Keresés

Részletes keresés

cassiusonly Creative Commons License 2006.07.31 0 0 101
ezek szerint csak ért valamit, hogy írtam a moderátor topicra :)
Előzmény: Százbolha (97)
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2006.07.11 0 0 100

Mellik az?

 

Narancslés, tejszínes, ribizlis, őszibarackos lötyi?

 

:))

Előzmény: Százbolha (99)
Százbolha Creative Commons License 2006.07.11 0 0 99

hehe...

azért hetente 1x benyomok egy pörit vagy rántott husít.

 

 

Hogy ON is legyek: a Világ legjobb gyümölcs levesét egy görög kifözdében készítik.

Nem tudom hogy, miként. Édes is hüsít is.

Van jó recept? vagy fagyasszak le pár dobozzal 400Ft/tál áron?

 

 

 

Előzmény: Speibl és Hurvinyek (98)
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2006.07.11 0 0 98

Mit szólnál valami kis szójás kajához?

 

:))))

Előzmény: Százbolha (97)
Százbolha Creative Commons License 2006.07.11 0 0 97

Örülök, hogy ezt a fórumot visszaállították, a téves törlés után.

 

 

Jó kis topic volt ez!

Kostoltam is forumtárs föztjét. Kiváló volt.

 

A többek receptjénél is lennék kostoló.....

Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2005.10.21 0 0 96

No, a legjobb kaja a pörkűlt.

 

:)))))

Majdnem Creative Commons License 2005.01.16 0 0 95
s-akkor az imágó?
Előzmény: Százbolha (94)
Százbolha Creative Commons License 2005.01.16 0 0 94

Ez már megevésre került.

A pillangóknak löttek!

Előzmény: Speibl és Hurvinyek (93)
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2005.01.16 0 0 93

És két hét után, izletes pillangóvá válik.

:))

Előzmény: Százbolha (92)
Százbolha Creative Commons License 2005.01.16 0 0 92

Szendvicshernyó:

(a receptet nem ismerem)

 

 

 

n0teasy Creative Commons License 2004.12.31 0 0 91

Nálunk ez a szilveszteri kedvenc (ha unatkoznátok, még van idő megsütni).

 

SONKÁS KIFLI

 

HOZZÁVALÓK (24 darabhoz)

a tésztához:

500 g finomliszt

l mokkacukor

1 dl tej

25 g élesztő

2 tojás

1/2 dl olaj vagy 50 g olvasztott margarin

1 mokkáskanál só

néhány csipet köménymag, mák, len­- vagy szezámmag

a kenéshez: 1 tojássárgája

a töltelékhez:

250 g főtt, darált sonka

200 g darált ecetes uborka

200 g darált sajt (pl. ementáli, trappista, füstölt sajt)

2-3 evőkanál tejföl mustár, só, bors

 

A lisztet a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztővel, a tojásokkal, az olajjal, a sóval és egy kevés lan­gyos vízzel hólyagosra dagasztjuk, konyharuhával letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. A töltelékhez a darált sonkát, az ubor­kát, a sajtot ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük és összedolgozzuk a tejföllel. A meg­kelt tésztát lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, 2 cipót formálunk belő­le. Vékony, korong alakú lappá nyújtjuk, hegyes késsel átlósan 12 cikkre vágjuk. Arányosan elosztjuk rajtuk a tölteléket és a korong kö­zepe felé haladva kifliszerűen felte­kerjük. Egymástól tisztes távolságra kivajazott tepsibe sorakoztatjuk, konyharuhával letakarva ismét a kétszeresére kelesztjük. Végül meg­kenjük a tojássárgájával, megszór­juk mákkal, köménymaggal, egyéb tetszés szerinti magokkal, és előme­legített sütőben, erős tűzön (200 °C) pirosra sütjük (45-50 perc).

 

Változatok:

- ecetes uborka helyett kimagozott olívabogyóval is készíthetjük,

- a sajthoz fele arányban markán­sabb ízhatású sajtfélét keverhetünk.

 

 

cassiusonly Creative Commons License 2004.12.30 0 0 90

Semmi extra. A hazikenyer.hu oldalról töltöttem le az egyetlen 1 kalácsreceptet és igen jó lett.

Kicsit sok folyadék került bele, így a teteje behorpadt, de az íze és az állaga tökéletes lett.

Érdemes vajat is beletenni (ez nincs a receptben), hogy krémesebb legyen az íze.

Előzmény: zenoka (89)
zenoka Creative Commons License 2004.12.30 0 0 89

Anyós Tegnap sütöte meg az első gepi keneret nagyo nagyon finom lett s egesz jol nezett ki de mire odaertem en is hogy lefotozzam addigra az unokak mar szetkaptak:D

gepi kalacs hmmm! Valami extrat csinaltal vele?

Előzmény: cassiusonly (88)
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.29 0 0 88
Mindjárt megsül az első gépi kalács. :))
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.22 0 0 87

Ezt már ismerem, köszi. :)

 

Most egyébként tettem egy lépést a jobb kenyér felé.

Kipróbáltam a 1/2 tej 1/2 víz kombinációt. Sokkal puhább és könnyedebb kenyér lett.

Előzmény: zenoka (86)
zenoka Creative Commons License 2004.12.21 0 0 86
Na az otthoni sutogetoknek:
http://www.kenyersutes.hu/recept.php
zenoka Creative Commons License 2004.12.18 0 0 85

"Szeretem amikor 2 hobbi találkozik és kölcsönösen kiegészítik egymást. :)"

 

ezert van annyi aktfotos:)

Előzmény: cassiusonly (84)
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.18 0 0 84

Nemrég láttam tévében egy házaspárt, akik szakácskönyveket adnak ki.

 

Viszont nem a reklámfotós oldalról közelítik meg a témát magyarán, csak és kizárólag megehető és csak a receptben szereplő (meg is eszik, vagy ismerősöknek adják) alapanyagokból készítik a fotókhoz szükséges ételeket.

 

A férfi fotóz, az asszony főz illetve ő találja ki a recepteket.

Mutatták a képeket is, meg az apparátot.

 

Szeretem amikor 2 hobbi találkozik és kölcsönösen kiegészítik egymást. :)

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.17 0 0 83

A karácsonyi vacsi megmentve...

Ma végre beüzemeltem az új főző/sütő kombinátot.

Holnap jön a mosogató...:((

cassiusonly Creative Commons License 2004.12.17 0 0 82
Ez a borleves finomnak hangzik már a recept alapján is. :)
Előzmény: Gernyo (80)
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.17 0 0 81

Teljesen jó lett, csak még mindig sok vizet adok hozzá.

Meg cukorból is sok lett, helyettesíteni fogom mézzel.

 

Én 190-ért vettem bio-tönkölyt.

 

3/1 arányban csináltam most fehér és tönkölyből. Így is elég tömény kenyér lett.

 

Ár. A fele rozs fele simalisztet számoltam, a gép áramhasználatát nem nézve 88 forintra jött ki.

Szerintem ez egyáltalán nem drága.

Előzmény: Gernyo (78)
Gernyo Creative Commons License 2004.12.17 0 0 80
  Karácsony borkrémleves


5dl édes fehérbor

1 citrom

1 darabka fahéj

3-4 szegfűszeg

8 tojássárgája

15 dkg cukor

2 dl tejszín

mazsola

1 ek. liszt


A bort 3 dl vízzel és a fűszerekkel, a citrom levével és vékonyan lehántolt sárga héjával felforraljuk.

A tojások sárgáját (szerintem 4-5 bőven elég bele) a cukorral és a liszttel habosra verjük, majd a tejszínnel hígítjuk. A lehűlt bort hozzáöntjük, kézi habverővel kevergetjük. Vissza tesszük a tűzre (kis lángon) és kevergetve összemelegítjük., amíg kicsit besűrűsödik.

Borba áztatott mazsolával lehet dúsítani.



Leveles tésztás


A mirelit tésztát felengedjük, kinyújtjuk, és 9 egyforma téglalapra vágjuk.

Töltelék: jó sűrű besamelt készítünk vajból, lisztből és tejből, kihűtjük, ízesítjük Delikáttal, apróra vágott újhagymával vagy snidlinggel és sonkával. A tésztára halmozzuk a tölteléket, a széleket összenyomogatjuk, a tetejét megkenjük tojássárgával, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben pirosra sütjük .

Gernyo Creative Commons License 2004.12.17 0 0 79

Documentumból Copyzom, remélem nem töri ripityára az Index motorja.

 

Fantás hozzávalók:

6 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 evőkanál étolaj, 50 dkg tehéntúró, 20 dkg margarin, 20 dkg vaníliás porcukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál cukor és 7 dl FANTA, NARANCS ÍZŰ, SZÉNSAVAS ÜDÍTŐITAL.

Elkészítés:

A 6 tojásból, 20 dkg cukorból, 20 dkg lisztből, 1 evőkanál étolajból piskóta formájú tésztát sütünk, amit kihűlés után visszateszünk a közepes méretű tepsibe. Az 50 dkg tehéntúrót, 20 dkg margarint, a 20 dkg vaníliás porcukrot kézi mixerrel habosra keverjük, és rákenjük a piskótára. A 2 csomag vaníliás pudingport és a 2 evőkanál cukrot felengedjük a 7 dl üdítővel, lassú tűznél felfőzzük. Folyamatos keverés mellett hűtjük, és dermedés előtt a krémre öntjük, majd elsimítjuk.

Azonnal fogyasztható, hűtőszekrényben napokig eláll.


(Epresnél eperdarabokat halmozunk a tetejére, Fanta helyett Vadmálnával készül)

Gernyo Creative Commons License 2004.12.16 0 0 78

Arra biztos jó lesz..:-))

 

Mi is csináltunk olyat. Söt most is tönköly + finomból készül vegyesen. Lehet kapni bio cuccost már mindenféle nagy boltban is. 150-200Ft 1 kg. Kissé drágább (3x annyi) mint a sima de többnyire ilyenböl sütünk.

Mondjuk a házi kenyerek készítése többnyire nem költségtakarékossági okokra vezethetö vissza.:-)) Ja...egy idöben készítettünk kovászt is.

Előzmény: cassiusonly (77)
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.16 0 0 77

Kenyérport nem veszek. Többe kerül, mintha boltban venném a kész kenyeret.

 

Még nem néztem meg, de elméletileg kész egy új receptpróba.

Tönkölybúza + finomlisz + korpa.

 

Ha jó lesz lefotózom. :)

Előzmény: Gernyo (75)
Gernyo Creative Commons License 2004.12.16 0 0 76

 Az más.....anyósnak lehet kenyérsütőt ajándékozni. Főleg ha már kipróbáltad és nemtetszik (mármint a kenyérsütő).:-)))

 Elnézést az anyósokktól csak viccölök..:-)

 

 

Előzmény: zenoka (72)
Gernyo Creative Commons License 2004.12.16 0 0 75

Mindent lehet mindennel helyettesíteni.:-))

 

Vannak előre bekevert kenyérporok úgymint burgonyás, napraforgós stb.

 

Ilyenkor a befektetett energia csökkentésével egyenes arányban nőnek az "E"-k. :-))

 

Szóval ha az a cél, hogy tudd mit eszel akkor a porok szerintem nem járható út.

 

A kenyér szempontjából szvsz. a kenyérsütő gép sem.:-)

Számomra tényleg nagy csalódás volt. Mint ahogy nagy csalódás a kelesztő tál + sütő kombináció, csak ez utóbbiak pozitív értelemben.

Előzmény: cassiusonly (73)
apca Creative Commons License 2004.12.16 0 0 74
Valahol olvastam, hogy ha nehéz a kenyértészta, egy kis ascorbinsav-at kell beletenni. (patika, tul. képp szintetikus C vitamin) állítólag emeli a liszt sikértartalmát.
Előzmény: cassiusonly (73)
cassiusonly Creative Commons License 2004.12.16 0 0 73

Most kísérletezek könnyebb tésztájú rozsos kenyérrel.

Amiket mostanában sütöttem, azok nagyon nehezek és tömörek lettek.

Viszont burgonyát sem akarok állandóan főzögetni.

 

Esetleg lehet ezt helyettesíteni zacskós püré-porral?

Előzmény: Gernyo (68)
zenoka Creative Commons License 2004.12.16 0 0 72
Anyos most kap majd karacsonyra egyet..marmint kenyersutot...meg egy csomo receptet ami nekem izlene:DD
karacsonyi menu meg nem tudom mi lesz
de ami tuti
halaszle kaposzta bejgli kicsi mini linzer a gyerekeknek plusz valamilyen sult feleseg...
mondtam asszonynak hogy a keszuleteket fotoval fogom dokumentalni...erre azt mondta hogy akkor agyonut:)
___________________
jovoheten megveszem az A1 et nagyon varom mar (nem tartozik ide de akkor is varom)
vagy ha nagyon jo arat kapok nagykerben akkor a canon300D-t de annak kicsi a valoszinusege:) )
Előzmény: Gernyo (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!