Keresés

Részletes keresés

vulkanus2013 Creative Commons License 2014.07.10 0 0 62

Tegnap láttam-hallottam élőben 2006 után újra Little G Weevil-t.

Akkor is jól zenélt, de most... :)

crowkins Creative Commons License 2013.01.15 0 0 61

A Másnapos Keselyű Blues-Rock Band 2013. január 24-én este 20.00-tól, Hobo Blues Bandre emlékező tisztelet koncertet tart a Filter klubban (http://filterclub.hu/sub_filter/index.php?pi=contact)

crowkins Creative Commons License 2012.10.23 0 0 60

November 1-én ,21:00-tól a Crazy Mama Music Pub-ban Másnapos Keselyű Blues Band koncert lesz, sok magyar és külhoni blues és rock klasszikussal .

Belépés ingyenes !

 

Paxillus atrotomentosus Creative Commons License 2012.03.01 0 0 59

Sziasztok!

 

Nem tudom lehet-e eladó LP-ket feldobni a fórumra?

Szokás-e, szabd-e?

 

 

Szendler Ádám Creative Commons License 2012.02.19 0 0 58
sanda balázs Creative Commons License 2012.01.02 0 0 57

egy kis reklám a Let the Monkey Drive zenekartól:

karasnafesztival Creative Commons License 2011.05.20 0 0 56

Idén 17. alkalommal kerül megrendezésre a Karasna zenei fesztivál Pilismaróton

 

Gyertek és bulizzatok a Duna-kanyar legszebb és legkülönlegesebb fesztiválján!

4 SZÍNPAD , 6 HELYSZÍN, 50 FELLÉPŐ, FERGETEGES HANGULAT!

Időpont: 2011. június 16-19.

Helyszín: Pilismarót, Dunapart u.

 

Az eseményről bővebben: http://www.karasnafesztival.hu/

 

Neves hazai blues zenekarok is fellépnek!!!

lukacstibi Creative Commons License 2010.03.01 0 0 53

Szia Péter!

 

Elsősorban Neked cimzem ezt a pár sort.

A jászberényi BLUES kedvelők magja ott voltunk ezen a BUDAPEST BLUES FESTIVÁL-on egy CSODA volt!!!!!

 

Nagyon jól éreztük magunkat!!!!

 

   Nagyon szépen köszönjük!!!

 

   Mindenekelőtt Podlovics Péter barátunk érdeme!!!

 

          Egy nagy BLUES barát:  Lukács Tibusz

Privátnihil Creative Commons License 2010.02.07 0 0 52
Budapest Blues Festival 2010

Budapest, Petőfi Csarnok
2010. február 27. 16 óra

Idén, február 27-én hatodik alkalommal kerül megrendezésre hazánk legrangosabb blues eseménye, a Budapest Blues Festival. A fellépők névsora idén is igazi sztárparádét ígér.

Itt lesz a Chicago Blues Királynőjeként aposztrofált Deitra Farr, ráadásul együttesének sorait erősíti a világ egyik legjobb blues gitárosa, Alex Schultz (ex William Clarke, ex Rod Piazza stb.). A repertoáron chicago blues és hammond orgonával és fúvósokkal megtámogatott soulos, rhythm and blues darabok hallhatók.
Ian Siegal neve ismerősen cseng itthon is. Az angol muzsikus elképesztő karizmájával ezreket hódított már meg Magyarországon is. Tavalyi lemezét a legkomolyabb angol zenei szaklap, a Mojo az év legjobb blues albumának választotta. Ian a Petőfi Csarnok színpadán többször is előfordult már, de saját együttesével most debütál itt.
Dánia komoly blues központtá fejlődött az utóbbi években, Tim Lothar tavalyi albumáért begyűjtötte az év Dán Blues Lemezének járó díjat, és meg kell hagyni, joggal. Hibátlan tradicionális, de mégis egyéni hangú country blues Robert Johnson, Son House és társaik nyomdokában haladva.
Kellie Rucker Los Angeles apró termetű, de hatalmas hangú énekesnője (aki mellesleg a szájharmonikával is mesterien bánik), hazánk legjelesebb csapata, a Pribojszki Mátyás Band vendégeként mutatkozik be a honi közönségnek. A hölgy képességeiről ha csak annyit mondunk, ő váltotta az Imperial Crowns-ból visszavonult Jimmie Wood-ot az együttes frontembereként (új nevükön Soul Return), az talán sokat elárul a kirobbanó energiájú előadóról.
Ripoff Raskolnikov olyasféle szerepet tölt be felénk, mint a hatvanas-hetvenes évek előadói: JJ Cale, John Hiatt, Bob Dylan vagy Van Morrison. Messze az átlag feletti kvalitású dalszerző és emellett ráadásul karizmatikus előadó is. Közelmúltban rögzítette a legjobb magyarországi muzsikusok társaságában új lemezét, és a fesztiválon jórészt ezt az anyagot mutatják majd be.
A Vaughan testvérek, a ZZ Top és társaik által képviselt gitárcentrikus Texas Bluesrock számos követőre lelt Magyarországon is, de így vannak ezzel szerbiai barátaink is. A belgrádi blues szcéna legfényesebben ragyogó új csillaga a Nesa Zlatanovic által alapított Texas Flood. A frontember egy rövid vendégszereplés erejéig már bemutatkozott az első Joe Bonamassa koncert előtt, illetve Little G vendégeként láthattuk őt a tavalyi Gastroblues fesztiválon is. Ősszel a belgrádi Sportarénában ők melegítették be a közönséget a ZZ Top előtt.
A mocsárvidék nem csak a Louisiana-i muzsikusokra hatott termékenyítőleg, hanem a moszkitókra is. A fertőzések gyorsan terjednek, óceánok sem állhatnak útjukba, így nem csoda, hogy a blues vírust a Dunakanyarban is elkapták páran. A Magic Mosquitoz a legnyersebb Mississippi bluesból merítette az ihletet, de teljesen saját hangzást és showt hoztak létre.
Az este végén a fesztivál főszereplői egy All Star Jam Session-ben közösen is fellépnek. Valószínűleg ez a megismételhetetlen örömzene önmagában is elég ok kellene hogy legyen, hogy ezt az egyszeri élményt senki se hagyhassa ki.

A korábbi évek hagyományait folytatva idén is két színpadon zajlanak majd az események. Délutántól a késő éjszakába nyúlva kb. tíz óra tiszta blues várja a vendégeket, az idén 25 éves Petőfi Csarnokban.
kalamazoo Creative Commons License 2009.11.01 0 0 50
Ripoff Raskolnikov Allstars

nov. 3-án a Gödörben 21h,
5-én pedig Szentendrén az Új Művészben, 20h

a felállás a szokásos:
RR: ének, git
Nagy Szabolcs: zongora
Kepes Róbert: basszusgitár
Gyenge Lajos: dob

Készül az új lemez, lesz egy csomó új szám:)
www.ripoffraskolnikov.com
leo016 Creative Commons License 2009.09.29 0 0 48
 

Sajtóhír:  „ A Kereskedelmi Múzeum a „Rock a múzeumban“ című egyedülálló projektje keretében első ízben lépi túl Szlovákia és Csehország határait, és Eric Sardinas gitáros, valamint együttese a Big Motor által az óceánon túlról elhozza Pozsonyba az igazi 21. századi amerikai bluest. “

            A Kereskedelmi Múzeum már október 13.-án kedden a „Rock a múzeumban“ című egyedülálló projektje keretében, az egyik legeredetibb kortárs amerikai gitáros Eric Sardinas és együttese a Big Motor által elhozza Pozsonyba az igazi 21. századi amerikai bluest.

A delta blues legrégebbi gyökereire utaló lágy és érzelmes akusztikus blues szerzemények, óránkénti 200 km sebességű kemény elektromos blues-rock szélvihar, slide gitározás teli sörösüveg segítségével, égő gitár a félmeztelen, tetovált, mexikói maffiózóra emlékeztető kinézésű különc kezében. Ez a különös jellemzők keveréke nagyszerűen illek az egyik legeredetibb kortárs zenészre, aki a blues híve. Sardinast napjaink legismertebb rezofónikus gitárjátékosai közé is sorolják. Bár albumai vagy elő fellépései némelyik fázisában az ember teljesen megfeledkezik arról, hogy a zenéje neve blues, a hallgatónak végül mindig el kell ismernie, hogy éppen Eric Sardinas zenéje az igazi 21. századi blues!

Eric hatéves korában vett először a kezébe gitárt, és bár születésétől fogva születetten balkezes volt, a gitárt mégis a mai napig jobbkezesként tartja. Van, akinek ez nem könnyű és fölösleges választásnak tűnik, de Sardinas esetében valószínűleg éppen ettől utánozhatatlan és egyedi a játéka.

Maga Sardinas bevallja, hogy a gospellel szerzett zenei tapasztalatai - Motown és az R&B – vezették el a déli blues érzelmi töltetű hangjainak kereséséhez. A déli blueson kívül zenéje gyökereit a hagyományos country bluesban vagy az elektromos „Chicago bluesban”, és nem utolsósorban a blues rockban is kereshetjük. E hatások keveredési folyamatának eredménye egy fantasztikusan erős, néha már szinte rémisztő új stílus, amely valóságos, nyers és csibészesen intenzív. Eric Sardinas széleskörűsége éppen e hatásokból (Jimi Hendrix, Led Zeppelin és mások) indul ki, erősíti meg Eddie Kramer, az ismert producer is. „Eric a zenéjében természetességgel megy át a jólfésült akusztikus delta bluesból a szemtelen elektromos bluesba és rockba. És amire fontos emlékeztetni, az, hogy az olyan albumok, mint a Black Pearls teljes egészében élőben analóg szalagról lettek felvéve. A mai zenéből az eredetiséget, a pódiumainkat és a rádióhullámait elárasztó, zenei társaságok által produkált bábok légió, csaknem teljesen kiölték. Szerencsére itt van Eric Sardinas, akinek egyedülálló hangzása és őszinte előadásmódja újra életet lehel az elöregedett, összeomlás szélén álló zeneipar tüdejébe. Sardinas a régmúlt idők legjobb szűretlen zenéjének emlékeztetője és bepillantás is a végtelen hangzási szabadság jövőjébe. Merész úttörő, aki szüntelen elutasítja a rutint, és vad újdonságaival valamennyi műfaj megszokott határait párbajra hívja ki - úgyhogy – amennyiben elveszettnek érzi magát, és céltalanul lődörög, találjon rá Eric Sardinasra. “

Eric Sardinas rendkívüli tehetségét és a gitárjátékhoz, meg egyáltalán a zenéhez való eredeti hozzáállását a rock gitár nagyja, Steve Vai is felismerte. 2005-ben a Real Illusion Tour című világkörüli turnéja különös vendégeként meghívta Ericet. Sardinas vad fellépéseinek a közönség részéről több mint pozitív fogadtatása csak igazolta, hogy Vai a választásában nem tévedett.  Zenéjéről írni nehéz, de annál jobb hallgatni.

A pozsonyi Kereskedelmi Múzeum meghívja Önt az év blues eseményére.

 

„Rock a múzeumban“ – Múzeum obchodu Bratislava, Linzbothova 16, 821 06 Bratislava-Podunajské Biskupice (Pozsonyi Kereskedelmi Múzeum, Linzbothova 16, 821 06 Pozsony-Pozsonypüspöki)

Október 13-án, kedden 19:00 órakor - Eric Sardinas and Big Motor (USA)+ Loveblade (Fr.,SZK.)

Jegyfoglalás: tel.+421 905 337 326 , www.rockvmuzeu.sk

muzeum.obchodu@muzeumobchoduba.sk, muzeumobchodu@gmail.com
Dick17 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 47

Május 2-án Gomba és Úri között lévő Farkasdi Csárda parkjában egész napos majális, 18 órától Utazó Blues Fesztivál!
Fellép többek közt a Chubby Blues, a Stephenson Rocket és a Tengs-Lengs.

MoBiBenc Creative Commons License 2009.03.31 0 0 46
Szegedi Blues & Jazz fesztivál képekben...:)
Dick17 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 45
Dick17 Creative Commons License 2008.11.06 0 0 44
Elkészült az új Tengs-Lengs CD 10 vadonatúj nótával.
A lemezbemutató buli december 13-án este 8 órakor a Ráday Kupolában (Bp., VIII., Nagyvárad tér - Orczy út sarkánál) lesz. A buli azoknak, akiknek van meghívója ingyenes. Meghívót e-mailen lehet igényelni: lengs@enternet.hu

Dick17 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 43

Jubileumi Faktor Blues Band koncert
Hódmezővásárhely, Tiszti Klub
2008. október 25. 21 óra

2008. október 25-én tartja a 20. születésnapi koncertjét a Faktor Blues Band. Ez alkalommal számos régi tag is zenélni fog, de a fiúk játszani fognak a most elkészült Menekültek Klubja című CD-jükről is.
1988 őszén találkozott egymással Hódmezővásárhelyen Horváth Attila (Atya) és Béni István (Egér), de akkor még nem lehetett előre látni, hogy ez a páros ilyen sokáig fog együtt dolgozni. Öt dobos, három gitáros, és két szájharmonikás kellett ahhoz, hogy hat évvel ezelőtt kialakuljon a jelenlegi formáció.
Atya és Egér a kezdetektől fogva töretlen lelkesedéssel dolgoznak együtt, mint szerzőpáros, és elhivatottan írták saját dalaikat, ihletet merítve a jelenleg is aktív blues zenészek lelkesedéséből, de a hagyományokat szem előtt tartva. A szövegek sajátos, de mégis ismerős életérzéseket tükröznek, komolyabb vagy könnyedebb köntösben.
1993-ban érett meg az első hanganyag First Faktor címmel. Ekkoriban bejárták az országot, és rengeteg fellépéssel népszerűsítették a saját dalaikat. A legnevesebb fesztiváloktól kezdve, a legeldugottabb blueskocsmákig szinte mindenhol felléptek, legtöbbször zajos sikert aratva. 1996-ban elkészült az Öregedő Blues című album, ez már egy újabb hangzásvilágot tükrözött. A rockos megszólalás kiegészült visszafogottabb blues hangulattal. A 90-es évek vége felé visszaesett az élő blueszene iránti kereslet, így ez a kevesebb fellépés más jellegű formációk felé adott nyitási lehetőséget. A zenekar minden tagja próbálkozott újabb és újabb zenei formációkkal, de eközben a Faktor ugyanúgy megmaradt.
2002-ben új album készült, Blues minden kilométerkőnél címmel. Ekkor állt össze a zenekar jelenlegi formációja:

Béni István - gitár, ének (1988)
Horváth Attila – basszusgitár (1988)
Radics Ferenc – szájharmonika (1996)
Simon Krisztán - dob (2002)

Az új anyaggal párhuzamosan a zenekar uplugged műsorral is készült, sok helyen - főleg kis kocsmákban - így léptek fel. A zenekar egyre érettebb, összeszokottabb lett, és mind zeneileg, mind a koncertrutint illetően sokat fejlődött. Nagyon lendületes, profin megszólaló koncerteket adnak, a saját dalokból álló műsoruk igazi csemege a rock-blues kedvelőinek. A most 20 éves zenekar a Jubileumi koncertre időzítette a Menekültek klubja című album bemutatóját. Sajnos erre a lemezre is 6 évet kellett várni (mint az előzőre), de ez meg fog változni, mivel már készülőben van egy akusztikus hangzású lemezanyag, melynek érdekessége, hogy bendzsó, mandolin és más autentikus hangszerek is szerepet kapnak az albumon. Ebből a mostani lemezen is hallható némi ízelítő.
A Faktor Blues Band bebizonyította, hogy a blues olyan műfaj, ami bárhol megtalálja magának az őt szerető embereket, és igazi értékeket teremt a sok csiricsáré popcsillag között.

www.bluesvan.hu

 

Dick17 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 42
Október 24-én, pénteken 22 órakor ismét őrületes
SONNY AND HIS WILD COWS koncert
az AMIGO BAR-ban (Budapest, 7. kerület, Hársfa-utca 1.)

Mindenkit szeretettel várunk!
Dick17 Creative Commons License 2008.10.18 0 0 41

20 év Blues

A Faktor Blues Band jubiluemi koncertje és lemezbemutatója!

 

Fellépnek: Béni István, Horváth Attila, Simon Krisztián, Radics Ferenc, Sebessy Zoltán, Aczél Ferenc, Menyhárt László, Mika László, Égető Sándor, Csányi Norbert, Takó Lajos, Török László, Atlasz Henrik

 

Helyszín:

Hódmezővásárhely - Tiszti klub (Szántó Kovács János u. 28.)

 

Időpont:

2008. október 25. 21 óra

Dick17 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 40

Ma este 8-tól PRIBOJSZKI MÁTYÁS BAND koncert a Cafe Martinelliben (Bp., V. ker., Petőfi S.u. 17-19. Szervita tér sarok).

Ingyenes, ráadásul Soproni sör és Jäger akció az ivóknak :-)

Gyertek!

www.myspace.com/matyaspribojszki

Dick17 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 39
Dick17 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 38

Benkő Zsolt írta és kérésére itt megjelenítem:

 

A sok nyavalygásnak hogy nincsenek klubbok stb,, stb.

Most jó ellenpélda akadt Budafok központjában, a Savolyai tér 8-ban. A hely neve:

A PINCE.

Igényesen kialakított, megfelelő a bor és a zene társításához! (www.apince.hu) - itt minden infó, italok, közlekedés, képek a helyről.
Most szombaton Garda Zsuzsával játszok ott este 9-től és nagyon szeretném ha eljönnétek megnézni minket!

Jelenleg ebben a formációban próbáljuk kibontakoztatni a bennünk rejlő erőket, és a visszajelzések pozitívak. A feldolgozások mellett készülnek saját dalok is és szeretnénk külföldön is megmutatni ezt a nem teljesen szokványos ének-elektromos gitár felállást!
Remélem találkozunk szombaton A Pincében!!!!!
Üdv, Zsolt
 
U.i.: Néhány tanítványra lenne még (2-3 fő) szükségem, ha tudtok ifjú (vagy kevésbé ifjú) blues gitárosokat akik fejlesztenék tudásukat, ajánljatok bátran amíg van kapacítás szívesen vállalok!!! (06-20-5717396) Alkalmi jelleggel is tudok segíteni, kurzust is vállalok, sőt blues-történeti előadásom is lesz gitárral a kézben...

Dick17 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 37
Kedves Barátunk,

 

Ma este a Gödör Klub ban ünnepeljük a január 6-i Merlines koncert élő felvételének pillanatait tartalmazó, ma napon megérkező CD+DVD csomagunkat, mely „Wonder What Can Happen” – Live at the Merlin ’ címmel jelenik meg a mai napon.

 

Ezen a koncerten a CD+DVD albumot már meg lehet venni. (Ár: 4400.- Ft). Ne feledjétek, hogy aki megőrizte a merlines jegyét, az 25 % kedvezményt kap a jegy ellenében!

 

Szeretettel Várunk ma este a Gödörben Mindenkit!

 

2008-04-29. 21:00 óra Gödör Klub : Jambalaya, vendég: a zenekar tiszteletbeli tagja Kollmann Gábor (baritonszaxofon) és az albumon résztvevő előadóművészek.

 

 Üdvözlettel:

 

Jambalaya

 

 www.jambalaya.hu  

Dick17 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 36

 Hobo Blues Band 30 éves jubileumi koncert, 2008. szeptember 27. Papp László Budapest Sportaréna

 

Elhangzanak a 30 év HBB dalai - költészet, "idegen tollak" nem lesznek - az utóbbiból egy kivétel: a közös Bill & Hobo előadásában prezentált Hey Joe

Dick17 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 35

20 év blues - Kránitz Tóni és barátai koncert

 

a www.zalaihirlap.hu oldal Képgalériájában az elmúlt szombati Club Grabowsky-beli koncertről

Dick17 Creative Commons License 2008.04.14 0 0 34
Dick17 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 33

Ma este az Avalon klubban: Deák Bill Gyula!

http://www.avalonclub.hu/ 

Dick17 Creative Commons License 2008.04.09 0 0 32
Blues Majális – Gyere ki a hegyoldalba 2008. május elsején!

Blues, sör, virsli, babgulyás, retro hangulatban!

A Fenyőgyöngyétől (a 65-ös busz végállomásától) gyalogtúra 13-órakor Budapest legmagasabb pontjára, a Hármashatár-hegy tetejére. Célállomás a Rekettyés, a város leghitelesebb blues korcsmája.

Zenés tiltakozás a természetvédelmi területek és a városi parkok beépítése, forintosítása ellen. Ne bántsd a fát!

Kivonulunk a városból, tiltakozva a város területpolitikája ellen:

Csendben már minden olyan helynek lába kelt a városban, ahol békés, zeneszerető emberek élvezhetik egymás társaságát, és a jó muzsikát.

A rendezvény ingyenes.

A hely kiváló kirándulóterület, természetesen ajánlott az időjáráshoz öltözni, és a családot is megmozgatni egy kicsit!

Fellépők 14 órától:

Blues Steel

Blues Juice

Canned Heat Revival Band [Sk]

G-Beer

Takáts Tamás Quartett

Az élőzene után megszólal Harang BJ – Magyarország egyetlen blues parti felelőse, felfoghatatlan zenei kínálattal.

Szeretettel vár mindenkit a Blues Patika nevében,

Oláh Andor

Dick17 Creative Commons License 2008.04.09 0 0 31

Április 9-én a Morrison's 2 pub-ban (V., Honvéd u.40.)

Meeting Point koncert!

- Csadó Attila
- Tóth János Rudolf
- Móré Attila
- Zsoldos Tamás

 

Dick17 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 30

egy rövidke tanulmány angolul:

http://www.jazzkutatas.eu/article.php?Id=140 

Dick17 Creative Commons License 2008.02.22 0 0 29

LARGO CAMMINO nevű zenekar KÁVÉKERENGŐ című CD-jének lemezbemutató koncertje 2008. febuár 24-én 19 órakor lesz a Take Five Jazz Klubban (Bp.VI.,Paulay Ede u.2.,a Vista utazási iroda pincéjében)

http://www.take5.hu/

 

A zenébe belehallgatási lehetőség: http://www.myspace.com/largocammino


Mindenkit vár a zenekar szeretettel a koncerten, ahol egy kisebb "performansz" lesz vendégzenészekkel és vetítéssel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!