Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.04.29 0 0 55

A topic címével maximálisan egyetértek. A Kis Vuk a legrosszabb animációs film, amit valaha láttam. Az eredeti Vuk (könyv és film) teljes meggyalázása. Az igazat megvallva sosem voltam nagy Vuk rajongó, de azért a könyv és a film mégiscsak klasszikusok. Ez, sosem lesz az. Még csak azt sem lehet rá mondani, hogy annyira szar, hogy az már jó. Ez annyira szar, hogy az szar. Fos grafika, fos történet, elcseszett szereplők...Komolyan, az animáció úgy néz ki, mint egy huszadrangú '90-es évekbeli PC játék átvezető videója. (Elnézést kérek a '90-es évek PC játékaitól, hogy megsértettem őket e kijelentéssel, de nem tudtam máshoz hasonlítani ezt az animációt). 2008-ban ilyen animáció... szégyen. Gálvölgyit sajnálom, hogy miért adta a nevét ehhez a moslékhoz (ugye ő szinkronizálta a címadó főszereplőt). Az a rappelő varjú (akit Ganxsta Zolee alakított) abszolút felesleges volt, mert se vicces nem volt, se semmit nem tett a sztorihoz. Szerintem ezzel a rappelő varjúval az volt az alkotó (k) célja, hogy valami komikumforrást szolgáltassanak, de elvéreztek ezen a téren (is). Klisés sztori, szar szinkron. Nem értem, ezek a nagy színészek hogy adhatták a nevüket ehhez. (Pénz, persze) Gát György szégyellhetné magát, hogy a magyar közpénzt erre szórta el. Ha én egy ilyen filmet adnék ki a kezeim közül, az utcára nem mernék többet kimenni. Komolyan, inkább végignéznék egy Disney-féle cukrozott ömlengést, minthogy ezt még egyszer megnézzem. Nem is...a Dóra, a felfedezőt oda-vissza előbb nézném meg, mint ezt a szennyet. (Pedig azt hittem, hogy a Dóránál nincs lejjebb a rajzfilmek világában - na, ez bebizonyította). Erre a 10-es skálán 0-t adnék. :)

 

Az egyetlen pozitívum az, hogy Dancsó Peti remek kritikát készített róla. (Persze neki minden korai videója zseniális volt, de a Kis Vukos vidijét teljes szívvel tudom ajánlani).

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.02 0 0 54

Ja, bocs. :) Ennyit elb@sztak erre a mocsokra?

Előzmény: díplómáss (53)
díplómáss Creative Commons License 2018.02.23 0 0 53

1 milliót elírtad, 1 milliárd az. :)

amúgy egyrészt szakmailag nulla emberek dolgoztak rajta, másrészt gondolom ez is lopás volt.

na persze ha mondjuk a pénz 3/4 ellopták, akkor is sok az a 250 millió, ennyiből is jobbat lehetett volna. :D

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.23 0 0 52

Azért nem írtam, hogy olyan a grafikája, mint egy 90-es évekbeli videojátéknak, mert én szeretem a régi videojátékokat, és megsérteném őket azzal, hogy ehhez a valamihez hasonlítom őket.

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.23 0 0 51

Én csak Dancsó Peti kritikáját láttam erről a filmről, és az már bőven elég volt, hogy ne nézzem meg. Személy szerint csak az eredeti Vukot ismerem, az jó volt. Ez... hát, az, hogy nem annyira, az a legenyhébb kifejezés. Az, hogy sz@r, az is enyhe, túlzottan megsérteném vele az ürüléket. Trágyadomb? Nem. Hulladék? Nem. Szemét? Nem? Borzalom? Nem...

 

 

Erre a filmre szavak nincsenek! Hogy a francba tudták így elcseszni az eredeti Vukot?!!!!!!!!!!?????? Borzalmas animáció, irritáló hangok (Gálvölgyit hogy tudták megszerezni? Én eddig azt hittem, hogy a GV show-nál nincs lejjebb a karrierjében, de most ez a foshalmaz bebizonyította, hogy igenis van). Szóval szörnyű animáció, idegesítő hangok, rappelő állatok (nem viccelek), és jól elvert 1 millió forint. Ez jellemzi ezt a valamit. Gyalázat. Kritikán aluli. Ilyeneket miért engedünk meg magunknak?! Talán Dreamworks-öt vagy Pixart akartunk ezzel majmolni? Vagy mi? Mi volt Magyarország szándéka ezzel a dologgal azon kívül, hogy elrontsa az eredeti Vukot?!

 

 

Az egyetlen pozitívum, hogy nem láttam személyesen. Ja, meg az, hogy Dancsó Peti kritikája szokás szerint vicces volt. Ez a videó még Peti régi, humoros korszakából származik.

 

 

Nagy nulla ez, nem film!

basic_channel Creative Commons License 2008.10.20 0 0 50
Ezt h merték DVD-n kiadni?
Quantumleap Creative Commons License 2007.05.08 0 0 45
Az eszes magyar filmgyártás már nem tud mit kitalálni.
moha02 Creative Commons License 2007.05.07 0 0 44

Ifj. Fekete István, Fekete István író fia a forradalomban való szerepe miatt 1956 decemberében hagyta el az országot. 1957-től 1963-ig Kanadában, 1963 óta pedig az USA-ban, Chicagóban él. Dolgozott, mint masszőr, fizikoterapeuta, sportklub-igazgató, üzleti közíró a milliós példányszámú Chicago Tribune c.napilapnál, s közben három diplomát is szerzett.

Miért nem maradt meg ezeknél a dolgoknál? Miért kell a sárba tipornia apja remekműveit? Mert a Fekete István név, és a Vuk cím eladja a könyvet is azoknak, akik nagyobb odafigyelés nélkül vásárolnak könyvet.

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 43
Aztán majd lesz még több folytatás: CSÍ: Miami, meg CSÍ: Budapest :))))
Látom, az index címlapján, a Mézgáékat is upgradelik :(
Előzmény: Jacques de Molay (34)
lcoder Creative Commons License 2007.05.07 0 0 42
Egye fene, a Matyi név maradhat, de adjunk neki hegedűt is, és a főcímzene meg legyen lakodalmas rock. Így legalább adunk a nemzeti kultúrának is.
Előzmény: troppauer (40)
Stms Creative Commons License 2007.05.07 0 0 41
Dehát övé a jog!

(igaz, ahhoz kötelmek is tartoznak, na mindegy... újabb példája, hogy a szerzői jog alapjába véve egy vicces valami)
Előzmény: lcoder (39)
troppauer Creative Commons License 2007.05.07 0 0 40
- Szerintem a madárinfluenza betesz a lúd-biznisznek.

- Hacsak a matyi, aki saját keverésű vakcinát fejleszt, nem nem fut bele a sikeres ellenszerbe. De döbrögi (akiről sohasem tudni hogy most keveri vagy nem keveri) kicseréli a vakcinát! Bonyodalom, szerelem és ármány.

Egyébként a hármas szám és a régi nevek elavultak.

Matyi legyen Matthias Beckham, döbrögi pedig Don Doebrogier Scorsese.
lcoder Creative Commons License 2007.05.07 0 0 39
Az hogy hogy hívják nem annyira lényeg, ettől a jogok még nála maradnak. Inkább arról lenne szó hogy ha valakinek híres író az apja akkor kellő tisztelettel kezelje azt amit alkotott. Csinálhatna ő Fekete István fiaként akármilyen szart is, de ne Vuk, Csí, stb-nek nevezze el, és lehetőleg ne az erdeti művek folytatásaként próbálja eladni.
Előzmény: Stms (38)
Stms Creative Commons License 2007.05.07 0 0 38
Na, csak összehozzuk. :)

Tanulság: híres (és jó) író ne nevezze el magáról a fiát.
Előzmény: lcoder (37)
lcoder Creative Commons License 2007.05.07 0 0 37
Én is erre írtam hogy nem az a gond hogy Fekete István fia hülyeségeket írogat, a gond az hogy ezeket az apja által teremtett valóban nagyszerű figurákra alapozza.
Előzmény: Stms (32)
lcoder Creative Commons License 2007.05.07 0 0 36
Ez igen. Lutra meg a következő részben nyilván tógazdasági részvénytársaságot alapít...
Előzmény: Stms (33)
wantang Creative Commons License 2007.05.07 0 0 35
Persze hogy lesz, a csí lesz az ezoökobio figura, aki épp most jött meg Tibetből, és befutott guru lesz, az összes önmegvalósító mama nála fog energiát szippantani
Előzmény: Stms (33)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.05.07 0 0 34
"Miután Csí, Vit hajdani férje új párt talált magának, Vit is új életet kezd Ri, az okos és udvarias fecske oldalán. Ri is azért maradt Afrikában, mert megsérült a szárnya. A fecskepár felderíti a papíruszerdők vidékét, és számos barátra tesz szert. Repülés közben Vit aggódva látja, hogy Ri szárnya még mindig nem egészséges. Közeledik az idő, amikor a fecskéknek el kell indulniuk haza, Magyarországra."

Úbazmeg.
Előzmény: Stms (33)
Stms Creative Commons License 2007.05.07 0 0 33
De lesz itt még Csí is...
Stms Creative Commons License 2007.05.07 0 0 32
Én úgy vettem ki a filmből, hogy a filmkriminált regényt eredetileg Fekete István azonos nevű fia írta ("Csak ifjabb Fekete István Vuk és a Simabőrű című ifjúsági regényének jogát szerezte meg...").

Erre értettem, hogy ifjabb feketének nem kellett volna belenyúlnia.
Előzmény: lcoder (29)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.05.07 0 0 31
Nana, kezd alakulni. Én egyébként gyerek vagy kutya helyett egy ludat javasolnék cukiságnak, az olyan eredeti, és magyaros is, nem?
Előzmény: lcoder (30)
lcoder Creative Commons License 2007.05.07 0 0 30
Ez az, Döbrögi teljesen felesleges, csak a konfliktus forrása. Elég ha Lúdas Matyi a Döbrögi Libafeldolgozó Rt szorgalmas managere megismeri a főnök lányát, beleszeret és elveszi feleségül. A lényeg hogy legyen benne 3D, elég nagy szeme legyen a szereplőknek elvégre ettől manga a manga és lehetőleg legyen valaki hátrányos helyzetű pozitív figura, és valami cukiság, legalább egy gyerek vagy kutya.
Előzmény: Jacques de Molay (28)
lcoder Creative Commons License 2007.05.07 0 0 29
Nem is az állatkás filmmel van a probléma, csinálja ha nem szégyenli. A gond ott kezdődik hogy Fekete István azért nem akárhogy tudott írni és valamennyire ismerte is amiről írt. A fiát nem ismerem, de ez a sztori valahogy kissé méltatlannak tűnik a mesterhez képest. De lelke rajta, a probléma itt Vuk-kal van. Lehet hogy túlzottan elfogult vagyok a gyerekkori olvasmányaimmal szemben, de szvsz Vuk, Kele, Hú stb ugyanúgy klasszikus mint Pl. Rejtő Jenő figurái, míg ez a sztori kb. a Barátok közt egyik lightosabb epizódjának színvonala kicsit debilesített formában.
Előzmény: Stms (24)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.05.07 0 0 28
Jó, akkor húzzuk ki ezt a döbrögis vonalat a filmből.
Előzmény: lcoder (27)
lcoder Creative Commons License 2007.05.07 0 0 27
Most mondd, miért pont a hármas szám stimmeljen ? Ha Vuk megmentheti az apját a simabőrű segítségével akkor miért pont a hármas szám legyen a lényeg ? A fontos hogy ismert valaki legyen, azaz Matyi kell hogy legyen benne meg lúd is (Pl. lehetne Döbrögi cége húsfeldolgozó üzem). Verésről persze szó sem lehet, elvégre politikailag korrekt filmről van szó, micsoda dolog lenne ha valaki egy ex-cuculista rajzfilmben üti a kapitalistákat... Ráadásul manapság ennyire azért nem szabad elbonyolítani a történetet egy moziban, ennyi cselekményhez már minimum sorozat kell legalább 500 résszel.
Előzmény: Jacques de Molay (26)
Jacques de Molay Creative Commons License 2007.05.07 0 0 26
Szerintem - jogosan - nem téged fognak kinevezni az új Lúdas Matyi-rajzfilm forgatókönyvírójának, hiszen kifelejtetted a fontos hármas számot. Természetesen nem lesz benne verés, mert annak úgymond félreérthető politikai felhangjai lennének manapság (Döbrögi - Gyurcsány, Lúdas Matyi - fasiszta csőcselék). Javaslatom:

A feltörekvő mobil termékmarketing-manager Matyi előbb kap egy igazságtalan fejmosást a főnökétől, Döbrögitől, erre Matyi bosszúból elkezd nyomozni, és három egymást követő meetingen olyan adatokat mutat be a laptopján, powerpoint preziben, amik azt bizonyítják, hogy Döbrögi csal a likviditás-elemzésben. Közben Matyiba halálosan szerelmes lesz Döbrögi legidősebb, romlott lánya, de Matyi inkább Döbrögi legkisebb lányába lesz szerelmes, és viszont, aki kéri, hogy bízzon az apjában, és végül egy fondorlatos, önbetöréses akció során kiderítik, hogy Döbrögi ellenlábasa Döbrögi legidősebb lányával karöltve kuszálta össze az adatokat, mert a legidősebb lánya súlyos apakomplexusát kompenzálta ezzel. Döbrögi középső lánya éppen Amerikában tanul.

A fináléban előállnak a farbával, megmentik, Döbrögit, akit ezután előléptetnek, Döbrögi is megkedveli Matyit, aki elveszi feleségül Biankát, Döbrögi legkisebb lányát, és boldogan élnek amíg meg nem halnak. Mellékszál - mivel magyar filmről van szó - hogy Matyi időközben meglátogatja idős édesanyját, akit rég nem látott, és ennek hatására visszamagyarosítja Ganserről Lúdasra a nevét.
Előzmény: lcoder (23)
troppauer Creative Commons License 2007.05.07 0 0 25
manager matyi:))) a nagy lúd-konszern élén
Előzmény: lcoder (23)
Stms Creative Commons License 2007.05.07 0 0 24
Az egész ott lett elszabva, hogy ifjabb Fekete István apuci nyomdokaiba akart lépni (ami nem baj, csak nem biztos, hogy ugyanazon a területen - értsd állatkás ifjúsági regény - kéne).
Előzmény: lcoder (23)
lcoder Creative Commons License 2007.05.07 0 0 23
Szvsz a tartalomhoz tökéletesen illik a forma. Amit nem kéne belekeverni az a Fekete István meg a Vuk. A trailer szvsz inkább egy 4-5 éves B-kategóriás játékprogram átvezető animációjának tűnik, vagy ha ma egy jobb játékprogrammal játszol akkor látsz ilyesmit. Mondjuk kb. az Oblivion szintje egy középkategóriás grafikus kártyával, bár ott valamivel jobb a mozgás hála a fizikai motornak. A sztori meg viccnek is rossz. Odáig még nem annyira vészes hogy a rókalányt szabadítja ki, bár a vándorcirkusz már érdekes motívum (látott már valaki cirkuszban rókát ?), de hogy az apját is az már nem semmi, különösen annak fényében hogy Vuk-nak hívják a főszereplőt. Az meg hogy mindebben egy kisfiú segít neki szintén Vuk fényében felettébb érdekes, az meg hogy még tolószékes is az már maga a politikailag korrekt cukiság. Hát ha még buzi is lenne, vagy legalább néger....

Már látom látom a következő alkotást ahol Ludas Matyit csinálják meg 3D-ben, ott a történet arról fog szólni hogy a feltörekvő manager Matyi előbb összezördül főnökével Döbrögivel, de aztán kibékülnek, Matyi beleszeret a Döbrögi lányába és boldogan élnek amíg meg nem halnak.
Laa-Yosh Creative Commons License 2007.05.06 0 0 22
A hazai keménymag kábé senki tapasztaltról nem tud, két olyan cég csinálja amelyeknek tök más az alapvető profilja. Valószínűleg sok kezdőt vettek fel...
Még a laikus által írt cikkből is átjön pár kapitális hiba, pl. hogyhogy még most storyboardoznak jeleneteket??? Pixarnál addig hozzá sem nyúl animátor, amíg össze nem állt az egész film storyboard formájában...
Előzmény: bundee (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!