Keresés

Részletes keresés

caudatusx Creative Commons License 2014.01.15 0 0 132

Wow, Lángos!

 

A minap fedeztem fel egy új lángosost, ahol sok egyéb retro fincsiség is található (házipalacsinta, hurka, kolbász, pecsenye, retró óriás hambi!).

 

Töltött lángosban ilyen gazdag kínálattal és különlegességekkel (mexikói, fűszeres hekkes!, fűszeres csirkemellfilés!) még sehol sem találkoztam!

 

Az Óbudai Temetőnél, a Burger Kinggel szemben található (így nem nagyon lehet eltéveszeteni). Kerthelyiséggel!!!

Csak egy éve üzemelnek.

 

Kutyabarátok - mi is bevitük Blökit, aki kapott ajándéklángost is tőlük. Nagyon kedvesek!

 

Bringával is be lehet állni!

 

 

A honlapjuk: langoshaz.hu

 

Minden nap (hétvége is, ünnepnapokon is) nyitva vannak.

 

https://www.facebook.com/pages/Kiss-Kerekes-L%C3%A1ngosh%C3%A1z/219868951491462

 

Ki ne hagyjátok, aztán meséljétek el, hogy jó tippet adtam-e, hogy ízlett!

 

Cau

Egérlyuk Büfé Creative Commons License 2013.11.23 0 0 131

Tisztelt Érdeklődők!

Egészségügyi problémáim miatt vissza kellet vonulnom a kürtös kalács és a lángos sütésétől. A családban nincs senki aki folytatná, ezért hozzáférhetővé teszem az érdeklődők számára. A részletes leírások fényképekkel illusztráltan cd-n vásárolhatók meg. Hosszú évek tapasztalata van leírva. A kürtös  kalács sütését a hagyományos faszenes sütővel taglalja. Többen megvásárolták már, és az Ő visszajelzéseik alapján kijavítottam a nehezebben érthető részeket.

Még van egy komplett kalács sütő felszerelésem eladó, mely a sátorból, faszenes sütőből, akkumulátoros kézmosóból, dagasztógépből és kisebb kiegészítőkből áll.

Érdeklődni a lajos0825@gmail.com címen lehet.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.04 0 0 130
Midnightx Creative Commons License 2011.03.16 0 0 129

Én egymagam megeszek 6-ot egy lángosos napon. Főleg, ha finom is.

A befektetett idő nem nagy, tésztakikeverés 10 perc, kelés alatt bármit csinálhatsz, sütés fél óra. A szag egy 10 perces szellőztetéssel kimegy. Amúgy meg szerintem nagyrészt a tésztától függ a lángos milyensége, nem a zsiradéktól, amiben sül.

Előzmény: Mudys (128)
Mudys Creative Commons License 2011.03.10 0 0 128

Otthon egy 4 fős háztartásban max. 6 db piaci lángos fogyna el.

AZ idő, amit belefektetünk, a szétfröccsölő olaj, a szag miatt nem éri meg. Egyszerűbb apukának lángost vásárolni addig, amíg anyuci megveszi a zöldségeket.

Mellesleg a több olaj kombinációja, meg az odaégett részek miatt lesz olyan jó a bukéja :)

zsuzska60 Creative Commons License 2011.02.22 0 0 126

sütés előtt megkenni a tetejét.:-)

Előzmény: NemeszteleN (117)
H_G Creative Commons License 2011.02.22 0 0 125

A napraforgóolaj meg egyenesen olcsóbb most, tavaly vetekedett az ára a no-name olívákkal.

Előzmény: Törölt nick (124)
Batti89 Creative Commons License 2011.02.18 0 0 123

Sziasztok. Nálunk eggyik napról a másikra 150Ft-ról 200Ftr-ra emelték a piacos lángost.

Midnightx Creative Commons License 2011.01.01 0 0 122

Itt egy igéretesnek tűnő recept:

 

Lángos

Lángost nem túl sűrűn sütök itthon, mert van a piacon egy remek lángosos. Csaba tökéletes lángost süt, bármerre jártunk eddig, sehol nem ettünk olyat, mint az övé. Ha megkívánjuk, tőle hozok többnyire, ilyenkor általában sikerül rábeszélnie egy fokhagymásra is a férjemnek, tudja, hogy ő azt szereti.
Ma sok gyerekes lettem, itt van a keresztlányom és a kisfiam barátai is, és lángos volt a kívánság. Mit lehet ilyenkor tenni? Igyekeztem elfelejteni, hogy ötezer fok van és lelkesen sütöttem nekik a lángost.
Tudom, hogy nagyon népszerű a kefires, hűtős lángos, de nekem az nem igazán jön be. A lángos az legyen lángos, azaz egyszerű kenyértészta, minden cifrázás nélkül. Azt nem tudom, hogy az ismerősünk milyen recept alapján süti, egyszer majd kiderítem, én így:
Hozzávalók:

  • 4-4,2 dl víz
  • 2 tk. só
  • 2 ek. olaj
  • 60 dkg BL 80 liszt
  • 3 ek. burgonyapehely (elhagyható)
  • 1 tk. cukor
  • 3 dkg élesztő
Lágy, ragadós kelttésztát dagasztok, a hagyományos kézi mixer is simán elviszi. Duplájára kelesztem, majd körülbelül egyforma darabokra szedem. 7-8 darab szokott kijönni. Gömbölyítem őket, hagyom kicsit megint pihenni, kb. 15-20 percig. Nem érdemes túlkeleszteni, mert akkor nagyon magába szívja az olajat, pont mint a fánktészta. Olajos kézzel kihúzkodom, rendesen bénázok is vele (egyszer bekéreckedek kitanulni), majd bő, forró olajba eresztem egyesével, óvatosan. Egy célszerszámmal folyamatosan igyekszem az olaj alá nyomkodni, így szép hólyagos lesz a felülete. Ha piros az egyik oldala, megfordítom, és a másikat is készre sütöm. Papírtörlőre állítom őket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Só, fokhagyma, tejföl, sajt jár mellé, ízlése szerint mindenki elkészíti magának. Tovább »

forrás: Blogspot.com

 

Megsütöttem BL-55 lisztből,meglehetősen közepes lett. De BL-80 nem volt itthon. Abból biztos sokkal jobb lett volna.

H_G Creative Commons License 2010.12.30 0 0 121

Nem a spórolás a lényeg, hanem hogy pl. 20 órakor nem tudsz elmenni egyért a piacra...

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (120)
Midnightx Creative Commons License 2010.12.30 0 0 119

Közel fél éves lángos-szünet után tegnap megcsináltam az általad belinkelt receptet - bár ne tettem volna!  Íme a recept:

 

1,5 dl meleg víz
2,5 dl kefír
kb. 70 deka liszt
3 dkg friss élesztő, amit kis cukorral felfuttatunk a meleg vízben
1 tojás
1 ek olaj
2 kk só
kevés cukor (1 kk)

 

Nos,nem tudom mit rontottam el. Szentírásként követtem a receptet és egy borzalmasan kemény tésztát kaptam. Annyira kemény volt,hogy megállt benne a kanál. Ekkor kénytelen voltam még 1 dl vizet hozzáadni,hogy megközelítőleg lángostészta-szerű állaga legyen. Kenyérsütőgépben 2-szer is dagasztottam és kelesztettem. Elég jól nézett ki a tészta,de csalódást hozott: a kisült lángosok kemények és rágósak lettek. Mellesleg iszonyat sótlanok,hiába tettem bele dupla mennyiségű sót. Most nem tudom,hogy a recept volt szar vagy én csesztem el valamit... Mindenesetre most megint elment a kedvem a lángostól vagy fél évre.

Előzmény: Törölt nick (107)
Midnightx Creative Commons License 2010.12.29 0 0 118

Ott a pont! Valami adalékanyag tuti van benne.

Előzmény: Zottjoghurt (114)
NemeszteleN Creative Commons License 2010.11.16 0 0 117

Minek bele a tojás?

Előzmény: sese666 (116)
sese666 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 116

Látom Sokan keresik az igazi piaci lángos receptet,nekem sikerült ki kisérletezni ami szinte ugyanaz mint amit a lángos sütödékbe árulnak!

 

hozávalók:1kg bl 80-as kenyérliszt tescoba lehet kapni 2kg-os kiszerelésbe 500ft körül van sajna.

                  1 kocka élesztö 5dkg

                  1dl tej 

                  1 nagy pohár kefír

                  1 kávéskanál szódabikarbóna

                  1 evőkanál cukor

                  2 teáskanál só

                  3 evökanál étolaj

                  2db tojás

                  3l olaj a sütéshez

 

 

Az élesztőt egy csésze langyos tejbe és a cukorba felfuttatjuk,késöbb hozzáadjuk a liszthez és belekeverjük a többi hozzávalót. jó lágy tésztát dagasztunk belöle (dagasztás közbe még lehet hozzá adni langyos tejet ha szükséges) Ezután beteszük a hűtőbe pihenni egy éjszakára.Másnap tetszés szerint a megkelt tésztábol cipó formákat szaggatunk és lisztezett tálcán még kelesztjük kb 20-25 percig.Közben amig kelnek, egy nagy lábasban 3 l étolajat felforrósitunk fontos hogy nagyon forró legyen!én 20 percig tartottam sütés elött nagy lángon.A megkelt tésztákat kinyujtsuk kör alakúra és aranybarnára sütjük mind2 felét. Nem szívja magába az olajat,puhán sül meg jól felfujódik,a tészta nemszakad el könnyen nyújtható. Lehet kisérletezni burgonya hozzáadásával is.

 

Aki szerint ez nem ugyan olyan mint a piacon árult lángos,az szerintem csak beképzeli hogy az jobb:)

NemeszteleN Creative Commons License 2010.09.25 0 0 115

Én a tálból szedem ki a lángostésztát és olajos kézzel nyújtom, így nem ragad a kézhez.

Nem kell nyújtófa és deszka sem.

Előzmény: Zottjoghurt (114)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.08.17 0 0 114

http://ladym.lapunk.hu/tarhely/ladym/dokumentumok/langos_receptek.doc

 

Az a titok, hogy nem csak liszt, víz és élesztő.. hanem mindenféle segédanyag, amit csak nagykerben lapsz meg.

A riportban is megmondták, hogy TITOK! Ez volt a kulcsmondat.

Nekem az volt a furcsa, hogy a tészta elég könnyen nyúlt, viszont nem ragadt a kézhez, és nem is használtak lisztet mellé. tehát sok víz van benne, de nem ragad.

Na most ezt próbáld ki otthon... nem fog menni. Már a deszkáról sem tudod felvenni, náluk meg kupacban várakoznak a nyúlós tészták, amihez nem is kell nyújtófa.

Tele van adalékanyaggal, hidd el.

Előzmény: Midnightx (111)
Midnightx Creative Commons License 2010.08.17 0 0 113
Azt próbálom már több,mint 10 éve...
Előzmény: Törölt nick (112)
Midnightx Creative Commons License 2010.08.17 0 0 111
Én is láttam a Naplós riportot. Érdekes volt.
De persze semmi konkrét recept,csak 1-2 elcsöpögtetett infó,ami önmagában nem ér semmit. Szóval az igaziba állítólag kell krumpli. Érdekes,egy nagyon finom lángost sütő nő pont az ellenkezőjét mondta nekem. Hogy pont nem kell bele semmi extra,hanem csak sima kenyértésztából csinálja.
Egy biztos: a krumplis lángos nagyon-nagyon finom! Sokszor csináltam már. De persze nem olyan,mint a piaci.
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.08.16 0 0 110

Igy utólag.... először kinyújottta, feldarabolta, majd újra kelesztette. Ezek nőttek meg zsemle méretűre. Gondolom ezt meg nem volt szíve szétmyomkodni.

Igy viszont nem lángos lesz belőle, hanem fánk. A forró olajtól akkor is hólyagok keletkeznek, ha előtte újra szétlapítja őket, mint a lángossütőnél csinálják.

Szerintem nem sok lángost evett életében, hiszen akkor látta volna, hogyan csinálják.

Előzmény: Törölt nick (109)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.08.16 0 0 108
Persze a recept titkos.:) (Gabriella elég gáz volt azokkal a fánkokkal:)
Előzmény: Törölt nick (104)
tuutuu Creative Commons License 2010.08.16 0 0 105
A piacon láttam a lángososnál...:}}
Előzmény: Törölt nick (104)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.08.11 0 0 99

Itt van a kutya elásva:

 

 s miután a hozzávalókkal és a mennyiségekkel sokat kísérletezett, kialakult a „bombabiztos” recept. Egyetlen lisztfajtát használ, és most éppen aggódik, mert állítólag megszűnik az a malomipari cég – nézhet új liszt után.

 

A liszt sem bolti, ahogy nézem. Minden lángososnál más a végeredmény, gondolom ez mindenkinek feltűnt már. A titok az titok.

Előzmény: Törölt nick (98)
magyar bucó Creative Commons License 2010.07.27 0 0 97
Miért lenne kínlódás előző nap bekeverni a tésztát? Pont ugyanannyi munka, mint aznap...
Előzmény: Zottjoghurt (96)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.07.26 0 0 96
Egy éjszakára otthogyva, tényleg érződik egyfajta alkoholos erjedés, és iszonyú sok bubi keletkezik a tésztában, nagyon laza lesz a tészta. De kétlem, hogy a vasorrúak ennyit kinlódnának vele.  Nekik van adalékanyaguk, ami ezt felgyorsítja. És nem is kell belőle sok, igy fel sem feltűnik a bódéban.
Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.25 0 0 95
két hónappal ezelőttig...nyilván a lángos említése elvette az eszem :)
Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.25 0 0 94
http://www.hoxa.hu/?p1=recept&p2=16806

Én is imádom a piaci (strandon kapható) lángost. Az itthoni sose sikerült olyanra. Egészen két héttel ezelőttig. Lekevertem, felét megsütöttem. Régóta azt sütöm, jobb, mint a többi, de nem tökéletes.
Aztán vagy két hónapja egyszer ott maradt a hűtőben a maradék tészta. Két nap múlva kérdezi a párom, hogy jó ez még? Hát veszíteni valónk nincs, elvégre azt írják, egy hétig eláll, próbáljuk meg. És elképesztő, de jó lett, mit jó, fantasztikus!Azóta még kétszer sütöttem, de már tudatosan egy-másfél napig pihent a tészta. Én nem keresgélek tovább, isteni. A LIDL-ben kapható búzaliszttel csinálom, nekem minden kelt tésztám álom vele.
ZsuR Creative Commons License 2010.07.18 0 0 93
Reges-regen en sutottem langost otthon, egyszeru volt meg csak nem is meregettem. A gyerekek szerettek....
Igy nezett ki, es hasonlo volt a (nem mert) receptem is. No es volt olyan jo mint a piaci :)).

Egy elonye volt a piacinak - nem budositette be a lakast :))
Előzmény: Zottjoghurt (92)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.07.17 0 0 92

A képen levő "piaci lángos" egészen biztosan nem a konyhában készült, és még az is biztos, hogy semmi köze a recepthez. Az egy piacról hazahozott ártatlan piaci lángos képe.

http://aranykor.atw.hu/szakacskonyv/sutik/zsirban_sult/zsirban.html

Előzmény: Törölt nick (67)
Zottjoghurt Creative Commons License 2010.07.17 0 0 91

Egy lépést kihagytunk: ki kellene menni a piacra és ott megsütni. Ha esetleg valaki meg akarja venni, akkor sütsz egy másikat....

A másik verzió, hogy jelentkezel egy lángossütői állásra, ellesed a trükköt, itt pedig kipakolsz.

Előzmény: Midnightx (86)
magyar bucó Creative Commons License 2010.07.15 0 0 90
Mi speciel nem szoktunk a Konyhaasztalra szarni.
Előzmény: Midnightx (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!