Keresés

Részletes keresés

Pontikos1 Creative Commons License 2024.03.18 -1 0 19

Az utazásközvetítő közvetíti valakinek az útját - - > felhívod, és megkérdezed, ki szervezi a neked szimpatikus utat. És ennyi. Ha nem találsz senkinél Costa del Solt, akkor nincs.

 

Esetleg bemész egy akármilyen nagyobb irodába, és megkérdezed ugyanezt. 

Előzmény: napos1 (18)
napos1 Creative Commons License 2024.03.16 -2 0 18

Sziasztok!

 

Tudja valaki esetleg hogy miért szűnt meg idén az Ibusznál a Costa del Sole-i ajánlatok.

Szervezett utazást keresek erre a helyre, de interneten csak utazásközvetítőket, több éves fantom utazási irodákat és online utazási irodákat találtam.

Olyan magyar utazási irodát keresnék, akinek van magyar irodája, ügyfélfogadással.

 

Köszönöm

 

 

 

 

 

 

 

 

csilliza Creative Commons License 2024.02.11 -1 0 17

Ibusz utazási utalványt keresek megvételre!

o-csilla@freemail.hu

bellu56 Creative Commons License 2024.01.07 0 0 16

Ibusszal utaznánk hamarosan Omán Salalah-ba. Esetleg aki volt már, irna pár szót ? PL: Hotelben hogy lehet palackozott vizhez jutni ? Gyomorilag hogy bírta az ottani ételeket ? Érdemes-e fakultatívra befizetni, vagy inkább kocsit kell bérelni ? Mekkorák a hullámok ? Stb. Előre is köszönöm

TheDraconian Creative Commons License 2023.08.25 -1 0 15

Igen, de kidobott pénz volt. Egyetlen magyar utazási irodáról sincs ilyen rossz véleményem, pedig rendszeresen járok körutazásokra OTP Travellel, 1000 Úttal, Tensivel, másokkal. Ibusszal most először és utoljára.

Előzmény: lepke83 (14)
lepke83 Creative Commons License 2023.08.23 0 0 14

Nagy segítség volt TheDraconian hozzászásólása, pont most néztem ki a "HÉTVÉGE ISZTAMBULBAN" Ibusz utat...

 

Te is azon voltál?

Előzmény: TheDraconian (13)
TheDraconian Creative Commons License 2023.08.07 -2 1 13

Én csak isztambuli városnézésen voltam az Ibusszal (teljesen friss tapasztalat), de mindenben megerősítem GrafSprat tavaly szeptember 27-i hozzászólását (12. számú). A következőket emelném ki:

 

- A szállodánk nekünk is Büyük Sahinler volt, ami maximum afgán vagy pakisztáni mérce szerint 4*, minden más mérce szerint orbitális hazugság, reálisabb a gyenge 3*, de inkább erős 2*. Nem ok nélkül mondom. A szoba egészen minősíthetetlen. Össze-vissza toldozott, kopott és hibás festés / glettelés; a szekrényben egy darab polc és össze-vissza tört akasztók a ruháknak; ocsmány, száz éve nem takarított légkondi, kifúvó rácsain nyolc réteg mocsokkal; a minibár teljesen üres, hűtésre pedig alkalmatlan, mert jóindulattal sem mondható hűvösnek sem; a mosdóban 5 centis hézagok a fal és az ajtókeret között, így simán kilátni a vécén ülve; a burkolaton hüvelykujjnyi hosszú hézagok a fugázáson; a hajszárító kábele szigszalaggal toldozva balesetveszélyesen, mert jólvanazúgy; a fürdő plafonról a panaszunk ellenére és állítólagos javítás után is ismeretlen eredetű folyadék csöpögött végig, amiről tudni se akarom, mi lehet. A reggeli minden nap pont ugyanaz és pont ugyanúgy jellegtelen, 2* választék. A vacsora jó drágán, "azt kapsz, amit kapsz" alapon lutri, de mindig valami leves és egy főétel, a desszert alibiként valami minimális gyümölcs. A szálloda az óváros legmélyén található, mindenhol csak nagyker divatáru boltok végig az utcákon, egy kis maszek bolt kivételével semmi nincs a környéken, főleg semmi olyan hely, amit érdemes lenne megnézni vagy ahová be lehetne ülni. Ez a szálloda a töredékét nem éri annak, amit az IBUSZ elkér érte és mindenki elhiteti nekem, hogy még Üzbegisztánban is SOKKAL jobb HÁROMcsillagos szállodákban szálltam meg.

 

- Az IBUSZ elfelejtette tájékoztatni az utasokat, hogy azok a látnivalók, amik fel vannak tüntetve (konkrét belépő árakkal) az utastájékoztatóban, azok egyrészt FELE részben nincsenek benne a programban, másrészt MEG SEM NÉZHETŐK privát szervezésben, ha az ember részt akar venni az IBUSZ szervezésű fakultatív programokon. Egyszerűen keresztbe vannak szervezve, nincsenek összehangolva a nyitvatartások. Így aztán nem lett Dolmabahce palota például, mert az egyetlen alkalom erre privátban a hétfő lett volna, amikor az sajnos nincs nyitva, a többi napon meg nem tudtunk menni, mert telerakta olyan más programokkal az IBUSZ, amikre viszont érdemes volt elmenni. Lett helyette egy érdektelen, felesleges, dupla nulla akvárium látogatás amiről viszont szó sem volt előzetesen. Ó, meg egy szintén kéretlen ún. divatbemutatónak álcázott agresszív marketing akció a Levinson bőráru-gyártó cégnél, ahol jól el kellett töltenünk másfél órát, amíg tukmálták ránk a 800-1000 eurónál kezdődő bőrkabátokat. Bravó, gondolom szépen csengetnek érte az Ibusznak.

 

Ó, és minderre az idegenvezető válasza, hogy erre az apró kicsi problémára a szervezésnél nem gondoltunk. Bravó, igazi magyar válasz, de legalább őszinte, ha a bocsánatkérés el is maradt. 

 

- Az IBUSZ arról is elfelejtette tájékoztatni az utasokat, hogy lesz fürdési lehetőség, így a csoport egy nagyobb része nem hozott magával fürdőruhát, mert miért hozott volna. Az idegenvezető javasolta, hogy akkor szabad időnkben vegyünk Isztambulban fürdőruhát. Bravó, igazi magyar válasz és megoldás.

 

- Az út végén az idegenvezető bemondta, hogy úgy egyébként neki és a török sofőrünknek fejenként 5-5 euró jattot kellene adni, mert hát az szokás. Ha ez így van, akkor az IBUSZ sikeresen elfelejtette ezt is, ha meg nincs így, akkor újabb lehúzás. Normális utazási irodáknál forintra rögzítik előre az elvárt borravalót, amit a program elején el is kér az idegenvezető. Sajnos az IBUSZ esetében ez sem így megy.

 

Összefoglalva: soha, senkinek, sehova, semmilyen körülmények között nem ajánlom az IBUSZ szolgáltatásait. Akárhány éves is a cég, úgy elkerülni őket, mint a leprát - én biztos ezt teszem.

Előzmény: GrafSprat (12)
GrafSprat Creative Commons License 2022.09.27 -3 1 12

IBUSZ isztambultól_Antalyáig 8nap 7 éj:

A repülőút rendben volt. A becsekkolások simán mentek. Az idegenvezetőt is könnyű volt megtalálni érkezéskor. Alapvetően jól éreztük magunkat, de azért nem volt hibátlan. A programot kimondottan emeli a Trója-Pergamon-Ephesus hármas. Rodostó a Rákóczi-házzal szintén élmény volt. Pamukkale remek, szép, érdekes. Antalya hatalmas üdülőváros, kellemesen érezheti magát az ember. A szőnyeggyár érdekes volt és gyönyörű munkákkal teli, a "Bőrös" és az arany kereskedés viszont csak az agresszív eladási kísérletekről szólt.
Elnézést hogy a negatívumokra fogok koncentrálni, de nem árt ha tudnak ezekről. Az első három szálloda kimondottan gyenge volt, messze nem 4 csillagosak, az utolsó kettő (Pamukkale, Antalya) üti meg szerintünk azt a szintet, bár az sem volt mindenkinek 100% (pl az első emelet felett nem volt ingyenes wifi Antalyában)...Az idegenvezető kedves volt, de törökösen kreatív a balekhalászatban. Dolgoztam 2 évet törökökkel, számomra nem volt meglepő. Azzal kezdte, hogy mindenki fizessen még a 110 eurón (95 euro belépők +15 jatt) kívül még 80 eurót a plusz "fakultatív"(hahaha) programokért, amit ha a többség még megszavaz, akkor mindenkinek mennie kell....Nem volt egy gondolkodó csoport, úgyhogy a többség rábólintott. (Hajókázás Isztambulban: 35 euró, Taksim tér és környékének megtekintése + későbbi napokban Sirince falu: még összesen 45 euró. Hogy ez 20/25 vagy 25/20, már nem emlékszem melyikért mennyi baksist kért). Az utóbbi kettő amúgy már akkor is feltűnt hogy miért is lenne fizetős, mi ezért nem is jelentkeztünk rájuk. Szóval a többség megszavazta, ezért mindenkinek menni kellett, " mert nincs demokrácia nála". Zárójelbe: ha van fölös külföldi csoport, akkor szívesen elkísérem őket a Fővám tértől a Váci utcán át a Vörösmarty térig fejenként 20 euróért. Esetleg Szentendrére busszal kimenni 25 EUR/főért, mehet?.....:-). Zárójel bezárva. A sofőrrel kb 500-500 eurót kerestek még fejenként ezzel a trükkel a balek csoporton. 
A szállodák: - Büyük Sahinler szálloda, Isztambul. Ez egy ócska, koszos, szomorú és lepukkant 20 évvel ezelőtti bangkoki 2 csillagos hotelnek felel meg. Penészes hűtő. A környéke sem jó (csak ruházati nagykerek vannak a közelében, semmi más; még vizet is nehéz találni= pár száz méterre volt egy sarki bódé(újság, cigi, stb)). A 3 fogásos vacsora ízetlen volt és kevés, a svédasztalos reggeli egy kicsivel jobb. A 3 (citrom)sárgabarack és a kis szelet vízízű dinnye az egy desszert akart lenni. 
Az első napon megnéztük a Hagia Sofiát (ingyenes), ezt érdemes kivárni a sorban, mert nagyon szép. A Kék Mecset (ami fizetős), az kimaradt, "mert tatarozás miatt úgyse látni semmit"...:-))) A pénzt nem kaptuk vissza. Mondjuk cserébe már a reptéren a buszba felszállva hideg 0,5l-es vízekkel fogadott minket Huseyin és a Hagia Sofiánál mindenkinek vett perecet..... = gondolom maradt lóvé az előző csoporttól is, egyezzünk ki döntetlenben..:-). 
Másnap reggel irány a Levinson bőrkereskedés és gyár(?) (mellette egyébként van egy egész jó hotel.....).  Rövid beszéd, tea - és egy roppant kellemetlen/nevetséges "divatbemutató" után -, erőszakos eladási kísérletek (horror árakon) üzemlátogatásnak álcázva. Mi egyből kimentünk amint lehetett, de volt akinek nem sikerült, csak jó sokára tudott kimenekülni. Azt hiszem, senki nem vett semmit. 1000, 500 eurós ronda holmik... A Dolmabahce palota szuper volt, mindenképpen megéri megnézni, sajnos a fakultatív hajókázás miatt (  a fiúnknak végül mi nem fizettünk -ajándék Huseytől csak nekünk-, mert ide sem terveztünk menni...érdekes, nem?) elég rohamtempóban néztük meg 40-50 perc alatt, a kb 3 óra helyett.... A hajózás amúgy jó volt (vajon tényleg 35 EUR/fő volt a jegy?), nekünk bő 2-2 és fél óra lett, mert nem szálltunk ki a Taksim tér miatt. Helyette meg lett beszélve Hüseyn által, hogy egy másik kis magyar csoporttal visszahajókázunk, az ő idegenvezetőjük befizetett villamosra, így visszajutottunk a szállásig. A vízről nagyon szép a város amúgy. Ez a fakultatív program így 2-őt fizet 3-at kap alapon tényleg megérte, nem volt hiányérzetünk. 

- A 2. szállás Troia Tusan Hotel a Dardanelláknál, Güzelyaliban (Canakkale-alsó): 82' Galyatető feeling, vagy talán a Zánkai Úttörőtábor még hasonló volt a rendszerváltás után is. A szoba itt jobb volt mint Isztambulban (a zuhanyzó-WC nem), az épület satnya, a tengerpart (kb 2-300 m-re) elég köves az első 20 méteren (fürdőcipő ajánlott, később homokos), a medencét maximum este 7-ig lehetett használni. Étel: gyenge közepes a reggeli és a vacsora is. A szálloda honlapján a képek egyáltalán nem tükrözik a valóságot. Másnap reggel félrehívott minket az idegenvezető hogy a fakultatív programért majd nem kell fizetnünk (mert nem akartunk menni, mi fürdeni akartunk a tengerben ha már közvetlen tengerparti lesz a következő hotel), de velük kell mennünk, mert problémás volna ha minket előbb kiraknak a szállodában... és a többieknek ne szóljunk már légyszi hogy ingyen mentünk....Irány Kusadasi!
- Kusadasi, Ladies Beach Residence: ez volt a legnagyobb csalódás. Nagy szoba, de amúgy borzalom. A szálloda romos, koszos, a környék szintén bűzlik a kosztól estére. Saját tengerpartja a honlap képeivel ellentétben nincs (mert át van alakítva színpaddal és bárral=zaj és zene hajnalig), a szomszéd strand koszos, saját medencét nem találtunk. Egy 4 csillagos hotel esetében, közvetlenül az Égei-tenger partján!!! Röhej! Későn értünk ide, mert ugyebár az idegenvezető elvitte a csoportot aznap még kis kitérővel Sirince-be (ezért fejenként 20 v 25 eurót gombolt le a csoportról, noha kb 5 euró a busz parkoló, benzinköltség pluszba elenyésző (jóval közelebb van mint Szentendre Budapesthez); amúgy meg ingyenes). Nem éri meg az időt: Mostar, Pocitelj vagy Antalya óvárosa sokkal hangulatosabb. Ez egy koszfészek bazárfalu, kb olyan állapotban ahogy a kitoloncolt görögök hagyták 100 éve. Extra: lehet bort (is) kapni... Étkezés: a vacsora itt már elég jó volt (végre svédasztalos), a reggelinél a választék viszont minimális ( max 2-3 csillagos hotel szintje: lekvárok, virsli, tojás, kevés sajt és felvágott), viszont találtunk vacsoráról maradt sült krumplit és az egyetlen kávéautomata nem működött.  A honlap és a valóság itt is teljesen más.

A pamukkalei és az antalyai szállások viszont teljesen rendben voltak. Ott kb azt kaptuk, amire előzetesen a képek alapján számítani is lehetett. Jobb szobák, sokkal jobb és bőséges választékú  svédasztalos étkezéssel, jobb környezetben. A medencéket itt is csak 19, illetve 18.oo-ig lehetett használni amúgy. Kb ennyi, nem túl röviden. :-)

 

U.I.: ha már "82'-Galyatető": a csoport tagjaiból egyesek borravaló-gyűjtést szerveztek a sofőrnek és az idegenvezetőnek, mint a vállalati kirándulásokon anno.....Az emberek nem szeretnek számolni és gondolkozni, néha megérdemlik sorsukat ...:-) Mindenesetre mi az IBUSZ-szal végeztünk egy életre.

 

liccy Creative Commons License 2011.04.26 0 0 9

Kotar1

 

Mi idén utazunk az alkudj és nyaralj akcióval. Ugyanígy Olaszt zártuk ki, és már nagyon kíváncsi vagyok hová kerülünk. Esetleg nektek anno mondtak valamit, hogy melyik esélyes és miért vagy mindegyik helyre ugyanannyi eséllyel mehettetek volna?

Előzmény: Törölt nick (7)
zsonci Creative Commons License 2011.04.24 -1 0 8

Sziasztok!

Mi elsősorban utitársat keresnénk, ha nem jönne össze akkor marad az IBUSZ!

Olaszországba szeretnénk menni szeptemberben!

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.23 -1 0 7

Sziasztok! Mi is utaztunk az Ibusz "Alkudj és nyaralj" akciojanak a kereten belul 2009-ben, akkor az apartmanos, buszos utat valasztottuk az Olasz-Adria kizarasaval, tegnap fizettunk be ( az utolso helyre abban az idopontban ) egy repulos, apartmanos lehetoseget Chalkidiki, Olymposz kizarasaval. A multkorival tokeletesen meg voltunk elegedve, tengerparti szallas Sartin, hibatlan buszut, teljesen korrekt apartman, es mindez 22eFt-ert/fo. A mostani desztinaciokbol nincs kimondott kedvenc, bar mire megtudjuk szeptember elso heteben az uticelt, addigra mar biztos annyit nezegetem a forumokat az osszes szoba joheto apartmannal, fakultativ programmal, hogy biztos lesz..

cicmarek73 Creative Commons License 2011.02.10 0 0 6

Sziasztok!

Sajnos ehhez a topikhoz kevés a hozzászóló, de jön a nyár, kellenek tapasztalatok, tanácsok, infok. Szóval lendítsük fel.

Idén ismét az IBUSZ akciózik Fortuna néven.

Kiutazik velük? Ha utazik a mikorra tervezi a nyaralást? Melyik csomagot válassza? Milyen úticélt zár ki?

2009ben már utaztunk velük. Tuti szuper volt minden. Idén ismét velük szeretnénk menni, jó lenne ezekről beszélni.

Várom a hozzászólásokat.

ada27 Creative Commons License 2009.05.10 0 0 5
Felhozom kicsit ezt a topikot, hátha mostanság is utazott velük valaki.
Én most fizettem be hozzájuk egy akciójuk keretében. Fejenként 110ezer Ft-t kell fizetni, amiben 7 éjszaka,félpanziós ellátással szerepel egy 3/4 csillagos szállodában 6 desztinációban. A helyet 14 nappal utazás előtt tudom majd meg.
Van esetleg valaki, aki ugyanígy utazik velük?
Coppagne Creative Commons License 2006.01.31 -1 0 4

Tiszteletem!

 

Mi már sokszor utaztunk velük, csak ajánlani tudom őket, soha nem volt rájuk semmi panaszunk.

konczandi Creative Commons License 2006.01.25 0 0 3

Sziasztok!

 

Megpróbálom újraéleszteni ezt a topikot!

Aki mostanába utazott az Ibusszal kérem írja meg a tapasztalatait.

Augusztusba szeretnénk menni nyaralni és még nem döntöttük el,hogy

melyik irodával utazzunk.

 

Előre is köszönöm!

ARic Creative Commons License 2004.08.16 0 0 2

Mi tavaly náluk foglaltunk Isztambuli szállodát, miután olcsóbb volt így, mint közvetlenül neten (utánanéztem...)

Viszont! Amikor bejelentkeztünk volna a szállóban az utazási irodában kapott voucherrel, kiderült, h. nem is vártak minket, ők nem igazolták vissza a foglalást.... Baromi rendes volt az igazgatónő, mert egy éjszakára maradhattunk, a másodikat egy másik 4*-os szállóba megszervezte, átvitetett kocsival, majd a többi éjaszkát ismét ott tölthettük, igaz, nem túl jó szobában. Baromi kicsi volt, egy személynek való inkább, lift mellett, igénytelen udvarra néző stb. stb.

Itthon reklamáltunk, és 30e Ft-ot visszaadtka, kárpótlásul, úgyhogy korrektek voltak.

Ha nem beszélek németül meg angolul, nem tudom, h. tudtuk volna kint megoldani a helyzetet, szombat volt, és az iroda faxon volt...

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.13 0 0 1

Na azért az IBUSZ egy "kicsit" nagyobb cég az Eurotoursnál...

 

Egyébként hosszú évek óta az IBUSZszal utazom és még semmi gondom nem volt velük, profik, megbízhatóak!

PapLan Creative Commons License 2004.08.12 0 0 0
az eurotours is 15 éves volt (vagy 10) mégis le 0-ták magukat...
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.12 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Kellenének vélemények, tapasztalatok az adott cégről, mivel ahogy nézem elég jó áraik vannak, magyar cég is és mégiscsak 102 éves. Gondolom stabil lehet a helyzete is és nekem fontos, hogy haza is hozzanak.

Csak ami kérdés, hogy milyen a kiszolgálás és az utaztatás minősége.

Ebben kérném segítségeteket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!