Keresés

Részletes keresés

TD13 Creative Commons License 2008.01.10 0 0 11
Ha már a tél volt a kiindulási pont ebben a topikban, talán ide tartozik az a ritkán látható természeti jelenség is, amikor eltakarítom a ház előtti havat. Azt figyeltem meg ugyanis, hogy minél tisztábbra söpröm (lapátolom, kapargatom), annál jobban csúszik a nappal kissé megolvadó majd éjszaka újra megfagyó felület. Ha meg otthagyom a havat, az berogyik az ember talpa lalatt és nem engedi a megcsúszást. 4-5 cm vastag hóban, főleg ha a tetején kialakul egy vékony jégkéreg, vidáman lehet futni, a látszólag tisztára söpört járdán pedig hatalmasakat tanyázni a síkos aszfalton, ahol még az a pár centi vastag hóréteg se enyhíti az esést...
ZsL... Creative Commons License 2008.01.10 0 0 10
Köszi! Egy időben gyűjtögettem a kajla elméleteket ismertető kiadványokat (Danniken, Velikovszkij, Murguly és effélék), de már felhagytam vele, mert kezdett kevésbé szórakoztató, sőt, inkább bosszantó lenni a sok sületlenség.
De hogy e topik témájához szorosabban kapcsolódó hírrel szolgálhassak, cserébe a felvilágosításért: itt nálunk kissé csökkent az égi homály, és néhány optimista cinke rövid dalra fakadt. Igazán kedvemre való lenne, ha igazuk lenne, tekintettel vészesen fogyó tűzifa-készletemre, ami még a tavalyi enyhe télről maradt...
Előzmény: vjozso (9)
vjozso Creative Commons License 2008.01.10 0 0 9
Iszugyinak van egy roppant logikus részecskefizikai elmélete (tényleg!), aminek csak az az egy problémája, hogy nem a megfigyelhető univerzumot írja le és gyakorlatilag mindennek ellentmond amit az utóbbi 100 éven a fizikában történt. De nem ez az igazi probléma vele, hanem a roppant publikációs kényszere: saját topikja van a "Létezik-e elemi gravitációs töltés?", ahová jobbára csak ő ír, ezenkívül eluralkodott a "Cáfoljuk Sir Isaac Newtont" topikon is. Szinte mindenhonnan kitiltották már, amit ő az elmélete elleni támadásnak tekint, pedig ennek oka prózaibb: hozzászólásai az elméletén túl leginkább a fizikusok gyalázásáról ill. öndicsőítésről szólnak.
Előzmény: ZsL... (8)
ZsL... Creative Commons License 2008.01.09 0 0 8
Igazán felhomályosíthatnátok az értelmiségiesség hozzám hasonlóan perifériákra szorult, információszegény egyedeit is, hogy ki az az Iszugyi? Amatőr szakember, profi dilettáns, Professzor, Takarítónő, Úr, Elwtársch, ellenség, jóbarát, esetleg jobbraát vagy Igazodj!? Foglalkozik-e napfogyatkozás-néző szemüvegek gyártásával, vagy legalább gombagyűjtéssel??? És egyáltalán Miért?!
vjozso Creative Commons License 2008.01.08 0 0 7
Ajaj! Kételkedni mersz Iszugyi elméletében?  Majd jól le fog 1ügyűzni mint már annyiunkat.. Én szóltam! :)
Előzmény: CiniKuss (-)
ZsL... Creative Commons License 2008.01.08 0 0 6
Mi tagadás, kevés a tűzifám, ezért máglyarakás helyett inkább beosztom, amíg ki nem vonulnak innen az ideiglenesen hazánkban állomásozó hős felhő barátaink...
Előzmény: annyi baj legyen (5)
annyi baj legyen Creative Commons License 2008.01.07 0 0 5
Ne higgy néki, kísértésbe akart vinni.
Szerintem keress egy máglyát, és égesd el.
Előzmény: ZsL... (3)
TD13 Creative Commons License 2008.01.07 0 0 4
Ugyan kérem! Nincs ezen mit filózni! Meg nem erősített forrásból tudom, hogy a Parlament döntése alapján a Meteorológiai Szolgálat intézte ezt a borongást, a lakosság védelme érdekében. Gondoljanak csak bele: ha a szervezetünk és tudatalattink által normálisnak tartott téli borongás helyett magasan járó, verőfényes Nap pörkölne minket, sokkal érzékenyebbek lennénk az UV-sugárzásra! Ugyanúgy járnánk, mintha a nyári kánikulában hirtelen leesne fél méteres hó, meg a hőmérséklet is mínusz negyven fokra! Akkor az emocionális felkészületlenségünk miatt sokkal jobban megfagynánk, mint más nyarakon, nem igaz???
ZsL... Creative Commons License 2008.01.07 0 0 3
Sajnos abszolút laikus vagyok az itt felvetett témakörben (is), de nemrég hallottam valakitől (az illető metaurológus volt, vagy valami ilyesmi...), hogy ezt az alapvetően sötét, borongós, sőt morózusos, bár már jobb híján majdnem megszokott állapotot idővel majd felváltja egy világosabb, sőt derűsebb, reménykeltőbb helyzet, ha elmúlik az úgynevezett "Tél", és ez legkésőbb tavasszal be fog következni. Vagy ha nem, akkor majd nyáron. Vagy ősszel. Vagy jövőre...
Via Galvani Creative Commons License 2008.01.07 0 0 2
kijaza "napszugyi"? Érteni nem.
Előzmény: CiniKuss (-)
ripők Creative Commons License 2008.01.07 0 0 1
Na ugye! És Illés Zoltán naperőműveket akar, amikor ilyen topikok nyílnak.
Majd akkor ágáljon az atom ellen, ha azt is így fogják tagadni. :)

Előzmény: CiniKuss (-)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2008.01.07 0 0 0
Nulla :)
Előzmény: CiniKuss (-)
CiniKuss Creative Commons License 2008.01.07 0 0 topiknyitó

Sütött a Nap!


Érdemes erről egy kicsit több szót ejteni, mivel az utóbbi időben szinte mindenki számára megszokottá vált, hogy az égbolt a nap felében egyenletesen ronda szürke, mely egy idő múltán sötétre vált, hogy utána ismét ez a lehangoló szürkeség vegye át a helyét.

 

A rövid ideig tartó napsütés ismét látványosan bizonyítja a tudomány azon állásfoglalását, miszerint a fejünk fölött nem egy - a szinét és fényerejét váltogató - kupola húzódik, hanem létezik egy égitest, mely ezt a fényt kibocsájtja, és ha nem is szemmel látható módon, de átvonul a fejünk fölött, s amikor olyan helyzetbe kerül, hogy nem látható, akkor van sötét. A tudomány szerint ez az égitest a Nap, és eleddig csupán egy - egyébként "felhőnek" nevezett - réteg takarta el, s keltette a szürke hatást.

 

Természetesen a mai kor embere megszokja, és normálisnak véli ezt a szürke hatást. Úgy gondolja, hogy ez a természetes, ez a valóság. Ha nincs napsütés akkor komoly hitre van szükség, hogy befogadjuk ezt az égitest elméletet. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük a tudomány azon megállapítását is, hogy valójában nem ez az égitest mozdul el a fejünk fölött, hanem az áll, és amin mi vagyunk - nevezzük pl. Föld-nek - az fordul el "alatta". Tovább nem részletezem a tudománynak az ehhez kapcsolódó állításait, mert sokan fantazmagóriának tartanák (lásd pl. a Föld keringését a forgás mellett).

 

Vannak akik nem is hajlandók elfogadni a Nap sütését, fel se figyelnek rá, és ha mégis látják akkor csalásnak minősítik, egy gonosznak tartott csoport demagógiájának. Ők csak azt képesek elhinni, amit nap mint nap ugyanúgy látnak.

 

Azok akik tapasztalták a Nap sütését, és ez a szokatlan jelenség félelmet keltett bennük, meg kell jegyeznem, hogy - szintén a tudomány szerint - ez a napsütés rövid távon egészségre teljesen ártalmatlan. Félelmük tehát alaptalan. A mostanra már pedig tényleg nincs mit félni, hiszen nemrég a napsütés helyett egy jótékony köd ereszkedett le. Most ez borítja be magyarországnak majd a felét, továbbra is ébren tartva a hiedelmeket.

 

A gyakorlottab fórumozok, és a tudományban jártasabbak számára jegyzem meg, hogy egyesek a korszerübb, és tényleg használhatóbb égitest elméletet igyekeznek cáfolni, azt már túlhaladottnak vélvén. Ne csodálkozzanak tehát efféle topikok megjelenésén.

Sokan azt is tudják már, hogy nem csak a Föld és a Nap létezik, hanem ezeken kívül még nagyon sok égitest. Néhányan azonban ezt a tényt szeretnék leegyszerűsíteni, mert ez már túl sok a felfogóképességüknek. Van pl. aki azt mondja (ha jól rémlik - napszugyi), hogy csak 4 égitest van: a Nap, az Antinap, a Föld és az Antiföld. És elhibázottnak tartja Galilei "És mégis mozog a Föld!" kijelentését. Azt, hogy igaza van-e, nem tudhatjuk, mivel semmit sem kíván bizonyítani, csupán az elmélete alapjait próbálja szajkózni, és bizonyítékként a konyhai sparhelten végzett "Nap-sütési" kísérletét dörgöli az orrunk alá. Mi természetesen türelmesek vagyunk, és komolyabb tényeket várunk tőle. Az egy biztos, hogy a fizikusok nem kívánnak olyasfajta leegyszerűsítéssel élni mint manapság egyes botcsinálta társadalomtudósok. Mivel ez itt nem a Poli-Dili rovat, ezért nem említem azt a számukra csodás 6 betűs szót, amelynek mindkét 3 betűs részlete a valóságban színtiszta hazugság.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!