Keresés

Részletes keresés

ciza Creative Commons License 2006.10.22 0 0 32

Az apja németországból hozott neki FA BICIKLIT, tehát fából, nagyon szuper, pedál nélkül kiváló egyensúlyérzék fejlesztő, a gyerek imádja, olyan 30 euróba került. /TWISTER FAHRRAD/

Zak Creative Commons License 2006.09.20 0 0 31
Sziasztok,
Az én kicsi fiam tavasszal volt 2 éves és sem a héromkerekû, sem a kitámasztós bicaj nem érdekli még. Valahogy nem kapott rá az ízére. Viszont vettem neki egy szuper "kisbicajt", ami a motor és a bicikli közötti átmenet. Totál úgy néz ki, mint egy kicsi bicikli, azzal az ôrült nagy különbséggel, hogy nincs pedálja! Szóval úgy hajtja, mint egy motort. A nyár alatt úgy megtanult rajta száguldozni, hogy szerintem jövôre, amikor áttérünk a biciklire nem is fog kellene a kitámasztó, hisz ezen már megtanult egyensúlyozni :-)
Üdv
Zsuzsi
Shiro Creative Commons License 2006.08.29 0 0 30
Szia!

Mi Sirocco-t (így kell írni?) vettünk a fiamnak (16-ost). Egy kerékpáros ismerős szerint ez is nagyon jó márka. Mi is sportboltban vettük és rögtön be is lett állítva. kontrás fémkerekes és pumpálós. A 3. szüllinapjára kapta, most októberben lesz 5 éves és néhány hete levetette a pótkereket és vígan teker. 1 nap alatt tanult meg pótkerék nélkül menni, de azóta sem értjük, hogy hogyan. (én főleg nem értem, mert szerintem a két keréken közlekedés fizikai képtelenség :o))) )
A lányomnak szintén a 3. szülinapra egy hipermarketes 12 colos műanyag kerekes, teligumist vettünk tavasszal, most szét is ment a kereke, úgyhogy most használtan egy azonos méretű, de fém bicajt kapott.
Háromkerekűt is kaptak ajándékba, de a pedálra rá sem rakták a lábukat, ugyanúgy használták, mint a motort. A pótkerekes biciklit viszont azonnal tekerték rendesen.

Üdv. S.
Előzmény: levelibeka (29)
levelibeka Creative Commons License 2006.08.27 0 0 29

Köszönöm szépen, és főleg, hogy a lánynak is 16-os Hauser van, szerintem ilyet fogunk venni...

 

Mi még csak most leszünk ősszel 2 és fél, úgyhogy vszleg csak tavaszra lesz szülinapra..

Előzmény: extekergo (28)
extekergo Creative Commons License 2006.08.27 0 0 28
Ezek a bringák kontrásak és a Hauser márkának az idei változatai.
Ezek "rendes" kerékpárboltokban kaphatók.

Én is néztem valamennyi ilyen-olyan kisbiciklit, a kínaitól keztdve a Metrós-tescós-corás kínálatból, de bár ezek nehezek, de igen komoly mibőséget képviselnek. 12"-ak. Nagyon bejött a gyerkőcöknek. Igaz, a kétkerekezés még odébb van, hisz még csak a tavasszal kezdték a pedálozást, s október végén lesznek 3 évesek. Én csak kontrásat ajánlok.
Előzmény: levelibeka (27)
levelibeka Creative Commons License 2006.08.27 0 0 27

Szia!

 

Én is bringát keresek a fiamnak, nem tudom, strapabírót keresek, Ti hol vettétek? Jól látom, hogy nem műanyag?

 

A lányomnak volt 12-es Metrós 5-eért, de sajnos a kézi fékje tönkrement. 3 évesen tanult meg rajta menni, mert akkor volt tavasz, nekünk kontrás volt. Triciklit nem használtunk és most sem fogok venni, egyik fiúnak sem. Most volt 5 éves a lányom és idén nyáron tanult meg 16-os bicajjal két keréken tekerni, most még alacsony ülésen ugyan, de majd azt is megtanuljuk, hogy kell le-fel szállni...

Előzmény: extekergo (24)
extekergo Creative Commons License 2006.08.25 0 0 26
Hát bizony az alant látott két gyerkőc még 3 éves sincs. Bár a pótkerék kell -de a legbillegősebb állásban van- a kisfiú már egy kézzel kormányoz, másik kezében a puskáját viszi, s mennek mint a meszes! Gyalog utól sem lehet érni őket, rollerral követem a csapatot! Kontrázni is tudnak már rendesen. Lehet pótgumiról gondoskodni nem soká... :)

Nem véletlen kerestem már két éve a megfelelő biciklit! A tourdefrancra időben kell elkezdeni a felkészülést! :)) Ja a 3 kerekű is volt, de valahogy kimaradt a sorban, nem igen szerették. Viszont 3 méretben nyűttek el kismotorokat. (s a hozzátartozó cípőket és szandálokat!)
Előzmény: Törölt nick (25)
extekergo Creative Commons License 2006.08.15 0 0 24
Hát bizony eltelt egy kis idő a segítség kérésem óta... azóta itt tartunk! :)
Előzmény: extekergo (23)
extekergo Creative Commons License 2004.08.31 0 0 23
Üdv.mindenkinek!
Segítséget kérek 3 kerekű gyermek bicikli beszerzéséhez. 2 iker unokámat kell ellátnom kezdő kerékpárokkal... aki tud segítsen, hol mit mennyiért?
Láttam 20eFt-ért 1 GIANT 3 kerekűt üzletben de mindenből 2 db elég húzós.
Használt is érdekel.
Tényleg miért neincs normális ellátás gyermek kerékpárból? Mert ugye a gagyi ez-az ennek nem nevezhető, meg a súlyzónak alkalmas 12-16" bicikli kínálat sem!
Köszönöm bárki segítségét!
extekergő
dez1 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 22

Vidéki városokban mindenütt árulnak nyugatról behozott használt gyerekbicikliket nagyon olcsón.

 

Mi először vettünk egy ilyen alap kínai bicajt, aztán hamar rájöttünk, hgoy az egy kalap *rt sem ér....  7000 pénz volt....

 

Utána a nejem és apósom vett egy csúcsszuper német bicajt (hajdúdorogon) 14-es vagy 16-os  lámpával pritmákkal, csomagtartóval, 7 sebességes shinmano agyváltóval, kontrafékkel és jóféle első patkófékkel újszerű állapotban...... 6000 Ft-ért!

 

Ez viszotn még nagy a srácnak, tud vele menni, de nem tud rendesen elindulni és leszállni.

 

Ezek után Zsámbékon vettem egy kisebb német bicajt kicsit lepusztult állapotban, de használhatóan ez is kontrás+ elsőfékes. 3000 Ft volt.

 

Plusz még a szomszéd bácsi áthozott a multkor egy alap Hauser hegyibiciklit, hogy nem veszem-e meg. Megvettem, szintén 3 ezer pénzért.......

Törölt nick Creative Commons License 2004.05.21 0 0 21
Nagyon koszonom, nagyon jokat irtal, hetvegen kiprobaljuk! :)
Előzmény: Bugi bacsi (20)
Bugi bacsi Creative Commons License 2004.05.21 0 0 20
Jó reggelt,

Azt írod, hogy megvár Titeket, tehát megállni tud. Úgy értem nem csak fékezni, hanem lábat letenni, egyensúlyt megtartani, bringát nem elengedni...stb. Ha ez megy neki, akkor simán érett arra is, hogy egyedül elinduljon. Több variáció van, mi a nehezebbet alkalmazzuk. Két kéz a kormányon, bringa egyenesben, ujj a féken. Bal oldalon állva, bal láb fel a pedálra, fék elenged, pedál lenyom, jobb láb átlendít, gyerek horizonton eltűnik... :o)
A másik, ami könnyebb -és nektek biztos működik is, ha egyedül rendesen le tud szállni- amikor a lábát átlendíti a túloldali pedálra, egyenesbe állítja a bringát és egyszerűen fellép a pedálra, közben felül a nyeregbe. Nálunk ez azért nem megy még, mert a legalacsonyabb nyeregállásnál is csak úgy tudja áttenni a lábát, hogy maga felé dönti a bringát. Úgy meg nem az igazi :o). Gábor úgy száll le is, ahogy fel, tehát visszaveszi a jobb lábát a nyereg fölött, közben húz egy hátsó féket. Az anyját azzal kergeti az idegbaj szélére, amikor eközben farol egyet. :o)
Lényeg, hogy bármelyiket is választod, az első pár alkalommal segíts lendületet adni. Ne egyensúlyt! Lendületet. Egy picit.

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.20 0 0 19
Elindulni hogy tanult meg Gaborka? Nalunk most ez a gond. Ha iranybaallitom es tartom amig elindul, akkor utana teker kilometereket. A biciklit ugy allitottuk be, hogy a laba nem eri a foldet, illetve max az egyik, kulonben a nyakaba kapja tekeres kozben. A biciklije azt hiszem 16 colos, bar ebben nem vagyok biztos, a gyerek meg 118 cm. Nagyobbat nem mertunk venni neki. Nem kontras, az szerintem itt nincs is, elso-hatso fekes, de az en fiam nem gyorsul nagyon, ovatos duhaj. Lejtore sem visszuk. A fekezest tanulta meg eloszor :).

Talan eresszuk lejjebb az ulest? Akkor leer mindket laba es amig az egyiken egyensulyoz, a masikkal elindulhat. Nehezebben fog tekerni, de legalabb ezt megtanulja. Mert most siman megvarja mig utolerjuk es elinditjuk. Meg sem probalja maga.

Nalunk furcsa volt (szamomra), hogy a gyerek sem triciklin, sem mopeden, sem kitamasztos biciklin nem szeretett tekerni. Amikor egyszer eldolt bennem a borju es lekaptam a kitamasztokat, 3. probalkozasra elindult es igy szeret is bicajozni. A fordulassal (es persze az indulassal) vannak meg gondok, de mar nem elesik ha meg akar allni, hanem lerakja a labat. Haladas.

Előzmény: Bugi bacsi (16)
Traubi Creative Commons License 2004.05.20 0 0 18
Közben megtaláltam a forrást.
Előzmény: Traubi (17)
Traubi Creative Commons License 2004.05.20 0 0 17
Köszi! Ez alapos kiképzés volt:)
Érdekelne mi volt az a másik topic.
Előzmény: Bugi bacsi (16)
Bugi bacsi Creative Commons License 2004.05.20 0 0 16
Ezt korábban írtam egy másik topicba:

Jó problémát vetettél fel. Mi nagyon sokáig kerestük a megfelelő bringát, ami kontrás! Elmondom azt is, hogy miért.
Gyártási szempontból a legegyszerűbb, egyben a legolcsóbb megoldás a következő:
-állandó hajtás (folyamatos kapcsolat a pedál és a hajtott kerék között)
-patkófék az első (!) keréken
-tömör gumik
Ez a fajta bicikli 5000.-től indul, de nem jó!
Az állandó hajtás miatt a gyerek nem tud pl felgyorsulni, mert a tekerés ciklikus mozdulatsora egy sebességhatáron túl szétesik. Ez különösen veszélyes, mert pont nagy sebességnél történik meg, ahol aztán (ha nem tud a kézivel fékezni, márpedig meggyőződésem, hogy nem kisgyereknek való az a megoldás) kénytelen levenni a lábait a pedálról, mégjobban fokozva a balesetveszélyt. Ilyen bringával pl lejtőn menni nagyon rossz.
Egy fokkal jobb a szabadonfutó (racsnis) megoldás, annak nagy hátránya szintén a kézifék. Be lehet ugyan állítani az ő kezükre is üggyel bajjal, de meggyőződésem, hogy sokkal egyszerűbb kontrával fékezni, hiszen a hajtás is lábbal történik, akkor a megállás is történhet azzal. A buksijukban ezt a párosítást sokkal könnyebb megszokni, mint a húszfelé figyelést.
Persze mindez a tanulás folyamatában lényeges, mert az egyensúlyozás megtanulása után fokozatosan megtanulhat mindenféle bringával közlekedni, de a biztonságérzet a kontrás biciklin a legnagyobb.
aredna!
Szerintem nem kell várni a biciklivel. Gáborka három alkalommal gyakorolta behatóan, most már az elindulást, megállást és a különböző törvényszerűségeket (pl. ha csak tolja a biciklit és az eldőlne a másik oldalra, akkor elengedi és nem esik rá) gyakorolja. Az egyensúlyát nagyon hamar megérezte, persze az első alkalommal többet mentünk körbe, mint előre. :o)

Alice-hoz annyit, hogy a fiam bőven nem volt még három, amikor megtanult bringázni. Most öt éves lesz és 20"-os bringája van. :o)

cory Creative Commons License 2004.05.20 0 0 15
Sziasztok!

Nekünk 12"-es műanyagkerekes hátrahajtós van a 2,5 éves 14 kg-sunknak. 3-4 nap alatt megtanulta tekerni. Most kicsit félek, mert lentmaradt anyóséknál, hogy mi lesz, mikor hozzánkkerül. SZVSZ kezdhetjük előlről a tanítást. Én is úgy vagyok vele, majd a következő már normális minőségű lesz, de ezt nem fogja túl sokáig használni, mert kinövi.

cor

sasmadár73 Creative Commons License 2004.05.19 0 0 14
Szia,

én anno vettem a fiamnak egy 12''-os biciklit. Nem jött be, nem érezte át a kontrafék lényegét. Aztán mérgemben vettem a 100 ft-os boltban egy igen olcsó, gagyi kinézetű, ám starpabíró műa. triciklit, hátrafelé szabadon futót. kb. két hétig használtuk, rákapott a ritmusára, s visszatértünk, immáron gond nélkül az első járgányra, mert azért annak a tanulási nehézséget leszámítva mégiscsak több előnyét láttuk.

gagyi műa. pedig körbejár a családban, tanulási céllal. Jól bírja, tehát mégse olyan gagyi?

Előzmény: Traubi (-)
Traubi Creative Commons License 2004.05.19 0 0 13
A "lehet" természetesen csak a súlyra vonatkozik, a korában egészen biztos vagyok :)
Előzmény: Traubi (12)
Traubi Creative Commons License 2004.05.19 0 0 12
Szia. 3 év és kb 14-15 kiló lehet. Nekem a fémkerék strapabíróbbnak tűnik, és hát ugye a kilók csak fölfelé mennek:)
Előzmény: dalia (11)
dalia Creative Commons License 2004.05.19 0 0 11
Traubi,

mennyi idős, hány kiló a gyereked? Mi a 2 1/2 éves, alig 12 kilós gyereknek a műanyag-kerekes mellett döntöttünk, bicikliboltos jóváhagyással, mert ilyen kicsi gyerek alatt nem hajlik meg a műanyag kerék sem, viszont sokkal-sokkal könyebbé teszi a biciklit, ergo elbírja ő is. (meg az anyja, amikor átcipeli a zebrán, vagy a fél parkon ha a csemetének mégsincs kedven karikázni :)

d.

Előzmény: Traubi (9)
dalia Creative Commons License 2004.05.19 0 0 10
öööö alice, azt hiszem itt egy kicsit el vagy tévedve, eyg 12"-os kisbicikli 5 (!!!) ezer forint, azért az nem a világ szerintem, ráadásul olyan volt 5-ért, hoyg az én kerékpárőrült, biztonságmániás férjem is jóváhagyta. Az persze másik kérdés, hyog a bukósisakja z egy másik 5-ös volt hozzá, de azt mi már megvettük másféléves korában, mert sokat bicikliznek az apjával, mármint egy biciklin, gyerek ülésben.

Meg hát ez hit kérdés is, én utálom a triciklit, nagyon nehéz átszokni róla a rendes kétkereküre. Ez a mi tapasztalatunk 3 gyerek után, ezért a 4. nél már szóba se jött a háromkerekű.

d.

Előzmény: AliceCsodaországban (5)
Traubi Creative Commons License 2004.05.19 0 0 9
Megnéztem ill. felhívtam pár kerékpárüzletet. Igazság szerint nem látok nagy különbségeket. Persze a hipermarketekben kapható műanyagkerekes darabokat eleve figyelmen kívül hagyom.
Előzmény: Gabus (8)
Gabus Creative Commons License 2004.05.18 0 0 8
Mivel mi a XV. ker-ben lakunk, nekünk egy újpalotai bolt közel van. (ha ez jó neked, utánanézek a címnek) De tisztában vagyok vele, hogy ez másnak a világvége. Keress rá "kerékpárbolt" "gyermekkerékpár" szavakra a guglin, aztán válogass. Én is így tettem.

Szerintem olcsóbb megvenni egy kisbiciklit pótkerékkel felszerelve, mint egy triciklit egy évre, aztán ugyanazt a biciklit.
A klasszikus triciklit manapság nem nagyon látni, van mindenféle műanyag, pedálos mindenféle. Annakidején jól körüljártuk a témát, a tricikli fázist kihagytuk, motor után biciklire váltottunk.

Előzmény: Traubi (3)
MentátNé Creative Commons License 2004.05.18 0 0 7
Nekünk a legegyszerűbb bicajunk van, hátrafelé szabadonfutós. A gyerek megtanult rajta biciklizni, most a tesóé lesz és a nagyobbik kap egy nagyobb ( 16-os ) bicajt, szvsz elég akkor gondolkodni egy jobbon. Addig szerintem a legegyszerűbb is elég, mivel vigyázni még nem tud rá. Nekünk is olcsó volt, mégsem ment tönkre.
Maghera Creative Commons License 2004.05.18 0 0 6
Szerintem ez a téma nem hasonlítható egy elektromos kisautóról kezdeményezett beszélgetéshez.
De ez szigorúan szvsz.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.18 0 0 5
Hát csak azért, mert a biciklizést (tekerést, kormányozást, helyváltoztatást) vígan meg tudja tanulni egy akármilyen triciklin is, ráér akkor biciklit kapni (segítőkerekekkel), mikor 5 éves lesz. De ez egy elég meddő vita, mert végül is milyen tanácsot tudok adni azoknak, akik azt kérdezik, milyen elekktromos kiautót vegyenek a gyereküknek?? :-(
Előzmény: Traubi (4)
Traubi Creative Commons License 2004.05.18 0 0 4
Ezt nem értem. A környezetünkben több hasonló korú gyereknek van kisbiciklije és használják is. Akkor miért pénzkidobás? Kifejtenéd?
Előzmény: AliceCsodaországban (2)
Traubi Creative Commons License 2004.05.18 0 0 3
Köszi a válaszokat! Ezek szerint eddig 2-0 a kontraféknek, egy tartózkodás mellett:)

Gabus!
tudsz is ilyen szakboltot Budapesten?

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.05.18 0 0 2
Szerintem meg egy 3 éves gyereknek triciklire van szüksége, és nem biciklire, hacsak nem tudtok a pénzetekkel mit kezdeni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!