Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

LeticiaNovell Creative Commons License 2020.02.25 0 0 60

már egész sok helyre berirtad saját magadat :)

Előzmény: cubiga (59)
cubiga Creative Commons License 2020.02.12 0 0 59

Ittas vezetés ügyemben Dr. Király Enikő az egyik legjobb ügyvéd aki segített, a honlapján ezzel kapcsolatban sok információt találsz. 

 

https://drkiralyeniko.com/jarmuvezetes-ittas-allapotban/

 

Előzmény: Aronmaden (54)
brendokl Creative Commons License 2019.06.24 0 0 58

Sziasztok, szeretnék rendelni egy szondát, és lehet, hogy bugyuta kérdés, de rendelt már valaki házhoz innen? https://alkopro.hu/

A többi weboldal elég gagyinak tűnik és a tűzzel nem szeretnék játszani: ) Megbízhatóak, pontosan az alkoholszondáik? Köszönöm a szíves válaszotokat!

Aronmaden Creative Commons License 2019.04.18 0 0 54
Üdv

Én kategória tiltást kaptam ittas vezetésért lassan lejár, mit kell tenni utána? Csak önkormányzat es csináltatnatni ujat a tiltas veget igazolo papir bemutatásával?
Máténé Creative Commons License 2017.10.19 0 0 53

Üdv!

 

Nem tudom van-e itt még valaki. A férjemnek sajnos ittas vezetésért elvették a jogosítványát szeptember 22-én. 0,52 volt a légalkohol szintje. Azt mondták 1 hónapon belül meglesz a bírósági tárgyalás. Nem hogy tárgyalás, de még a rabosítás sem történt meg. Van ennek valami határideje, hogy mennyi idő alatt kell lezajlania az egész herce-hurcának? Tudja a férjem, hogy óriási hülyeséget csinált és szerencse, hogy nem történt baleset, ráadásul én rokkant vagyok és a férjem szokott orvoshoz, kórházba hordani amit most nem tudom hogyan oldunk meg. Vidéken lakunk kicsit nehézkes. De azért nyilván jó lenne már tudni, mennyi idő múlva kaphatja vissza a jogsiját és hogy anyagiakban mire számítsunk. Köszönöm ha valaki tud valamiféle felvilágosítást adni.

grubenar Creative Commons License 2017.09.08 0 0 52

Hová lettek a tavalyi hozzászólások, ahol nem csak  promózták az irodát, hanem megírták a negatív véleményt is. 

SzB_ Creative Commons License 2014.11.16 0 0 18

Kedves Fórumtársak!

 

Engedjétek meg, hogy megosszak veletek egy remek alkohol kalkulátort:

http://asofor.hu/alkoholszint_kalkulator/

Ezzel ellenőrizhetitek, hogy alkohol fogyasztás után kb mennyi idővel ülhettek autóba. Nagyjából jól működik (egy digitális szondával ellenőriztük :-) )

üdv:

SzB

Riff-Raff Creative Commons License 2008.01.14 0 0 17
Na, ennek már épp ideje volt, szerintem már nagyon régen be kellett volna vezetni.
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.10 0 0 16

hello!

 

hát akkor vallok:))) az én esetem nem 2üveg sör...több.2004 októberében a méhészetemnek kerestünk helyet egy 20kmre levő falu szőlőhegyének végében.van ott egy akácos,oda hordtam a méheket addig is,de úgy döntöttem állandó telephelyet keresek nekik.ott a szőlőhegyben nyaralónak beillő présházak vannak.

köves-kavicsos út vezet végig a szőlőhegy végéig,onnan az erdőig már főldes/kavicsos,majd van egy kb 15méteres erősen bakhátas szakasz.ezt a vadászok terepjárói járták úgy ki,hogy jó 45-50centis bakhátja van a földútnak.a pech az volt,hogy esős idő volt.én meg a sierrával ballagtam fel,odaértem a bakhátas szakaszhoz.elakartam navigálni a kocsit a bakháton,de lecsúcsott róla,és keresztbefordult az út bevágásában.se előre se hátra.egyik hátsó hajtott kerék ráadásként a levegőben.mivel volt ismim a faluban traktorral,ezért elindultam gyalog vissza,kb 4km,hogy szóljak neki,húzza le a kocsimat.visszaártem a présházakhoz(talán 4-500méter),mikor látom,hogy egy összekerekes kisteherautóra zsákban szőlőt raknak.elmondtam mi van,de az ürge azt mondta az ő többmilliós járgányával ugyan nem megy oda(akkor meg minek vett összkerekest??).a présház gazdája elmondta,hogy hiv traktort,telón.nem győztem hálálkodni,kérdeztem hogy honoráljam.láttam van nála kiüvegezett,cimkés bor,mondtam neki,hogy veszek egy üveggel tőle hálából."nem azt nem lehet! nem eladó,itt csak inni lehet".mire ezt kimondta,a kezembe nyomott egy jó 2decis öblös poharat fehérborral."na isten,levele"lement.ez olyan délután fél6-6felé volt,kezdtem éhes lenni már.aztán lement még 1-2-3-4-5-6 ilyen pohár.teljes beba...xás.közben megjött a traktor,autót lehúzta a bakhátról.a lényeg,úgy saccolom kb 2liter bort megittam.a hadiúton meg szépen hazaballagtam városomba.semmi gond nem volt,30-40es tempoval az erdőn át beértem a városba.ott meg állt egy Niva,2yarddal.leintettek,de ahogy elkezdett bicsaklani a nyelvem,már kértek hogy zárjam le a kocsit,és üljek be a Nivába.szondával nem is kisérleteztek,egyből vérvétel...

eredmény:2,3 ezrelék,közepesen ittas.

biróság: 1év 4hónap jogositványbevonás+185ezer forint birság.

hogy teljesebb legyen a büntetésem egy haverom rá két hónapra elkérte a kocsimat...össze is törte,bontó...ez volt a pont az i-re.

most jár le az eltiltásom,áprilisban.a jogsimat utánképzéssel adják vissza,ami kb 5napos,és 70-120ezer forint.megcsinálom,mert szükségem van jogsira,autóra de egy életre okultam.visszacsinálni már nem lehet ami történt.

egyetlen szerencsém,hogy senkiben és semmiben nem okoztam kárt.

 

Riff-Raff Creative Commons License 2005.01.05 0 0 15

...Így meg meg minek...

 

A nem kívánt rész törlendő. :)

Előzmény: Riff-Raff (14)
Riff-Raff Creative Commons License 2005.01.05 0 0 14
Én ittam, de nem vezettem, mert most rajtunk volt a sor, hogy bulit rendezzünk. Így meg meg minek meséljem itt el? A téma szempontjából érdektelen.
Előzmény: Woller (13)
Woller Creative Commons License 2005.01.04 0 0 13
ÉS GONDOLOM SZILVESZTERKOR SEM IVOTT SENKI! CCC
Woller Creative Commons License 2004.12.13 0 0 12
Az, de itt mindenki vall, homosexualitásáról, pedofiliáról, és sokmindenről, de ez valahogy nem akar menni....
Előzmény: malacgazda (11)
malacgazda Creative Commons License 2004.12.13 0 0 11
Szvsz állatság az ittas vezetés, soha nem is vezetek ittasan. Már 1 sör is nagy hatással van, akkor is, ha az ember amúgy "meg sem érzi". A legjobban úgy lehet ezt kipróbálni, hogy az ember egy vagy néhány sör után egy néptelen úton felül a biciklire, és teker egy kicsit. Egészen meglepő lesz, hogy akár egy sörtől is mennyivel nehezebben tudja egyenesen tartani a bringát.
Woller Creative Commons License 2004.12.13 0 0 10
felhozom
Woller Creative Commons License 2004.12.07 0 0 9

Létezik még körzeti megbízott?

 

Előzmény: ffeerrii (8)
ffeerrii Creative Commons License 2004.12.04 0 0 8
Az egyik haveromnak, aki soha egyetlen kortyot nem iszik, a vásárlói, -azért mert nem fogadta el a névnapjára felajánlott feleseket- aszonták "akkor nem is rendesember" Erre Ő -Igazatok van bevágok két felest, hazamegyek, összeverem a családom, mindjárt rendesember leszek! :-))) . Más téma. A piás vezetőkre azért vagyok nagyon pipa, mert csak körül kellene nézni, hány olyan ember van aki v.milyen baja, nyavajája miatt, nem kaphat egy vacak "B" kategóriát sem, mások meg kocsival járnak kocsmázni, s hogy affér ne legyen a körzeti meghízottat is meghívják egy üveg sörre!!!
Előzmény: Woller (7)
Woller Creative Commons License 2004.12.04 0 0 7

Én nem az ittas vezetést hagytam abba, hanem az egész piálást.

 

Ha tényleg érdekel, tessék: 

 

Alkoholista voltam. Nem klinikai eset, de kezdve 14 éves koromtól ha lehetőségem volt rá azonnal ittam. Nagyon szerettem a sör ízét, aztán a hatását. Először csak társaságban, aztán ahogy telt múlt az idő és a dallast néztem kipróbáltam a viszkit, meg a tekilát (szerencsére már azt sem tudom, hogyan kell helyesen leírni:). Otthon este tvnézés közben először csak egy pohárral, aztán nőtt a pohár, majd végül 4-5 is lecsusszant.

Ekkor még nem tudtam, hogy függő vagyok, de egyszer megpróbáltam kihagyni egy estét. Nem tudtam elaludni az alkohol nyomása nélkül. Kezdődött a para, de hiába beszéltem róla barátaimnak, a végén elmentünk kocsmázni. Ez így ment 2 évig. Nappal nem ittam semmit, de munka után AZONNAL kellett.

Így ment egy darabig, aztán meghalt édesapám, és nagy szerepet játszott infarktusában a pia. 4 napal később volt egy általam már 3 hónapja szevezett gigantikus amerikai autóstalálkozó, ahol másfél üveg viszki segítségével segg részegre ittam magam. Másnap el tudtam aludni nélküle. Utána soha többet nem ittam.

A baráti köröm teljesen lecserélődött, a csajom is, már csak a kutyám a régi. :))

Az új barátaim közül mindenki tudja, hogy anti vagyok, soha nem cikiztek miatta, mert a miértre a magyarázatom csupán annyi, hogy voltam már a másik oldalon...

Másrészt általában ők is antik, vagy évente max 3X isznak, de akkor is csak nagyon keveset. 

 

A cigit én is dobtam már párszor! :)))

 

Mostanára már rutinból megy a leszokás, de az első 5 alkalommal még vért izzadtam. A cigitől/nikotintól nagyon függök. Most éppen nikotinos rágót rágcsálok.

Előzmény: ximot (5)
Rookiecoupe Creative Commons License 2004.12.03 0 0 6

hi all

 

Lehet, hogy nem nekem kellene írnom, mert nem nagyon van mit bevallani.

Sajnos annyira létszükség a jogsi, hogy nem kockáztathatom meg...

[Meg ennyire szeretek vezetni, meg ennyire utálom a bkv-t :)  ]

 

Tehát azt sem, hogy csak egy pohárral. aminek egyébként semmi értelmét nem látom, mert vagy igyak 3-4üveggel, és akkor örülni is fogok :)), vagy ne igyak semmit :)

 

Ha bármi olyan szitu van, hogy mégis innom kell, és pl. nincs hol aludni, akkor berendezkedem a kocsiban :)

 

Közben eszembe jutott mégiscsak egy sztori: egyszer 2 üveg sörrel 4uccccányit' mentem. kb.300méter. Ennyit mertem bevállalni.

Az is hozzátartozik, hogy sajnos (vagy inkább Hál' Istennek :)) nem olyan "beleolvadós" az autóm a tömegbe, tehát mindig kiszednek mindenhonnan, a napi 2 igazoltatás megszokott. Bevállalja? -én nem :)

 

 

 

Előzmény: Woller (-)
ximot Creative Commons License 2004.12.03 0 0 5
A legutóbbi bulin megittam 6 üveg alc.mentes sört. A végén már hányingerem volt tőle... HSZ szinten sztem ne is várj túl sokat, aki most is iszik és közben vezet, az valszeg nem ír ide, aki meg nagyon megjárta, (baleset, netán súlyosabb) az meg inkább felejteni akar... Ritkább eset az olyan, mint az én "ismerősömé" (vagy esetleg a tiedé?, bár azt nem tudtam meg, "ő" miért hagyta abba), de szerintem is beszélni kell róla, mint potenciális veszélyforrásról az autós társadalom résztvevői szempontjából! (tudom, ez a vége kicsit elszállt volt, de végülis igaz...) Olyan ez, mint a cigi: Csak akkor ismered fel, mekkora hülyeség, ha már leszoktál róla. (ma van 5 hónapja, hogy leszoktam :)))
Előzmény: Woller (4)
Woller Creative Commons License 2004.12.03 0 0 4
Az alkohol másképpen hat mindenkire. Amióta nem iszom, egy konyakosmeggytől is fel tudok borulni. Az a gáz, hogy azt még a szonda sem mutatja ki, pedig a reakcióidőm jelentősen csökken. Ami nagyon nagy gáz, az az alkoholmentes sör. Van benne 0,5% alkohol, és ha megiszom 2-3 üveggel komolyan érzem a hatását.
Vettem egy kocsit, amiben a kerékőrt keresve egy csomó szondát találtam. Úgy hallottam, hogy a rendőr is ad, ha kér az ember, de az "ismerősöd" esetét nézve az sem 100%. Egy baleset után vérvételnél is kiderülhetnek dolgok, és az nagyon kellemetlen lehet! :((

Üdv. az ismerősnek, és csak így tovább!!!

Érdekes, hogy mások nem nagyon kattantak erre a témára, de nem adom fel!!
Előzmény: ximot (3)
ximot Creative Commons License 2004.12.03 0 0 3
Egy gasztronómiai fesztiválra mentek, ahol isteni kajákat ettek és a nyári nagy melegben még a legjobb barátjával is összefutottak, akinek éppen szülinapja volt és már hozta is a sört, a bort és a többit. 3 X 0,33 L Ottakringer (5,5% VOL asszem) nem túl sok, kiizzadja az ember, meg a hazamenetel előtt egy órával már csak ásványvíz került "ismerősöm" szervezetébe. Ezért nem is választott kerülőutat, bele is futott a rend őreibe, akik "véletlenül" épp a fesztiválról hazatérőket szondáztatták. "Ismerősöm" bevallotta, hogy fogyasztott csekély mennyiséget, mire félórás szondafújkodás következett, mire a szonda egyáltalán mutatott valamit... Utána be az őrsre, ahol gépileg is ellenőrizték a pontos alkoholszintet. (Lehet, nem kellett volna bevallani? De! Ha akkor nem veszik el a jogsiját, a mai napig nem figyelne rá, hogy iszik-e, vagy vezet...És lehet, hogy nagyobb bajt okoz, esetleg másnak és akkor vége a dalnak...) Röviden ennyi. Nem szégyen az ő részéről, inkább tanulság lehetne a többieknek. (Akik ugyanúgy isznak és vezetnek tovább, miközben azt hajtogatják, hogy azóta jobban figyelnek. Biztos arra, hogy el ne kapják őket...:((()
Előzmény: Woller (2)
Woller Creative Commons License 2004.12.02 0 0 2
akkor az ismerősnél ezexerint a bünti elérte a célt! Hogy kapták el?
Előzmény: ximot (1)
ximot Creative Commons License 2004.12.02 0 0 1

nulla? :)

 

Nohát, az én "közeli ismerősömnek" tavaly nyáron ugrott a jogsija 3 hónapra 3 kisüveges Ottakringer után , meg húsz rugója is bánta (eredeti felállás 1 év-100 rugó volt, hátszéllel sikerült kisírni a csökkentést). Addíg nem volt soha gondja, pedíg néha felelőtlenül le-le döntött néhány pohárral vezetés előtt... Fiatalkorában meg aztán hajajj!!! Azóta semmi, szerencsére asszonypajtás is tud vezetni (jogsija is van), ezért mindíg osztozkodás van, ki iszik és ki vezet fronton. És ez így van jól!

Előzmény: Woller (-)
Riff-Raff Creative Commons License 2004.12.02 0 0 0
Szerintem nyugodtan megengedhető vezetés közben a 0 ezrelék véralkohol szint. Annál több már fölösleges kockázatot jelent.
Előzmény: Woller (-)
Woller Creative Commons License 2004.12.02 0 0 topiknyitó
A közelmúltban találtam egy antialkoholista topicot, de nem volt túlzottan felkapva. Ha ennyi ivós emberke van, kíváncsi lennék, hányan reszkírozzák meg az ittas vezetést, ami ugye már 1 sör után is megvalósul. Olyasmi hozzászólásokat, önvallomásokat várok, hogy "nem én, hanem egy barátom", aztán majd jól értünk belőle. Én 7 éve nem ittam alkoholt, de korábban egy barátom igen, és még vezetett is közben. Azóta is szégyenlem, pedig a srác akkor, amikor még ezt aktívan csinálta 19-20 éves volt, és egy kis faluban lakott. A hely neve Szabadszállás, az alföldön, és ott akinek volt kocsija, azzal járt kocsmába. Ennek már 15 éve. Hogy van ez mostanában? Hogyan vélekedtek róla? Mennyire elnézőek a rendőrök, és meg lehet ilyet úszni? Érdemes? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!