Keresés

Részletes keresés

lg23 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 26
talán az arab terroristákra való figyelés is szerepelhetne abban a leírásban.
Előzmény: ZR (23)
lg23 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 25

nem hiszem, hogy a "húúú" az valakinek a színének az emlegetése...

 

Mellesleg z színesbőrű játékos a mérkőzésen mutogatott a szurkolótábornak.

Előzmény: nofene (21)
nofene Creative Commons License 2007.05.18 0 0 24
Nofene, dehogynem. Nézz a tabellára! :-)
Előzmény: ZR (23)
ZR Creative Commons License 2007.05.18 0 0 23
Tehát a miniszterelnök munkaköri leírásában szerepel a huhogás figyelése is, és tőle nem vonnak 3 pontot ha hülyeséget beszél...:-)
Előzmény: nofene (21)
ZR Creative Commons License 2007.05.18 0 0 22
Szurkolói "túlkapásokat" nem zártkapus meccsekkel szokták büntetni? Csak van erre valami szabálykönyv...
Ha nincs a pályán szinesbőrű, zsidó, cigány, etc. játékos, akkor lehet huhogni?
nofene Creative Commons License 2007.05.18 0 0 21
Nofene.

"Egyébként nem értem, hogy xy nem színesbőrű játékost miért lehet anyázni (az NB1 szinten minden játékosa behelyettesíthető), míg z színesbőrű szidalmazása pedig be van tiltva?"

Na gyere, elmagyarázom. xy nem színesbőrű játékost nem a nem színe miatt lehet szídni, hanem mert a kapu mögé adta a szögletet. z színesbőrűt is lehet kétballábas fasznak nevezni, ha a kapu mögé adja a szögletet. Teljes az egyenlőség. Csak z színesbőrű színét nem szabad negatív kontextusban emlegetni, mert arról nem tehet. Mint ahogy a zsidó vagy a cigány se a maga származásáról, a "színmagyarokról" már nem is szólva.

Namost Dányi levele egy sértődött marhaság, a klub igenis tehetne az ellen, hogy szurkerei huhognak meg verekednek. Ha most ezen egy percig is elgondolkodnak, akkor már volt értelme a pontlevonásnak. Az ország miniszterelnöke pedig figyeljen oda arra, mi folyik az országban, ezért kapja a kiemelt fizetését.

(A lila szurkereknek a Vadúz elleni eredményen kellene még mindig szégyenkezni, nem huhogni.)

Előzmény: lg23 (19)
Callie Creative Commons License 2007.05.18 0 0 20

Igen, ráadásul a bírót is.........

Mi lenne, ha színesbőrű bírók vezetnének???????????

Előzmény: lg23 (19)
lg23 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 19

azt hiszem, mindenben egyetértünk!

 

Egyébként nem értem, hogy xy nem színesbőrű játékost miért lehet anyázni (az NB1 szinten minden játékosa behelyettesíthető), míg z színesbőrű szidalmazása pedig be van tiltva?

Előzmény: Callie (17)
Callie Creative Commons License 2007.05.18 0 0 18

Ja, és tetszik, nem tetszik, a szólásszabadság alkotmányos jog. Ha valaki a Nagykörúton megy, békésen huhoghat, jogellenes lenne ezért büntetni.

A pályák is Magyarország részei.

Előzmény: Callie (17)
Callie Creative Commons License 2007.05.18 0 0 17
  • Gyurcsány azért a kijelentésért mind személyesen, mind diplomáciai úton bocsánatot kért. A dolog már rég el van boronálva.
  • A huhogás (vagy más rasszista izé ) miatt a csapatokat büntetni ostobaság. Vegyünk tíz debreceni szurkolót, magukra tekernek néhány lila cuccot, feljönnek, huhognak, és elégedetten konstatálják, hogy a riválisuktól már le is vonták a pályán kivívott három pontot.
  • Általában is, téves és káros valamilyen cselekedetért nem az elkövetőket büntetni, hanem azt (ráadásul egy közösséget),aki ugyan nem tette, de szem előtt van.
Előzmény: lg23 (-)
lg23 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 16

"Célunk az, hogy ilyen soha többet ne forduljon elő"


Dr. Dányi Szilárd, az Újpest FC ügyvezető igazgatójának közleménye a klubunkat sújtó büntetés hordalékairól



„Az utóbbi napokban nagy vihart kavart mind „házon” belül, mind „házon” kívül a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának Újpest FC-t érintő május 15-i döntése és a döntés tudomásul vétele, amit olyan kommentárok és megállapítások kísértek az ügy hordalékaként, amelyeknek végkövetkeztetése számunkra elfogadhatatlan és részünkről szót kíván.

Az Újpest FC-nek országosan többszázezer, vérmérsékletétől függően szimpatizánsa, illetve szurkolója van, aki között megtalálható ellenzéki és kormánypárti politikus, író és színész, csúcsmenedzser és munkanélküli, gyári munkás és földműves, jogász és orvos, kereskedő és szolgáltató, tanár és diák, nyugdíjas és gyerek, férfi és nő, tehát társadalmunk minden egyes szegmense.

Ezt a polarizált tömeget, amelynek egyetlen azonosítója az, hogy mindegyik tagja az Újpest-család tagjának mondja magát, egy pár meggondolatlan ember magatartása miatt rasszistának minősíteni több, mint csúsztatás, sőt kimerem jelenteni: bűn, amit , mint az Újpest-család tagja, mindannyiunk nevében, kikérek magunknak.

Költői a kérdés, de reményeim szerint sok mindenkit elgondolkoztat, hogy vajon az nem kirekesztő-e, ne adj Isten rasszista, aki egyesek magatartása alapján von le negatív következtetéseket és bélyegez meg egy százezrekben mérhető közösséget. Ezzel kapcsolatban megjegyezném még, hogy ebben a bajnoki évben összesen négy mérkőzést játszottunk a Debreceni VSC ellen, és jelen ügy tárgyát képező probléma a korábbi meccseken fel sem merült.

Mindezzel természetesen nem akarom kisebbíteni és elbagatellizálni a 2007. május 4. napján lejátszott mérkőzésen történteket, bár kikívánkozik belőlem az is, hogy szent meggyőződésem: a huhogók jelentős része nem ideológiai alapon, hanem „brahiból”, tette, amit tett, nem ismerve fel magatartása súlyos következményeit, ami természetesen nem mentesít senkit a felelősség alól.

Mi pontosan azért vettük tudomásul ezt a példátlanul súlyos büntetést – mert bár a fegyelmi bizottság szóbeli indokolásában megállapította (írásba foglalt határozatot a ma napig kézhez még nem kaptunk), hogy az Újpest FC mindent megtett a mérkőzés biztonságos lebonyolításáért, és a nézőtéren történtekkel kapcsolatban is megtette a szükséges intézkedéseket –, mert a közös felelősségvállalás jegyében úgy gondoltuk, ez olyan példaértékű lépés, amely segít annak a célnak a megvalósításában, hogy ilyen soha többé ne fordulhasson elő.

Tettük mindezt annak ellenére, hogy tudjuk, ilyen jellegű magatartások más pályákon, más szurkolók által is megvalósulnak, illetve megvalósultak, amelyek után az MLSZ arra illetékes munkatársai érthetetlen módon nem „csináltak ügyet”, súlyosan megsértve az egyenlő elbírálás mindenkit (tehát minket is) megillető alapjogát.

Nagyon remélem – és szerény eszközeinkkel ezért mindent meg is teszünk –, hogy jelen ügy és az azzal összefüggésben tanúsított magatartásunk segíti, segítse a megtisztulást, és ne arra szolgáljon, hogy egyesek maguknak talmi dicsőséget szerezzenek, úgy, hogy az összprobléma megoldásáért semmit, vagy csak látszatintézkedéseket tesznek.

Arra kérek minden jó érzésű embert, függetlenül attól, hogy Újpest szurkoló-e, vagy sem, hogy segítsenek nekünk ebben, támogassanak minket.

És hogy jelen közleményünk minél több emberhez eljuthasson, arra kérem a sajtó képviselőit, hogy levelem lehetőleg teljes terjedelemben történő megjelentetésével is fejezzék ki együttműködési szándékukat a közös cél megvalósításáért, tehát az akár fizikai, akár verbális erőszaktól mentes sportrendezvényekért.”


Dr. Dányi Szilárd
Ügyvezető igazgató
Újpest FC Kft.


2007.05.18. 11:23

lg23 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 15

De a lényeg továbbra is ez:

 

1. az "arab terroristázó" Gyurcsány elitéli a futballrasszizmust - legalább saját magát ítélné el.

2. A kormány beleszól civil szervezetek és magánvállalkozások életébe.

lg23 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 14
itt nem vietnámi lányról van szó, hanem arról, hogy valakinek az egyik nagyszülője az zsidó volt. Ami ráadásul nem is néz ki máshogyan.
Előzmény: ooloo (12)
GABA76 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 13
Jól mondod: "dobált"  Nem is akkor pofázott bele fleto a fociba, hanem most, és nem az volt a kérdés, hogy akkor kapott e a futball állami támogatást, hanem most kap e? A válasz ott volt: Nem
Előzmény: zsolti05 (10)
ooloo Creative Commons License 2007.05.17 0 0 12
Ne viccelj. Ha pl. belepistulsz egy szép vietnami lyánykába és oltár elé vezeted, utána úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy sárga a lelkem? A gond abból van, ha valakit lenézel vagy hátrányosabb (esetleg előnyösebb) helyzetbe hozol kizárólag a népcsoportjára jellemző külsődleges jegyei alapján. Az valóban rasszizmus.
Előzmény: lg23 (11)
lg23 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 11
Annál nagyobb rasszizmus nincs is, mint hogy valaki nyilvántartja a saját felesége származását...
Előzmény: halfsinger (8)
zsolti05 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 10
hazudsz. Az OTP és a MOL az Orbán-kormány idején százmilliós tételű adóforintokat dobált Orbán kedvenc csapatába
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 9
Fletó álltalános szakértő. a nap tulsóoldalát is látja.
Előzmény: halfsinger (8)
halfsinger Creative Commons License 2007.05.17 0 0 8
Fletó rasszizmusa nem számít. Hiszen neki a felesége zsidó származású, szóval ő eleve nem is lehet rasszista. Amit ő mond, az úgy van, ha terroristák, hát terroristák. Egyébként a diplomáciai érzéke is nagy, ezt most tapasztalhatjuk, a Nabucco projekt kapcsán. Örüljünk, hogy egy ilyen kiváló embert követhetünk a gyurcsányi úton.
Előzmény: lg23 (-)
ooloo Creative Commons License 2007.05.17 0 0 7
Köszönöm a választ.
Előzmény: lg23 (6)
lg23 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 6
Az MLSz kap pár tízmilliót az utánpótlás támogatására. De ez profi futballal kapcsolatos döntés, abban csak önkormányzati pénzek vannak (vidéken, mert a bp-i önkormányzatok nem adnak), állami nincs.
Előzmény: ooloo (5)
ooloo Creative Commons License 2007.05.17 0 0 5
Az MLSZ sem kap? Topiknyitód szerint Fletó nekik küldött levelet. Én tényleg nem értek a focihoz... :)
Előzmény: lg23 (4)
lg23 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 4

Pontosan nulla forint. A papírok megtekinthetőek a cégbíróságon.

 

A legnagyobb szponzorok:

Interspar Magyarország, Kész Kft., DHL Magyarország.

A tulajdonos: Dare Group Zrt.

 

Az állam egy fillért nem ad az Újpest FC Kft-nek sem közvetlen, sem cégeken keresztül.

 

Úgyhogy a kérdésedre a válasz: egy büdös fillér sem.

Előzmény: ooloo (1)
orpheline Creative Commons License 2007.05.17 0 0 3
Ismét 1 téma, amihez nem ért ez a paprikajancsi....:o)
MGperY Creative Commons License 2007.05.17 0 0 2
nem is értem ezekután mi baj azzal, ha ib0lya nem ért focihoz?
ooloo Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1

előfordult már bármilyen demokráciában, hogy egy kormány beleszóljon bármilyen civil szervezet, vagy magánvállalkozás életébe????

 

Mennyi költségvetési pénz csurog évente ebbe a "magánvállalkozásba"? :DDD

Előzmény: lg23 (-)
ooloo Creative Commons License 2007.05.17 0 0 0
(0rbán)
lg23 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 topiknyitó

Miniszterelnökünk, 2007. május 16.:

 

"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levélben köszönte meg Kisteleki Istvánnak, a  Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökének, hogy a szervezet  fellépett az Újpesten tapasztalt lelátói rasszizmus ellen és pontlevonással büntette a fővárosi klubot.
A Kormányszóvivői Iroda MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kormányfő úgy véli, a szurkolói rasszista megnyilvánulások szégyent hoznak a labdarúgásra és Magyarországra is.
"Közös felelősségünk van abban, hogy minél több magyar ember
érezze személyes felelősségét, s határozottan fellépjen a
gyűlöletbeszéd és az emberi méltóságot sértő kijelentések ellen" -
áll többek között a miniszterelnök levelében."

 

Miniszterelnökünk, 2005. február 5.:

 

"Egy nagy diplomáciai vihart kavart, és még a világszerte közel hatmilliárd ember által látogatott Google Blogsban is címlapra került júliusi posztban például a Szaud-Arábia ellen játszó magyar labdarúgó válogatott szereplése kapcsán [Gyurcsány Ferenc] azt írta webnaplójában a miniszterelnök, hogy "sportolóink ismét halált megvető bátorsággal játszottak az arab terroristák ellen."

 

Aki az utóbbi kijelentést tette, annak kuss a neve!!! Zéro tolerancia? Ugyan már! Hazug, álságos Ferencünknek ez nem jelent semmit...

 

Egyébként egy kérdésem van:

előfordult már bármilyen demokráciában, hogy egy kormány beleszóljon bármilyen civil szervezet, vagy magánvállalkozás életébe????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!