Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.02 0 0 40
A sok majom csak makog itt,közben azt sem tudja,miről mak-mak.Fáj,hogy Nógrádi jól csinálja?Jó és értelmes csapat kell hozzá,nem ostobák meg pártmakik.
Droopy Creative Commons License 2005.05.20 0 0 39
nem ertem mi a problema. a sikerdij megcsak a 20%-ot sem eri el...
Előzmény: toloba (25)
toloba Creative Commons License 2005.05.20 0 0 38
Jó, jó, de hát azok a randa, lopós szocik, ez meg egy nyílt szívű, becsületes keresztény-konzervatív igaz magyar ember.
Előzmény: Lapitha (34)
toloba Creative Commons License 2005.05.20 0 0 37
Lepőggy meg: van....
Előzmény: Turulmadár (32)
mibi Creative Commons License 2005.05.20 0 0 36
Es ez mennyiben menti Nogradi simlijet?
Előzmény: Lapitha (34)
toloba Creative Commons License 2005.05.20 0 0 35
Nyugi. Az elszámolással nem lesz gond...
Előzmény: Törölt nick (31)
Lapitha Creative Commons License 2005.05.20 0 0 34
Nem jut eszembe... melyik kormányzat idején is volt az a szokás, hogy az EU-s pénzeket államtitkári beosztásban egy neves politikus család leánya kezelte, aki véletlenül egy igen kiterjedt céghálózat vezetőjének is volt az anyósa.... pedig itt van a nyelvemen... a köphetnék....
lajafix Creative Commons License 2005.05.20 0 0 33

kíváncsi vagyok a magyarázkodásra.

 

a hülyeség és a nevetés oldalfüggetlen.

Előzmény: lajafix (30)
Turulmadár Creative Commons License 2005.05.20 0 0 32
Szerinted van nemfideszes lopás is? Meglepne. :]
Előzmény: toloba (25)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.20 0 0 31

Az EU-s pénzeket az utolsó fillérig elszámoltatják.

Ki ítélte oda nekik a lóvét?

 

Azt is be kellene mutatni, hogy Nógrádiék magánvagyona hogyan gyarapodott ezáltal?

 

Elvakult vagy.

Előzmény: toloba (25)
lajafix Creative Commons License 2005.05.20 0 0 30
ojvé! csak van üvegzseb? Minek kellett a fórummotort új topikkal terhelni? Javallom neveztesd át "Fideszes de nem OVs lopásokra" a topikot.
toloba Creative Commons License 2005.05.20 0 0 29
Ez a félrevezetés a bürokraták számára....
Előzmény: krogo (27)
toloba Creative Commons License 2005.05.20 0 0 28
Az általam vezetett önkormányzatból a pénzt a saját magam által is alapított egyletbe nyomatom a lovettát...
krogo Creative Commons License 2005.05.20 0 0 27

"foglalkoztatási esélyek kiegyenlítését szolgáló program"

olyan irónikus ez a kifejezés benne... :D :D :D

Előzmény: toloba (25)
untyi Creative Commons License 2005.05.20 0 0 26
Megv0lt ez is.
toloba Creative Commons License 2005.05.20 0 0 25
Fideszes honatya családjának zsebébe vándorolnak EU-pénzek

* Bohus Péter,
* Spirk József

2005. május 20., péntek 11:36

Saját egyesületét is kistafíroztatja az uniós Equal pályázaton nyert pénzzel Nógrádi László, fideszes képviselő, Lenti polgármestere. A foglalkoztatási esélyek kiegyenlítését szolgáló programban a lenti önkormányzat 361 millió forintot nyert a megváltozott munkaképességűek és a romák munkaerő-piaci támogatására, az összegből azonban közel 57 millió a Nógrádi-család 2003 nyarán alapított Muránia nevű "védegyletéhez" folyik majd be olyan feladatokért, amelyeket a többi résztvevő hivatalból is ellát.


Az Index információi szerint a Nógrádi László elnökletével, lánya, Nógrádi Cecília és kabinetfőnöke, Bicsák Krisztina részvételével működő egylet közel 57 millió forintos támogatáshoz jut a fideszes képviselő által vezetett lenti önkormányzat európai uniós pályázati pénzéből.


Új útra kapták


A város a Lenti kistérségben megvalósítandó képzési-foglakoztatási programmal pályázatott sikeresen az Országos Foglalkoztatási Közalapítványhoz. A főként romák és megváltozott munkaképességűek esélynövelését célzó projekt egyike lett annak a 39-nek, amely a 2004-2006-os időszakra előirányzott 10 milliárdos keretből juthat uniós forrásokhoz.


A közalapítványhoz tavaly 170 pályázat érkezett az "Equal, Esélyteremtés a foglalkoztatásban" programban megítélhető 70 és 390 millió forint közötti támogatásokra. Lenti önkormányzata, az "Új utak az elsődleges munkaerő-piacra" címen beadott anyaga 361 millió (az előkészítési támogatással együtt közel 373 millió) forintot kap majd. A város méreteihez képest saját kategóriájában kimagasló pályázati pénzeket igénylő projekt vezetője Nógrádi László, illetve az általa képviselt szervezetek a napokban kapják kézhez azt a szerződést, amely alapján első körben hozzájutnak az előkészítési pénzhez, majd negyedévenkénti elszámolással fizetik ki a teljes összeget.



Egyszer csak felbukkant

A már hivatalosan jóváhagyott projektben az önkormányzat mellett további hat szervezet vesz részt. Az Index birtokába került pénzügyi tervezet szerint a támogatásból az önkormányzat és a városüzemeltető kht. után a Muránia - a Mura mentén élő hagyomány- és értékőrzők védegylete - Egyesület részesedik majd a harmadik legnagyobb összeggel. A titokzatos módon felbukkanó egyesület 57 milliót forintot vehet majd fel, miközben a helyi cigány önkormányzat számára 13,5 milliót irányoztak elő.


Aktív propagandára megy


A Muránia Egyesület a Zala megyei Bíróság adatai szerint 2003 nyarán jött létre. Azóta az elnök, fb]Nógrádi László - az Orbán-kormány egykori közlekedési minisztere - többnyire borászati-szőlészeti programokon vett részt a szervezet nevében. A beadott dokumentumokban egyébként a pályázók éppen az alapítás óta eltelt rövid idővel, az egy éves működésre vonatkozó elvárásokkal magyarázzák, hogy a szervezet eddig csupán egyetlen helyre adott be pályázatot. A Muránia most azt vállalta, hogy "aktív propagandatevékenységet", kiadványszerkesztést, tolmácsolást és egy honlap gondozását végzi el a több tízmilliós díj ellenében. Murániás minőségében Nógrádi az egyesület vezetéséért, Bicsák Krisztina az egyesület pénzügyeiért, Nógrádi lánya pedig a nemzetközi ügyek intézéséért felelős. A kabinetfőnök és az egyébként külföldön élő Nógrádi Cecília külön fizetést is kapnak részvételükért.


Nem volt idő

Az Index több napon át kereste telefonon Nógrádi Lászlót, és a Muránia szerepvállalásra vonatkozó kérdéseinket emailen is eljuttattuk hozzá. A lenti polgármester kabinetfőnöke, Bicsák Krisztina megkeresésünkre azt mondta, hogy csupán főnöke nyilatkozhat a pályázatról. Az ígért visszahívást azonban hiába vártuk.



Az I. Huszárezred tavaly a Muránia - a Mura mentén élők hagyomány- és értékőrző védegylete - Egyesülettel együtt szervezte meg a hagyományos Vince-napi pinceszemlét. Az egyesület egyetlen, a sajtóban is ismertetett ténykedéséről Zala megyében azt írták, hogy a Lenti környékét "bekocsikázó" ismert helyi személyiségek között Nógrádi László és a szintén zalai illetőségű Boros Imre országgyűlési képviselők voltak a rendezvény védnökei. Nógrádiról ismert, hogy érdeklődési körében központi szerepet játszik a borászat, és hogy maga is szőlőtermesztésbe fogott. A Wekler-botrány idején derült ki, hogy számos politikushoz hasonlóan Nógrádi László is tett indítványt a borvidékek határainak megváltoztatásra. A fideszes képviselő Nova, Dobri és Tótszentmárton falvakat akarta "benyomni" a Balaton-melléke borvidékbe. Az országgyűlési honlapon szereplő életrajza szerint a Lentihez közeli Bázakerettyén foglalkozott befektetési tanácsadással, falusi turizmus- és vadászatszervezéssel, valamint ingatlanhasznosítással. A faluban megszerzett ingatlan átalakításával készült el a Zalagyöngye Panzió, amely a környéken közismert módon Nógrádi érdekeltségébe tartozik. A hasonló nevű Zalagyöngye 96 Bt., amelyben a képviselő családjának több tagja is közreműködik, központi szerepet játszik a Nógrádi körül kialakult cégbirodalomban.
peaso25 Creative Commons License 2005.05.20 0 0 24
azt honnand tud, hogy ez az ő lakóháza, és hogy nincs más funkciója az épületnek, mert én nem találom a cikkben?
Előzmény: Törölt nick (8)
MGperY Creative Commons License 2005.05.20 0 0 23
drága de izléstelen, szentigaz.
Előzmény: Törölt nick (8)
JEFFREY Creative Commons License 2005.05.20 0 0 22
Mindenkinek, aki itt fröcsög jogában áll Pályázni az EU-ba, ha van hozzá esze, meg elképzelése, ötlete, nyelvtudása, s föleg ha az EU által kiírt Pályázatok valamelyi Projektjének megfelel.A Pályázatot közvetlenül is be lehet nyújtani az EU-ba, ha a kíírás erre lehetöséget ad.Ott birálnak és a Magyar Állam, csak a kífizetö szerepet játsza.Ellenörzés a pénz felhasználásáról az EU által a Projekt befejezése után történik.Meg kell kérdezni Kosát, hogyan is csinálta és csinálja, hogy legutobb is 20 Miliárdos EU- Projektámogatást nyert, Kormányzati segítség nélkül.(persze a szocik majd megörültek, s gyorsan bosszuból agy kanyi célzott támogatást nem kapott hazai forrásból)Az Eu-ban nagyon sok a foglalkotatási, felzárkoztatási, marketing  stb Projekt.Van melyeket a Kormányok központilag Pályázzák, és vannak melyeket magánszemélyek, egyesületek, társaságok, és így tovább.Lehet fujjolni, de lehet mást si Pályázni.Az Index kezd az ÉS színtjére sülyedni, s kampányolni a poszkomcsi-liberáli Kormánynak.Terel. hogy a jó nép ne azzal foglalkozzon, ami a valóság és igazi probléma.
mamami Creative Commons License 2005.05.20 0 0 20
"ugyhogy innentol csak rosszabb lesz. " Szetm már a 22-es bukástól kezdve egyre rosszabb . Azt azért nem vitatom,hogy van még lennebb is. Sajnos.
Előzmény: Nem tudom. (18)
mamami Creative Commons License 2005.05.20 0 0 19
"És még sokán másik is kaphatnak eu-s pénzt , ha kérnek." Kéééérek én is,fizetek egy rahedli adót ,talán valami visszajönne belőle. Kérek infót ,hun is kő igényelni....
Előzmény: Cristoforius Colon Paár (6)
Nem tudom. Creative Commons License 2005.05.20 0 0 18
Amiota bezuzta a Kulcsar jegyzokonyveket nagyon nagy lett a baloldal pofaja. 2006 elvegre kampanyev, ugyhogy innentol csak rosszabb lesz. N t.
Wic Creative Commons License 2005.05.20 0 0 17

dehogynem.

:)

nagyon örülök.

 

főleg, hogy ekkora fricska lett belőle...

de ha egy 150kilós kigyúrt skinhead lett volna, akkor is örülnék, természetesen.

 

de így dupla öröm... :o)

Előzmény: Törölt nick (13)
fórumozó Creative Commons License 2005.05.20 0 0 14
Nehéz idők járnak a fideszesekre, Orbán után most a volt minisztere is bebukott  :)
kalmarkalman Creative Commons License 2005.05.20 0 0 12

Nem unod, hogy folyton hazudsz és beégsz? :DD

 

"folyik majd be" 

Előzmény: Törölt nick (8)
Wic Creative Commons License 2005.05.20 0 0 11

kellett már egy ilyen hír, elterelni a közvéleményt a "roma szúrt le romát" akcióról... :o)

 

pék-pókja Creative Commons License 2005.05.20 0 0 10
A topi címét folytatva....és a családjának!
pék-pókja Creative Commons License 2005.05.20 0 0 9

Fejétől büdösödik a hal!

Jó tanítványnak bizonyult Nógrádi, nem hoz szégyent a vezérre!

Cristoforius Colon Paár Creative Commons License 2005.05.20 0 0 7
De mivel ő fideszes , ez az eu-s pénz megszerzése lopásnak minősűl. És Orbán Viktor is adott neki tanácsot , még amikor miniszterelnők volt. A beszélgetésükről készül jegyzőköny fénymásolata bárhol előállitható.
Cristoforius Colon Paár Creative Commons License 2005.05.20 0 0 6
Ez már a vég kezdete , ha ezzel foglalkoznak.  Amúgy Károly , walesi  , nem szőke , de hencig is kap eu-s támiogatást , de tán még a mamája is , és ők mégiscsak fontosabb emberek , mint az a fideszes mitugrálsz.És még sokán másik is kaphatnak eu-s pénzt , ha kérnek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!