Keresés

Részletes keresés

szomorce Creative Commons License 2008.05.17 0 0 45

Itt van a sajtokról:

 

A konvencionális (tehát nem bio)

sajt alapanyaga iparszerű tejelőtehén-

telepekről származik, ahol

nem biotakarmánnyal etetik a jószágot,

így a tej szermaradványtartalma

nagyon valószínű. Oltóanyagul

gyakran géntechnikai segédlettel

előállítottat használnak,

amelyeknek feltüntetése a sajton

nem kötelező!

A sajt készítése során egy sereg

kemikáliát alkalmaznak. Elsősorban

nitrátsókat a félkemény szeletelhető

sajtokhoz, tyúktojásból

vagy génmanipulált szervezetektől

származó lizozimot tartósítószerként,

melyet E 1105 kóddal jelölnek,

az ömlesztett sajtokhoz pedig

foszfátokat. A sajtgyártás idejének

lerövidítésére előszeretettel használnak

különféle, gyakran génmanipulált

enzimeket is. A félkemény

és kemény sajtok felületkezelésére

megengedett a natamicin nevű

antibiotikum használata, csakúgy,

mint a kész sajtok konzerválására

az ugyancsak antibiotikus nizin. A

sornak nincs vége, mert a sajtok

színezésére szintén használhatók

különféle allergizáló ételfestékek.

Tehát nincs más megoldás, csak a bio. Az ember legalább kevesebbet eszik, mivel a bio az drága...

Előzmény: szomorce (44)
szomorce Creative Commons License 2008.05.17 0 0 44
Nátrium nitráttal tartósítják a sajtokat. Van amelyikre nem írják rá. Én mindig olyat veszek... ...
szomorce Creative Commons License 2008.05.17 0 0 43
szomorce Creative Commons License 2008.05.17 0 0 42
szomorce Creative Commons License 2008.05.17 0 0 41
szomorce Creative Commons License 2008.05.17 0 0 40
szomorce Creative Commons License 2008.05.17 0 0 39
szomorce Creative Commons License 2006.10.31 0 0 38
szomorce Creative Commons License 2006.10.31 0 0 37
szomorce Creative Commons License 2006.10.31 0 0 36
szomorce Creative Commons License 2006.10.31 0 0 35
szomorce Creative Commons License 2006.10.31 0 0 34
szomorce Creative Commons License 2006.10.31 0 0 33
szomorce Creative Commons License 2006.10.31 0 0 32
szomorce Creative Commons License 2006.10.31 0 0 31
szomorce Creative Commons License 2006.10.31 0 0 30
szomorce Creative Commons License 2006.10.31 0 0 29
szomorce Creative Commons License 2006.10.31 0 0 28
szomorce Creative Commons License 2006.10.31 0 0 27
szomorce Creative Commons License 2006.10.29 0 0 26

Honnan lehet ilyen recepteket szerezni? Valahonnan a reformszakácsok is tudják, nem?... :)

 

http://www.biochef.hu/

 

http://www.reformcukrasz.hu

 

http://www.eden.ini.hu/

 

http://www.unas.hu/shop/shop_start.php?shop_id=2330

tuutuu Creative Commons License 2006.09.16 0 0 25
Természetellenessé, nem olyanná tesz. Pl. a denaturált szesz  tulajdonképpen tiszta alkohol, de olyan ordenáré büdös adalékkal kezelték, hogy nem issza meg senki, sőt, desztillálva is úgy marad.
Előzmény: szomorce (20)
tuutuu Creative Commons License 2006.09.16 0 0 24

Nézd, a mikróban is a hullámok, amik melegítik a kaját, fénysebességgel terjednek, ha elég gyorsan kinyitod az ajtót, akkor még elkaphatod azt a pillanatot, amikor még benne halad a rádióhullám ( mert az) a husizöldségben.

 

A hülyülést félretéve, nyugodt lehetsz, tán még kíméletesebb eljárás, mintha biofaszén-parázson sütnél ( bár más lesz a végeredmény), tehát ne aggódj a mikro miatt.

Előzmény: szomorce (19)
szysssz Creative Commons License 2006.09.16 0 0 23

Nem figyeltem a topikra, ezért írok késéssel.

A paprika tényleg nem ősi fűszerünk, hisz első írásos emlék 1604-ből való (Szenczi Molnár Albert) Azért tartják mégis magyar fűszernek, mert önmagában sehol máshol nem használják a szárított őrleményt. Csupán fűszerkeverékekben, ott is leginkább a chilit,  csípőssége miatt.

Régebben nagyon sok fűszert használt a magyar konyha. Ma újra terjed a sokszínű fűszerezés, de még mindig sokan vannak, akik nem lépnének ki a só, bors, paprika, vörös- és fokhagyma, (no meg a Vegeta!) "szentségéből".

A kakukkfű kb. 15 cm magas növény. Nálunk erdőszéleken, napsütötte erdei réteken tenyészik kerekded alakzatban. Május-június fordulója környékén virágzik. (Ekkor kell gyűjteni)  Lila virágáról, jellegzetes illatáról könyen felismerhető.

A piacokon nénikék szoktak árulni tömzsi csokorba kötött szárított kakukkfüvet. Morzsoltat lehet kapni a Herbáriákban, de fűszerek között is felfedezhető (Kotányi).

Előzmény: szomorce (18)
szomorce Creative Commons License 2006.09.16 0 0 22

Rájöttem, hogy nem csak tejjel lehet főzeléket csinálni, hanem paradicsomszósszal is!

:)))

szomorce Creative Commons License 2006.09.03 0 0 21

Fúha, micsoda jó ötletek!

 

A "diéták" szerintem mind különbözőek, van ilyen is, olyan is, rizses is, rizstelen is.

 

Az olajról meg azt hallottam, hogy van hidegen sajtolt olaj, az a jó, és van a "másik", az nem jó... A napraforgó a "másik"-ba tartozik... asszem. :)

De ha valaki többet tud, az szóljon!

Előzmény: ZsuR (16)
szomorce Creative Commons License 2006.09.03 0 0 20

Ellenanyagokat denaturál? Ez tök érdekes. Milyeneket?

Várjál, mi az, hogy denaturál?

Előzmény: t3v3d3s (15)
szomorce Creative Commons License 2006.09.03 0 0 19

Úty hallottam, hogy árt... Nem tom.

Sőt, a főzés is, mivel meghal a növény, és akkor nem élőt eszel... Ez a legújabb.

Előzmény: tuutuu (14)
szomorce Creative Commons License 2006.09.03 0 0 18

Én úgy hallottam, hogy nem a pirospaprika, hanem a kakukkfű az ősi magyar fűszer!

 

Egyébként tök jó, hogy beírod ide ezeket, de engem még ennél részletesebben is érdekel! Képet is légyszi tegyél be minden fajtáról, mondjuk ide:

http://torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9110956&la=58558496

Tényleg érdekel, mert a Mária Treben könyvében lévő ábrák alapján én nem ismerem fel az életben! Leginkább azért, mert nem tudom, hogy mekkora az a növény, ami az ábrán szerepel.

És a többi gyógynövényről is! Képeket is! Meg mindent írjál be légyszi!

:)))

Előzmény: szysssz (13)
szomorce Creative Commons License 2006.09.03 0 0 17

Szia!

:)))

Örülök, hogy látlak!

Anyukám is így szokott költészkedni, ami annyit jelent, hogy minden mennyei étel csak egyszer van, és a recept továbbadhatatlan. Mivel mindent úgy érzésre csinál, a mennyiségeket, az időtartamokat, és hát el is felejti, illetve meg sem próbálja megjegyzni...

Szeret kísérletezni, finomul sikerül, meg van néhány bevált kaja, amit főz általában. De azokat meg na, szóval néha elfűszerezi, biztos szerelmes...

:)

Előzmény: ZULLU (11)
ZsuR Creative Commons License 2006.08.19 0 0 16
Azt hiszem ezeknel a dietaknal a zoldseget ugy ertik, hogy ne legyen kemenyitos - a rizs meg az.

A spenotra egy otlet: keves olajon dfokhagymat parolni, es ratenni a spenotot. Fedo nelkul csak addig kell parolni, amig osszeesik, So-bors, es kesz.

Persze a spenot nagyon finom salatanak is - persze a gyenge, friss spenot. Ha mar fodros, akkor nem annyira.

Borsot, kukoricat sokfelekepp lehet enni, sot, ezeket a mireliteket kulonosen szeretem (mert nem szeretek borsot fejteni).
Csak meleg vizben kicsit aztatni, es maris eheto! Ha osszekeverem aprora vagott hagymaval, paprikaval, csodalatos koret.

Most lattam egy masik otletet, hogy hogyan lehet a zukkinit koretnek elkesziteni.
Lereszelni kaposzta gyalun, kulon a zukkinit, kulon sargarepat. A repat keves husleben fozni - kezobb hozzaadni a zukkinit, es csak picit fozni, hogy ropogosak maradjanak.
Mint a spagettit lehet talalni.
Előzmény: szomorce (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!