Keresés

Részletes keresés

pewaroma Creative Commons License 2008.08.18 0 0 12
"Minden megszünő áruház helyén kínai bolt lesz" És mi lesz akkor ha a kínaiak egyszercsak hazamennek, mert pl már megszedték magukat?

Éhenhalás? :D
petike23 Creative Commons License 2005.10.28 0 0 10

Én hobbiból figyelem a márkás boltok kínálatát, és a kínai piacon kapható ruhaneműket.

(textilipari szempontból, pólónál pl. szálvastagság, vetésszám, cimke, stb.)

 

Egy szakember se tudná megkülönböztetni az Adidas boltban vett Adidas pólót a Kőbányai úti kínai piacon kapható Adidas pólótól.

 

Szerintem ugyanazon a gépsoron csinálják, ugyanabból az alapanyagból.

 

Üdv: Péter

 

P.S. Nem, nem hordok Adidas pólót. :)

glad Creative Commons License 2005.02.25 0 0 9

Közvélemény nyomására vizsgálat indult a helyi kínai boltokkal szemben.

Végül is semmien komoly probléma nem volt, de a város vezetés igéretet tett, hogy a kirakatok színvonalát kötelezöen előírja a belvárosban.

Szóval kívánság teljesítve. :)

Zitka Creative Commons License 2005.02.10 0 0 8

Lehet.... :-)

Egyébként ez a kínai bolt szindróma :-) nem egyszerűen kereskedelmi probléma - szerintem. Sokkal messzebbre mutató következményei is vannak, de tartok tőle, hogy ha ebbe túlságosan belemennék, akkor átpakolják a topikot a polidilibe. :-) 

Én csak egyet említenék: nézzétek meg a boltok portáljait, kirakatait. :-(((( Ennél még a 60-as években is különbül néztek ki a kirakatok Bp-en. És ez sajnos annak a következménye is, hogy egyszerűen nincs városfejlesztési koncepció. Belvárosi, frekventált főútvonalakon más európai nagyvárosban igenis előírják a színvonal minimumot! És nálunk? :-(  Jóformán már csak kétféle kirakat van: az árukkal agyonzsúfolt kínai, meg a plakátokkal teliragasztott üres bolt. Az a néhány kivétel meg olyan koszos, hogy szégyen. Ez most egy friss Rákóczi úti "élmény".

Belehallgattam a rádióműsorba, Győrben is kb. ugyanez a helyzet. És még jónéhány nagyvárosban is. Nem sokat tud tenni az önkormányzat (hiányzó rendeletek miatt), mert még az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek is al-al-albérletbe vannak kiadva.

Szerintem nem is lenne értelmes dolog _összességében_ a kínai boltok ellen tiltakozni. De ne a belvárosban, főútvonalon legyenek. Vagy ha igen, akkor hozzák azt a színvonalat. Egyébként a hipermarketekben sokszor ugyanazokat a cuccokat olcsóbban lehet megvásárolni. Konkrétan láttam már - nem is rossz minőségű!!! - Cactus Clone márkájú pólókat Auchanban 1200-ért, a kínai boltokban pedig 1800-ért.

Előzmény: glad (7)
glad Creative Commons License 2005.02.10 0 0 7
 hát a pénzmosáshoz a tizede is elég lenne.
Előzmény: Zitka (6)
Zitka Creative Commons License 2005.02.09 0 0 6

Tényleg nem akarok oktalanul gyanúsítgatni senkit, de nem tudod elképzelni, hogy némelyik csak pénzmosoda? Lehet, hogy a ruhaboltok között kevesebb az ilyen, de a vendéglők közt (amik szintén szép számmal nyílnak...) elég sokat látok, amikben vendég csak elvétve fordul elő. Ismétlem, csak feltevés...

Egyébként holnap a Kossuth rádióban 9-től erről a témáról is lesz szó a Napközben c. műsorban.

Megszűnő kereskedelmi központ-helyett kínai butikok -Izlésváltás Győrött?

http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=124967&rid=PVV6TQ==

Előzmény: glad (5)
glad Creative Commons License 2005.02.09 0 0 5

"....Ennyi kínai boltra szerintem nincs szükség. ..."

 

Szerintem pedig pont itt a lényeg.

Azért élnek meg, mert szükség van rájuk.

Ha nem lenne vásárló erő akkor tönkre mennének.

Előzmény: Zitka (3)
petike23 Creative Commons License 2005.02.09 0 0 4

"a tízszeres árkülönbség nem tízszeres élettartam- és minőségkülönbséget takar."

 

Igen, ez majdnem midnen kínai cuccra igaz.

Sokkal olcsóbb, de nem annyival rosszabb.

Előzmény: stupiddog (2)
Zitka Creative Commons License 2005.02.09 0 0 3

A Corvin áruházból is kínai áruház lesz.  De bárhol megszűnik egy "hagyományos" bolt, nagy részben kínai bolt lesz a helyén. Ennyi kínai boltra szerintem nincs szükség. Más topicokban is előkerült már ez a téma, sokan vannak azon a véleményen, hogy pl. a józsefvárosi piac, meg a kínai boltok a nemlétező szociális hálót pótolják, ezért nem nyúlnak hozzá "felsőbb" helyen.

 

Belátom, hogy van igény ezekre az olcsó cuccokra. És azt is tudom, hogy a nagy márkacégek közül is rengetegen Kínában gyártatják a drága ruhákat/cipőket.

DE: az "átkosban" nálunk is létezett az "exportra szánt minőség", meg a hazai piacra szánt konfekció. Ugyanígy van szeirntem Kínában is. A kínai piacokon, meg ezekben a kínai boltokban kapható cuccok nem ütik meg a mi értelmezésünk szerinti export minőséget. És ezeken még így, a potom áron is hatalmas hasznuk van a kereskedőknek. Ugyanis jelképes áron vámoltatják el az árut, egy kabát 1 dollár, egy pár cipő 50 cent, stb. Számlát/blokkot én még nem igazán kaptam ilyen boltokban. 

 

Egyébként azért kifejezetten érdemes néha szétnézni a kínai piacon, boltokban, mert akkor a drága plázás elitbutikokban messziről felismeri az ember, melyik ruha származik onnan. Van, ahol belevarratnak valami jólhangzó márkanév-szerűséget, de a többi helyen még ezt a fáradságot sem veszik, kiteszik ugyanúgy, csak 3-4x-es áron.  A WestEndben legalább 4-5 butikot ismerek, ami tele van józsefvárosi cuccokkal.  De a jelek szerint a sokszoros áron is elkelnek ezek a cuccok, mert megvan az a réteg, akik a plázabeli vásárlással életérzést :-) is vásárolnak. Amúgy meg megvetik azokat, akik a Kőbányai útra járnak ki vásárolni.

Nagyon sokat tudnék erről a témáról írni, de nincs annyi szabadidőm. :-)

Előzmény: glad (-)
stupiddog Creative Commons License 2005.02.09 0 0 2

nagy hüleség így általánosítani,itt is lehet vásárolni,csak ésszel és nyitott szemmel kell válogatni.Az biztos,hogy a nagyobbik része bóvli,de azért azt észre lehet venni,ha egy zokni hajszálvékony,egy cipő műanyag,stb.ezt nem kell megvenni.

Nehogy azt hidd,hogy mert "menő helyen"veszel valamit drágán,attól az már jobb.Jártam én már úgy,hogy lányom plazában vett cuccát másnap megláttam a kínain töredékárért.Vagy:az Adidas márkaboltban vett cipőm (20eFt)belsejében apró címke,made in china.Nappal ezt gyártják,éjjel ua.gépsoron feketén saját márkát.Biztos rosszabb,de a tízszeres árkülönbség nem tízszeres élettartam- és minőségkülönbséget takar.

Ha valaki megteheti,hogy semmi kínai cuccot nem vesz,tegye.Sajnos a többség rá van szorulva.

Egyébként annak én sem örülök,hogy így elözönlenek minket és mindent felvásárolnak,a magyar áruknak és munkáskezeknek meg lassan nem marad piaca.

Előzmény: donciii (1)
donciii Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1
Az aki ezekben a boltokban vásárol rengeteg mosoport megtakarít, mivel mire mosásra kerül a ruha már tönkre is ment, pl: zokni 1 napos, stb
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.09 0 0 0
0
glad Creative Commons License 2005.02.09 0 0 topiknyitó

Az említett városban végül két vélemény alakult ki:

1, Tűzzel-vassal elejétvenni az inváziónak és mindenről Kína tehet (még arról is amiről nem)

2, Szükségszerű, van rá igény ezért élnek meg. Jómagam is ehhez a csoporthoz tartozok.

 

Remélem nem lesz anyázos vagy rasszista a topic, mert nem az a célom.

Szerintem ez olyan téma amiről beszélni kell, mert sok a félre magyarázás.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!