Keresés

Részletes keresés

Kara_kán Creative Commons License 2024.04.24 0 0 8

Az érelmeszesedés elleni oltást dr. Horváth István fedezte fel. Ő már nem él. Nemrég volt egy hír, hogy a briteknél rendszeresítettek hasonlót. Nálunk még semmi.
Amúgy a trigliceridet nem a fokhagymával lehet csökkenteni. Én nem ajánlom, és nem azért mert büdös, hanem mert tönkreteszi, szétmarja a gyomrot, akkor meg lehet azzal szenvedni.

Elárulom a titkot: a SPORT (vagy a sok fizikai munka) az, ami csökkenti a koleszterin- és a triglicerid-szintet.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.14 0 0 7
Védőoltás az érelmeszesedés ellen?
Újfajta gyógyítási módhoz vezethet a svéd felfedezés
2006. február 11. 1:36


MNO
Merőben újszerű magyarázatát adta egy svéd orvoscsoport az érelmeszesedés kialakulásának: kimutatták, hogy az immunrendszer melyik része felelős az érelmeszesedés kialakulásáért, és felfedezték azokat a sejteket is, amelyek ez ellen hatnak. A védőoltásra azonban pár évig még várni kell...

A stockholmi Karolinska Intézet kutatói rájöttek, hogy a szervezet immunrendszere hogyan védekezik az érelmeszesedés ellen. Ez a felfedezés hosszabb távon olyan gyógyszer kifejlesztését teszi majd lehetővé, amely megelőzi nemcsak az érelmeszesedést, hanem annak súlyos következményeit, a szívinfarktust és az agyvérzést is – számolt be a Magyar Rádió honlapja. A svéd kutatócsoport vezetője ugyanakkor leszögezte: senki se higgye, hogy az infarktus elleni gyógyszer hamarosan megérkezik. A kutató, aki egyben az Orvosi Nóbel Bizottság vezetője szerint
több évbe is beletelik majd, mire a patikában kapható lesz a szer.

Az érelmeszesedés tulajdonképpen hibás szó, azt jelenti, hogy a lerakódott zsír eltömi az érfalakat. Régóta tudjuk már, hogy vannak olyan tényezők, amelyek növelik ennek a veszélyét: a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a dohányzás, és természetesen az idős kor.

A svédek – francia kollégáikkal együtt – azt mutatták ki, hogy az immunrendszer melyik része felelős az érelmeszesedés kialakulásáért. Állításuk szerint megtalálták azokat a sejteket is, amelyek ez ellen hatnak. Ezek a sejtek rátámadnak a sejtfalra, ami ettől begyullad. Ha a védősejtek nem elég aktívak, az érfal gyulladása következtében kialakul az érelmeszesedés. A tudósok következő lépése, hogy megtalálják azt az anyagot vagy anyagokat, amelyek felerősítik a védősejtek aktivitását.

Az érelmeszesedést merőben új módon kell ezek szerint gyógyítani, és még ennél is merészebb gondolat, hogy esetleg védőoltást tudnának előállítani, amely megakadályozza a folyamat beindulását. – Reményeink szerint elő fogunk tudni állítani olyan oltóanyagot, amely ezeket a sejteket veszi célba – nyilatkozta a svéd kutatócsoport vezetője.

(Magyar Rádió)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.10.14 0 0 5

Nézd én nem vagyok szagember, de egy időben nekem is magas volt - igaz akkor az egész anyagcserém a feje tetejére állt, mert kezdődőd cukrom volt - és én is nagyon megijedtem, anyám szegény szív és érrendszeri halálban halt meg,és gondolom ez öröklődik, már csak amiatt is,mert küsőre olyan vagyok, mitha nem megszült hanem klónozott volna...

 

És csak az egyéni, a magam egyszerű asszonyi állati eszével felfogott dolgotat tudom neked továbbadni, azzal a kitétellel, hogy ha nálad ez VALÓBAN gond, akkor inkább az orvosodat kérdezd!

 

Szval. Nálam a következők jöttek be:

- FOKHAGYMA. MInden nap nyersen (felejtsd el akapszulákat meg egyebeket, a fokhagyma csak nyersen használ!) legalább 3-4 gerezd. Ha azt mondod, büdös tőle a bőröd, akkor nem is mmondom tovább, én azóta is eszem a fokhagymát (szerencsére imádom) . JOghurtba, kefírbe belenyomom picit megsózom, pitrított kenyérrel - vagy bármi szendvicsre apró darabokra vágva...

-sok főtt tojás. LÁgyan, keményen ahogy szereted. NEM IGAZ, hogy  növeli a koleszterint! Ha ez így lenne már rég a föld alól szagolnám az ibolyát, mert én pl. imádom a tojást, ha azt mondom, hogy heti átlagban nálam 20 tojás a minimum akkor mit mondasz???

-száraz vörösbor egy pohárral minden étkezés után.

Előzmény: Hajnalka77 (4)
Hajnalka77 Creative Commons License 2004.10.14 0 0 4
Régebben, amikor még nem ettem összevissza mindenféle haszontalan kaját, a vérképem mindig teljesen rendben volt, azóta viszont magas a koleszterinszintem és a vérzsírszintem is többek között. Nem tudom, hogy mennyi idő alatt állna vissza a vérzsírszintem a normál értékre, ha visszatérnék az egészséges étkezéshez, de szerintem ehhez nem lehet időpontot meghatározni, mert minden ember szervezete másképpen reagál.
Előzmény: gimli64 (3)
gimli64 Creative Commons License 2004.10.13 0 0 3
igen. viszont olyan tapasztalatokat várnék ami már megtörtént alapokon nyugszik. magyarán pl. átállította valamire a táplálkozást vagy szedett ezt-azt és ennek eredményeképpen x %-kal csökken y idő alatt a triglicerid.
Előzmény: Hajnalka77 (2)
Hajnalka77 Creative Commons License 2004.10.13 0 0 2
Egészségesebb étkezés esetleg?
Előzmény: gimli64 (1)
gimli64 Creative Commons License 2004.10.13 0 0 1
további tapasztalatok ?
pitiplacs Creative Commons License 2004.10.11 0 0 0
Napi 1000 mg-os
Előzmény: gimli64 (-)
gimli64 Creative Commons License 2004.10.11 0 0 topiknyitó
Pl. Halolaj-kapszula. De melyik a jó a sok közül ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!