Keresés

Részletes keresés

AAAaaa Creative Commons License 2009.05.19 0 0 48
a mai Homarbol:

Tékozló Homár
Így szórakoznak a rendőrök szombat este
2009.05.19. 00:06 |

Elképesztő sztorit küldött Péter, akit állítólag egy parkoló autóból szedtek ki a rendőrök szombat este és vittek el vérvételre, anélkül, hogy bármivel meggyanúsították volna. Jó ha tudjuk, hogy amíg ez meg nem történik, tehát, hogy a rendőr közli, hogy minek az alapos gyanújával intézkedik, semmit nem vagyunk kötelesek végrehajtani. A vér- illetve vizeletminta adása bizonyítékszolgáltatásnak minősül, így amíg nem tudni miért, még részegen sem vagyunk kötelesek magunk ellen vallani:

A zéró tolerancia valóban hasznos, de lehetne a közlekedés valós helyzeten alapuló biztonsága érdekében alkalmazni. Aki pont nem rendőr és nincs a tarsolyában visszaélhető hatalom, az is talán ember és lehetne úgy is bánni vele. Megpróbálom tényszerűen leírni a történteket, pedig azóta is a hatása alatt vagyok, és a kezemen is viselem a nyomait. Szombat éjszaka a lakásom előtt szabályosan parkoló, álló autóban ültünk a barátnőmmel. Ezt megtehetem bármikor, remélem nem tilos. Mindketten a Ráday utcában dolgozunk (ami egyébként a szomszéd utca...), közvetlenül munka után voltunk. Amikor kiszálltunk, láttam a mögöttem parkoló rendőrautót. Észre sem vettem mikor állt oda, lámpái lekapcsolva, hang vagy fényjelzést nem adott. Az utcán utánam szóltak, majd elkérték az összes iratomat, belefújattak egy szondába. Mivel ilyet még nem csináltam, túl messziről és melléfújtam, de nem volt esély megismételni, mert közölték, hogy üljek be az autóba, mert elvisznek vérvételre.

A páromat szó nélkül otthagyták. A kapitányságon kötöttünk ki, ahol egy előtérben ültettek le, az ügyeletes rendőrök pedig nyitott ajtó mellett jókat nevetgéltek rajtam, hogy kb., majd mennyire "megszívom"... Kértem, hogy legalább ne röhögjenek ki, erre becsukták az ajtót...

Megtiltották, hogy telefonáljak, vagy felvételt készítsek a telefonommal. A jogosítványom helyett egy átvételi elismervényt kaptam vissza, amiben konkrétumok helyett csak általánosságban BM rendeletre való hivatkozás áll. Jegyzőkönyv nem készült, amikor megkérdeztem, hogy én nyilatkozhatom-e bármiről is, az volt a válasz, hogy nem. Majd a bíróságon. El sem hangzott, hogy ittas vezetés, arra azért vigyáztak, csak érzékeltették, hogy arról lehet szó.

Ezután 3 rendőr (biztos indokolt volt a készültség...) elvitt egy rendelőbe. Nem tűnt túl komolynak, egy Kft. neve volt kiírva, mondjuk "...Med Kft.". ...Med Kft. munkatársai nem álltak a helyzet magaslatán, mivel nem voltak képesek vért venni. Hiába szorítottak gumipánttal, nem találták meg a vénámat. Először egy hölgy kezdte, de átvette tőle egy nagyobb önbizalommal rendelkező nem-orvosnak látszó srác, aki a kézfejemet kezdte el szúrkálni. Kb. fél órás küzdelmet folytatott, de leginkább a semmit szívta ki a kezemből, pedig néhányszor tövig dugta a tűt és össze-vissza forgatta benne. Megkockáztatom, hogy akár ő ittasabb lehetett, mint amennyire ezt rólam feltételezték, de legalábbis eléggé pancsernek tűnt. A végén már nagyon rosszul lettem, de szerencsére többszöri kérésem után végre kaptam egy pohár vizet is. 7-8 lyukat fúrt közben a kezembe (persze ugyanazzal a tűvel, kímélve a költségvetést), ebből egyszer tudott néhány csepp vért szerezni, majd feladta a kísérletezést. Próbáltam volna megtudni, hogy ki az illető, kérdeztem a nevét, de nem volt hajlandó megmondani, annyi volt a válasz, hogy az "Ön számára nincs nevem". Kérdeztem, hogy ezt írásba adná-e? Írásba adta...

A tortúrának még nem volt vége, mert kitalálták, hogy vérvétel helyett jó lesz a vizelet is, akkor legalább a drog is kiderül. Jólesett ezt a képembe kapnom így 40 körül, hisz mégcsak nem is cigarettázom. Szépen - nyitott ajtó mellett - megpisiltettek, majd várakozhattam a hajnali hidegben egy folyosón egy vékony pólóban mivel a kabátom a szobában maradt és kérték türelmemet a visszaadásával, mert éppen bent beszélgettek. Ekkor már tényleg nagyon rosszul voltam, de a 3 rendőr végül beszállt a kocsiba és elhajtott a "leleteimmel", engem meg otthagytak a rendelő előtt az utcán, amiről azt sem tudtam hol van.

Egyébként végig együttműködő voltam, nem emeltem fel a hangom, nem ellenkeztem, beleegyeztem mindenbe. (Igaz, többször elmondták, hogy bármilyen ellenkezés esetén megbilincselnek és bevisznek a Gyorskocsi utcába, ahol kényszervérvétel és bentlakás vár rám.) Mondjuk én azt hittem eddig, hogy szombat este valóban a közrendet védik körülöttem, amikor a múltkor kirabolták a lakásomat, akkor is lehetett rájuk számítani, kb. 3-4 óra múlva és csak futólag néztek be, mert sok más dolguk volt. Biztos ilyesmi, mint a mostani eset, azért mégiscsak kényelmesebb ittas vezetőket kreálni, mint igazi közrendet védeni. Ebből még bevétel is származhat, bár én elkövettem azt a hibát, hogy nem ajánlottam pénzt a jogsimért cserébe...


Szóval, érdemes a huszonéves magyar rendőröknek egy kis plusz hatalmat adni, tényleg.

Péter
AAAaaa Creative Commons License 2007.05.17 0 0 47
RTL híradó, ma este:

1. Rendőr volt aki a fegyvereket szállította a móri bankrabláshoz

2. Korrupt autópálya-rendőröket fogtak BAZ megyében

3. Szegeden egy rendőriskola lőszerraktárosát fogták el mert lőszereket lopott

4. Azonosították az erőszakoskodó rendőröket

Fájdalmas dolog a megtisztulás de nagyon ideje van már...

(ppp_petike hozzaszolasa)
AAAaaa Creative Commons License 2007.04.04 0 0 46
Ugy latszik a rablobol lesz a legjobb pandur csak egyiranyu ut.
Előzmény: m52 (45)
m52 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 45
:-)))

Ez egy jó rendőrség kiváló rendőre! Mindent megtett, hogy lebuktasson egy rablót!
Előzmény: AAAaaa (41)
AAAaaa Creative Commons License 2007.04.03 0 0 44
Hat ez az, ha ennyi aggyal rendornek mar jo...
Kepzelem a szakertoi jelenteseit...
Előzmény: ex_lx (42)
nitwit Creative Commons License 2007.04.03 0 0 43
Jó kiképzést kapott. Észlény. :-)
Előzmény: AAAaaa (41)
ex_lx Creative Commons License 2007.04.03 0 0 42
Rendőrnek jó volt - rablónak alkalmatlan.
Előzmény: AAAaaa (41)
AAAaaa Creative Commons License 2007.04.03 0 0 41
Milyen rendorseg az, ahol ilyen embereket is alkalmaztak:

Minden idők legbénább benzinkúti rablója

* HavariaPress

2007. április 03., kedd 13:56

Soha ne add oda a slusszkulcsod a benzinkutasnak, ha utána ki akarod rabolni. Ezt a leckét tanulhatta meg az a somogyi exrendőr, aki amatőr hibát vétett élete első rablása közben.
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerosének!Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változatNyomtatható változat
hirdetés

Egy volt rendőr minden időkk legbénább rablója. Az 53 éves férfi vasárnap rabolt ki egy pécsi benzinkutat, de tervébe hamar hiba csúszott.

Mielőtt fegyverrel fenyegetőzve a bevétel átadására kényszerítette a pénztárost, kocsijával beállt tankolni. Kocsikulcsát pedig odaadta a tankoló benzinkutasnak, így a rablás után már csak gyalog tudott elmenekülni a helyszínről.

Az azonnal riasztott pécsi rendőrök a rendszám alapján azonosították az elkövetőt, akit ezután már otthonánál vártak. Hamarabb értek oda, hiszen ők kocsival mentek.

A nyomozás megállapította, hogy a férfi korábban rendőrként dolgozott, a somogyi kapitányság fegyverszakértője volt.

Az exrendőr ellen rablás megalapozott gyanújával indítottak eljárást.
AAAaaa Creative Commons License 2007.02.27 0 0 40
Üdítőlopással vádolják az MSZP kongresszust biztosító rendőröket

* Index

2007. február 27., kedd 15:40

Nem elégedett meg a szolgálati elemózsiához osztott ásványvízzel, ezért négy, az MSZP hétvégi kongresszusának biztosításában résztvevő rendőr felfeszített egy hűtőszekrényt, és megitta az üdítőket. A BRFK feljelentést tett, és két hónapra felfüggesztette a vétkezőket.

Lopnak a rendorok es a buntetesuk az, hogy 2 honapra felfuggesztik az allasukbol?

3 honap mulva tovabb szolgalnak? Hany ilyen tolvaj van a rendorseg kotelekeben?

http://index.hu/politika/bulvar/0227mszp/
AAAaaa Creative Commons License 2007.02.07 0 0 39
"Biztonságérzet, a rendőrség megítélése
• Annak ellenére, hogy az áldozattá válás valószínűsége viszonylag alacsony, a
magyarországi biztonságérzet nem magasabb az európai átlagnál, igaz nem is
alacsonyabb annál.
Magyarországnál csak Görögországban és Észtországban elégedetlenebb az
emberek azzal ahogy a rendőrségen tett bejelentéseiket kezelték.

• A magyar rendőrség bűnüldözési hatékonyságának megítélése megfelel az európai
átlagnak: az emberek 70%-a elégedett."

http://www.gallup-europe.be/euics/Xz38/downloads/Hungary_Overview_for_Release.pdf
AAAaaa Creative Commons License 2006.12.11 0 0 38
Előzmény: AAAaaa (-)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.11.24 0 0 37
Engem nem érdekel különösebben a korrupció, belenyugodtam, hogy ez van, túl kis hal vagyok én ahhoz, hogy ez ellen fellépjek.

Ettôl függetlenül persze gusztustalannak tartom, és utálom nagyon. :(((

Abban viszont egyetértek, hogy a rendôröknek hatalom van a kezében, ezért más mérce alá esnek. De ez engem csak a brutalitás szempontjából érdekel.

A korrupció esetében sajnos nincs túl sok eltérés, mert valójában mindenkinek van hatalom a kezében, aki korrupt. Hiszen maga a korrupció is egy valamilyen típusú "hatalom" kihasználása. Nem?
Előzmény: AAAaaa (35)
AAAaaa Creative Commons License 2006.11.24 0 0 36
Koszi a pontozast.

10 nick pontozasa alapjan az atlagok:
A - 28
B - 37
C - 26
D - 45
E - 43
F - 38
Előzmény: TTAMAS (34)
AAAaaa Creative Commons License 2006.11.24 0 0 35
"De a korrupció nem csak a rendőrökre jellemző, hanem az egész országra, úgyhogy ez valahogy úgy "belefért", tudod? A rendőrök ebből a szempontból nem esnek átlag alá, legalábbis szerintem :)"

Ez a masik ami nagyon huzos. Az emberek mar belenyugodtak, hogy mindenki (allami apparatus) korrupt es talan el sem tudjak kepzelni maskent.
Ugyanakkor en sulyosabbnak itelem a rendorok korruptsagat mas allami alkalmazottak korruptsaganal. Egyreszt mert a rendor kezeben fizikai hatalom is van, masreszt mert szerintem kevesebb penzert mar korrumpalodnak.
Egy rendort meg lehet venni 5000 forintert, mig egy APEH ellenort 100 ezer alatt nemigen.
Előzmény: Barátocska :) (33)
TTAMAS Creative Commons License 2006.11.23 0 0 34

A.) Közlekedési rendőrök korruptsága (ha szabálytalankodsz megúszod-e hivatalos eljárás nélkül zsebbe fizetve)

 

Jó eséllyel megúszható szinte minden, csak pénz kérdése. 20

B.) Bűnelhárítás (ha éjszaka valaki beugrott a kertedbe ki fog-e jönni a yard)

 

Kijön, persze. Másnap délután. 20

C.) Bűnfelderítés (ha bűncselekmény áldozatává válsz, megtalálják-e a valódi elkövetőt)

Hozzám betörtek, ellopták az autómat... Már a helyszínelő rendőr se bíztatott semmi jóval. 10


D.) Rendőr - civil kapcsolat (ha megszólít egy rendőr, vagy te szólítod meg mennyire tekinted őt a "téged segítő [szolgáló] rend őrének"?)

A rendőr azt tekinti hivatásának, hogy baszogasson. Addig jó, amíg nincs a közelben. 10


E.) Rendőr és törvényesség (a törvény szolgája vagy a hatalommal visszaélő személy, tanuzik-e hamisan egy rendőr, saját maga betartja-e a törvényeket)

A rendőr csak néha tanúskodik hamisan, de legfeljebb véletlenül tartja be a szabályokat. Mert éppen nem fogyelt oda. 40


F.) Összességében 20

Előzmény: AAAaaa (-)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.11.23 0 0 33
Bocs, Erielként már pontoztam egyszer, nem akartalak félrevezetni, csak nap közben nem volt időm nicket váltani. (Megkülönböztetem egyelőre a mérgeskedős énemet a higgadtabbtól...)


De a lényeg ugyanaz: szerencsére engem nem nyomaszt sem a jobb, sem a bal oldal, a rendőrséggel szembeni bizalomvesztést mégis átéltem.

Én ugyanis eléggé bíztam bennük, annak ellenére, hogy a korrupciót simán beleszámoltam. De a korrupció nem csak a rendőrökre jellemző, hanem az egész országra, úgyhogy ez valahogy úgy "belefért", tudod? A rendőrök ebből a szempontból nem esnek átlag alá, legalábbis szerintem :)

Nézz csak meg egy bármilyen hivatalt, vagy akár a parlamentet :)))))
Előzmény: AAAaaa (31)
AAAaaa Creative Commons License 2006.11.23 0 0 32
A 27-es hozzaszolasban van mar egy link.

De a temat, ha lehet ne itt targyaljuk meg, kiveve, ha a kialakult bizalmat modositja (pl. a jol lathato torvenytelensegek nem valtoztattak a rendorseg megitelesen, de egy-ket eles loves igen)
Előzmény: Törölt nick (30)
AAAaaa Creative Commons License 2006.11.23 0 0 31
Biztos, hogy valtozott mindenki velemenye. Az a balos, aki eddig kicsire ertekelte, most jobban bizik a rendorsegben, de ket honap mulva visszater az elozo velemenyehez. Ugyanez igaz jobb oldalon is.

Nekem ezen esemenyektol mar nem tudott jobban esni a bizalom.

Pontoznal is?
Előzmény: Barátocska :) (29)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.11.23 0 0 29
Na jó, de azért valamilyen véleményt ki kellett, hogy alakítsanak az események óta azok is, akik csak tévén látták a dolgokat... Bennem például alaposan megzuhant a bizalom, annak ellenére, hogy soha nem volt még dolgom rendôrökkel. Merthogy elôtte meg volt... :((
Előzmény: AAAaaa (28)
AAAaaa Creative Commons License 2006.11.23 0 0 28
Ez egyenlore egy vad, pisztolyloves hangjat valoszinuleg tobben is hallottak volna.

De ezek az esemenyek biztos rontottak/javitottak egyes emberekben a rendorseg irant erzett bizalmon, de a 10 millio allampolgar tobbsegeben nem tuntetesen talalkozik rendorokkel, nem az alapjan iteli meg a fakabatok tevekenyseget.
Előzmény: Törölt nick (27)
AAAaaa Creative Commons License 2006.11.23 0 0 26
Kosz, az atlagba az esemenyek elotti ertekeket vettem be, mert olyan kevesen ertekelik felfele oket.

"Ráadásul az általad felvetett helyzetek 100 százalékában a testi épség veszélyeztetése a legritkább esetben áll fenn, ami a mostani helyzetről nem mondható el."

A mostani helyzet hal'isten nem altalanos.
Bar vannak esetek, amikor artatlan embereket vertek meg, mert osszetevesztettek oket, de talan nem gyakori.
Előzmény: Eriel :) (25)
Eriel :) Creative Commons License 2006.11.22 0 0 25
Üdv,

nekem eddig semmi bajom nem volt a rendőrséggel.


A) Nincs kocsim :))) De hallomásból úgy: 50-60

B) Ahol én lakom, ott a szomszédba betörtek éjjel, és azonnal ott voltak a zsaruk, el is kapták a faszit. De hallomásból úgy tudom, ez nem mindenhol megy ilyen simán, úgyhogy mondjuk: 80

C) Ilyen még nem volt, de bízom benne, hogy megoldanák... 80

D) Eddig 90 volt :(( Az események óta: 10 :(((

E) Eddig 90 volt, az események óta: 30 :(((

F) Összességében: 80-ról 50-re lecsúszott :((


Jó volt ezt megcsinálni egyébként, mert tökéletes bizalomvesztés még nincs azért bennem... Valószínüleg csak az utcai "helyzetre" vonatkozó problémafelismerő és megoldó képességüket, valamint a helyzetértékelésüket vitatom nagyon :((( Ráadásul az általad felvetett helyzetek 100 százalékában a testi épség veszélyeztetése a legritkább esetben áll fenn, ami a mostani helyzetről nem mondható el.

Előzmény: AAAaaa (21)
AAAaaa Creative Commons License 2006.11.17 0 0 24
0.5bit Creative Commons License 2006.11.14 0 0 22
Személyes tapasztalat alapján:

A.) Közlekedési rendőrök korruptsága
50
Évente egyszer állítanak meg 2-3 évente büntetnek és ebből minden második valószínüleg zsebre, mert nem kapok semmit (bélyeg, csekk) és esetenként lehet alkudni is (ha nem voltam sáros).

B.) Bűnelhárítás
100
Egy esetben nem volt üres a ház pedig annak kellett volna lennie és akkor nagyon gyorsan kiértek (nem lett meg a tettes).

C.) Bűnfelderítés
7
Hét esetből kettőben lett meg az elkövető (ez ~14%), de feleztem mert egyszer a személyit hagyta ott az elkövető egyszer meg céges ügy volt így csak cégnyilvántartást kellett megnézni.

D.) Rendőr - civil kapcsolat
80
A valószínüleg zsebre bírságoló eseteket kivéve + 1 eset amikor egy ismerős gyomorszájon vágtak, de minden más esetben korrektek voltak.

E.) Rendőr és törvényesség
60
Ez is 80 lenne, de lerontja az átlagot a KRESZ-t be nem tartó rendőrök

F.) Összességében
59
Átlag :)
AAAaaa Creative Commons License 2006.11.10 0 0 21
Eddigi atlag:

A.) Közlekedési rendőrök korruptsága (ha szabálytalankodsz megúszod-e hivatalos eljárás nélkül zsebbe fizetve) 22

B.) Bűnelhárítás (ha éjszaka valaki beugrott a kertedbe ki fog-e jönni a yard) 28

C.) Bűnfelderítés (ha bűncselekmény áldozatává válsz, megtalálják-e a valódi elkövetőt) 28

D.) Rendőr - civil kapcsolat (ha megszólít egy rendőr, vagy te szólítod meg mennyire tekinted őt a "téged segítő [szolgáló] rend őrének"?) 44

E.) Rendőr és törvényesség (a törvény szolgája vagy a hatalommal visszaélő személy, tanuzik-e hamisan egy rendőr, saját maga betartja-e a törvényeket) 39

F.) Összességében 38

(0 jelenti a bizalmatlansagot, 100 a bizalmat)
Előzmény: AAAaaa (17)
meret99 Creative Commons License 2006.11.10 0 0 20

Ha előbbi nem egyértelmű, akkor:

A) 0
B) 0
C) 0
D) 0
E) 0
F) 100

A félreértések elkerülése érdekében, A-E ig 0 = nincs bizalom, F-nél 100=nincs bizalom! Gyurcsány verő serege=rendőrség!:(

Előzmény: meret99 (19)
meret99 Creative Commons License 2006.11.10 0 0 19

A) 100
B) 100
C) 100
D) 100
E) 100
F) 0

A félreértések elkerülése érdekében, A-E ig 100 = nincs bizalom, F-nél 0=nincs bizalom! Gyurcsány verő serege=rendőrség!:(

Steckdose Creative Commons License 2006.11.10 0 0 18
A.) 30 (a piás, illetve a 200-zal tépő "vezetőket" azért megszuttyongatják, pénz ide, pénz oda)
B.) 40 (kijön, de mikor...)
C.) 20
D.) 70 (nem tekintem az engem védő, hanem inkább az engem baszogató személynek, ellenben a rendőrök nagy többsége velem maximálisan udvarias volt)
E.) 20
F.) 25
Előzmény: AAAaaa (-)
AAAaaa Creative Commons License 2006.11.09 0 0 17
Eddig az osszesitett atlag 50 pont.
Előzmény: AAAaaa (-)
AAAaaa Creative Commons License 2006.11.09 0 0 16
A prezentacio 17. oldalan van a kovetkezo, kesobb ki nem fejtett megallapitas:

"előző évekhez képest megnőtt azok aránya akik nem fordulnak rendőrséghez
ez leginkább a kisebb súlyú esetekre jellemző"

Ez nem all aranyban a tobbi helyen hangsulyozott bizalom novekedessel.
Előzmény: Ext-rém (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!