Keresés

Részletes keresés

glad Creative Commons License 2008.07.24 0 0 51

Ha nyúl apostás akkor lenyúlja a becsomagolt cuccot majd otthon jön rá hogy ez neki nem jó.

Ilyenkor már nem csomagolja vissza a és nem kézbesíti hanem vagy megpróbálja fröcsre váltani vag yha nem megy akkor kuka. :(

Előzmény: renegade (48)
glad Creative Commons License 2008.07.24 0 0 50

Mint a többitől. :)

 

Regisztrálsz és egy hitelkártya segítségével fizetsz előre, aztán küldik.

Előzmény: VRRRT (49)
VRRRT Creative Commons License 2008.07.12 0 0 49
A Barnes Nobleről hogy kell rendelni? És milyen kártyával lehet?
renegade Creative Commons License 2008.04.14 0 0 48
Mostanában mennyi idő alatt ér ide a könyv a Barnes and Noble-tól? Én 24-én rendeltem, international priority airmailt választottam szállításhoz. A rendelést visszaigazolták, 27-én vonták le a pénzt a bankszámlámról, most 14-e van, és nem ért ide.

Tudom, hogy a postán sok minden eltűnik, de ez a könyv Magyarországon semmiféle értéket nem képvisel egy postás számára. Olyan szakkönyv, ami egyszerűen eladhatatlan, mert Magyarországon ez a foglalkozás jószerivel ismeretlen. Vagy ez mindegy, elviszik mindenképpen?
gulyasg Creative Commons License 2007.12.01 0 0 47
Én is úgy tudom, hogy a Magyar Posta segítségének köszönhető a változtatás. Keress egy közvetítőt, még olcsóbb is lesz :D
Előzmény: nemkomolyan (45)
edk440 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 46
Futárszolgálattal (pl. UPS) kell hozatni.
Előzmény: nemkomolyan (45)
nemkomolyan Creative Commons License 2007.09.12 0 0 45

szevasztok!

bár kicsit behalt ez a topic, talán ha írok bele, újra feléled.

 

szóval rendelni akarok egy könyvet az amazonról, de azt írják vissza, hogy a megadott címre nem postáznak.

 

haverjaim azt mondják, hogy az amazon állítólag beszüntetett mindenfajta magyarországi szállítást, mivel a postán állandóan eltűntek a cuccok. Ez igaz? Tud erről valaki valamit?

 

és nincs más módszer, amivel valahogy ki lehetne kerülni a magyar postát?

jozsinandy Creative Commons License 2006.03.27 0 0 44

Szevasz gulyasg kolléga!

Nagyon kösz a részletes felvilágosítást az amazonról! (közben y-ra változott nicknevem utolsó betűje, de azért ugyan én vagyok) Minden jót, jó szörfözést!

Előzmény: gulyasg (43)
gulyasg Creative Commons License 2006.03.23 0 0 43

milyen kártya kell hozzá,

 

Mindegy. A lényeg, hogy online fizetésre alkalmas legyen. Nézzed meg a kártyádat: a hátoldalon az aláírási csíkban benne van a kártyaszámod+három számjegy=alapvetően alkalmas, kivéve, ha kiváltáskor nem tiltattad le, vagy a kártyaszerződésedben ez nincsen kizárva.

 

 hogy megy a rendelés,

 

Kiválasztod a dvd-t, kosárba -> fizetés -> szállítási cím kiválasztása -> kártyaadatok bepötyögése -> meglepődés, hogy mennyibe kerül az egész zusammen -> rendelés véglegesítése

 

 lehet e kérdezni az amazontól a megrendelni kívánt dvd-ről

 

Lehet. Úgysem válaszolnak. Erre találták ki a kommenteket. Görgess lejebb, és ha szerencséd van, akkor találsz vevői ajánlásokat a termékadatok alatt. Ha nem találtál semmi kézzelfoghatód, akkor barátod a google, imdb, moziplussz és társai, kutass inkább, az amazon válaszára a termékkel kapcsolatban (jó-e, milyen színű) ne nagyon várjál.

Előzmény: jozsinandi (42)
jozsinandi Creative Commons License 2006.03.19 0 0 42

Kedves fórumolók!

 

DVD-t rendelnék az amazon.de -ről, de fogalmam sincs hogy kell és  mi kell hozzá (pl. milyen kártya kell hozzá, hogy megy a rendelés, lehet e kérdezni az amazontól a megrendelni kívánt dvd-ről stb.) Valaki el tudná mondani részletesen és érthetően?

 

Köszönettel: jozsinandi

glad Creative Commons License 2006.03.01 0 0 41

A fene tudja én megint rendeltem tőlük (mert ráért) és a 25% nak köszönhetöen több ezer Ft maradt a zsebemben.

Ez a kedvezmény mérték azért toronymagassan vezet.

Előzmény: Gyáva Nyúl (40)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2006.02.28 0 0 40
ezt láttátok? http://index.hu/gazdasag/magyar/konyv060228/
Lehet, h az online könyveladás száguld, de ugye az Alexandrától megrendelt könyvek biztosan nem. :)
glad Creative Commons License 2006.02.22 0 0 39

Tud valaki olyan megbízható oldalt, ahonan szoftvert tudok rendelni?

 

Sajnos az Amazontól nem tudtam, mert egy olyan távoli és egzotikus országba mint a mienk nem szállítanak csak könyvet és DVD-t. :(

Egyszer talán majd felfogom, hogy miért...

glad Creative Commons License 2006.02.01 0 0 38

Ez egy érdekes dolog.

Kezdeteben nekem sok gond volt ebből.

Irtam is az ügyfélszolgálatnak, hogy hülye ez a rendszer és egy kis odafigyeléssel megspórolhatnának egy plusz utat.

 

Persze nem hiszem hogy ezért, de az útóbbi időben tényleg jelez a futár. Még a páromnak is telefonáltak, amikor a céghez vitte, pedig az aztán felesleges. :)

Így van ez jól.

Előzmény: Gyáva Nyúl (37)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2006.02.01 0 0 37
kellett nekem a bookline-t annyit fényezni - hát az egyik parkos könyvet nem küldték! Pontosabban küldtek egy emailt, h sajna kifogytak belőle, ámbár a honlap engedte megrendelni. Egy picit mérges vagyok, viszont kíváncsian vártam, h akkor így lesz-e szállítási költség (azzal a könyvvel együtt lett volna 10e Ft feletti a rendelés, így vidékre futáros kiszállítást kértem, h ne kelljen cipelni őket Pestről). Nos, legalább ebben teljesen korrektek voltak: nem kellett a szállításért fizetni. Ja, és glad, ugyan a honlapon nem ezt írják, de felhívott a futár, h kb. mikor ér ide - azt mondjuk nem tudom, h általában is így csinálják-e, vagy csak ez az egy futár akart biztosra menni.
glad Creative Commons License 2006.01.26 0 0 36

A Park nagyon nyomulhat, mert nem rég volt egy vállalati (nem a Park) akció aminek keretében 50%-ért adták a Parkos könyveket.

 

Ott bevásároltam.

 

A Libritól ma jött meg a megrendelésem.

Az Alexandrától még várom, de a Te eseted alapján még ráérek. :-)

 

A véleményeket én is szeretem a LIbrin és tényleg lehetne több, de sajna a könyvek számához mérten kevés a látogató.

Azért jómagam is hozzájárultam az ebéli fejlődéshez jó pár kritikával. :)

 

 

Előzmény: Gyáva Nyúl (35)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2006.01.23 0 0 35
Ééééééééééééés igen! Alig 20 nappal a rendelés után ma megérkezett a könyv az alexandrától!

Nohát! A Librin én még soha nem láttam egy véleményt sem, ezért azt hittem, h nem működik ez a feature. De most, h mondtad, megnéztem a sikerlistás könyveket - és tényleg! Tehát akkor úgy tűnik, h akkor csak az általam keresett könyvekről nem ír senki. Pl. ezt lehetne úgy támogatni, mint régen az Amazon csinálta, h ha te írsz elsőként egy könyvről, akkor kapsz valami kedvezményt a köv. rendelésnél. Vagy valamit. szerintem jót tenne.

Bookline: 25-én megint "nyitott könyvek éjszakája" lesz, ezúttal a Park kiadó könyveiből, ami 30% kedvezményt jelent, így lehet, h te is találsz olyat, ami megéri. De nem fényezem a Bookline-t többet, nem kapok érte semmi kedvezményt. :)
Előzmény: glad (34)
glad Creative Commons License 2006.01.22 0 0 34

Igaz, hogy a posta eddig nem hagyott el csomagomat, de a háttér információk alapján azért minden alkalommal úgy érzem mintha orosz rulettet játszanék. Csak az arányok jobbak szóval ezért vállalom be. Azért az tény, hogy sokszor gyorsabb az amazon postázása mint a hazai cégeké, szóval ezekszerint ez nem a posta sara.

 

Nos az Alexandria sebesége most enyhén kétes, de azért az a 25% engedmény plusz nekem vidékre ingyen posta (10ezer ft feletti rendelés) most a legjobb ajánlat a piacon szóval én örültem a lehetőségnek. (személy szerint én most 3900Ft-ot spóroltam így meg).

 

A librin viszonylag sok az olavsói vélemény csak hát azért a látogatotságuk jóval az amazon alatt van így főleg csak a népszerübb könyveket komentálják (a DaVinci cód jóval száz felett tart már). Sajnos saját tapasztalat, hogy ezek a commentek is néha félrevezetők.

Mostmár többször is azt csinálom, hogy a kiszemelt könyvet átforgatom egy könyves boltban és csak utánna rendelem netről.

 

Fővárosi viszonylatban amúgy ténylega  a bookline a legjobb az átlag 15%-os engedménnyel és ingyenes kiszállítással.

Előzmény: Gyáva Nyúl (33)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2006.01.20 0 0 33
Az alexandra tegnap küldött nekem egy emailt, miszerint postázták a csomagomat. Hiszem, ha látom. De végülis alig 16 napba telt. (Na mindegy, a vizsgán a könyv nélkül is átmentem :) ). Nekem is ez volt az első rendelésem náluk, de nem hiszem, h lesz több.
Nem értem, a Barnes and Noble miért kötözködött veled. De tökjó, h megjöttek a könyveid, ha sokat reklámozod a postát, még lehet, h még egyszer megpróbáljuk mi is. :)

Bookline: nekem pont az tetszik benne, h antikvár könyveket is kiad, de egyébként szvsz egyik magyar online könyvesbolt keresője se valami ász. legalábbis én most pont babápolási könyvekben vagyok érdekelt, és bazi nehéz ilyen könyvekre rákeresni. De szerintem a Librin is túl kevés infó van egy-egy könyvről. Meg azt sem értem, miért nem bátorítják jobban, h az olvasók véleményezzék a könyveket - nekem az amazonon is az az egyik kedvenc elemem. És amit még nagyon utálok, h a Libri ábécé sorrendben adja ki a találatokat, és ezen nem is lehet változtatni. így aztán pl. egy adott témában való böngészésre nem annyira alkalmas.
Előzmény: glad (30)
glad Creative Commons License 2006.01.19 0 0 32

Most szimultánban több megrendelésem is van. :)

 

A BN.com antikvár rendelése rednben ment. Jan 6-án adták fel és tegnap elött jött sima postával.

Az amazon is gyors volt a postázásban. Pénteken adták fel és ma érkezett meg a csomag.

 

Most még várom az alexandrát és a librit.

Alexékre nagyon kiváncsi leszek, mert a rendszerük továbbra is döglödik és nekem ez az első rendelésem náluk. 

glad Creative Commons License 2006.01.17 0 0 31

A bookline megnézegetem, de nem teszet. :(

Ez mondjuk szubjektív, de eleve beírtam asimov nevét és egy csomó antikvár kiadott amikor én a szukics féle kiadást kerestem, ráadásul az infók is elég gyér a könyvnél.

 

Lehet persze hogy megszokás, de a Libri nekem jobban bejött és vidékinek kb egy áron is van a kettő.

Egyet hiányolok a Librinél, hogy nincs személyes "accont" így nem tudok magamnak félre tenni dolgokat.

glad Creative Commons License 2006.01.17 0 0 30

Az UPS-en én is meglepődtem ugyanis én international mail (második fokozat)-ot jelöltem és én lepődtem meg a legjobban, hogy az UPS keres.

Lehet hogy véletlen?

 

Amúgy BN-el most hadilábon állok és sokat romlott a szememben.

Az elfogadható dolog, hogy új vásárlónál kérnek egyeztetést vagy lecsekkolják a kártyát, de az már elfogadhatatlan, hogy egy sikeres vásárlás után a második megrendelésnél akartak fehívatni velem az ügyfélszolgálatukat.

Mondtam, hogy mivel szoros a piaci árak nekem nem fér bele egy indokolatlan nemzetközi hívás ami call centernél nem olcsó, és ha nem vagyok elég jó akkor vissza megyek az amazon.co.uk-ra.

Ők tovább erősködtek így megrendeltem az amazon-ról és el is küldtem nekik a visszajelzésüket. Ők nem kekeckedtek. :)

Persze azért parázok is mert a hagyományos posta bizony nem életbiztosítás. :(

Szóval nincs tuti megoldás. Persze lekopogom, hogy sokat rendeltem amazontól és eddig mindig megjött, olyat is hallotam, hogy akinek nem annak újra küldték futárral.

 

Én épp most rendeltem elsó alkalommal az alexandrától. :)

Libritől akartam, de láttam, hogy gond vannáluk és 25% kedvezmény az nagyon zsíros ráadásul nekem most a posta is ingyen van.

Ezt nem tudtam kihagyni és nekem ráér a dolog. ..legalább is pár hétig.

Amúgy nagy gebasz lehet ott mert multkor még az oldaluk is elérhetetlen volt.

 

Majd írd meg, hogy mikorra jött meg.

Előzmény: Gyáva Nyúl (29)
Gyáva Nyúl Creative Commons License 2006.01.16 0 0 29
figyu, glad, hogy volt a Barnes and Noble-ról a futáros kiszállítással 14 dollár a szállítási költség? a honlapjuk szerint ha UPS-szel küldik, akkor 30 dollár per csomag + 5.95 per könyv. (http://www.barnesandnoble.com/help/po_shipping_options.asp?userid=GQ6GseeCqt&cds2Pid=8114#International)
Vagy a sima szállítást választottad és akkor is futárral jött? mert nekem az "Airmailed to local postal system of destination country" sima postát jelent, de lehet, h rosszul értem.

Egyébként kipróbáltam az alexandra.hu-t, de beszívtam vele. Egy holnapi vizsgára kellett volna a könyv, jan. 3-án rendeltem - mégpedig azért tőlük, mert a libri meg a fókuszonline 4-6 munkanapot írt, náluk meg az volt, h elérhető, erre kaptam tőlük egy emailt (és látom, h már a honlapra is kirakták az infót), h késedelmes teljesítés, ezért adnak rá +10 százalék kedvezményt, csak az a baj, h a vizsga holnap van, a könyv meg még mindig nem ért ide... szóval az, h egyszer majd kétszáz forinttal olcsóbban megkapom, kevéssé vigasztal. :(((
Előzmény: glad (12)
glad Creative Commons License 2006.01.04 0 0 28
Köszi!
Előzmény: gulyasg (25)
gulyasg Creative Commons License 2005.12.24 0 0 27

egy harmadik féltől. Azaz az amazon csak közvetítő lett volna

 

ezért nem küldik ki. Mindig meg kell nézni a harmadik fél adatainál, hogy vállal-e magyar szállítást. Ez a marketplace/z-shop rendszer, amit 99%-ban csak akkor tudsz kihasználni, ha amerikai/angol szállítási címet adsz meg.

 

 

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.24 0 0 26

Valamelyik nap egy dvd-t akartam rendelni az amazon.com-on keresztül. Ez egy olyan DVD, amelyet már nem forgalmaznak, viszont létezik valami koreai 0 kódos angol nyelvű változata, egy harmadik féltől. Azaz az amazon csak közvetítő lett volna - viszont a rendelés konkretizálásánál kiírták, hogy az én országomba ezt a terméket nem szállítják.

Öt percre rá egy könyvet igen.

gulyasg Creative Commons License 2005.12.22 0 0 25
Akkor próbáljad a www.bookstation.hu oldalt, onnan az amazonos használtat is lerendelhetet.
Előzmény: glad (24)
glad Creative Commons License 2005.12.19 0 0 24

Már két éve rendelek az amazon.co.uk és hozták.

Egyedül a használt könyvet nem hozták.

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.18 0 0 23

Az amazon.co.uk szállít Magyarországra? Pár hónapja még nem szállított, ha az ember kitöltötte a megrendelést, és beírta, hogy Hungary, jött a kijelentés, hogy sajnos abba az országba - korábbi postázási gondok miatt - nem vállal küldést.

Én éppen ezért az amazon.com-ról szoktam rendelni, ami amerikai oldal, mégis mindig Németországból jön a csomag, német postai bélyegzővel.

 

Egy másik hozzászóláshoz: hogy a csomagolás és a postaköltség magasabb-e a könyv áránál, az persze a könyv árától függ... Velem még nem fordult elő, de úgy tudom, hogy az amazon elveszett csomag esetén küld egy másikat grátisz.

 

Antikvár könyvek on-line: www.abebooks.com

Előzmény: Qqberci (3)
glad Creative Commons License 2005.12.17 0 0 22

Ja hát csak én nem pesti vagyok és a munkaidőm se a megadott tartományba esik.

 

Persze nem sírom vissza a postát, de jó volt az a része, hogy a sikertelen kézbesítés után volt egy lakóhelyhez közeli posta ahol átvehetem amikor nekem jó volt.

Monden esetre eddig még jókor jött a futár, de volt olyan hogy csak másodikra. Ha itt csak egy kisérlet van az már neccesebb.

Előzmény: Gyáva Nyúl (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!