Keresés

Részletes keresés

Abrash Creative Commons License 2006.05.09 0 0 9
na, ez jól hangzik! simán valósat tudok állitani, rengeteg "werk" fotóm van.
Előzmény: vanchu (8)
vanchu Creative Commons License 2006.05.09 0 0 8
Háát, hitelrontásért perelni se egyszerű, ha nem állítasz valótlant róla, de ha már idáig mérgsedett a helyzet, akkor mindenképpen ügyvéddel menj.
Előzmény: Abrash (5)
moonshadow Creative Commons License 2006.05.09 0 0 7

Szerintem kell egy független építészszakértőt fogadnod és azzal készíttetni egy állapotfelmérést, hogy milyen hiák vannak.

Egyben tanácsot is tudna adni, hogy ezek a javítások milyen költségvonzattal járnak.

Szerintem a vásárlót itt jobban védi a jog mint a kivitelezőt.

 

Előzmény: Abrash (5)
vanchu Creative Commons License 2006.05.09 0 0 6
Hát izé, szerződés... De hogy mondjuk "van fűtés" az csak a vonatkozó szabványoknak való megfelelést jelenti, hogy ferde a cső, azt nem nagyon. Egy ilyne lakásban meg rengeteg dolog van, ami az "elvárható gondosság" hatáskörébe esik (pl mennyire egyenletesre van a padlóburkoló lerakva)... de ez jogilag elég ingatag fogalom. Ha sok ilyen apró szar van, azokba nyilván bele lehet kapaszkodni.

Ha be volt vállalva, hogy lesz lambéria, aztán nem lett, vagy nem olyan mosogatógép/csaptelep lett beépítve, mint amit ígértek, azzal már inkább lehet fenyegetőzni, ezeket valszeg meg fogod tudni csináltatni velük.

De amiről nincs papír, hogy milyennek kell lennie (és szerintem a hibalista nagy része ilyen), az nehéz ügy. Meg nyilván Te is úgy érzed, hogy ha egyszer átvetted, az már sose fog elkészülni...

Én azzal futnék neki, hogy ha már megvan a lista, akkor mellérakni hogy mit mibe kerülne Neked megcsinálni, aztán leülni a beruházóval, hogy akkor ezt így hogy, és hogy mit tud ebből záros határidőn belül megoldani, és mennyit enged az árból a maradékért (itt viszont gond, hogy a bank neki fog fizetni).

Bontani biztosan nem fog (béna csempét vagy ferde ajtót) de esetleg hajlandó olyan dolgokra, ami nem volt szerződve, de Neked kell (pl rak fel lambériát, vagy vakolja/festi a tetőteret)

Előzmény: Abrash (4)
Abrash Creative Commons License 2006.05.09 0 0 5
van egy (sajna túl alacsonyan) megállapitott kötbér. Ezt esetleg perlem, hogy rosszhiszeműen alacsony - van egy Legfelsőbb Birósági állásfoglalás, ami szerint vállalkozói szerződéseknél a napi 1% (!!! ) sem túlzott, ennek persze az enyém töredéke.
Annyira töredéke, hogy a ténylegesn kifizetett összeg kamatánál alig több, szóval az épittető muki illetve cég ezzel jól finanszirozza is magát.

És azzal fenyegetőzik, hogy ha nyilvánosságra viszem, akkor hitelrontásért perel...
Előzmény: vanchu (3)
Abrash Creative Commons License 2006.05.09 0 0 4
igen, ezt sejtem; de tényleg semmi leirt ismérv nincs arra nézve, hogy honanntól számít "kész"-nek?

Azt már észleltem, hogy ugyan a tulaj úgy érezte, hogy "átadta", viszont a 18/2003 (XI,5) Korm Rend szerinti Jótállási Jegyet még nem adott, ergo az átadás nem szabályos, tehát akkor nem is átadás.
(azzal tudom revolverezni, hogy csak akkor fizeti a bank a maradékot, ha én átveszem, gondolom ez a legerősebb érv. Ha erősködik, esetleg kihivom a bankos embert a helyszínre, aki kénytelen a bankja érdekét is nézni, ergo partnerem lehet abban, hogy csak korrekt munkát veszünk át).

A dolog amúgy 3 hónap határifő válallása után most túllépett a 8 hónapon. De ahogy a másik fórumot olvasom, más még jobban pórul járt.

Előzmény: vanchu (2)
vanchu Creative Commons License 2006.05.09 0 0 3
(Elvileg még a késedelmes költözés miatti albérleti díjat is követelheted tőlük a bíróság előtt.)
Előzmény: vanchu (2)
vanchu Creative Commons License 2006.05.09 0 0 2
Egyezkedni kell, mást nem tudsz csinálni. Ha perre mész, akkor sose lesz lakásod, valszeg még a szerződéstől is elállhatnak valami apróbetű alapján. Esetleg viszel magaddal ügyvédet, hogy lássák, hogy komolyan gondolod, és a legfontosabb dolgokat megcsináltatni, de ennél többet nem igazán tehetsz az ügyért. Az új lakások ilyenek.
Előzmény: Abrash (-)
Abrash Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1
lakhatási van; ez egy sorház, amiben a szélső lakást anno nem adták el, mégis tudtak szerezni az egészre egyben lakhatásit, bár ebben a vakolt falakon kivül semmi sem volt...
Előzmény: Slam1 (0)
Slam1 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 0

Lakhatási engedély?

 

Amugy ez egy 0-ás!!!

Előzmény: Abrash (-)
Abrash Creative Commons License 2006.05.09 0 0 topiknyitó
A topik helyes címe a "Mekkora hibalistával szabad uj lakást átvenni" akart volna lenni, lenyelte index engine bátyó

Az a dilemmám, hogy az eladó átadná a szerinte kész lakást, én meg a már most is hosszas hibalistát előbb megjavíttatnám, és csak aztán venném át. Lesz nyilván a későbbiekben is elég baj... a jelenlegi állapot szerint gyakorlatilag minden helyiségben még dolgozgatni kéne. Költözni igy lehetetlen, nyilván nem lehet naponta áttelepiteni a cuccokat. Az én álláspontom szerint nyilván nem költözhető a ház (sorházi lakás egyébként). Eladó köti az ebet a karóhoz.

Ha valaki jogvégzett tudná a tuti formulát, megköszönném.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!