Keresés

Részletes keresés

HitetlenTamaska Creative Commons License 2006.01.20 0 0 96

off

Lassan eljutunk a gyermektenyésztési szerződés gondolatához.

 

Gondolom ugy képzeled, hogy a szülők (gondviselők - elvált szülök esetén gondosan mérlegelve tenyésztésben résztvevő minden érdekelt materiális és immateriális kontribucioját ) a gyermek képzésenek végén végelszámolásban részesülnének, és a garantált minimum számláikon való -arányos- jováirása mellett, a gyeremek sikerességi pontszámai alapján tenyésztési prémiumban is részesülnek.

 

Esetleg bevezetnéd az alap szerződési dijjak függővé tételét a szülök etnikai hovatartozásától, IQ-játol és társadalmi poziciójától?

 

Előzmény: Devil Inside (93)
voran Creative Commons License 2006.01.20 0 0 95

Amúgy azt hiszem, ez lehet a legjobb megoldás: aki abortuszt csináltat - bűnügyi vagy bizonyíthatóan súlyos egészségügyi problémákon kívül, annak általánosan csökkenjenek a különböző segély- és nyugdíjalapjai.

 

Miért teszel különbséget a bűnügyi vagy bizonyíthatóan súlyos egészségügyi problémák miatti vagy egyéb ok miatti abortuszban?

Előzmény: Devil Inside (93)
Timótea Creative Commons License 2006.01.20 0 0 94

Ha mondjuk valakinek volt egy abortusza, mert úgy tartotta kedve, hogy ő most nem szül, de pár évre rá megtalálta élete szerelmét és szült neki 5 gyereket, azzal mi legyen?

 

Mi legyen azzal, aki példás életet él, de csak 1 gyereket hozott a világra?

 

Melyiknek adnál több nyugdíjat? :-)

Előzmény: Devil Inside (93)
Devil Inside Creative Commons License 2006.01.20 0 0 93
Nem akkor kell olyan qrva karakánnak lenni, mikor valaki elveteti a gyerekét, hanem 40 év múlva elutasítani a 13. havi nyugdíjat.

Amúgy azt hiszem, ez lehet a legjobb megoldás: aki abortuszt csináltat - bűnügyi vagy bizonyíthatóan súlyos egészségügyi problémákon kívül, annak általánosan csökkenjenek a különböző segély- és nyugdíjalapjai. (Mindkét szülőé.) Vagy még humánusabb, amit már emlegettek a kampányban: az ember nyugdíja függjön a gyerekei fizetésétől.
Előzmény: bejuma (67)
Timótea Creative Commons License 2006.01.20 0 0 92
Amúgy ha a Fidesznek lenne egy csöpp esze, kezdeményezné, hogy a jelenlegi abortusztörvény legyen kétharmados, akkor szépen kifogná a szelet ennek a riogató hadjáratnak a vitorlájából.
Timótea Creative Commons License 2006.01.20 0 0 91
A betűméret nem szándékos.
Előzmény: Timótea (90)
Timótea Creative Commons License 2006.01.20 0 0 90
A magzat nem érez fájdalmat? Vita az embriókon végzett beavatkozásokról

A magzatok nem képesek szót emelni saját magukért, ezért egyes politikusok úgy érzik, az ő kötelességük, hogy olyan döntéseket hozzanak, melyek biztosítják az emberkezdemények jólétét. Az USA-ban van olyan állam, melynek kormánya arra hivatkozva ellenzi az abortuszt, hogy a magzatok a fogantatásuktól számított huszadik héttől már éreznek fájdalmat. A kongresszus olyan törvények előterjesztését fontolgatja, melyek arra kötelezik az orvosokat, hogy ezt ismertessék az érintett nőkkel, és abortusz esetén ajánlják fel a magzatok érzéstelenítésének lehetőségét. Két, nemrégiben elkészült tanulmány szerint azonban ezek a törvényjavaslatok téves információkon alapulnak, elavult és félreérthető bizonyítékokon.

A fájdalom olyan jelenség, amelynek érzékeléséhez bizonyos tudatosság szükséges, ráadásul tapasztalatra és emlékezésre épül, tehát akkor is tanulási folyamatnak kell megelőznie, ha az észleléséhez szükséges agyi kapcsolatok már teljesen kialakultak. A magzatok nem tesznek eleget e feltételeknek, ezért nem képesek a fájdalom érzékelésére, állították nemrég egy Ausztráliában tartott konferencián amerikai és új-zélandi kutatók.

Vizsgálataik szerint a magzatok agyának a fájdalom érzékeléséhez szükséges bonyolult kapcsolatrendszere nem alakul ki a terhesség 29. hete előtt. Sőt nagy valószínűséggel az egész terhességet egyfajta öntudatlan, álomszerű állapotban lebegik végig, ami eleve lehetetlenné teszi a fájdalom érzékelését. Ráadásul a magzati agy és a méhlepény hatékony alvást elősegítő hormonokat termel, így a magzat különböző alvási fázisokban tölti el a terhesség kilenc hónapját.

Az emberekéhez általában nagyon hasonló fiziológiai eredményeket mutató birkamagzatokkal végzett kísérletekben kémiailag gátolták az alvást indukáló hormonok egy részét. Ez elektromos aktivitást indított be a birkamagzat agyában és izmaiban. Egy másik, birkákkal végzett kísérlet szerint az állat agyának magasabb rendű területei nem kapnak érzékelési információt egészen a megszületésig.

Ezek az eredmények azt támasztják alá, hogy e hormonok hatékonyan gátolják a mentális aktivitást. E jelenség "értelme" az lehet, hogy a magzat ne legyen képes fejlett fizikai érzékelésre, hiszen akkor olyan behatásokra reagálna, amikkel szemben úgyis tehetetlen.

Az említett felfedezések miatt megkérdőjeleződik a magzatokon végzett operációk során alkalmazott érzéstelenítők használatának szükségessége. Ezek az anyagok ugyanis károsak lehetnek a fejlődésben levő magzatokra. Az egyik új-zélandi kutató ugyancsak birkákat vizsgálva azt tapasztalta, hogy például a morfin erőteljes légzőmozgást indít be a magzatban, amitől megnő az izmok oxigénfelhasználása. Ezt viszont a méhlepény nem képes biztosítani.

Egy dán kutató szerint azonban az agykéreg fájdalomérzékelő területétől megfosztott betegek vagy az agysérülést elszenvedettek, esetleg agyuk ezen a területén tumorral rendelkezők továbbra is beszámolnak a fájdalom érzékeléséről. Mások szerint a magzat elhúzódik az injekciós tű elől, grimaszt vág, ha fájdalom éri a méhen belüli operáció alatt, és vérében megnő a stresszhormonok szintje. Az ezt tagadó kutatók azonban azt állítják, hogy agyhalott felnőttek, sebészeti beavatkozáson áteső, érzéstelenített betegek, sőt, agy nélkül született csecsemők is hasonlóképpen reagálnak.

Előzmény: pijavik (43)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2006.01.19 0 0 89

Ez egy érdemi, intelligens válasz volt 59-re és 63-ra, ugye?

 

Pótkérdés, szeretnél gyerek lenni olyan családban, ahol nem örömmel vártak?

 

Előzmény: pijavik (88)
pijavik Creative Commons License 2006.01.19 0 0 88
Nekem jobb dolgom is van, mint egész nap itt verni a nyálam...
Előzmény: HitetlenTamaska (64)
bejuma Creative Commons License 2006.01.19 0 0 87

Csak takarózol a múlttal megint.

Nem igazán értem, mit akartál ezzel mondani.

Ha az egyház sterepére célzol, az a mai világban pontosan olyan, mint régen.

A tábori lelkészek most is ott vannak a seregekben.

Előzmény: féreg6 (86)
féreg6 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 86
Csak takarózol a múlttal megint. Az abortusz közönséges gyilkosság!
Előzmény: bejuma (67)
peaso25 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 84
bocs, ezek nem ide, hanem a szimpla abortusz t.-ba valók.
Előzmény: peaso25 (83)
peaso25 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 83
gondolod, hogy arányaiban több roma él ezzel a lehetőséggel,mint a többség tagjai. kétlem.
Előzmény: HitetlenTamaska (59)
peaso25 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 82

ez egy olyan beállítás mintha ő(k) nem lennének felelősek az adott gyerek megszületéséért, és ezen "veletlen" költségeit így csak nekünk kellene állni.(leszámítva a speciális helyzeteket amelyek hasonló elbírálást követelnek pl:betegség)

 

bár ha ezen múlna, én szívesen támogatnám  10%-al a meg nem született gyerekeket.

Előzmény: Antisystem (63)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2006.01.19 0 0 81

off

Mar reg elhuzta a csikot innen azutan, hogy antisystem es csekelysegem elmondta neki a konzekvenciakat.

 

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 79

Ennek megfelelően tisztelettel megkérem Önt és az MSZP más vezetőit, hogy ne szabadítsák rá újra a társadalomra mindenen átgázoló propagandagépezetüket.

 

De csak azért, hogy a fityesz saját mindenen átgázoló propagandagépezete szabad terepet kapjon.

MaNem, MV, Pesti Riport. /ez ráadásul Szegeden is/

 

Ettől az antinőtől nem is lehetett mást várni.

Előzmény: elemes (77)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2006.01.19 0 0 78

Latjatok feleim en ezt mar a 10. hozzaszolasban megjosoltam:

 

Okosabban a fideszes fiuk es lanyok annal, hogy az abortusz kerdesben tamadasi feluletet nyujtsanak. Lehet ez ugyben egy picit morzsolgatni a kereszteny-konzervativ-szelsojobbos tamogato bazist, de sok energiat nem erdemes belefeccolni.

Előzmény: elemes (77)
elemes Creative Commons License 2006.01.19 0 0 77
Most olvastam:


Tisztelt Alelnök Úr!

2006. január 17-i, az abortusz témájában írott nyílt levelével kapcsolatban a következőket kell közölnöm Önnel:
1. Magyarországon ma az abortusz kérdését olyan törvény szabályozza, amelyet a Parlament a polgári kormány idején nagy egyetértésben, kétharmadosnál is nagyobb többséggel fogadott el. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség a jelenlegi törvényt megfelelőnek tartja, azt megváltoztatni semmilyen módon nem kívánja, és nem is támogat semmiféle erre irányuló törekvést.
2. Nem előzmény nélküli az MSZP-nek az a kísérlete, hogy az abortusz ügyét – amelyben jelenleg társadalmi konszenzus van –, kampánytémává tegye, és hisztériakeltésre használja. Az Index internetes portál 2004. április 7-i, elhíresült cikkéből már értesülhettek a magyar választók arról, milyen cinikus és gátlástalan módon akarják Önök ezt az érzékeny kérdést kampánycéljaikra használni. Idézem a cikk idevágó részét:
    "Háborút indít az MSZP" http://index.hu/politika/belfold/mszp0407/

    "...veszi vissza a szót Werber, és kérdez a hallgatóságtól: ki lehetne-e használni a Fidesz ellen azt, hogy Orbán abortuszellenes törvényt hozna? Igen a válasz, mire megnyugszik: "Nem vagytok objektívek, és ezt a politikai propagandában jól ki lehet használni."
3. Szeretném leszögezni, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség mindent el fog követni azért, hogy a 2006-os választási verseny ne kampánytanácsadók által kreált műbalhékról, hanem az ország valós gondjairól szóljon. Ennek megfelelően tisztelettel megkérem Önt és az MSZP más vezetőit, hogy ne szabadítsák rá újra a társadalomra mindenen átgázoló propagandagépezetüket.

Üdvözlettel:
Mátrai Márta
Országgyűlési képviselő
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 76

És ezt nem döntheti el senki a nő helyett.


Azért én ezt kissé finomítanám.

A normális szerintem az, ha a két fél először a lehető legaprólékosabban megbeszéli egymással a dolgot.

Az viszont igaz, hogy a végső döntést a nőnek kell meghoznia.

És az valőban számára súlyos döntés.

És ebbe ne szóljon bele semmiféle politika, mert a politika nem más, mint a folyamatos megfelelniakarás bizonyos érdekcsoportok számára.

És a politikus pedig egy olyan állatfaj, aki bizonyos anyagi kilátások fejében képes napról napra, más és más érdekcsoportok elvárásainak megfelelni.

Előzmény: bejuma (67)
geszthi Creative Commons License 2006.01.19 0 0 75
Az en szememben meg egy kamunick... Egyebkent lefogadom te vagy az a tipus aki vallani a kovetkezmenyet es fizetni a gyerektartast/felnevelest mar nem hajlando, hanem epp hogy az ilyen "adja a nonenk a penzt" hogy "kurva legyen" hogy na nesze vetesd el...

Nick: pijavik
Email: küld
Weboldal:
Bemutatkozás:
Hozzászólások (70)
Előzmény: pijavik (42)
geszthi Creative Commons License 2006.01.19 0 0 74
Nem jo a pelda.

Ha az atomhaborunak nem lenne semmi "apro mellekes" hatasa "rovid" ideig, csak egy nagy bumm aztan kesz, akkor nem lenne azzal se baj (vesd ossze a Daisy cutter/aeroszol/vakuum bombaval).
Előzmény: matej nyikolajevics (68)
Antisystem Creative Commons License 2006.01.19 0 0 73

amennyire itteni palyafutasat ismerem, tisztaban van vele, es osztja a velemenyedet.

 

Valóban. :) Ezek túl súlyos kérdések ahhoz, hogy politikusok akarják eldönteni....

 

ÜdV

Előzmény: Kamukáze (69)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2006.01.18 0 0 72

off

Ugyan kedves Eomer, nagyon egyszerü a kérdés:

Rendelkezhet- e valaki szuverén módon a saját testével, vagy nem.

A liberális válasz erre csak az igen lehet.

 

Előzmény: eomer (66)
überalles Creative Commons License 2006.01.18 0 0 71
Az nem túl macerás? Egy suhintással is elintézhető. :)
Előzmény: vizinikk (70)
vizinikk Creative Commons License 2006.01.18 0 0 70

lehet esetleg kötelezővé tenni a vazektómiát is

:-)

Előzmény: überalles (45)
Kamukáze Creative Commons License 2006.01.18 0 0 69
Szerintem errol ne Anti kartacsot akard meggyozni, mert o amennyire itteni palyafutasat ismerem, tisztaban van vele, es osztja a velemenyedet. Ez nagyon komoly dontes egy no szamara, amibe kivulrol csak segito joindulattal es megertessel lehet beleszolni, nem nagypofaval predikalni.
Előzmény: eomer (66)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2006.01.18 0 0 68
ez olyan képmutatás mint a hagyományos fegyverzet.  géppuskával, aknavetővel, szuronnyal, bombázással lehet írtani egymást.  de atomot azt nem.  ugyan miért? hamarabb vége lenne. 
Előzmény: bejuma (67)
bejuma Creative Commons License 2006.01.18 0 0 67
Erről van szó;nagyon kemény döntés. bele lehet betegedni. De van, amikor az abortusz a megoldás. És ezt nem döntheti el senki a nő helyett.
Egyébként az az igazán felháborító, hogy egy olyan szervezet képviselői tiltakoznak leginkább, amelynek az áldásával lehet felnőtt férfiakat gyilkolászni a háborúkban..
Vagy az életet csak a születés előtt kell védeni?
Ha az ember már golyóérett, lehet katona, és megölhető?
Előzmény: eomer (66)
eomer Creative Commons License 2006.01.18 0 0 66

Afranctudja. Meggyőződéses libsi vagyok, de azért ne kezeljük már ilyen könnyedén az abortuszkérdést... Kőkemény döntés elvenni egy magzat életét. Nem irigylem azt a nőt, aki ilyesmire kényszerül...

 

Ettől függetlenül érdeklődve várom a kérdés kommunikálását a kampányban. Bár borítékolom, hogy a szcik elb@sszák, a FIDESZ meg elsunnyogja a kérdést...

Előzmény: Antisystem (63)
bejuma Creative Commons License 2006.01.18 0 0 65
Támogatom az ötledet.
:-)
Előzmény: Antisystem (63)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!