Keresés

Részletes keresés

Babi & Babi Creative Commons License 2010.06.22 0 0 28

Sziasztok!

 

Szerettem volna elindítani egy új topicot, de nem engedi a szerver...

Ki, mikor megy Paraliára?

Mi idén augusztus 30-án indulunk busszal (Szegeden szállunk fel), és a LILALO apartmanba leszünk. Jön még valaki Paraliára ebben az időpontban?

Mandroka-83 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 27
 

Sziasztok!

 

Mi idén megyünk Paráliára,nekem ez lesz a második utam... mondjuk ez most kocsival történik busz helyett,meg a John & Eve apartman helyett a Morfeasba megyünk 4-en.

 

Na nem is ez a lényeg, hanem az,hogy

 

Indul valaki autóval júl. 27.-én este Paráliára? Mi este 6-kor indulunk Székesfehérvárról.

 

Esetleg mehetnénk együtt néhányan , ha valaki még jön ebben az időpontban!

 

Köszi.

 

Gábor

velika Creative Commons License 2008.12.31 0 0 26
  Elmúlt a karácsony,
Szilveszter köszönt ránk.
Pezsgő a hütőben didereg már!
Éjfélkor pukkan,
Kifut a habja
Egészévben legyünk
A vidámság rabja!!!
B. U. É. K!

Minden paralia-szerető utazónak!!!!!!!

velika Creative Commons License 2008.11.29 0 0 25
Köszi, olvastam, nagyon hasznos volt nekem.Már keresem az infokat azokról a helyekről, amikről írtál!
Előzmény: freex (21)
juca84 Creative Commons License 2008.11.28 0 0 24
Tapasztalatból tudom, mivel 3. éve én is kint dolgozom, hogy a legtöbb embernek elég téves elképzelései vannak arról, hogy mennyi pénzt lehet keresni. A 200-250 ezer Ft reális. A legtöbben viszont 500 e Ft körülre saccolják a kinti keresetet. Aztán hozzájön még az utiköltség (persze ez elenyésző, de akkor is ki kell fizetni), aztán az otthoni számlák stb stb. Nem kötekedni akartam, csak azt, hogy mondjuk ki mennyi az annyi, nehogy valakit félrevezessünk :)
Előzmény: freex (23)
freex Creative Commons License 2008.11.28 0 0 23
Mi egy kaposvári csajjal beszélgettünk. Ő egy ékszerboltban dolgozott, igaz reggeltől késő estig minden nap. Magára főzött, albérletben lakott, a rezsije pitiáner összeg volt. Kérdeztem tőle, hogy jól lehet-e keresni. Mély bólintással felelt, sugallva azt, hogy nagyon is jól. Ha az itthoni kereseteket nézzük, szerintem akinek 200e felett van a nettója, az mondhatja azt, hogy jól keres. Nem nagyon jól, de semmiképp sem rosszul. Ha pedig kiszámolom a mondjuk 30eur-t, az kb. 7500 Ft/nap, egy hónapra vetítve 225e Ft. Természetesen feketén zsebbe. Persze ez viszonyítás kérdése, én villamosmérnökként 15 éve rendszergazdai pozícióban dolgozom egy távközlési multinál, családi pótlékkal 2 gyerek után meg bejárási költségtérítéssel együtt sem kapok nettó 210e Ft-ot. Szóval hozzám képest jól keres...
Előzmény: juca84 (22)
juca84 Creative Commons License 2008.11.28 0 0 22

Bocsi, hogy belekotyogok, de azért az túlzás, hogy odakint olyan állati jól keresnek. Bolti eladóként olyan 30-35 eurot keresnek, az változó, hogy adnak-e szobát és ellátást, ha igen akkor kevesebb a fizetés. Ez a bér egyébként főszezonbra értendő, elő és utószezonban még kevesebb. Persze lehet hazahozni némi megtakarított pénzt, de úgy ha az ember nem jár szórakozni, és gyrost vagy szendvicset eszik nap mint nap.

Előzmény: freex (19)
freex Creative Commons License 2008.11.28 0 0 21
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9067351
Gondolom ez a másik topik, amit említettél. Néhány napja írtam pár hozzászólást, hogy Paralian és környékén hová mentünk , mit csináltunk. Ha már olvastad volna, akkor bocsi.
Előzmény: velika (20)
velika Creative Commons License 2008.11.21 0 0 20

Sziasztok!Böngésztem a másik topikot is, de örülök, hogy nyílt egy új!

Szívesen olvasok minden javaslatot,saját élményt, ami Paralia környékére vonatkozik, mert már tervezem a jövő évi családi nyaralást.Sokat szeretnénk kirándulni a környéken és ha valaki járt elérhető messzeségben nem széles homokos tengerparton (fű,erdőszél,stb. is van),ossza meg velem a helyismeretét!

Kocsival megyünk,tágabb mozgásterünk lesz.Az Olymposon és a Meteórákon kívül Ti merre jártatok?Az előző kettőről már sok anyagot tudtam gyűjteni!

freex Creative Commons License 2008.09.25 0 0 19
Tanácsot adni nem tudok, de sok helyen magyarul ki volt írva, hogy munkaerőt keresünk. Többekkel beszéltünk is, állati jól keresnek még bolti eladóként is, igaz a szezonban minden nap reggeltől estig dolgozniuk kell. Természetesen feketén vannak fizetve. Fórumokon kellene utánaérdeklődni, vagy jövőre az előszezon elején kiutazni és körülnézni.
Előzmény: galmarcsi85 (18)
galmarcsi85 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 18

Sziasztok!

 

Én tegnap jöttem haza Paraliáról, és nagyon tetszett. jövőre is tervezem, hogy kimegyek, de most úgy szeretnék kimenni, hogy vagy hosszú vagy rövid távra dolgozni. Ebben kérném a segítségeteket! Tudna valaki infot adni, hogy kivel vegyem fel a kapcsolatot ez ügyben?  És ha valakit sintén érdekelne, és kijönne velem, annak is nagyon örülnék. :-)

galmarcsi85@hotmail.com

freex Creative Commons License 2008.09.19 0 0 17
Mi most vagyunk kint Paralian. Nekem nagyon bejött, minden szuper, a közlekedés kifejezetten tetszik.
Az árak közel otthoni árak, a vendéglátás sem iszonnyú drága. 2 napja egy vendéglőben 2 levest és 2 második fogást (rendes nagy adag!!!) ettünk és 16 eurót fizettünk érte.
A robogó és quad bérlés nagyon jó, bár a quad 2-szer annyiba kerül és max. 30-40-et megy. Mi 2 napig robogót béreltünk, bejártuk a környéket, Olimposz, Dion, Litochoro, Katerini stb. Sokkal jobb, mint a 4 kerekű, forgalmi dugó esetén is lehet menni vele.
Elmentünk hétfőn Skiathos szigetére hajóval. Közel féláron mentünk, de így is 2x27 euróba került. 3 óra buszozás, 3 óra hajózás, vissza ugyanez. A sziget maga nem annyira szép, a tengerpartja sem annyira jött be, bár ez nyerte el Európa 3. legszebb tengerpartja díjat. Visszafelé ugyanígy 6 óra utazás. Fél 6-kor indulás, este fél 11-kor érkezés, ebben 12 óra csak utazás.
A meteórák gyönyörű, semmiképp sem szabad kihagyni. Mi 3 kocsit béreltünk, de jobb lett volna busszal, már 11 euróért elvisznek fejenként. 1 kocsi bérlése meg 55 euró, nekünk kell fizetni a benzint és az autópálya díjakat, és még alkoholt sem lehet inni a sőförnek.
Hoztam notebookot és wifis-skype-s telefont. Minden sarkon legalább 6-8 wifi router fogható, sajnos 99%-uk használhatatlan, mert vagy kulcsos, vagy mac szűrt. Eddig 2-t sikerült használni ingyen, illetve van egy connx szolgáltató, aminek megvan a wep kulcsa. Most is ezzel netezek.
Mi busszal jöttünk, na az az egy, ami eléggé húzós. 23 óra utazás, bár ebben benne van az is, hogy 2.5 órát álltunk a macedón határon befelé.
Összességében véve minden nagyon szuper, ha családdal jövünk csak görögbe jövünk ismét.
Csöppvagyok Creative Commons License 2008.09.05 0 0 16
Ja,a robogó nem tudom mennyibe kerül,de alkudjatok mindenhol!!!
Mi quadot béreltünk idén,4 órára,10 euroért,és mivel barátnőmmel ketten mentünk egyel,így 5 euro volt csak fejenként,és szerintem megéri! :)
Jah,és a discokat mindenképp látogassátok meg! ;)
Csöppvagyok Creative Commons License 2008.09.05 0 0 15
Szia!
Szerintem a kalózhajós kirándulásra menjetek el,nagyonjó :) Egy magyar lányt keressetek,Pöpit,a főutcán található,ha a templommal szemben álltok,balra induljatok el,egy kalózbábu van kitéve,ott kell jelentkezni! :) Aki eddig elment oda,mindnekinek tetszett :)
Az Olümposra is el lehet menni,akár robogóval is.
Skiathos szigetre is szerveznek kirándulást.
Thessalonikibe is,bár mi idén ott egyénileg voltunk,és szerintem úgy sokkal jobb.Nincs messze,1 óra vonattal.
Katerinibe is menjetek el szerintem,a Szerelmesek Parkjába :)

babeani Creative Commons License 2008.08.06 0 0 14
Sziasztok!

Aug. 18-án indulunk barátnőmmel Paraliaba, a Caravel apartmanba. Elsőként Neos Marmarast néztük ki, de ott sajna már nem volt hely.. Szeretnék véleményt kérni a szállásról és tanácsokat, hogy mire érdemes figyelni... Akár a szállásnál, akár a buszút során...Bármilyen jótanácsot és véleményt szívesen fogadok :-) Milyen látványosságokat érdemes megnézni a közelben? Van-e robogó vagy kerékpár bérlési lehetőség és ha igen mennyiért?

Előre is köszi mindenkinek!
logi22 Creative Commons License 2008.08.06 0 0 13

Jövő héten megyek Paráliára és tervezem, hogy egy nap kultrális programot csinálok, azaz megnézem az Olümposzt meg a Meteorákat. A kérdéseim is erre irányulnának:

 

1. Ezek egyáltalán egy irányban vannak-e Paráliától, tehát egy körben útba lehet-e ezeket ejteni? Merre felé kell menni, melyik településeket kell keresni a térképen?

2. Az Olümposzra hogyan lehet feljutni, egyik ismerősöm elment megnézni és nem találta a rá felvezető utat. Tipp?

3. Az Olümposzra meddig lehet felmenni kocsival, illetve érdemes-e feljebb gyalogolni? Állítólag van valamilyen kilátó is rajta, ez igaz?

 

Előre is kösz a válaszokat!

Motun Creative Commons License 2008.08.02 0 0 12
Szeva....
Vásárlási lehetőségről.... mindent lehet vásárolni, rengeteg ajándék-ruha-ékszer bolt van (egy dolgot nem szabad, méteraranyat venni) sőt élelmiszer bolt is rengeteg van.
Aranynál alkudni kell (szinte kötelező)

Viziváros (ez a csúzdaparkot takarja gondolom) ha igen akkor egy egész napos élmény
különböző csúzdákkal-buzgárokkal-hullám medencével (gyereknek is) zenével kajá-
lási lehetőséggel.....

Előzmény: dorcika0819 (11)
dorcika0819 Creative Commons License 2008.08.02 0 0 11
Sziasztok!
Hétfőn indulunk 2 barátnőmmel Paraliara. Lenne 1-2 kérdésem:
-Van-e rendes vásárlási lehetőség? (ruha, ajándék, ékszer...stb.)
-Skiathosról tud-e valaki információt adni a fakultatív program keretein belül? Mivel telik az egész nap? Érdemes-e részt venni?
-Ugyanez a kérdésem a Vízivárossal kapcsolatban. Mi az egyáltalán?
Előre köszönöm a válaszokat, remélem sok magyar nyaralóval találkozunk és verődünk össze.
Dóri
Motun Creative Commons License 2008.02.01 0 0 10

Azt kell eldönteni kinek mi kell a nyaralás alatt. Ha azt igényli a "szervezet" hogy minden szuper legyen ne keljen menni sehova igazi görög látnivalóért, csendes legyen igazi görög, és nem hajlandó menni a látnivaló élmények után az legyen a szájában, akkor nem tudom hova kell menni.

De ha azt mondjuk hogy legyen egy bázis ahonnan elmegyek mindenfelé, ha ott vagyok akkor fürödni és napozni is tudok, esténként szórakozhatok, (mert ugye a nyaralás erről is szól) van egy szállásom ahol alszom (nem kell luxus mert csak aludni járok oda) akkor szerintem jó Paralia.

A nyaralás alatti életérzést meg mindenki magának alakítja. Ha úgy megyünk valahova hogy most felfedezem és leleplezem a rossz negativ dolgokat akkor bármely helyen belefuthatunk a kakiba.

 

hybe Creative Commons License 2008.01.31 0 0 9
Magyar szemmel : "kihelyezett" Siófok. Csak itt garantált, hogy a nyaralás alatt végig jó idő lesz nyáron.
Kb. olyan, mint a németeknek Mallorca. Bár a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján náluk is népszerű volt Paralia, azért rájöttek, hogy annyire nem szeretnek vegyülni a szerbekkel-románokkal meg a többi kelet-európai népekkel.

duszadusza Creative Commons License 2008.01.31 0 0 8

Üdv!

 

Paralia nem a legszebb települések közé tartozik, viszont ha valaki pihizni és áztatni akarja magát a parton, illetve ...lebarnulni....nos, arra ideális.

Mi tavaly jártunk ott ezzel a céllal, iletve levonatoztunk egy napra Athéba. (ajánlott, érdekes élmény, mint vasutas mondom, volna mit tanulni tőlük.....)

Én jól éreztem magam!!!

Motun Creative Commons License 2007.12.22 0 0 6
Ott a pont....
Én többször jártam Paralián, volt hogy kifejezetten azért mert az ország másik feléből
találkozó volt megbeszélve, egy konkrét apartmanban.
Rengeteg ember,rengeteg ukrán bundás hajnalig embertömeg. És ettől a part nappal is zsúfolt.
Jártam Sartin, az csendes nyugis hely, sehol a parton egy zeneszó egy zuhany, de viszont csodálatos hely.Apró pici az ember két nap alatt még a köveket is megismeri.
De viszont egy fiatalokból álló csapatnak nem ez kell.
Paralián több a szórakozási lehetőség.
Előzmény: szalámi (4)
szalámi Creative Commons License 2007.12.22 0 0 5

Gyűlölni nem gyűlölöm, mit is lehet egy helyen gyűlölni. A koncentrációstábort azt biztos lehet, meg a börtönt. Szerencsére azt nem volt alkalmam. :oDDDDD

Bár pesti vagyok és hozzászoktam a tömeghez, nyaraláson nem arra vágyom, hogy kerülgesem az embereket az utcán.

Különben azért mentünk Paráliára, mert mi mindig autóval megyünk Görögországba és gondoltuk kipróbáljuk milyen busszal. Hazajöttünk az autós nyaralásról és utána elmentünk egy hétre oda. Na elég is volt. A buszból is, meg Paráliából is.

Előzmény: Motun (3)
szalámi Creative Commons License 2007.12.22 0 0 4
Először is tudni kell, hogy Parália egy üdülőtelep, amit a semmi közepén építettek ki, kizárólag külföldieknek. Ezért semmi görögös nincs benne. Én sok görögországi utam közül, huzamosabb ideig, egy hétig, egyszer voltam ott. Azért mondom, hogy huzamosabb ideig, mert szoktunk megszállni itt útközben egy-egy éjszakára, ha messzebb megyünk. Persze az, hogy én nem szeretem és nem görögös, attól még van aki szereti. Nekem az sem jön be, hogy zsúfoltak az utcák, a tengerpart. Fiataloknak, akik csak diszkózni, piálni, napozni, úszni akarnak és szeretik a nyüzsgést, azoknak jó. Már csak azért is, mert ott nem kell tartani, hogy egy hétig esik az eő, mint itthon a Balatonon. Na meg a tengervíz is jobb. Kb ennyi az amit erről a helyről érdemes megemlíteni.
Előzmény: Motun (-)
Motun Creative Commons License 2007.12.22 0 0 3
Nem baj ha nem szereted, csak azokat a dolgokat amik miatt nem szereted (meg-
gyűlölted) tedd közzé.
Mi volt a te rossz tapasztalatod ami miatt, nem ajánlod a leendő utasoknak.
Előzmény: szalámi (0)
szalámi Creative Commons License 2007.12.22 0 0 2
Majd-ot akartam írni. De ma lesz.
Előzmény: Motun (-)
szalámi Creative Commons License 2007.12.22 0 0 1
Ma részletezem, csak utálom a nullázós olvtársakat. hehe
Előzmény: Motun (-)
szalámi Creative Commons License 2007.12.22 0 0 0
Nem szeretem Paráliát.
Előzmény: Motun (-)
Motun Creative Commons License 2007.12.22 0 0 topiknyitó
Nagyon jól tudom van egy topic "Görögország-Paralia" néven. Az ott garázdálkodó
"templomos nagymester" maga által sarkosnak mondott, de semmi konkrétumot nem tartalmazó, általa szabad véleménynek titulált, ( kb.12órás tartózkodás után ) beírásai
arra ösztönöztek hogy egy másik topicban, nyugodtan konkrétumokra hivatkozó beszélgetés nyugodt alapjait rakjam le.
Sajnos a másik topicon sok konkrét tapasztalaton alapuló beíráson kívül, egy olvtárs
csupán szórakozásból ( mondván nekem is kell valami szórakozás) mást sem tesz csak
"fospörköltezi, és alacsony nívótlan bunkó parasztoknak" titulálja azokat akik meg merik kockáztatni hogy Paralián töltik el a nyaralásukat.
Nem az a cél hogy nem lehet a rosszat leírni Paraliáról,de ezt meg lehet tenni oly módon is hogy konkrét dolgokra alapozva megírni mi a rossz a pocsék Paralián.
Érdekes módon ez az olvtárs egész normális módon tud viszonyulni dolgokhoz
pl. a Kréta topicban.
A Paralia topicban pedig saját bevallása szerint is csak saját szórakoztatására irogat
"sarkos fospörköltes " véleményeket, mások felmérgesítése céljából.
Hát... véleményeket, fospörkölt nélkül....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!