Keresés

Részletes keresés

matyastaschek Creative Commons License 2012.07.27 0 0 8894

Hát azért tanulságos volt. Pl.: nyílt levelet úgy írjunk, hogy a plebs is értse. Mi közöm nekem a keményfedeles könyvhöz, meg a választás kétségeihez, ami nincs kibontva. Ez olyan, mintha szirti sassal azon vitatkoznánk, hogy ki a nagyobb madarász, mert teszem azt, én a HBW-t követem, ő meg Clementset, baromság.

 

N.Jani gondolkodását szeretem, de... volt Szegeden egy összeröffenés, ahol franciajuhtartó is részt vett, valami hagományos fajta. Felmerült egy probléma és ő azt mondta, hogy ilyenkor tiltakoznak. A magyar fél nem értette miért elég ez, a francia miért nem elég. Ez Subinak is szól, meg Krizsoknak, meg az összees olyannak, aki arról papol, hogy a magyar kibaszik a másik magyarral ahol csak tud. Ez egy ázsiai nép, nem európai, soha nem fog európai módon gondolkodni...

 

Dr.Weiss jellemzése pedig kimondottan tetszett. Szóval tanulságos volt és egyben szórakoztató is.

Előzmény: tooommm0013 (8889)
subigalamb Creative Commons License 2012.07.27 0 0 8893

Kitermelte ez a nagy rendszerváltás az ilyen embereket (akik a hatalom és a pénz mögé bujva mindent megcsinálhatnak)akár egymás nyakát is kitörve!De tudod a hatalom az mocskos nagy ur!Akinek a hatalma van mindent megcsinálhat!Persze a hatalom a pénzgyarapitás egyik velejárója.

Előzmény: Krizsok (8888)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.07.27 0 0 8892
tyukasz1997 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 8891

Üdv.

Nem tudja valaki megmondani hogy mikor szokot ki indulva lenni a MT üsző?

A válaszokat előre is köszi.

 

Deryan Creative Commons License 2012.07.26 0 0 8890

Nem kerülte el a figyelmemet N.Jani levele sem.

A nyulas fórumban Jani hozzászólásai, témája között semmi kifogásolni valót nem találtam. Azok egy egységet képeztek a maguk nemében. Akit nem érdekelt, az átugorhatta.

 

Viszont drkl. csak puffogni s másokat földbe döngölni jött ide és a nyulas fórumba. 

 

Megjegyzem, hogy hozzászólásomat a nyulas fórumnak szántam eredetileg, de figyelmetlenségből ide írtam.

Elnézést a fórum témájának a megzavarásáért.

Előzmény: G.Zoli (8887)
tooommm0013 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 8889

Na ja. Itt úgy látom az egyik tizenkilenc a másik egy híján húsz. Egyik "kötözködik" a másik meg a fogadatlan prókátor szerepébe bújt. És ebből mit profitál az "olvasó" őőőő talán semmit?

Sárdobálás nem más.

Előzmény: Krizsok (8888)
Krizsok Creative Commons License 2012.07.26 0 0 8888

Így akarjon bárki is valamit építeni ebben az országban! Előbb törik ki egymás nyakát az emberek mint, hogy közös célért dolgozzanak a nemzet javára! Pénz, hatalom ez itt a lényeg! Én annak vagyok a híve, hogy majd meglátjuk ki mit tett és tesz le az asztalra.

Előzmény: G.Zoli (8887)
G.Zoli Creative Commons License 2012.07.26 0 0 8887

Ugy látom elkerülte a figyelmed hogy N.Jani kezdte az ide nem illő levelet! drkl reagált rá, bár nem hiszem hogy sok mindenkit érdekel ITT az ő viszályuk!

Előzmény: Deryan (8886)
Deryan Creative Commons License 2012.07.26 0 0 8886

Na ezért nem volt érdemes regisztrálni, Nagy János után szaladgálva köpködni.

Nem illik ez a fogadatlan prókátori szerep  ebben a formában sem a nagydoktori címhez, sem a MÓE-ben betöltött pozícióhoz.

drlk. magánpuffogásának ugyan elmegy, de nem sok értelme van ha írója nem fórumozik.

Előzmény: drkl. (8880)
DR Weiss Creative Commons License 2012.07.26 0 0 8885

DR Weiss Creative Commons License 2012.07.26 0 0 8884

Krizsok Creative Commons License 2012.07.25 0 0 8883

Tisztelt Dr. Kósa Lajos úr!

 

Tudok olvasni, hogy nem kíván reagálni az ön hozzászólásának reakcióira, de végül is ez egy fórum! :)

Az ön részéről becsületes, hogy a címzett helyet ilyen aprólékos választ adott, hol ott nem lett volna tiszte.

A személyeskedéseket mellőző higgad hangvételért meg külön köszönet!

Előzmény: drkl. (8880)
Krizsok Creative Commons License 2012.07.25 0 0 8882

Én azt értem, hogy ez nyílt levél, de nem igen hiszem, hogy ezt ide fel kellett volna tenni.

Nem igen vagyunk itt, akik érintettek az ügyben!

Előzmény: N.Jani (8879)
Krizsok Creative Commons License 2012.07.25 0 0 8881

Ugye-ugye? :) Az is amit elértünk a barátaimmal a kis óvoda magáért beszél! :)

Előzmény: N.Jani (8874)
drkl. Creative Commons License 2012.07.25 0 0 8880

 

Tisztelt Nagy János Úr!

 

Engedje meg, hogy a Magyar Óriásnyúl-tenyésztők Országos egyesületének nevében Én reagáljak az Ön 2012. július 24-én kelt nyílt levelére, melyet köztiszteletnek örvendő tagunknak, Földi Gyulának a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Egyesületének Prémesállat-szakágvezetőjéhez címzett.

 

A teljesség igényével élve levele minden pontjára szeretnék reagálni, a megszólítástól a befejezésig.

 

Földi Gyula egy országosan ismert és elismert Juhtenyésztő, büszke juhállományára és a tenyésztés során elért eredményeire. Bizonyosan örül annak, hogy Ön ezt a külvilág előtt közismert tényt ismételten felemlegette.

 

Önt, mint nyúltenyésztőt szintén sokan ismerik Országszerte, de az utóbbi időszakban végzett átgondolatlan kapkodásaival, esztelen támadásaival, egoizmusával teljesen lejáratta magát. Nyulászok között, a Nagy János nevet kiejtve sajnos nem elismerést, hanem már-már dühöt és sajnálatot, szánalmat látok.

 

A nyílt levelet Ön elvileg a nyulásztársadalom egy részének nevében írta, csak nem tudni melyik részről beszél. A levél nagy nyilvánosságot kapott hisz gondoskodott róla, egy közkedvelt fórumon is közzé tette. Azon a fórumon nem azt látom, hogy az Ön által képviselt nyulászok megnyilvánulnának, egyedül Dr. Weiss nevű kis barátja, állt Ön mellé, aki eddig felülmúlhatatlan kitartásával, szakértelmével, élettapasztalatával és nem utolsó sorban helyesírásával kápráztatta el a nyúltartókat/tenyésztőket, fórumozókat/fórumolvasókat, hogy ismételten az Ön szóhasználatával éljek.  

 

Nem tudom, miért gondolja Ön azt, hogy „homályosak” Földi Gyula Prémesállat-szakág vezetőnek törtnő megválasztásának körülményei. Kétségbe vonva ezzel említett egyesület legitimitását, mintha nem is demokráciában élnénk. Nincs abban a helyzetben, hogy kétségbe vonja a választás jogszerűségét, de ha nem hiszi, hogy minden szabályosan zajlott, járjon utána.

 

Én viszonylag rövid ideje ismerem Földi Gyulát, de nem tudnám azt mondani, hogy nincsenek meg a tenyésztéssel kapcsolatos tervei, céljai, irányelvei. Megvannak a megfelelő elképzelések, melyek egy részébe Én is betekintést nyertem. Ezek a tervek valószínűleg azért nem jutottak el Önhöz, mert nem tagja egyetlen egyesületnek, fajtaklubnak, tenyésztő szervezetnek sem. Ön egy tenyésztő, egy pont Baranyában, aki mióta kudarcot vallott világrengető terveivel, folyamatosan támad mindenkit, minden elképzelést, akár a sarokba szorított kutya.

 

Levelének következő pontjára reagálva nyomatékosításul közlöm, hogy Ön nincs abban a helyzetben, hogy határidőt szabjon a Szakág vezető Úr számára. De ha már a határidőknél tartunk úgy emlékszem 2012. március 17-én a Magyar Óriásnyúl-tenyésztők Országos Egyesületének közgyűlése Önnek jogosan szabott 30 napos határidőt a 2011. évi költségvetési beszámoló ismételt elkészítésére, mert az előző elfogadhatatlan volt. Én még nem láttam ezt a beszámolót. Baranyában még nem telt el a 30 nap? Sok dolgot tudnék még felemlegetni, amit Ön elmulasztott megtenni.

 

Tovább haladva, nem tudom, miért kellene felhívással élni egyes nyúltenyésztők felé. Ebben az országban mindent lehet, ami nem ütközik valamelyik jogszabályba. Aki nem akar tagja lenni a Magyar Óriásnyúl-tenyésztők Országos Egyesületének az lépjen ki belőle és lépjen be abba, amelyikbe szeretne, vagy alapítson egyet magának.  

 

Azt sem igazán értem miért érdekli Önt, hogy Földi Gyula rendelkezik-e „a bírálóknak személyesen megküldőt keményfedeles Fajtastandard könyvvel”. Ha arra kíváncsi, hogy a könyvben szerepel-e a Baranyai Óriás Fajtastandardja, félő, hogy ki kell ábrándítsam.

 

Levele következő pontjában szintén csupán a rosszindulatot vélem felfedezni, de ha komolyan gondolta amit leírt, akkor adok egy jó tanácsot. Ha legközelebb valaki a Mókusrőt, vagy a Gödöllői Tarka nyúl iránt érdeklődik Önnél, adja meg neki földi Gyula telefonszámát, majd Ő ellátja tanácsokkal az illetőt.

 

Utolsó kérdését, már fentebb megválaszoltam, de nyomatékosításul ismételten leírom, talán azért nem ismeri Földi Gyula nyúltenyésztési célprogramját, mert nincs jelen a Magyar Nyúltenyésztésben. Az elmúlt öt hónapban kb. 5 féle elnevezést hallottam Öntől, arra vonatkozóan, hogy milyen nyúllal kíván a jövőben foglalkozni. Volt már Mozsgói Nagyvadas, Mozsgói Óriás vadas, Ómagyar Óriás, ami jelenleg Baranyai óriás. Az új fajták, irányok kiötlését csak vergődésnek, feltűnősködésnek tartom. Ha viszont ezzel akar foglalkozni, akkor tegye és ne személyeskedjen ok nélkül emberekkel.

 

Több alkalommal mondtam már Önnek az Egyesület ügyes-bajos dolgainak a rendezése során, hogy végezzük el, amit kell és aztán, hagyjuk egymást dolgozni. Mindannyiszor kinyilvánította, hogy legyen így. Ezzel szemben csak húzta-halasztotta az átadás-átvételt, folyton személyeskedett „birkapásztornak” „tőgyfejő parasztnak” nevezte tagjainkat. Gondolkodott már azon, hogy Önt milyen hasonló jelzőkkel lehetne illetni. Hát én gondolkodtam, de nem írom le, mert ember-és ember között is van különbség.

 

Talán a szerteágazó kutatásai révén gondolja azt, hogy mindenkinél jobban ért a nyulakhoz. Tudását nem vitatom, de bizonyos, hogy nem egyedül Önnek van efféle szakmai jártassága. A különböző fajtatörténeti kutatásai csupán a megfigyelésen alapulnak. Egy tenyésztő, aki figyel az állataira az Ön által tett - kutatás során keletkező - megállapításokat, egyszerűen megtapasztalja nyúlházában.

 

Fentieket összegezve javasolnám Önnek, tegyen először rendet a saját háza táján, szálljon magába, vegye számba hibáit és erényeit, mielőtt másokat vonna kérdőre és sértegetne.

 

Senki sem kívánja elvitatni azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Ön a Magyar Óriásnyúl érdekében tett. Önt a fajta egyik megmentőjeként emlegették, emlegetik, de az elmúlt fél év tettei és kezdeményezései elhomályosítják ezt a képet.

 

Kérem Önt, észrevételeimet tolmácsolja a nyulásztársadalom annak a rétegének, melynek nevében felszólalt.

 

Gondolataimmal nem megsérteni akartam, csupán méltó módon reagáltam nyílt levelére. Kívánom, találja meg a helyes irányt a nyúltenyésztésben. További munkájához, kívánok sok szerencsét, erőt és egészséget.

 

A Tisztelt Fórumozók előtt szeretnék tisztába tenni egy dolgot. Nagy János korábbi MÓE elnököt senki sem távolította el az egyesület éléről. Önként lemondott, vagyis elhagyta a fedélzetet és annyi bizonyos, hogy sok kétes dolgot hagyott hátra maga után. E dolgokat nem kívánom felemlegetni, mert szeretnék már róluk megfeledkezni.

 

Mivel nem vagyok „Fórumozó” ember előre bocsájtom, hogy e levélre tett észrevételekre nem fogok reagálni, nem szeretnék több időt szánni a témára.

 

Nyíregyháza, 2012. július 25.

                                                                                              Tisztelettel:

 

                                                                                        Dr. Kósa Lajos

                                                                                   MÓE titkár/nyúltenyésztő

 

 

N.Jani Creative Commons License 2012.07.24 0 0 8879

Tárgy: Nyílt levél a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Egyesületének Prémesállat-szakágvezetőjéhez

 

Tisztelt Szakág-vezető!

Tisztelt Földi Gyula!

Tisztelt Juhtenyésztő!

 

A magyar nyulásztársadalom egy részének nevében címzem levelem Önhöz!

2012-ben „homályos” körülmények között lett Ön az MGKSz Prémesállat-szakágának vezetője.

 

Ennek-, és egyéb dolgok tisztázásához, illetve tisztánlátása végett több kérdés megválaszolatlan maradt a magyar fajtatiszta nyúltenyésztők, illetve, az ezirányú elfoglaltság iránt érdeklődők körében.

 

Én úgy gondolom, hogy egy régóta (jól) működő - a kezdő (új) egyesület problematikáitól mentes - demokratikus társadalmi szervezet szakágának vezetőjeként, némi magyarázattal, kiegészítéssel, kiegészítésekkel, tervekkel, irányelvekkel, célokkal tartozik írásban közölni a nyúltenyésztők felé!

 

A hozzám „befutó” kérések a következőkre várnak választ Öntől:

 

  1. Kérem, hogy 15-, legkésőbb 30 napon belül az MGKSz honlapjára, a nyúltenyésztő fajtaklubok honlapjára legyen szíves feltetetni azt a határozatot, melyben olvasható az Ön megválasztása, kinevezése.

Illetve az alábbiakat:

  1. „Lelkes”, és „lelkiismeretes” génmegőrzőként elfogadja azt a javaslatot tőlem, hogy országos felhívást kell kezdeményezni az ügyben, hogy aki nem akar, a Magyar Óriásnyúl-tenyésztők Országos Egyesületének tagja lenne – sok-sok ok miatt – annak lehetősége adódjon nyúltenyésztő fajtaklubba lépnie, vagy alakítania?!
  2. Többen érdeklődnek, hogy volt MAHPOE bírálóként rendelkezik-e az akkori- a bírálóknak személyesen megküldőt - keményfedeles Fajtastandard könyvvel?
  3. Többen érdeklődnek az Ön által fenntartott Mókusrőt, illetve Gödöllői Tarka nyúl iránt. Az 1965-ös Anghi-féle könyvben is ’szereplő’ nyulakról kérem, hogy tenne közé egy-egy fajtaleírást, illetve fenntartásuknak egy rövid tervezetét?!
  4. Milyen irányelvek mentén képzeli el, illetve milyen célok felé vezeti Ön, vezetőként, a magyar fajtatiszta nyúltenyésztést? Kérem, hogy mellékeljen egy 2013-as célprogramot, melyben ez is szerepel!

 

Nyúltenyésztő társaim nevében előre is megköszönve válaszát:

Nagy János, a magyar óriásnyúl megmentésének kezdeményezője (volt MÓE elnök),

 a magyar óriásnyúl tájfajtájának tenyésztője, – a baranyai óriásnyúlnak – fenntartója

 

 

Kelt: 2012-07-24, Mozsgó (Baranya megye)

 

subigalamb Creative Commons License 2012.07.24 0 0 8878

Szia Jucus!

Hogy vannak a fiatalok!Azt láttam képeken ,hogy repülnek rendesen!Csak ugy küldök neked (is)egy szépségről képet!És mi lesz a fehérekkel?Mikor küldhetem?

Előzmény: tyúkanyó49 (8846)
N.Jani Creative Commons License 2012.07.23 0 0 8877

Bocs. Eggyel lejjebb!

Előzmény: Aq.Clanga (8876)
Aq.Clanga Creative Commons License 2012.07.23 0 0 8876

saját magadat?

 

:)

 

 

Előzmény: N.Jani (8875)
N.Jani Creative Commons License 2012.07.23 0 0 8875

Szia!

 

Nem érlek el e-mail-en!

 

 

Előzmény: N.Jani (8874)
N.Jani Creative Commons License 2012.07.23 0 0 8874

Fantasztikusak a képek!

Előzmény: Krizsok (8873)
Krizsok Creative Commons License 2012.07.22 0 0 8873

Szia Jani!

 

Elismerésem a kitartásodért és gratulálok a munkádhoz! Leszel szíves majd egy példányt átadni dedikálva! :)

Tudom, te kedveled az őshonos állatokat, hát ez a "tyúk" biztos, hogy az! :)

 

 

 

 

Előzmény: N.Jani (8872)
N.Jani Creative Commons License 2012.07.22 0 0 8872

Üdv. Mindenki!

Üdv. Krizsok!

 

Pár hete fejeztem be a magyar óriás(nagy magyar nyúl) fajtatörténetének kutatását. Az utóbbi pár hónapban több információ került napvilágra, mint 1910-84 között, illetve, mint 2008 és 2010 között.

Remélem télen sikerül könyvbe szednem.

 

"Piciny" részlet:

 

„Egyetlen”(?) őshonos(?) nyúlfajtánk elnevezései a XX-XXI. században:

- Nagy magyar nyúl (1910-től-1939-ig) – Köznyelv

- Magyar „gazdasági” nyúl (1928-tól-1932-ig) - Andrássovich

- Magyar Belga (1934-35-től-1942-ig) - Major

- Magyar tájfajta (1941-42) - Dr. Viniczay

- Magyaróriásnyúl (1942-től-1955-ig) - Major

- Magyar Belga házinyúl (1942-1955) - Major

- Magyar vadas /Magyar vasderes/ (1955-1969) - Anghi

- Magyar óriás nyúl (1969-1978) - Dr. Csikváry

- Magyar óriás szürke (1978-1984) - Dr. Csikváry, Dr. Holdas

- Magyar Óriás nyúl (1984-2008) - Köznyelv

- Magyar óriásnyúl (2008-2012) - Dr. Tóth, Nagy

*Megjegyzés: Fajtastandard-módosítások évei: 1928, (1938), 1941, 1942, (1955), 1969, 1978, 1984, 2010

Kutatási anyag – Nagy János: A nagy magyar nyúl története


DR Weiss Creative Commons License 2012.07.22 0 0 8871

Szuka érdekelne engem! Képet tudnál róluk csinálni?

 

Meg egy árat magánba írhatnál: feke1@citromail.hu

Előzmény: bolero84 (8869)
matyastaschek Creative Commons License 2012.07.21 0 0 8870

Erdélyi kopó????, mi ez a magyarozás, erdélyezés már megint???, vegyetek igazi magyar fajtát, PUMIT:

 

 

Most épp házörzés funkcióban. Látszik a mindig megfeszített izomzat, a mindig éber tekintet, és a gyereket is visszahozza ha elkolbászol...

 

Bolero;)

Előzmény: bolero84 (8869)
bolero84 Creative Commons License 2012.07.21 0 0 8869

Sziasztok! Erdélyi kopó kölykök eladóak egy ismerősömnek.

Gyönyörűek,a szülők t.könyvesek. Emailban érdeklődjetek nálam .

stamas09@yahoo.com

neduddgi(én) Creative Commons License 2012.07.19 0 0 8868

Szépek a röffencseid, nem lehet okod panaszra!

Na igen, ahogy beszéltük, ezek még a langyos víztől is híznak... :o)

Ha még bármilyen kerti, konyhai hulladékot, gyomot, akáclombot, hullott gyümölcsöt, kofára-fonnyadt zöldséget tudnál adni nekik, (minél többet), az még sokat dobna rajtuk! A pálinkafőzés után visszamaradt törköly is nagyon jó, de azzal csínján kell bánni. Egyszerre sokat ne adj nekik, mert abból még a mangák is képesek bezabálni!

De így aratás után próbálj ocsút, törtszemet szerezni, az általában olcsóbb, mint a korpa.

(Nekem ez csak elvétve jön össze, pedig három magtárban is van ismeretségem.)

De köztudott, hogy a legjobb üzleteket a kocsmában lehet kötni!

Aki meg a Nagyhatalmú Sörcsapot kezeli, az élet-halál ura (bocs: Úrnője)!!!

:o))

Előzmény: tyúkanyó49 (8846)
N.Jani Creative Commons License 2012.07.17 0 0 8867

Hmmm...

Előzmény: matyastaschek (8866)
matyastaschek Creative Commons License 2012.07.17 0 0 8866
matyastaschek Creative Commons License 2012.07.14 0 0 8865

Még gimnazistaként utaztam a Kőszeg - Szombathely vonalon. Dekoratív csajszi anyukának, szinte ríva, panaszkodik, hogy a férje nem hajlandó felvenni, pedig úgy néz rá könyörgő szemekkel, hogy csak na... Azt mondja neki a földön a helye. Teljesen ki voltam akadva, láttatlanul, a fickóra. Évekkel később jötttem rá, hogy egy kiskutyáról és nem egy csecsemőről volt szó... csak eszembe jutott megint.

Előzmény: gr82wök6ószfater (8859)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!