Keresés

Részletes keresés

Ka Pál Creative Commons License 1,5 órája 0 0 7597

A kényszer nagy úr! :O)))) Bár szerintem a WL által írt 200 E, vagy Coop szerinti 140 E sem őrült pénz, ha egyszer kell a net...

 

Egyébként számtalan lehetőség van https://www.google.com/maps/search/telkomsel+bali/@-8.7086759,115.1607197,13z?entry=ttu

Előzmény: Léna007 (7592)
COOP Creative Commons License 5 órája 0 0 7596

Tudom nem ez a Bali topik, de onnan ide vagy Baliról máshová is sokan utaznak, ez is lett közben:

 

2024. február 14-től a bali kormányzat turistaadót vezetett be, személyenként 150.000 rúpia (kb. 9 EUR /3500 HUF) összegben, mely adót minden a szigetre látogató külföldi turistának be kell fizetnie, függetlenül attól, hogy külföldről, vagy Indonézia egy másik szigetéről érkezik Balira.

COOP Creative Commons License 5 órája 0 0 7595

Mi Simet a Telkomseltől vettük érkezéskor Yogjakarta repterén 140ezer volt ezt a tabletembe és kitartott az ottlétünkig de én eSimet is használtam a telefonomba-mondjuk az globál volt és ez mindenhol működött ahol épp pillanatnyilag a sima sim épp nem..

Előzmény: W.L. (7585)
botosati Creative Commons License 7 órája 0 0 7594

Köszönöm a választ! Csak azért kérdezem , mert nem akarok nagyon sok holmit vinni és ha valami elmarad vagy kevés gondoltam veszek kinn . Nekem pl. nincs nagyon hosszú nyári ruhám csak trikó és rövidnadrág . de gondolom ott célszerű lenvászon hosszú nadrág és póló. Még egy talán szokatlan kérdés :

Szeretnék ott horgászni! Van erre ott lehetőség? Köszönöm!

 

Előzmény: W.L. (7586)
Léna007 Creative Commons License 9 órája 0 0 7593

Azt hiszem, ezt az inf´t csak a vulkänra äs nem a beutazäsra irtad. Kapkodtam, mert rohannom kell....

 

Előzmény: Léna007 (7591)
Léna007 Creative Commons License 9 órája 0 0 7592

De csak a reptéren lesz ilyen üzlet Balin gondolom, ott vár már a hotel által küldött taxi ránk és a hotelbe csak aludni megyünk, másnap Labuan bajon keresztül Maumare és utána két két pampa, így jó lenne ezt rögtön ott a reptéren elintézni és buszsofőrt nem egy órát váratni, meg mi is minimum 30 órás nem alvással alig fogunk élni.

Mi ilyen telefonos dolgokban tök analfabéták vagyunk. Páromat egyáltalán nem érdekli a mobiltelefon, csak telefonálásra használja, havonta ha 5ször van a kezében, mindent én állítok be neki, de én sem vagyok benne valami zseni.

Előzmény: Ka Pál (7589)
Léna007 Creative Commons License 9 órája 0 0 7591

Ezt az egészségügyi valamit most hallom először. Honnan kell ezt beszerezni? Ben olvasom rendszeresen a fórumot, de utazás előtt pár héttel rá szoktunk menni itt az Auswertiges Amt oldalára, ahol minden országnál le van irva minden beutazási dolog és mindenre, amit onlie ki kell tölteni hivatalos link is van. Még nem jutottam el oda, hogy menézzem. Ezz az igazolást én töltöm ki online vagy kell valami papir orvostól???

Előzmény: W.L. (7587)
Léna007 Creative Commons License 9 órája 0 0 7590

Szia, Balira érkezünkk, ott szeretnénk intézni a reptéren, rendes irodában, nem valami utcai árusnál. Ha valami vacakot sóznak rám, tapasztalat nélkül azt nem veszem észre, meg ha mondom hogy egész Indonéziában működjön és mégsem olyat ad, azt is csak akkor veszem észre, ha nem működik. Becsapni könnyen lehet.

Előzmény: W.L. (7585)
Ka Pál Creative Commons License 11 órája 0 0 7589

Ahogyan WL is írta nem kell túlaggódni a telefon ügyet. Nagyobb Telkomsel irodában kb. 1 órás ügyintézéssel boldog indonéz SIM kártya tulajdonos lehetsz, eladják, megveszed, beüzemelik.

Hogy hány GB mikor használható el, persze érdemes tudni, de olyan nevetségesen olcsó a mobil net, hogy ezen megint kár filozófálni szerintem. Ha nem működik, az első "újságos bódéban" töltesz rá újra. Úgy 40 E volt emlékeim szerint az első beüzemelés talán 4 GB nettel, és kevesebb mint feléért lehetett még ugyan ennyit venni, ami talán 10 napig biztosított hozzáférést a 4G-hez (mondjuk én 3 szigetet érintettem, mindhármon új feltöltés kellett)...

 

Pontosabb árakat valamelyik korábbi hozzászólásomban írtam a múlt évben.

Előzmény: Léna007 (7582)
W.L. Creative Commons License 21 órája 0 0 7588

En a 3 napot igy csinalnam:

1: Berelt kocsival a Singosari templomok, utanuk Tumpak Sewu. Ha le akartok menni a vizeses aljahoz, akkor jobb a malangi oldalon belepni es a lumajangi oldalon kimaszni, igy csak 1x kell fizetni, forditva 2x. TS utan tovabbautozni Cemoro Lawangba, vagy valamelyik lejjebb levo falu szallasara. Ez jo hosszu nap, tomegkozlekedessel nem oldhato meg igy!

2. Hajnali Bromo tura. CL-bol ez gyalog is megoldhato,  a lentebbi falvakbol csak kocsival. Utana tovabbutazas Probolinggon at Banyuwangiba.

3. Ijen, utana del fele athajozas Balira, ott vagy busz vagy taxi Gilimanukbol a kiszemelt szallas fele.

 

3 nap alatt szerintem csak igy oldhato meg, de jobb hozzaadni 1 negyediket es 2 ejszakat tolteni Malangban.

Ugy akar berelt kocsi nelkul is megoldhato lehet a dolog, vagy ha megis bereltek, akkor Malang es Bromo kozott feljereshetok a Belahan es Jolotundo furdotemplomok es (ha mar ujra megnyilt) a Madakaripura vizeses is.

Utobbi elvileg azert van zarva, met egy foldcsuszamlas elmosta a hozza vezeto gyalogosveny egy reszet, es az ujranyitas idopontja bizonytalan.

Előzmény: hadme (7575)
W.L. Creative Commons License 22 órája 0 0 7587

Ijen: Nem gyozom hangsulyozni a januar ota kert egeszsegugyi igazolas (surat kesehatan) fontossagat, anelkul nem engednek be. Aki szervezetten megy, annak ezt megoldjak, de egyenileg be kell szerezni elore. A "kek tuz" engem hidegen hagy. Kis teruleten pislakolo kicsi langocskakrol van szo, viccelodve azt mondom, hogy hasonlokat lathatsz otthon is a gaztuzhelyen.

Ha ez nem fontos, akkor maga a krater lathato napkozben is, oersze a tiszta idore jobb az esely reggel, plane az esos evszakban. Mi most utoljara 6-kor kelve, az ijeni parkoloban valo reggelizes utan 8-kor indultunk fel a hegyre gyalog, addigra a tomeg 99%-a mar lefele ozonlott, igy felerve sokkal nyugisabban gyonyorkodhettunk a 10 centis kek langoknal sokkal impozansabb oriasi, kensavas toval  teli krater latvanyaban. A bejarattol a krater nekem asszem ugy 1 ora 10 perc volt, 2 oraval mar nagyon kenyelmesen elerheto.

Vicces/rohejes modon immar azt is kinaljak, hogy talicskaban fel- illetve letolnak az osvenyen, amit fokent a gyaloglashoz nem szokott indonezek vesznek igenybe.

W.L. Creative Commons License 22 órája 0 0 7586

En nem tudom elkepzelni, miert indulna el valaki par valtas ruha nelkul, de ha valamiert ezt akarod, nyilvan megteheto.

Indoneziaban sem puceron maszkalnak az emberek, tehat kaphato mindenfele szukseges ruhanemu, kiveve talan nagyon nagymeretueket, tehat 3-5XL meretu felsoket es 45 feletti labbeliket. Valahol nyilvan felkutathatok azok is, de macera. "Normalis" meretu nem gond sehol.

Amit sokan elfelejtenek az az, hogy a magasabb hegyeken (Bromo, Ijen) ejjel es hajnalban nagyon hideg lehet,oda meleg ruha is kellhet, bar reszben az is helyben kaphato/berelheto.

Előzmény: botosati (7584)
W.L. Creative Commons License 22 órája 0 0 7585

Ha Jakartaba repultok, a repterre erkezeskor a kijarattol balra van a Telkomsel bodeja, ott mindenfele elozetes regisztracio nelkul kaptok 1 honapra ervenyes adatcsomaggal SIMet kb 200ezerert. Helyben regisztralnak is. Feltunobb helyen tobb maganceg kinalja tobb tarsasag SIMjeit is 500ezer koruli aron, ertelemszeruen kerulendok.

Bali repteren allitolag hasonlo a szitu, de nekem ott szemelyes tapasztalatom nincs. Wanbo itt anno irta, hogy a bali repteren olyan adatcsomagot doztsk ra, aminek jo resze csak Balin volt hasznalhato. Ugyelni kell arra, higy olyat kerj/adjanak ami az egesz orszagban mukodik.

Aki nem a repteren veszi a SIMet, annak egy nagyobb varos Grapari Telkomsel irodajaban kell regisztralnia.

Előzmény: Léna007 (7582)
botosati Creative Commons License 28 órája 0 0 7584

Azt szeretném kérdezni , hogy az útra elegendő ruhával elég elindulni és ott venni nadrágot ,papucsot , felsőt? köszönöm!

Léna007 Creative Commons License 29 órája 0 0 7583

Kimaradt a szúnyogszer neve: Nobite.

Léna007 Creative Commons License 29 órája 0 0 7582

WL: Telefon.

Kell egy hónapra sim kártya.

Telkomsel, Smartfren Tourist, OOredoo stb. Mindnek utánaolvastam. van, amelyik csak két hétre jó, van aminél meg olyan agyatlan szabályozás van, hoyg csak a fele GB-t használhatod el normálisan, a másik fele meg csak éjjel 1 és reggel 6 között használható. Akkor aludni szeretnék.

A Telkomseles volt a legkevésbé szimpi, itt viszont mindeki rá esküszik és nem csak ez, hanem ez az IMEI regisztráció is.

Német Indonézia bloggerek mind azt irják, hogy annak, hogy egy indonéz sim kártyát a saját mobilodban használhass, az a feltétele, hogy utazás előtt x idővel be gell regisztrálni a telefont egy vámpapiron és valamennyi pénzt is kell fizetni érte.

Ezalól az összes leirásban csak a Telkomsel a kivétel, akik ezt nem kérik.

 

Megpróbálnál légyszi erről felvilágoitani és elmagyarázni, hoyg mi ez pontosan és mi van, ha ilyet nem csinálok előr, tényleg nem használhatok Sim kártyát, vagy ne agyaljak ezen, hanem vegyem a Telkomselt és akkor nincs probléma.

 

Köszönöm

Léna007 Creative Commons License 29 órája 0 0 7581

Szia, mi sem szeretünk akármilyen külföldi embereknek előre pénzt utalgatni, de néha nincs más megoldás, mert én nem szeretek spontán vagy ott helyben bármit is intézni, hanem komplett leszervezni mindent napra pontosan.

Mi Flores szigetén szerettünk volna egy vezetett 5 napos kirándulást. Magunk jobban szerettük volna motorral, de akkor hova a fenébe teszem a két bazi nagy bőröndöt. Ez a nagy probléma, ami mindennek keresztbe tett. Itt -ott fórumokon, FB-on, Tripadvisoron ajánlottak sok helyi guide-ot, akiknek csak a Whatsapp száma van meg, meg egy keresztnév, aztnán ennyi. Az értékelésekben meg fele - fele jó és rossz. Ebben én nem merek bizni. Addig kerestem a tripadvisoron, mig találtam német nyelvű szervezőt, de nem nagy utazásszervezőt, akik vagyonokat leszednek rólad, hanem egy belga házaspárt, akik kivándoroltak és ott élnek Maumerében. Le tudtam velük levelezni mindent németül, az ár ok, kapunk egy sofőrt, aki 5 napon át elvisz Maumerétől Labuan Bajo felé visszafelé, mindent megmutat, ami érdekel. Ezeknek 50% előleget kellett Wise-n keresztül utalni. Na ettől kiakadtam, mert még pay palt sem használok, soha nem akarom, hogy egy harmadik kezelje a számlaszámom, ismerje még egy plusz ember a banki adataimat. Utánaolvastam, bevállaltam. 3 nap Captain Komodovan, egy hajós társasággal, itt is a magát Sebastiannak Whatsapp-en nevező fószernek kellett Wise-n utalni a fele összeget előre. De ezekkel meg egy ismert német vlogger/youtuber/influencer Balin élő, Indonéziában utazgató pár volt és ők ajánlották. A németek körültekintőek, én mindg ebből indulok ki, parások, agyonszervezősek, ami nekik jó, az alapban rossz nem lehet. Igy ezt is be mertük vállalni igy, hyog előre fizettünk neki. A tripadvisoron agyon dicsérik. De egy ilyen "mezei Ignatius keresztnevő ajánlott guidnak" biztosan nem utaltam volna pénzt. Amit fizettünk, azt mind kreditkártyán át, ha valami gebasz lenne, a bank visszatériti.

Előzmény: hadme (7575)
Léna007 Creative Commons License 29 órája 0 0 7580

Tudom, itt lehülyéztetek, de nem érdekel, mindekinek szyve joga félni vagy nem félni és magát bebiztositani, ahogyan jól esik.

Itt, Németországban oltáspártiak és mindekinek kiakad a szeme, ha meghallja, hoyg nem akartunk oltatni.

A veszettséget mindeki mondja, hogy alapban érdemes. Két hónapig nem volt oltás. Ma el tudtam hozni mindkettőnknek a 6 adag veszettséget, elsőt be is adták, a tifuszt, (az Ixiaro - japán agyvelőgyulladás nem szállitható, arról lemondtunk, mert nem halálos a kimenetele és nem is annyira veszélyes, mint a neve mondja).

2 doboz Malaron, 2 doboz antibiotikum. Összesen 670Eurót fizettem és ami jó hir, egy az egyben visszatériti a betegbiztositó, most pakoltam össze a számlákat, recepteket és a repülőjegyeket ehhez.

 

Emésztőrendszeri betegsére, fertőzésre tévhit hogy a tömény alkohol segit. Nem segit, sőt az alkohol ront az ember összességében  nézett immunvédekezésén és akármilyen betegségre iszod, attól csak jobban le fogsz gyengülni.

 

A Ciprofloxacint Németországban betiltották pár éve, mert olyan mellékhatásokat fedeztek fel, amik túl veszélyesek. De ennek ellenére felirják, ha csak az segit, nekem pedig ha rajtam marad a vizes bikini, tutira jön a hólyaghurut, ami felmegy a vesémre is, erre csak a Cipro segit, ma azt is kiváltottam egy 20-as csomaggal (azt nem fizeti vissza a biztositás) és egy doboz 20 darabos Cefuroximot, ez is egy erősebb széles spektrumó antibiotikum, amit jól visel a szervezet, nem okoz hasmenést és napon is szedhető, mert sok antibiotikum van, amiket tútző napon való tartózkodáskor nem szabad szedni!

 

29 éve vagyok az egészségügyben.

 

Engem szétzabálnak a zszúnyogok, akjármit kenek magamra, csak magas koncentrátumú deet tartlamú szerek használnak, amik nem éppen egészségesek, mert ez a méreganyag a bőrőn át felszivódik a szervezetbe is. De amazonon rendeltem egy hármas szetet, 2x100 ml spry a bőrre és 1x200 ml spray ruhát impregnálni vele. 50%deet. Az Authan nekünk nem használ. Sajnos ez mennyiségre 1 hónapra nem  lesz elég, még valamit kell hozzá vennem, de mivel a bőröndünk lassan már minden sz@rral tele lesz, hogy egy darab ruha sem fér bele, mert minden más kellék olyan sok már, igy ha ezek elfogynak, majd ott veszünk helyi utánpótlást.

magyarországon a Vape márka nagyon jó, asszem 30%deet, van sportverzió is, ami izzadáskor nem folyik le rólad, nekem az nagyon jól használ, otthonról szoktam hozni utazásokra, de most addig már nem megyek haza.

Léna007 Creative Commons License 29 órája 0 0 7579

Szia, mi 10 napot leszünk Lombokon, de tuti kevés lesz. Rengeteg videót megnéztem, a probléma az, hogy ha egy helyen lakunk, kis robogóval iszonyatos nagyok a távolságok délről északnak, , csak egy fele út már 80 km minimum, igy most gondolkozunk inkább autón.

Előzmény: botosati (7566)
fornit1 Creative Commons License 1 napja 0 0 7578

Felesleges bármit is szervezni.  Röviden összefoglalva így szervezném:

A 0. napon megérkezel Malangba. (Ha kora reggel már ott vagy, akkor kapásból jöhet az első kirándulás)

1. nap: Coban Sewu.  Felszállsz a buszra a Gadang busz pu-n és elmész a vízesésig. Ha végeztél, ugyanúgy vissza Malangba.

2-3. nap: Reggel indulás az Arjosarirol Probbolingon át C.Lawang-ba. Délután felmész a Bromora, hajnalban megnézed a napfelkeltét az egyik kilátópontról, (mind gyaloglótávolság), visszamész a szállásodra, felveszed a cuccodad és leutazol Banyuwangiba. Ott intézel egy fuvart az Ijenhez, hogy kb nyitásra már ott legyél.

4. nap: Napkelte előtt már ott vagy, megnézed amit szeretnél, és visszamész a cuccodért, kijelentkezel, és már mehetsz is Balira.

Előzmény: hadme (7575)
Ka Pál Creative Commons License 1 napja 0 0 7577

Szerintem a malangi 3 nap szűkös.

 

Bromóhoz este szoktak felmenni, ott alszanak valamelyik szálláson Cemorolawangban, hajnalban napfelkete túra, aztán kráter túra, majd legkésőbb dél körül uzsgyi tovább.

Jómagam néhány év múlva ezt a hajtást megtoldottam még egy nappali Cemorolawang ott tartózkodással, ott alvással, másodszorra úgy éreztem a rohanás helyett láttam is valamit.

Malangból nem tudom mennyi az út a kráterhez, illetve fel lehet-e menni CL-ig, valószínűleg nem is kell odáig bumlizni, ha nem akarsz fent aludni, de valószínűleg több óra kocsikázás...

 

Ijen megint hajnali túra szokott lenni. Banyuwangiből kb. 2 óra kocsikázás és emlékeim szerint erős menetben 2 óra a kráter gyalog. Ha le akarsz menni a kráterbe kék tüzet nézni, az plusz pénz a helyi kénbányászoknak, plusz 1/2 óra és sötétben kel leérned a kráter aljába, hogy legyen értelme. Tehát legalább öt órával napkelte előtt kell indulnia a kocsinak Banyuwangiból, hogy esélyed legyen a tüzeket látni...

 

Malangból egy hosszú nap Tumpak Sewu.

 

Talán úgy lehetne kihozni a legkevesebb idő alatt a 3 célpontot (feltételezve, hogy Malangból közvetlenül is fel lehet jutni értelmes idő alatt a Bromóhoz), hogy érkezési nap éjfélkor indulni Bromóhoz, majd esetleg városnézés Malangban (színes negyed, egy-két templom), korán fekvés (ezzel valószínűleg nem lesz gond). Kora reggel indulás Tumpak-Sewuhoz, egész napos vízben tocsogás, este ott aludni, másnap reggel tovább Banyuwangiba (egész napos út kb. 8-10 óra!). Éjfél körül indulás az Ijenre, délután lehet átkompolni Balira...

Szerintem legalább 4 nap kell így is.

Előzmény: hadme (7575)
Ka Pál Creative Commons License 1 napja 0 0 7576

Szerintem teljesen felesleges előre szervezni bármit is e téren a Te felkészüléseden túl. Pénzt utalni ismeretlen embreknek előre, meg szerintem balgaság. Tudom, hogy európai elvárásokkal nehéz elképzelni, minden megoldható a helyszínen, de ÍGY VAN.

 

Ha nagyobb a tűrőképességed, több az időd, a helyi tömeg közlekedési eszközökkel is el lehet jutni bárhová. Ha kevesebb energiát nyomnál az utazás szervezésbe bérelj kocsit, sofőrrel, a helyszínen. A legegyszerűbb módja ennek a részemről sokszor használt megoldás: Graben megnézem a napi túrák ajánlatát és ott foglalok autót, vagy pl. a vonatállomásról az aktuális szállásra Grabes kocsit hívni és személyesen (Grab árakat megnézve előtte) lealkudni a következő napi túrát a sofőrrel.

Szerintem ne akard mindenáron előre leszervezni, próbáld meg ezt az európai beidegződést levetkőzni Ázsiában. Ott nem így működnek a dolgok. Nincs olyan, hogy nincs kocsi!!!!

 

 

Mondjuk azt nem próbáltam még, hogy itthonról a Graben tudok-e keresni fuvart Indonézia két pontja közé, de szerintem menne. Érdemes esetleg így nézelődni saját magad megnyugtatására, az applikáció megismerésére.

Nekem pl. az volt a tapasztalatom, hogy amint el kezdődött a nap a Grab-es árak is el kezdtek leesni a délelőtt folyamán, ahogyan csökkent az esélye -az idő múlásával- az egyes célpontokra a lehetséges megrendeléseknek. Előző nap este, hajnal 6 körül volt a legmagasabb az ár pl. egy Malangi körútra, de 10 óra körül már 20-30%-al olcsóbban is volt ajánlkozó.

 

Szóval az ismeretlen embernek elküldött 30%-ok helyett inkább járj utána a helyi mobilnet beszerzés módjának, töltsd le a Grabet, ismerd meg a használatát és mivel kevesen tudnak angolul, még a fő turista csapásokon is, töltsd le pl. a SayHi applikációt (gugli is működget, de nekem kevésbé kiforrotnak tűnt, mint az előbb ajánlott) és gyakorold a használatát, néhány szót (köszönöm, kérem, hogy van?, mutassa meg, vigyen oda, találkozzunk itt, Hány órakor?, ma, holnap, stb), számokat tanulj meg Indonézül.

 

 

 

 

Esetleg ötletszerzéshez olvasd vissza az utóbbi leírásaimat.

 

 

Előzmény: hadme (7575)
hadme Creative Commons License 2 napja 0 0 7575

Sziasztok,

Tudnátok segíteni, megrekedtem a szervezéssel. Júniusban megyünk Indonéziába négyen. Jakartába érkezünk. Viszont a Malang-Bromo-Tumpak Sewu és Ijen (Madakaripura zárva van elméletileg) részen akadtam el teljesen. Kértem árajánlatokat szervező cégektől is. Akik jó ajánlatot adtak, azok kérnek 30% előleget. Ez szerintetek ok, átutalhatom? Malangba vonattal érkezünk és utána még 3 napunk lesz, mielőtt átmegyünk Balira. Ti hogy osztanátok be? Hogyan szerveznétek?

Köszi előre is a segítséget!

W.L. Creative Commons License 2024.04.19 0 0 7574

Egy otlet:

A csalad pihenjen Surabaya helyett Malangban.

Kellemesebb a klima es a varos hangulata is.

Banyuwangiba veled mehetnenek, es akkor onnan komppal csak 45 perc Bali, nem kell visszabumliznod Surabayaba es onnan repulni.

 

Csaladbarat regiokent elsore Eszak-Sulawesi jut eszembe, valtozatos latnivalokkal kis teruleten, es viszonylag fejlett infrastrukturaval.

Azon kivul esetleg Nyugat- es/vagy Eszak-Szumatra.

Előzmény: nemcsakhajo (7573)
nemcsakhajo Creative Commons License 2024.04.18 0 0 7573

A kisfiam (11 eves) a karacsonyi utra mondta hogy Indenezia sokkal jobb volt mint mashol Azsiaban! (pedig par helyen mar volt)

Vigyorgtam mint a tejbe tok...

Tehat iden is ide megyunk de lehet meg utanna is...

Az idei terv :

Tapei

Jakartabol vegre Whoosh gyorsvonattal Bandung

Surabaya - en el Bromo Ijen addig a csalad jo szallodaban ejtozik Surabayaban

Bali a vegen pihenni.

 

W.L.! 

Ha esetleg van meg a tovabbiakban mas otlet a jovore nezve hova lehet elmenni a csaladdal szivesen fogadom.

 

Meg mindig emlegetik hogy Cetun a sofor nem tudott felmenni a merdek uton es en vezettem fel...

W.L. Creative Commons License 2024.04.18 0 0 7572

Gyomorgondokra nem palinkat kell vinni, hanem a Ciprofloxacin nevu antibiotikumot szedni.

Kinnt recept nelkul is kaphato.

Altalaban 1 szem beszedese megoldja a problemat.

Előzmény: botosati (7571)
botosati Creative Commons License 2024.04.18 0 0 7571

Köszönöm! A pálinkát nem szeretem , csak gyomorgondok ellen gondoltam viszek egy kicsit hátha használ ! Köszönöm az eddigi segítségeket , ha valami egyetekbe jut szívesen fogadom!

Előzmény: W.L. (7570)
W.L. Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7570

Szunyogriaszto (Autan!) es gyogyszerek helyhen siman kaphatok olcsobban mint otthon.

Palinka nem, de en nem is ertem ez hogy jon ide, akinek az a fontos, ne Indoneziaba utazzon.

Ruhazatbol meleg csak akkor kell, ha magas hegyekre is keszultok. Amugy egy hosszunadrag,  konnyu pulover es dzseki eleg a polok es rovidnadragok melle.

A Revolut kartya a legtobb helyen mukodik, de nem mibdenhol. Hozzatok melle egy hagyomanyos dombornyomasos Visa vagy MC kartyat is.

Előzmény: botosati (7566)
W.L. Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7569

Euro jobb mint a dollar, mert utobbibol neha nem fogadjak el a regebbi evjaratokat. A kartyakrol siman lehet penzt felvenni, de egyszerre max 3 millio Rp-t adnak ki az ATM-ek, igy ha tranzakcionkent fizetsz koltseget, sokba kerulhet.

 

Telfonba SIM kartyat erkezeskor a reptteren is vehettek, lehetoleg a Telkomsel sajat fiokjaban, es elore megmondva, hogy Balin kivul mashova is mentek (mert egyes csomagok csak bizonyos regiokban mukodnek).

Előzmény: botosati (7568)
botosati Creative Commons License 2024.04.17 0 0 7568

Milyen pénzt érdemes vinni? Dollár ,Euró helyi pénz? Köszönöm!

Előzmény: COOP (7567)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!