egy betűt sem olvastál belőle, csak a képeket nézted. Ezt hívják nálam csúsztatásnak.

Előzmény: 3x_ (11)
C3POA2 Creative Commons License 2013.04.21 0 0 13

A mandulát kivetettem, mert azt gyanusitottam megfázásaimért, mondtam dokinak ha egészséges akkor is kijön! Úgy látszik nem az okozta problémákat, tehát kár volt kivetetni. Influenzás én sem vagyok sosem, mert beoltatom ellene magam, lehet azt amúgy sem kapnám el, nem tudom. Nekem csupán "megfázásnak" nevezett virusokkal van bajom, de azokkal nagyon. Fokhagymát fogyasztok, de csak ilyen beteg időszakban, savanyú káposzta viszont gyakori étrendkiegészitőm.

Szivesen látnék valami dokumentumfilmet -e náthavirusokról, hogy megértsem egyaltalán mi ellen harcolok!

Előzmény: truffle (10)
Dinad Creative Commons License 2013.04.21 0 0 12

Csak kérdem:

Ha már nyitottál egy topikot, nem kéne néha benézned ? Nem érdekelnek a problémáddal kapcsolatos megszólalások ?

 

Előzmény: C3POA2 (-)
3x_ Creative Commons License 2013.04.21 0 0 11

Vicces vagy, az egészséges táplálkozást hirdeted és a végére benyomod egy gyógyszerüzlet reklámoldalát.

Előzmény: truffle (10)
truffle Creative Commons License 2013.04.20 0 0 10

 "...napi 3-5g bioflavonoidos C vitamint-t fogyasztok, egészségesen táplálkozok..."

 

Errősen megkérdőjelezem az egészséges táplálkozásodat. Gondolom mennyi szirszart(már bocs) megeszel egy egyszerű náthánál is, amikor lázad nincs csak egy kis orrfolyás. Mikor ettél utoljára savanyúkáposztát, vagy hagymát, fokhagymát? 23 éve nem voltam influenzás, pedig iskolában dolgozom 500 ember között és 8 évig volt egy üzletem, szintén sok vásárlóval körbevéve. Szerintem amikor bármit is megeszel, megiszol, tedd fel magadban ezt az egyszerű kérdést: öregapám vajon megehette-e ötven évvel ezelőtt, amit most éppen eszek? Ha a válasz nem, akkor te se edd meg.

Meghűlés nálam is előfordul, de hagyom, hogy a szervezet saját maga győzze le és egy nap egy éjszaka el is múlik.

 

 Ja és nem árt ha tudod, hogy a gyógyszeriparban nagyobb üzlet van mint az olajban. Egyszer számold meg, hogy húsz reklámból hányat lehet a gyógyszeriparhoz kötni. Ezt pedig olvasd el.

 

http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=2161

Előzmény: C3POA2 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.20 0 0 9

Szerintem az elhúzódó csapadékos tél miatt van ennyi vírus, betegség. Ezen a télen én is többször voltam beteg.... mit télen... konkrétan a márciust és április elejét végig szenvedtem, előtte meg ősszel volt egy kis megfázásom. Én személy szerint pl. olyanokra figyelek oda, hogy BKV-zás után ne fogdossam az orrom, a szám, a szemem.... ilyenek. Van nálam kis kézfertőtlenítő, almás, azt használom ha mégis kézmosás nélkül kell nyúlkálnom olyan helyekre... Nagyon sok vírus érintéssel is fertőz a cseppfertőzés mellett. C vitamint én is tolok napi 500mg-ot... + vitamint.

 

f.a.

Előzmény: C3POA2 (-)
Dinad Creative Commons License 2013.04.20 0 0 8

Elgondolkoztató amit írsz !

 

 

"beoltattam magam az idei influenza ellen és tavaly kivágattam (egészséges) manduláim. Sajnos mind ez hiába!"

 

Nos én még soha sem oltattam be magam, mert nem tudom mit tartalmaznak az ampullák, ahogy más halandó sem.  Idegenkedem minden ismeretlen dologtól, még akkor is, ha azt hallom, hogy nagyon ajánlott, stb. !A szövődményektől is, hiába fordul elő ritkán, mert akinél éppen szövődmény lép fel, azt nem vígasztalja a "jó" statisztika sem !

 

A másik dolog, amit nagyon nem értek. Mi a bánatnak vetetted ki az egészséges manduláidat ? Azokra igen is nagy szüksége van a szervezetnek. Nagy szerepük van a fertőzések kiszűrésében. Azt meg végképp nem értem, hogy egészséges mandulát milyen orvos vett ki ? Vajon mivel bírtad rá, hogy ilyen rosszat tegyen a szervezeted ellen ? Ugyanis, ha a garatmanduláid betegek lettek volna. Folyamatosan gyulladással küszködtél volna, és már semmi más megoldás nem lett volna... Akkor igen, el tudnám képzelni, hogy muszáj volt eltávolítani őket... De így ne is haragudj, amiért csak értetlenkedek ! Persze az is felmerült bennem, hogy a manduláid még sem voltak egészségesek !

 

 

 

Előzmény: C3POA2 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.20 0 0 7

Szerintem az lehet, hogy ez a Kárpát-medence.

Itt egyszerűen minden megül a levegőben.

Ezek aztán nem tetszenek a légszőszerveknek, gyengítik azokat.

Előzmény: C3POA2 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.20 0 0 6

1 tablettán 10ezerszeres a haszon.

ÁLLÍTÓLLAG!

Persze hogy nagy biznisz ez.

Előzmény: kick75 (4)
kick75 Creative Commons License 2013.04.20 0 0 4

Ezt jól látod hasonlóan, vagyok én is pedig szintén sok gyümölcsöt vitamint stb., szedek és mégis. Nem összeesküvésként mondom de van valóság alapja múltkor még a rádióban is pont erről beszéltek. Elszabadítják a vírusaikat, baktériumjaikat és láss csodát már 5nap múlva megvan rá a vakcina gyógyszer. Érdekes nem? A gyógyszeriparban bórzasztó pénz van,ha csak a tv reklámokat nézed minden csatornán szinte 3-4ik gyógyszer reklám!!!

Sajnos ilyen világban élünk, hangyák vagyunk akik csak a pénzt hordjuk felsőbb köröknek a tudtunkon kívül!

Előzmény: C3POA2 (3)
C3POA2 Creative Commons License 2013.04.20 0 0 3

Nem vagyok allergiás semmire sem és mivel érintkeztem "megfázottal" biztos vagyok benne hogy onnan kaptam el. Lassan rettegni fogok ilyen emberektől, pedig legtöbb esetben elkerülhetetlen a találkozás.

Előzmény: Törölt nick (1)
3x_ Creative Commons License 2013.04.19 0 0 0

K0nte0

Előzmény: C3POA2 (-)
C3POA2 Creative Commons License 2013.04.19 0 0 topiknyitó

Egyre gyakoribb vírusos megbetegedés gyötör, idén már harmadszor, ami azt jelenti csupán egyetlen hónapom volt nem beteg. Teljesen tönkretesz, mert aludni nem hagy és 5-7 napig eltart. Mindent megteszek hogy immunrendszerem a maximumon legyen, napi 3-5g bioflavonoidos C vitamint-t fogyasztok, egészségesen táplálkozok, sportolok, beoltattam magam az idei influenza ellen és tavaly kivágattam (egészséges) manduláim. Sajnos mind ez hiába!

Tizenévesen nagyon ritkán voltam megfázva, huszonévesen egyre gyakoribb. Itt megjegyzem külföldi 3év kinn létem alatt egyszer sem voltam náthás, ami felveti bennem a kérdést hogy itthon mért? Egyáltalán honnan indulnak ezek a takonyvírusok, ha nem maguk a gyógyszegyártók indítják?  Lehet Magyarország valami kísérleti paradicsom?Azt értem elkapom valakitől és az illető is elkapta valakitől, de valahonnan még is csak el kell indulnia! Továbbá azt sem értem ha életem során már rengeteg náthavíruson túl vagyok, mért nem érek végére? Tudtommal néhány száz van, lassan el kéne fogyniuk és minddel szemben immúnisnak lenni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!