Keresés

Részletes keresés

lecskov1111 Creative Commons License 2015.12.07 0 0 6

Sziasztok! 2015 Dec műtöttek farokcsonttal! Lehet műteni!

Szandra01 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 5

Szia!

 

Anno nekem is eltört, 2000-ben a farkcsontom, és én is érzek minden frontot, illetve olykor kellemetlen; amikor hanyatt fekszem, nagyon is érzem; többnyire ezért szoktam inkább az oldalamra fekve kísérletezni az alvással! A műtét után a sebészem azt mondta, ezt valószínűleg érezni is fogom most már életem során. Te más helyzetben vagy, mert Nálad azt állítod, igencsak látszik... Az operációval veszteni valód nincs! Igen, esteleg 2-3 hétig kissé fájni fog, hosszú távon viszont valószínűsíthető, hogy korántsem érzel meg mindent annyira, valamint esztétikailag is jobban fogsz tetszeni Magadnak! Vágj bele; és hidd el, sokkal jobban érezni fogod Magad utána, plusz elmondhatod: Te mindent megtettél saját gyógyulásod érdekében; nem írhatod ezt később-amikor már késő-,a lelkiismereted számlájára!

 

Fel a fejjel, bízz az orvosokban; és legyen benned a tudat, hogy valamit valamiért! ;-)

Előzmény: PredatorNo1 (4)
PredatorNo1 Creative Commons License 2009.04.13 0 0 4
Hi

Nekem is letört a farokcsontom, csak nem tudom mikor, nővéssel láthatóvá is vált, elmentem orvosho röntgennel igazolták 90°ban elfordulva forrt vissza, a doki azt mondta valószínűleg csecsemőkoromban történhetett.
Azt is mondta, hogy műtéttel eltávolítható, de nem tudom, hogy megcsináltassam-e :S
Ülésnél néha zavar hosszú távon, elzsibbad a környéke, meg esztétikailag sem túl jó, de kicsit félek a műtéttől :S
Lehet ennek további következménye ?:S
Üdv
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.16 0 0 3
zera sziasztok kb.nekem 5-éve hogy letört a fark csontom elmentem orvoshoz csináltak róla felvételt,és közölte velem az orvos hogy nem tudnak mit tenni ki írta a széklet lazítót, mondván hogy nekem könnyebb legyen,nagyon rossz volt sokáig fájt de most már,hozzá szoktam.ha jön valami időjárás változást azt igazá megszoktam érezni még mindig.
pe-ro Creative Commons License 2006.11.30 -1 0 2

Kedves Abraka'D Abrash!

 

Igen régi már a topik nyitó. Ha még megoldásra vár feleséged problémája, én tudok ajánlani. Magam is 3 évig szenvedtem a farkcsont törésemmel, mert egy lépcsőn szintén segre estem és bizony kettő helyen is eltörött. Lévén 3 év alatt sem tudott összeforni, mert a tartó szallagok is elszakadtak így csak mocorgott ide-oda én meg majd be sz.....tam a fájdalomtó 10 perc ücsörgés után. Több megkérdezett traumatológus is azt mondta, szokjam meg, tanuljak meg vele élni mert ez olyan lehetetlen helyen van, idegkötegektől átszőve, hogy nem lehet csak hatalmas kockázatok és szövődmények árán megműteni, a letört darabot eltávolítani.

Miután már kezdett elviselhetetlenné fajulni a fájdalom, buldog módjára indultam a biztos megoldás nyomába. Már Amerikába is elmentem volna csak legyen aki megszabadít a kínoktól.

Így jutottam el az OBSI be (Budapesten az Országos Baleseti Intézet a Fiumei úton a Keleti pályaudvar közelében). Az ott praktizáló Dr Zsolczai Sándor főorvos a magán rendelésén fogadot. Tíz perc beszélgetés után megnyugtatott, hogy létezik az a műtéti megoldás, amivel a törött rész kockázat mentesen eltávolítható és tökéletesen meg fogok gyógyúlni. Hozzá tette, a műtét rövid de technikailag bonyolult. Ezért nem is ismeretes csak szűk szakmai körökben. Semmi okom aggódni. Ha rászántam magam, csak jelentkezzem nála az OBSI-ben és előjegyez a műtétre. Legyek nyugodt, eddig már ~30 ilyen műtétet végzett és mindegyik tökéletesen sikerült. Következő héten meg is egyeztünk az időpontban, a műtétem 2006 márciusában tökéletesen sikerült. Ma köszönöm jól vagyok és csak egy rossz emlék az a három év kínlódás amitől megszabadított.

A főorvos akinek hálás vagyok Dr Zsolczai Sándor, az idegsebészeti osztály főorvosa. Magán rendelésének telefonszáma +36 1 2421741. Jó szívvel ajánlom!!!!

 

Ha kérdésed lenne, e-mail címemre írj, rpeter@bearings.hu.

Előzmény: Abrash (-)
TamásD Creative Commons License 2006.09.01 0 0 1
Most én is írhatnám, hogy 0, mert gyakorlatilag ezt lehet tenni vele. Ha csak nem mozdult el nagyon, nem darabos, akkor nincs teendő vele. Gipszelni, rögzíteni nemigen lehet, ki kell bekkelni, amíg megszűnik a fájdalom és közben kitalálni, hogy milyen alvási pozícióban nem fáj.
Amit tehetsz, hogy paraffin olajjal, bármivel próbálod minél inkább lágyítani a székletet.

TamásD
Előzmény: Abrash (-)
Zsoldos Creative Commons License 2006.08.30 0 0 0
Eddig 0 szor estem a farkcsontomra
Előzmény: Abrash (-)
Abrash Creative Commons License 2005.06.30 0 0 topiknyitó
Hát a fórumindítót nem akarom megismételni, törött farokcsont problematikáját szerentém (szeretné a fene :-( ) körbejárni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!