Keresés

Részletes keresés

b_k Creative Commons License 2007.01.14 0 0 10
"Javuljatok meg."  Ez nagyon jó volt Bátyó! Büszke vagyok rá, hogy az unokahúgod vagyok. :-)
Előzmény: Ocsovai András (8)
Jakuza2651 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 9

Ezt nézzétek meg!

A webmester nem merte kitenni a rétsági honlapra. Valyon miért? Egy bizottsági külső tag adta ide. Ezt már ő se birja bevenni, de nem mert szólni. Nem csodálkozom ha titkolóznak és nem adnak róla tájékoztatást.

----------

Előterjesztés

Volt honvédségi laktanya egyes épületeire benyújtott pályázatok

Tisztelt Képviselő-testület !

A képviseló-testület 92/2006. (XI.30.) számú határozata alapján közzétett volt laktanya egyes épületeinek értékesítésére vonatkozó pályázati felhívásra a mellékletként csatolt három ajánlat érkezett.

1.) A SENIOR Idősotthon Közvetítő és Tanácsadő Kft. (2128 Dány, Szabadság u. 79.) a közel 100 munkahelyet teremtő, a várost, a kistérséget és a régiót ellátó 350 fős szociális és egészségügyi alap- és részben szakellátást biztosító Gondozási Központ kialakítása érdekében a 10. és 11. számú illetőleg második ütemként a 19. és 22. szám alatti épületre nyújtotta be a csatolt ajánlatot. A 10. és 11. számú épületre vonatkozó ajánlata az értékbecsléstől elmarad. A meghirdetett eladási ára áfá-val együtt 114.612 eFt, az ajánlat bruttó 105.000 eFt úgy, hogy 25 millió Ft foglalót azonnal megfizetne, mig a fennmaradó összeget négy év alatt, évi 20 millió Ft-os törlesztéssel. Az ingatlan a teljes vételár megfizetéséig az önkormányzat tulajdonában maradna.

A 19. és 22. számú épületért értékbecslés szerinti bruttó (37.000 eFt + 26.152 eFt) 63.152 eFt-tal szembcn bruttó 40 millió Ft-ot ajánlanak úgy, hogy a 6. és 7. évben 20 - 20 millió Ft-ot fizetnének meg.

Az ajánlat az értékbecsléstől összesen bruttó 32.764 eFt-tal marad el, illetve az egy összegű megfizetés helyett az első évben 25 millió Ft, azt követően 5 éven keresztül évi 20 millió Ft bevételt jelent.

--------------

2.) Regionális - Ingatlan Kereskcdelmi és Fejlesztő Kft (Rétság, Kossuth út 4.) lakások kialakítása érdekében a 6. és 22. számú épületre adta be vételi ajánlatát. A vételi ajánlat a 6. számú épület vonatkozásában bruttó 13.800 eFt, a 22. számú épület vonatkozásában 26.400 eFt, amely összesen bruttó 691 eFt-tal haladja meg az értékbecslés összegét. A vételár megfizetése saját erő, illetve hitelfinanszírozással történne.

3.) Rebeka és Panni Könyvkiadó Bt. (Rétság, Nagyparkoló tér 11.) a 7. számu épületre, iroda, stúdió, oktató központ kialakításra nyújtotta be az értékbecsléssel egyező, bruttó 13.491.600 Ft-os ajánlatát. A vételár készpénzben történő megfizetését vállalja.

Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairöl szóló 15/2004. (X..4.) önkormányzati rendelet 15. § (3) bekezdése alapján gazdasági megfontolásból - eltekinthet az értékbecslésben rógzített értéktől. Az ingatlanok mielőbbi hasznosítását garantáló feltételek kikötésével, az önkormányzat érdekeit figyelembe véve indokolt az épületeket értékesíteni. A pályázók bizottsági meghallgatása során a garanciális feltételek egyeztetése szükséges.

A pályázatok támogatása esetén csak előszerződés köthető, mivel az épületek külön-külön történő értékesítése esetén a terület önálló helyrajzi számra történő megosztását biztositani kell.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a volt honvédségi épületekre benyújtott vételi ajánlatokról a bizottsági javaslat figyelembe vételével szíveskedjenek dönteni.

Rétság, 2007. január 8.

Mezőfi Zoltán polgármeter

-------------------

Ehhez pofa kell. Fogadni mernék nem kis össezgben, hogy oda is fogják adni. Takarékoskodás címén kidobni 32 milliót, meg a kamatokat. Biztos haver aki megveszi. A városnak erre a pénzre nincs szüksége? Ha nem volt jelentkező az ajánlatnak megfelelő összeggel, akkor hirdessék meg országos szinten, legyen más licitáló. Ez a városnak nem ér meg 32-50 milliót? Biztos nagy haver és a polgi zsebébe is csúsztat. Ismerjük ezeket a történeteket. Akkor érthető, hogy erősen ár alatt kell adni, ha valakinek ebből haszna képződik, nem baj ha a város sok tízmilliót ráfizet. Ezt nem birta már a polgi által delegált bizottsági tag se bevenni. Nem mert szólni azért adta ide, hogy tegyem fel a netre.

Mindenki döntse el, ez a javaslat kinek szolgálja a célját.

Ocsovai András Creative Commons License 2007.01.08 0 0 8

 

 

Rétságiak, Rétságiak itt csak marakodtok? ( 50 éve éve ismerem a népet, nem változtok.) A rétsági lapon az irodalmi rovat szép és jó. A példa adott. Az út járható.

 

Javuljatok meg.

 

Tisztelettel mint fent.

GiK Creative Commons License 2006.07.22 0 0 7
Úgy látszik ez a fórum haldoklik, nem a rétsági honlapon található. Ott mára 5000 körüli hozzászólás, több mint 150 regisztrált hozzászóló van és érdekes viták közérdekű dolgokról.  Itt ha jól látom az utolsó bejegyzés tőlem látható több mint fél éve.
GiK Creative Commons License 2005.11.06 0 0 6

Én is ugyanolyan rétsági állampolgár vagyok, mint bárki más. Miért nem lenne megengedhető, hogy itt is leírjam észrevételeimet? Különösen akkor, ha éppen engem illetnek itt egyesek sértő kifejezésekkel. No meg nem vagyok kezdő az internet világában. Több mint egy évtizede használom. Dolgozom is rajta meg figyelemmel kisérem egyes rovatok, hírek, helyek alakulását. Nem hiszem, hogy ez hiba. Ha olyan helyet kerestek, ahol bárkit lehet cinkelni, de ő maga nem tud válaszolni, akkor még újabbakat kell felkutatnotok, bár lehet, hogy azokra is rátalálok.

Ami a rétsági fórum meghalását illeti, nem értek egyet. Eddig közel 1500 hozzászóló volt az elmúlt fél évben a különféle témákhoz. Csak kisebb része oktalan személyeskedő, viszont sok értelmes gondolat észrevétel, javaslat fogalmazódott meg. Nézz csak szét a környező városok fórumain, meg fogsz lepődni. Pár éve alatt némelyiken tizede hozzászólás sem olvasható mint a rétságin. De ez sem lényeges. A tartalom, és a város közös érdekeinek a megvitatása annál inkább. No erre lettek kitalálva a fórumok, nem a személyeskedésre.

Izé Töhötöm Creative Commons License 2005.11.06 0 0 5

GIK-től független fórum Rétságon úgy látszik nem képzelhető el.

Lehet, ennek is van köze ahhoz, hogy befulladt a városi honlapos fórum.

 

GiK Creative Commons License 2005.11.05 0 0 4

Kedves Frank Frink!

Én semmiféle felhívást nem töröltem! a retsag.hu fórumán több fórummester ténykedik, felváltva, ezt öbbször közöltük. Egyébiránt szabályok mindenütt vannak. Itt is. Olvasd el, nagyon tanúságos! Itt pl törlik azokat a hozzászólásokat, amelyek a moderálást, vagy a moderátorokat minősítik! És itt is törlik azokat, amelyek több topicba ugyanazon szöveggel másolnak be. A szabályokat nem én, hanem a szerkesztőség alkotta és hagyta jóvá. Egyébiránt minden belépő - itt és másutt is - a belépéssel, és hozzászólás írásával magára nézve kötelezőnek ismeri el a szabályokat és a moderálási elveket. Akinek az nem felel meg, az ne fórumozzon az adott helyen.

Előzmény: Frank Frink (3)
Frank Frink Creative Commons License 2005.10.28 0 0 3
Jellemző, hogy a felhívást GIK a saját alapszabályára hivatkozva leszedte az oldalak többségéről...
Vámpír Creative Commons License 2005.10.27 0 0 2
Én Rétságot csak Bánkra menet szoktam látni, akkor viszont tetszik, helyes kis városnak néz ki, komoly iparral. Viszont hová tűnt a felfújható rendőr a főútról? :)
Előzmény: Tralfamador Zog (-)
fokhagymabors Creative Commons License 2005.10.26 0 0 0
0
Tralfamador Zog Creative Commons License 2005.10.26 0 0 topiknyitó
Hát akkor: Rétság jövőjéért, közéletéért aggódók: IDE!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!