Keresés

Részletes keresés

toldigabor Creative Commons License 2008.12.28 0 0 23
Csak Jézus Krisztus tud egyedül reményt adni számunkra. A legnagyobb dolog, hogy ha elfogadtuk Őt, akkor örök életünk van és üdvösségünk. Odaát boldogan élhetünk vele, mindenféle bűnök és betegségek nélkül, de már itt a Földön is "egy kicsiny mennyországot" képezhetünk magunk körül Isten kegyelme által.
satya Creative Commons License 2008.05.26 0 0 21
A remény jeleit újra és újra felfedezhetjük. A reménynek egy ilyen jele a Szentatya reményről szóló enciklikája.
A remény jele volt a szombati nagymarosi találkozó is.
Eaglet Creative Commons License 2006.06.17 0 0 20
A muszlimokat barátaimnak tartom és szerintem nem lepödnének meg, ha tőlem ezt hallanák. Más kérdés, hogy ezzel Ők nem értenek egyet. Ettől még sok közös dolog van amiben azonos az álláspontunk.
Előzmény: Titanilla_ (19)
Titanilla_ Creative Commons License 2006.06.17 0 0 19
"Naponta tapasztaljuk, hogy a minket és a körülöttünk élő embereket feszítő gondokra egyedül a keresztény remény képes megoldást kínálni."

Ezzel te magad is egyetértesz?
Ugyanezt vallanád a muszlim topikban is?
Előzmény: Eaglet (-)
Eaglet Creative Commons License 2006.06.17 0 0 18
A Városmisszió reményeim szerint ilyen lesz.
Előzmény: aranyviktor (17)
aranyviktor Creative Commons License 2006.06.17 0 0 17

 

Házalni leértékelt bóvlival szoktak a vándorkereskedők, akik el akarnak valamit sózni. Isten országa kincs, ezért méltatlan ilyen formában házalni vele, ez a tiltás oka.

 

Jézus bárhol megjelent az emberek özönlöttek hozzá, sokszor alig bírt elmenekülni előlük,  nem ő kajtatta őket, ezért írta elő ezt a tanítványainak is. Menjenek, térjenek be egy érdemes ember házába, gyógyítsanak, és fogadják az odajövőket és hirdessék nekik Isten Országát.

 

Azt is megmondta, követőit milyen jelek fogják kisérni. De Jézus szavai alapján vajon ki mondhatja ma követőjének magát?

Előzmény: Eaglet (16)
Eaglet Creative Commons License 2006.06.17 0 0 16

A hetvenkét tanítvány elküldése c. részben lehet erről olvasni. Valóban benne van ez a házról házra való járás tiltása, de az egészet egyben kellene olvasni, hogy végülis miről van itt szó. Nekem ez nem egyértelmü.

 
Előzmény: aranyviktor (15)
aranyviktor Creative Commons License 2006.06.17 0 0 15

Általában ez az intenzív missziós tevékenység a Jehova tanúira volt jellemző ismerettségi körömben.  A Mormon Egyház tagjaival is találkoztam ugyanilyen tevékenység közben.

Így igaz, ez a két társaság tagjai azok, akik Jézus szava ellenére házról házra járnak.

Előzmény: Eaglet (4)
Eaglet Creative Commons License 2006.06.17 0 0 14
Ha Jézus a Pásztor, akkor szívesen vagyok a nyáj tagja. Mivel még senki nem tudta bizonyítani, hogy nem Jézus a Pásztor adddig ez így is marad.
Előzmény: csapo (12)
Eaglet Creative Commons License 2006.06.15 0 0 13
A missziós kereszt

 

A városmisszió nem egy program a sok közül. Nem is egy kampány, vagy akció. Inkább lehetőségeket kínál a valóság mélyebb megértésére, és folyamatosan Isten felé irányítja a figyelmünket. Krisztus üzenetének és szent jelenlétének a megtapasztalására hív meg. Megerősíti az öreg kontinens keresztényeit, azért hogy örök újdonságként tekintsünk a hitben gyökerező hagyományokra. A misszió plébániáink és közösségeink számára az imádság, a remény és az Egyház ünnepe. Az előttünk álló időszak alkalmas a magunk kereszténysége, személyes és közösségi hivatásunk átgondolására.

Az imádságból fakad minden szolgálat. Az imádság alapozza meg a munkánkat és minden szervezésünket. Ennek a lelkületnek a segítője, az egyházmegyénk egységvágyának a kifejezője a missziós kereszt.

Az alkotás Ozsvári Csaba ötvösművész munkája. A növényi motívumokkal díszített tiszta forma úgy mutatja be a megváltás eszközét, mint az élet és a reménnyel teli jövő zálogát. Valódi életfa, melyen a megváltó Krisztus az el nem múló, örök élet útját mutatja meg.

A 2,80 x 1,80 méter méretű, bronzból készült alkotás jelenleg az Esztergomi Bazilikában található meg. Másolatai pedig 2007 szeptemberéig a plébániákat járva erősítik bennünk a missziós lelkületet és a városmisszióért végzett imádságainkat.

Üdvözlégy Szent Kereszt: egyetlen remény.
csapo Creative Commons License 2006.06.15 0 0 12

Birkáknak való szöveg.

Előzmény: Eaglet (11)
Eaglet Creative Commons License 2006.06.15 0 0 11

 

Számitunk mindenkinek az imádságára, gyakorlati segítségére, hogy minden ember részesüljön a topic címe szerinti igéretben !

Eaglet Creative Commons License 2006.06.15 0 0 10

ÖT NAGYVÁROS ÜZENETE

 

 

Bécsből 2003 tavaszán egy felhívással a szívünkben jöttünk el: „Nyissátok ki az ajtókat Krisztusnak!”


Párizsban 2004 őszén Krisztussal együtt válaszoltuk meg a kérdést: „Ki mutatja meg nekünk a boldogságot?” (Ps 4,7)

 

Az értünk meghalt és velünk élő, Feltámadottra tekintettünk fel 2005 őszén Lisszabonban: „Krisztus él”


2006. október 28 - november 5. között Brüsszel keresztényeivel együtt fogadjuk el a meghívást: „Gyertek, nézzétek meg!” (Jn 1, 38-39)


 

Budapesten 2007. szeptember 16. és 22. között az Isten szeretetéből fakadó derűt és örömöt fogadjuk be és adjuk tovább: „Reményt és jövőt adok nektek” (Jer 29,11)

 

Eaglet Creative Commons License 2006.06.15 0 0 9
 

IMA A VÁROSÉRT

 

 

Mindenható és irgalmas Isten, ég és föld Teremtője.
Hallgasd meg szeretett gyermekeid imáját!
Töltsd be fényeddel ezt a várost, amit most Neked
ajánlunk, ahol oly régóta akarnak az emberek
megismerni és szeretni Téged!
Tárd ki az ajtókat és a szíveket, hogy Fiad beköltözhessen.


Úr Jézus Krisztus, az emberiség testvére.
Te ismered örömeinket, félelmeinket és szükségeinket.
Engedd, hogy felismerjünk Téged, mint Megváltónkat
és Üdvözítőnket!
Adj nekünk reményt és vágyakozást egy Istenben
gyökerező élet után!
Áldd meg mindazokat, akik keresik az igazságot,
adj erőt és bátorságot azoknak, akik országod eljöveteléért fáradoznak!

Szentlélek, szeretet Lelke. Újítsd meg Pünkösd csodáját egyházadban itt és most is.
Készíts fel minket, hogy befogadhassuk ajándékaidat, amelyekkel el akarsz halmozni minket.

 

 



Szűz Mária, Megváltónk Édesanyja.
Rád bízzuk a városunkban élő valamennyi embert.
Érints meg a szívüket! Vezesd őket szeretett Fiadhoz!
Szolgáltátok a szegényeket és e városhoz kötődve tettetek tanúságot az evangéliumról.
Imádkozzatok értünk, hogy közbenjárásotokra Isten Országa láthatóvá váljék bennünk és általunk.

Úr Jézus Krisztus, az emberiség testvére. Te ismered örömeinket, félelmeinket és szükségeinket. Engedd, hogy felismerjünk Téged, mint Megváltónkat és Üdvözítőnket! Adj nekünk reményt és vágyakozást egy Istenben gyökerező élet után! Áldd meg mindazokat, akik keresik az igazságot, adj erőt és bátorságot azoknak, akik országod eljöveteléért fáradoznak!

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek,
miképpen kezdetben most és mindörökké.

Amen.

Eaglet Creative Commons License 2006.06.15 0 0 8
A pénz nem boldogit.  Mint láthatod az államnak sincs, nekem sincs.
Előzmény: mmonitor (7)
mmonitor Creative Commons License 2006.06.15 0 0 7
Nem lehetne, hogy nekem inkább némi pénzt adnál?
Előzmény: Eaglet (2)
Eaglet Creative Commons License 2006.06.15 0 0 6
Csak nem.
Előzmény: csapo (5)
csapo Creative Commons License 2006.06.15 0 0 5
A döglődő hitbiznisz fellenditésére tett reménytelen kisérlet.
Előzmény: Eaglet (2)
Eaglet Creative Commons License 2006.06.15 0 0 4

Megmondom őszintén először amikor közel 20 éve Jehova tanuival találkoztam egyből sikerült félreértenünk egymást és mindjárt meg is kaptam: " báránybőrbe bújt farkas !" vagyok.

A következő találkozásnál szélesre tártam az ajtót szépen elbeszélgettünk és a végén mindketten jót kivántunk egymásnak és örömmel váltunk el.

Miért írtam le mindezeket ? Általában ez az intenzív missziós tevékenység a Jehova tanúira volt jellemző ismerettségi körömben.  A Mormon Egyház tagjaival is találkoztam ugyanilyen tevékenység közben.

Itt most valami hasonló, de egyúttal más indul el. Tudomásom szerint naponta  más - más helyen egymást váltva jelennek meg a misszió tagjai. Szeretettel végezve ezt és szerintem bármilyen más tevékenységet is annak eredményesnek kell lennie.

Előzmény: Törölt nick (3)
Eaglet Creative Commons License 2006.06.15 0 0 2
Remélem nem leszek nagyon leszidva, hogy túl sok információt tettem bele mindjárt az elejére, de szerintem egy csodálatos kezdeményezés első szárnycsapásainak vagyunk tanui itt Magyarországon és bizom benne, hogy ökumenikus részről is támogatást nyer a kezdeményezés és aki teheti imádsággal erősíti.
Eaglet Creative Commons License 2006.06.15 0 0 1
VÁROSMISSZIÓ EURÓPA NAGYVÁROSAIBAN

 

"Emlékezzünk meg az Egyház számos gyermekéről, aki Európa története folyamán a családi, hivatásbeli és társadalmi élet rejtettségében éltek nagylelkű és hiteles, szent életet. Az „öreg” kontinensen is széles társadalmi és kulturális rétegek vannak, melyekben a szó szoros értelmében vett pogányokhoz szóló missziót kell teljesíteni.” (II. János Pál pápa: Ecclesia in Europa)

Napjainkban sokan élnek meg lelki vihart és kimerülni látszanak a szellemi-lelki tartalékok. Környezetünkben egyre többen élnek spirituális hátország nélkül. Az Egyház élete Európa nagyvárosaiban immár ötven éve radikális változásokon megy keresztül. Korunk embere az a „pásztor nélküli nyáj”, amelyhez Krisztus küld minket. A megfigyelhető mozgások arra ösztönöznek minket, hogy megújítsuk a hitünkről szóló tanúságtételünket. A Szentatya ezekkel a szavakkal bátorítja a városmisszióban résztvevőket: „Európa nagyvárosainak új lendületre van szüksége, hogy új életre keltsék a keresztény lelkületet.” (2004. február 20-án) Négy európai főváros – Bécs, Párizs, Lisszabon és Brüsszel – főpásztorainak közös elhatározásával, valamint az Emmanuel Közösség támogatásával fogalmazódott meg a városmissziók (ICNE) terve.

Az első városmissziót 2003 májusában Bécsben szervezték meg. A következőre ezév október utolsó hetében. Párizsban kerül sor. Erdő Péter bíboros úr 2003 Pünkösdjén hirdette meg a Főegyházmegye 2003-2005 közötti missziós programját, majd novemberben nyilvánosságra hozta a 2007-es városmissziós tervét.
A „városmisszió”-ként ismert rendezvény a bécsi és a párizsi tapasztalatok alapján alapvetően két nagy programcsomagot ölel fel. Az egyik a „Nemzetközi Kongresszus az Új Evangelizációért”. Néhány napon át tartó, egy jelentős emblematikus helyszínen evangelizációs nagyprogram, valamint hozzá csatlakozó többféle műfajú találkozónak és rendezvénynek teret adva. (liturgia, tudományos konferencia, tanúságtétel, kerekasztal, bemutatkozás, stb.). Célközönsége az evangelizáció legkülönfélébb köreiben élők tapasztalatainak megosztása, valamint a katolikus értékrend és életmód felkínálása. A másik eleme a szűkebb értelemben vett „városmisszió”, melynek gerincét a helyi evangelizációs programok adják. Jellemzésére leginkább a plébániai adottságok és lehetőségek figyelembevételével a „szabadon választott” jelző alkalmazható. Utcamisszió, művészeti fesztivál, liturgikus alkalom, szociális misszió, prédikációsorozat, sport, koncert, vitaest mellett sok meghívó program jöhet szóba. A plébániák, katolikus intézmények, valamint a lelkiségi mozgalmak alkotják a szervezői és meghívói gerincet. Mindkét esetben a szellemi–lelki hangsúly a Krisztussal való személyes találkozáson és a Vele való kapcsolat megújításán van.

A két programcsomag célközönsége, programjaik és szervezési módszereik eltérőek, de folyamatos együttműködésük és összehangolásuk nélkülözhetetlen. A bécsi és a párizsi beszámolók az előkészületekre nagy kapacitásokat és hosszú időt irányoztak elő. A szellemi-lelki „előmunka” mellett pedig tekintélyes anyagi-technikai és személyi hátteret is igényeltek.

 

„Mindegyik nagyvárosnak megvan a maga története, a maga arca. Mégis ami a papi hivatást illeti, meglepő hasonlóságokat ismertünk fel a nagyvárosok helyzetében. Ezért határoztuk el, mi a nagyvárosok bíborosai, hogy a nagyvárosok evangelizációját megpróbáljuk egymás tapasztalatait felhasználva, közös erővel, együtt végezni. Célunk az, hogy a nagyvárosok újraevangelizációját előmozdítsuk és megújítsuk a városi plébániákat missziónk által.”

Eaglet Creative Commons License 2006.06.15 0 0 0

Mindezek érdekében:


1. Szeretnénk segíteni a plébániákat a missziós lelkiség imádságos formálásában és tevékeny szolgálatában.




2. Szeretnénk támogatni a közösségeket, hogy eltávolodottaknak utat mutassanak az Egyházba.



3. Szeretnénk bemutatni a XX. században élt magyar vértanukat, mint a keresztény hitnek közöttünk élt jeleit.




4. Szeretnénk együtt keresni a bizalom útjait a sajátos élethelyzetben lévőkkel.


5. Szeretnénk felmutatni a remény jeleit a kultúrában és a közéletben.

 

Eaglet Creative Commons License 2006.06.15 0 0 topiknyitó

Csatlakozva az Európa nagyvárosaiban élő keresztényekhez egyre sürgetőbbnek tapasztaljuk a Krisztushoz tartozásunk elmélyítését. Hitünket olyan értéknek tartjuk, amely méltó a megosztásra a keresők, az Egyháztól eltávolodottak és a nem hívők körében. Katolikus plébániáinkon, intézményeinkben és közösségeinkben papok és világiak, szerzetesek és püspökök együtt keresik és járják a hit útját. Naponta tapasztaljuk, hogy a minket és a körülöttünk élő embereket feszítő gondokra egyedül a keresztény remény képes megoldást kínálni. Bizalommal és tisztelettel szólítjuk meg e nagyváros lakóit, az itt dolgozókat, tanulókat, a gyógyulást keresőket, az ide látogatókat, hogy Jézus Krisztust felajánlva hívjuk meg őket egy szebb, tisztább, igazabb életre.

„Krisztust hirdetjük mindenkinek”. A megtérésre hívó üzenettel el szeretnénk érni a hívők közösségeit, a plébániákhoz lazábban kapcsolódó és az Egyháztól távol álló embereket is. Missziónk során az Életet, mint a jövő és a reménység beteljesedését szolgáljuk, amely Jézus Krisztusban van. Az imádság és az áldozatos szeretet közösségeiként hívunk meg egy evangéliumi életre, ami egy igazságosabb és testvériesebb Magyarországnak és annak fővárosának szól.

Fontosnak tartjuk, hogy hangoztassuk a XXI. század Budapestjén Jézus Krisztus örök érvényű felhívását: „Betelt az idő és elközelgett Isten országa: Térjetek meg és higgyetek az Evangéliumban!” (Mk 1,15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!