Keresés

Részletes keresés

andor_deszk Creative Commons License 2004.08.01 0 0 2037
A pásztor maradjon a nyájánál!
Előzmény: Törölt nick (2036)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.01 0 0 2036
Pásztor a király!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wixer Creative Commons License 2003.11.02 0 0 2035
EB-s banner kicsit hasonlit ehhez, hiába, ez az én stilusom :)
bala_ggio Creative Commons License 2003.05.12 0 0 2034
Men's European Championship Play-offs
Sport 1(HUN) 20.06.2003 18:00
Hungary -v- FYRO Macedonia
Wixer Creative Commons License 2003.02.14 0 0 2033
Párizsba hívják a férfikézi-válogatottat

2003. február 14., péntek, 18:10


Június első hét végéjén rangos, négyes tornán vesz részt a magyar férfikézilabda-válogatott. Skaliczki László együttese a párizsi Bercy-sportcsarnokban lép majd pályára a házigazda nemzeti együttese, és az Eb-bronzérmes dánok ellen. A negyedik gárda kiléte még ismeretlen.

A portugáliai férfikézilabda-világbajnokság első napjaiban érkezett a meghívás a magyar delegáció részére, miszerint Skaliczki László együttesét a Francia Kézilabda Szövetség felkérte, hogy június 6-8-a vegyen részt egy négycsapatos tornán. A párizsi Bercy-sportcsarnokban a tervek szerint a házigazda válogatott mellett a tavalyi Európa-bajnokság bronzérmese, Dánia is indul, a negyedik résztvevő kiléte még ismeretlen.



Ajánlat


Skaliczki László: Néha a Gyulát elvitte a hév


Ha minden jól megy, akkor azon a viadalon akár már két újabb honosított játékos is bemutatkozhat. Ahogy Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára elmondta, ő szorgalmazza három kézilabdázó honosítását, így a hölgyeknél Irina Sirina (Győr), a férfiaknál Nikola Eklemovic (Szeged) és Milorad Krivokapic (Dunaferr) lehet újonc.

"Más országokban ezeket a kérdéseket úgy kezelik, mint nemzeti érdeket, s hetek alatt elkészülnek a papírokkal. Nálunk is csak az állampolgárságot kellene elintézni, hiszen a három játékos nem játszott az utóbbi három évben hazája válogatottjában, így azonnal pályára is léphetnének" - mondta Sinka László.


Wixer Creative Commons License 2003.02.14 0 0 2032
Paha! Mikor lesz még video a VB-ről?

Replica Creative Commons License 2003.02.14 0 0 2031
Akár utolsók is lehetünk, ha az EB-n előttünk végző 4 csapat bekerül az első ötbe!
Előzmény: _paha_ (1925)
_paha_ Creative Commons License 2003.02.07 0 0 2030
legalább 1 video bemebetes kártya, vagy tunerkártya, nameg 1 jó gép! (-;

semmit nem kell beállítanod, letöltöd és entert ütsz rajta! (-:

Előzmény: Wixer (2028)
Wixer Creative Commons License 2003.02.07 0 0 2029
Skaliczki László: Néha a Gyulát elvitte a hév

2003. február 7., péntek, 19:13


A nemrég befejeződött férfikézilabda-vébén hatodik helyet és tizenkét év után olimpiai kvótát szerző magyar válogatott szövetségi kapitánya, Skaliczki László a Társalgó vendégeként elmondta, hogy egy edző sohasem lehet elégedett, de azért úgy érzi, jó teljesítményt nyújtott a csapata. A mester beszélt Katzirz Dávid és a vízhajtó esetéről, Éles József kihagyásáról, és megvallotta, hogy szívesen kipróbálná magát egyszer egy női csapat kispadján.

A világbajnokságról 1/2. oldal >>


[origo]: Meg vagy-e elégedve a vb-n nyújtott teljesítményeddel? (Gimli a törp)
Skaliczki László: Azt hiszem, nem az én tevékenységem a fontos, hanem az, hogy mit tud elérni a csapat. Nyilván lehetett volna sok mindent másként csinálni, de ezen a világversenyen ez így alakult. Elégedett egy edző sohasem lehet, sem a játékosai, sem önmaga teljesítményével, főleg hogy ha ilyen nagyok az elvárások, és eredménykényszer alatt kell teljesíteni.

[origo]: Szia, Skala. Először is gratulálok az olimpiai kvalifikációhoz. Sokszor a szívroham kerülgetett a meccsek alatt. Nem érezted néha, hogy túl rövid a kispad? Hogy tudtál végig ilyen nyugodt maradni? Elismerésem! És ha erre jársz, akkor...:)) (Ungvari Sandor)
Skaliczki László: Szia, köszönjük szépen a gratulációt, valóban hitchcocki magasságokba emelkedett az izgalom. Sajnos tényleg picit rövid volt a kispad, mind védekezésben, mind az egy-egy elleni párharcok megnyerésére alkalmas támadóban. Én úgy érzem, hogy az edző nyugalma a kritikus helyzetekben nagyon fontos, és úgyis az számít, amit a játékosok ebben a szituációban meg tudnak tenni. Ha arra járok, akkor...

[origo]: Kapitány Úr! Gratulálok a nagyszerű vb-szerepléshez, lesz érem az olimpián? (szorny)
Skaliczki László: Köszönjük szépen a gratulációt, azon dolgozunk, hogy minél nagyobb örömöt szerezzünk a szurkolóinknak és saját magunknak. Egy olimpiai érem minden sportolónak nagy álma, ezért úgy érzem, hogy érdemes a hétköznapokban dolgozni, nekifeszülni.

[origo]: Reálisan hányadik helyre lett volna jó a válogatott, vagy a hatodik helyet tartja a maximumnak? (sterbinszkyamal)
Skaliczki László: Az számít, hogy ez a csapat honnan indult, és hova jutott el. Úgy érzem, ebből a szempontból ez egy jó teljesítmény volt. Nem tudjuk, hogy milyen eredményt érhettünk volna el, hiszen annyira kiegyensúlyozott a világelit, hogy nüanszok, pillanatnyi formák döntenek el sorsokat, lásd jugoszláv férfiválogatottat.

[origo]: Hogyan értékeled a mérkőzéseiteken működő játékvezetők munkáját? A dán bírópárosnak voltak furcsa ítéletei... (Ungvari Sandor)
Skaliczki László: Voltak érdekes ítéletek, de nekünk abban a helyzetben nem értékelni kellett az ítéleteket, hanem alkalmazkodni kellett hozzájuk. Majd videón visszanézve tudom megítélni a játékvezetést.

[origo]: És a játékosokkal meg van elégedve? (Gimli a törp)
Skaliczki László: Mint már mondtam, elégedett soha nem lehet egy edző, mindig van, amin javítani kell, de összességében az átlövők eredményessége (Perez, Nagy László), ahhoz képest, hogy a pályán csak három hete ismerték egymást, jónak mondható. Fazekas Nándi össztejlesítménye, mivel a kapusok rangsorában az 5. helyen végzett, mindenképpen dicséretes, főleg úgy, hogy fontos meccseken nagyon keveset tud a klubjában a kapuban állni.

[origo]: Gondolta, hogy a horvátok nyernek? Mivel jobbak nálunk? (kacirc)
Skaliczki László: Nem gondoltam, hogy nyernek, de úgy érzem, hogy a mentalitásuk, az agresszív védekezésük ezen a világbajnokságon nagyon eredményes volt. A kritikus mérkőzéseken nagyon jól jöttek ki a döntő szituációkból, és megérdemelten nyerték - innen is gratulálok nekik. Gondolom, az egész képzési rendszerük olyan, hogy sorra kerülnek elő a tehetségek.



Ajánlat


Esélyes a Skaliczki-csapat az Eb-selejtezőn



[origo]: Úgy gondolom, hogy a vébén egy magyar válogatottól szokatlanul magas hőfokkal sikerült játszani. A kritikus helyzetekben ez a CSAPAT ugyan nem játszott mindig jól, de nem omlott össze, volt tartása, és ezt még az ellenhuhogóknak is el kell ismerni. Ki az az új arc, akivel esetleg számolsz? Akit még szívesen beépítenél a csapatba? (Ungvari Sandor)
Skaliczki László: Egy csapatnak mindig meg kell újulni, viszont nagyon kevés az a játékos, aki most egyből bevethető lenne, aki azt a mennyiségű munkát, ami ehhez szükséges, el tudja végezni. Azokat, akik kerettagok voltak, de különböző okokból nem tudtak részt venni a vébén, szívesen látnám, valamint ha "magyar" lesz, akkor Nikolaj Eklemovic is hasznos tagja lehet ennek a fiatal csapatnak.

[origo]: Miért volt az, hogy a Gál vitte a labdát a ziccerben, és aztán egyszerűen kivették a kezéből, nem is egyszer. Máskor meg ontotta ő is a gólokat. (kacirc)
Skaliczki László: Néha a Gyulát elvitte a hév. Az alapmentalitása jó ehhez a játékhoz, de néha önmérsékletet kéne gyakorolnia. Szokott ő a klubjában is gólhelyzetbe kerülni. Az, hogy kivitték a kezéből a labdát, mással is előfordult a vébén. Alapvetően a lerohanásnál taktikai feladata nem volt, cserélni kellett volna neki.

[origo]: Nagyon tetszett a magyar csapat a világbajnokságon. Végre a férfi vonalon is megindultunk az elit irányába. Az olimpiára be is érhet a csapat. Pár nézői észrevétel: Szerintem a Doros helyett védekezésben sokkal eredményesebb lett volna Csoknyai István, főleg hogy a Gál Gyulával össze is szoktak. Nekem nagyon hiányzott a sok beálló közül Zsigmond György. A irányító poszton pedig a Budai Dani mellé a rutinos Éles Józsi. (Molnar Csaba)
Skaliczki László: Csoknyai István lemondta a válogatottságot, és mindkét kiváló játékosnál a védekezés azért elég kérdőjeles, márpedig ezen a világbajnokságon itt maradtunk el messze a dobogón végzett csapatoktól.

[origo]: Sok, tán jogos kritikát kapott Lendvay miatt. Miért szereti ennyire? (kacirc)
Skaliczki László: Az edzőség nem szeretet kérdése, az biztos, hogy Péter az ukránok elleni sorsdöntő mérkőzésen remekül játszott, és a világ egyik legjobb bajnokságában folyamatosan szerepel. A felkészülési időszakban is jól teljesített, semmi sem mutatta a világbajnokság jugó meccsét kivéve azt, hogy nem tud igazán a csapat hasznára lenni. Amikor a selejtezőkkel és a playoff-mérkőzésekkel készültünk, senki sem illetett kritikával azért, mert ő játszott.

[origo]: Mi a véleménye a vébé lebonyolítási rendszeréről? Tudom, hogy nem könnyű, de mi lehetne ön szerint a jobb módszer? (A svédek például közel 80%-os teljesítménnyel csak 13.-ok lettek.) (szef)
Skaliczki László: Az a véleményem, hogy nincs igazságos verseny. Amikor a 100%-os magyar női kéziválogatott a későbbi győztessel találkozott és esett ki, az sem volt igazságos.

Katzirz, Éles, Fradi, nők << 2/2. oldal


[origo]: Nem gondolja, hogy Éles József rutinja sokat segített volna a kritikus pillanatokban? (szorny)
Skaliczki László: Nem tudom. Biztos, hogy Éles József nagyon rutinos játékos, de amikor nekiláttunk a felkészülésnek, úgy tűnt, hogy az inkább univerzálisabb Diaz játéka hasznos a csapatnak, főleg azért, mert ő védekezésben is sokoldalú.

[origo]: Mit szól Éles József nyilatkozatához, hogy vele elődöntőbe juthatott volna a csapat? (Gedeon)
Skaliczki László: A kézilabdában is, mint minden más csapatjátékban, a "ha" nem játszik, éppen ezért nem tudjuk megmondani, hogy mi történt volna akkor. Én nem akarok ezzel kapcsolatban nyilatkozatokba bocsátkozni...

[origo]: Az athéni olimpia keretbe bekerülhetnek-e még az idősebb játékosok, vagy megtörténtnek érzi a generációváltást a válogatottban? Milyennek látja a magyar utánpótlás helyzetét, különös tekintettel a légiósokból lett válogatottakra? (Leki)
Skaliczki László: Nem tudom, kire gondol, a keretbe kortól függetlenül jelöltem játékosokat. A generációváltás egy folyamat, ami mindig a teljesítmény és a csapat javulásának függvénye, az idegenlégiósokból lett válogatottak pedig a hazai élcsapatainkat erősítik, és a magyar klubkézilabdának hoznak sikereket. A nemzetközi trendtől a honosítás nem idegen, lásd spanyol vagy az izlandi együttest. Aki magáénak érzi a magyar válogatottat, azt nagyon szívesen látjuk.

[origo]: Hogyan fordulhat elő ezen a profi szinten ilyen kapitális hiba, mint a Katzirz Dávid esete? Vagy miből eredhetnek a hasonló problémás dolgok? (szef)
Skaliczki László: Valóban nagy hiba volt, ami Dáviddal megesett, nem tudok az ő fejével gondolkodni, felnőtt ember, megkapta az eligazítást, tudta miről szól a dolog, mégis így tett. Nem tudom, milyen hasonló problémás dologra gondol, egyébként ez nem dopping, hanem a doppinglistán szereplő gyógyszer. A vízhajtó nem teljesítményfokozó szer, ettől nem lesz jobb teljesítménye senkinek, legfeljebb egy birkózó gyorsabban lefogy tőle.



Ajánlat


Katzirz Dávid doppingolt a kézivébén

Sótonyi befejezheti kézis pályafutását



[origo]: A többiek is doppingoltak (magyarok, ellenfelek)? (kacirc)
Skaliczki László: Mi nem doppingoltunk, az ellenfelekről nem tudok nyilatkozni.

[origo]: Következö feladataid a válogatottal? (Ungvari Sandor)
Skaliczki László: Ebben az évben júniusig az Európa-bajnoki selejtezőre való felkészülés a macedón válogatott ellen. Ennyi.

[origo]: Ott leszünk az Európa-bajnokságon is? Macedónia nem tűnik verhetetlen ellenfélnek. (kacirc)
Skaliczki László: Azon leszünk, hogy ott legyünk az Európa-bajnokságon. Mindenféleképpen esélyesebbnek tartom magunkat, mint a macedónokat, ugyanakkor a kinti nehéz körülményeket már több magyar csapat is megtapasztalta, ezektől függetleníteni kell magunkat, csak az a cél lebeghet előttünk, hogy kijussunk az Eb-re.

[origo]: Mi az a maximum, ami ebből a csapattól reálisan elvárható? Egy világverseny-arany, esetleg? (szorny)
Skaliczki László: Egy csapattól sok minden elvárható, főleg ha egy világversenyen "be van vezetve", mert érzésem szerint egy siker 40% munkából, 30% menedzselésből és 30% szerencséből tevődik össze. A realitás pedig a sportban a legnehezebb kategória, mert a sport az a csodálatos valami, amiben a meglepetésnek, a fordulatoknak óriási szerepe lehet, ettől kiszámíthatatlan, és egy világverseny azért speciális, mert mással nem modellezhető. Az aranyérem pedig minden sportoló vágya, csodálatos érzés valamiben a legjobbnak lenni. Reméljük, a magyar férfi kézilabdázásnak is egyszer lesz módja ezzel a címmel büszkélkedni.

[origo]: Ön szerint kik most a legjobb játékosok? Posztonként, és nemcsak magyarok. (kacirc)
Skaliczki László: Idealizált cím a legjobb játékosé, hiszen mindenki a maga játékstílusában tud igazán maradandót alkotni. Én jónak tartom a világbajnokságnak a csapatát, ahol Fritz volt a legjobb kapus, Kokcsarov a legjobb balszélső, Carlos Perez a legjobb bal átlövő, Masip a legjobb irányító, Patrick Cazal a legjobb jobb átlövő, Mirza Dzomba a legjobb jobbszélső és Christian Schwarzer a legjobb beálló, egyben ő lett a vb legjobb játékosa. Nekem még Steffanson játéka is nagyon tetszett, azonkívül én nagyon nagy örömmel dolgoztam a saját csapatommal :)

[origo]: Meddig tervezi szövetségi kapitányságát? Nem hiányzik a klubedzőség? (szorny)
Skaliczki László: Nagyon hiányzik a klubedzőség, a mindennapi munka, s addig leszek kapitány, amíg érzem a bizalmat a vezetőktől, a kluboktól és a játékosoktól. A szerződésem 2004. szeptember elsejéig szól, majd meglátjuk, hogy ki tudom-e tölteni, mert az edzősors már csak ilyen.

[origo]: Mit szól a Fradi botladozásához? Németh Andrásnak meleg. (kacirc)
Skaliczki László: Németh András egy kiváló edző, bár nyilván nincs szüksége az én dicséretemre. Amit eddig a Fradival elért, az minden edző számára büszkeség lenne. Mindig van olyan periódus, amikor melegebb a talaj a talpunk alatt, de érzésem szerint Németh van olyan rutinos szakember, hogy megoldja ezt a problémát.

[origo]: Na de mi ez a probléma a Fradinál? (kacirc)
Skaliczki László: Kulcsemberek pótlása, a folyamatos tétmérkőzésektől való túlterheltség és a csapat felfrissítése új játékosokkal. Az újak beépítése mindig eredménycsökkenéshez vezet, és aki olyan magasra tette fel a mércét, mint a Fradi, ott ez a veszély mindig fönnáll.

[origo]: A kézilabda túl agresszív sport egy magamfajta csibének. Inkább azt mondja meg, hogy valóvilág vagy bigbrother? (csibegeza)
Skaliczki László: Egyiket sem nézem.. :)

[origo]: Nem szeretne egyszer női csapat edzője lenni? (szorny)
Skaliczki László: De, mindenképpen jó lenne kipróbálni. Előtte azért egy kis önvizsgálatot kell tartanom, mert eddig csak férficsapatoknál dolgoztam, és kérdés, hogy a módszereim adaptálhatók-e egy női együtteshez.

Skaliczki László: Köszönöm a kérdéseket, és azt a figyelmet, amivel a tevékenységemet, illetve a csapat teljesítményét követték. Kívánok önöknek, kézilabdát szerető embereknek sportélményeket és boldogságot a mindennapokban.


Wixer Creative Commons License 2003.02.07 0 0 2028
sztm félreértettél: a felvételhez mi kell?
nem a megnézéshez

Wixer Creative Commons License 2003.02.07 0 0 2027
divX-em van, de ott hogy lehet beállitani?

Előzmény: _paha_ (2026)
_paha_ Creative Commons License 2003.02.07 0 0 2026
az sem kell, csak divx codec. az említett két gól egyelőre nincs meg, talán 1-2 hét és azok is gépre kerülnek...

Előzmény: Wixer (2024)
Wixer Creative Commons License 2003.02.07 0 0 2025
A jugók elleni utolsó két gólunkat (Lendvay Perez) is felraknád?

Wixer Creative Commons License 2003.02.07 0 0 2024
Kösz!!!! ez tök jó. Mi kell ehhez? TV-kártya csak?

Előzmény: _paha_ (2023)
_paha_ Creative Commons License 2003.02.07 0 0 2023
három szívmelengető momentum a vb-ről (méretek: 3, 7.8, 8.2 Mbyte):


Gojko Mitics Creative Commons License 2003.02.07 0 0 2022
Tessék:

Katzirz Dávid rajtavesztett a tiltott vízhajtón – az IHF nem veszi el a válogatott athéni kvótáját


Az olimpia és a doppingügy



S. J.


NS, 2003-02-07



Katzirz Dávid elismeri felelôtlenségét, de állítja: nem doppingolt (Fotó: Meggyesi Bálint)
Még ki sem ünnepeltük magunkat a vasárnap befejeződött portugáliai férfi-vb után, ahol hatodik helyen végző válogatottunk megszerezte az olimpiai szereplés jogát, máris üröm keveredett az örömünkbe. Az MKSZ ugyanis csütörtökön az alábbi közleményt adta ki.
A Magyar Kézilabda-szövetség telefonon kapott tájékoztatást a Nemzetközi Kézilabda-szövetség orvosi bizottságától, hogy a portugáliai világbajnokságon szereplő magyar válogatott hármas számú játékosa – Katzirz Dávid – doppingtesztje pozitív lett. A szövetség vezetői, a csapat orvosa a világbajnokságot megelőző felkészülési időszakban folyamatosan felhívták a játékosok figyelmét a doppingszabályok maradéktalan betartására. Az előzetesen elvégzett vizsgálatok minden esetben negatív eredménnyel zárultak. A játékos enyhe vízhajtót (Amiloride) szedett be, ám ezt elmulasztotta közölni a csapatorvossal. A Nemzetközi Kézilabda-szövetség tájékoztatott bennünket írásban is az esetről, és a játékos eltiltásáról a közeljövőben hoz határozatot, amiről azonnal tájékoztatást adunk. Szövetségünk az orvosi szakvélemények figyelembevételével úgy döntött, hogy a B-próbát nem kéri. A Magyar Olimpiai Bizottság vezetőit értesítettük a történtekről.
Eddig a közlemény.

A történtekről először Katzirzot kérdeztük. "Nem doppingoltam – szögezte le a Dunaferr SE balátlövője, aki a vb-n a gólkirály Pérez Carlos (Fotex KCV) mögött ritkán jutott szóhoz, de amikor pályára lépett, pontosan, fegyelmezetten és hasznosan kézilabdázott. – A vízhajtó, amit a körzeti orvosom írt fel már évekkel ezelőtt, nem teljesítményfokozó, ugyanakkor, miként kiderült, a tiltott szerek listáján szerepel. Olykor előforduló magas vérnyomásomra és vizesedő lábizületeimre kértem annak idején gyógyszert, amit csak elvétve szedtem. Portugáliában egyik reggel dagadtnak, vizesnek tűnt a lábam, ezért bevettem ebből a pirulából, amit hónapok óta csak hordtam a táskámban, de rendszeresen sosem szedtem. Már tudom, hogy hatalmas hibát követtem el, mert a gyógyszer bevételéről szólnom kellett volna a csapatorvosnak. Remélem, a büntetésem arányos lesz a vétségemmel, vagyis nem lesz túl szigorú, ha méltányolják, hogy szó sem volt doppingról és kizárólag a feledékenységem és a felelőtlenségem okozta a bajt. Így is meglehetősen zaklatott vagyok, de legalább a csapatot nem érinti hátrányosan az esetem. Abba biztosan beleőrültem volna, ha emiatt visszavonják együttesünk olimpiai kvótáját.”
Erről azonban szó sincs.
Kovács Péter, az IHF edzőbizottságának tagja, a magyar szövetség szakmai igazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a nemzetközi szervezet igazgatója, Frank Birkefeld megerősítette: Magyarország férficsapatának athéni szereplését, pontosabban a kvótáját nem érinti a Katzirz-ügy, ugyanakkor az átlövő játékjogát felfüggesztették. "Be kellett volna jelentenie, hogy milyen gyógyszert szedett be, és erről a csapat orvosa értesíthette volna az IHF doppingellenőrző bizottságát – mondta Kovács Péter. – Így nem kerekedett volna semmilyen ügy. Most viszont részletesen tájékoztatnunk kell az IHF-et, hogy mikor, mennyit, milyen körülmények között, milyen betegségére szedett a tiltott listán szereplő gyógyszerből. Természetesen a döntéshozók mérlegelni fogják az összes körülményt.”
Sinka László, az európai szövetség elnökségi tagja, az MKSZ főtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a kézilabdában nem jellemző, mondhatni fehér holló a dopping. "Az Amiloride vízhajtó, vagyis inkább gyengíti a sportolót – mondta a főtitkár. – Holott ebben a küzdő jellegű labdajátékban hosszú és erőteljes fizikai megterhelésre kell felkészülni. Katzirz figyelmetlenségén és felelőtlenségén el kell gondolkodnia a többi sportolónak is, és nem csak a kézilabdázóknak. Ugyanis ma már egy szem C-vitamint sem szabad bevenniük a legjobbaknak orvosi beleegyezés és ellenőrzés nélkül. Hogy milyen büntetésre számíthat a játékos, arról minden találgatás felesleges, ráadásul ártalmas is lehet.”

Tatai edzôtábor: még mindenki negatív

Függetlenül attól, hogy a portugáliai vb-n egy játékosa megbukott a doppingvizsgálaton, nem fenyegeti veszély a magyar férfiválogatott hatodik helyét, egyben olimpiai kvótáját. Ezt dr. Bakanek György, a GYISM tanácsadója, a doppingellenes harc egyik elsô számú hazai irányítója mondta a hírügynökség érdeklôdésére. „A sportág elôírásai szerint ugyanis egynél több játékosnak kell fennakadnia az ellenôrzésen ahhoz, hogy az következményekkel járjon az egész csapat eredményére – magyarázta a szakértô. – A Portugáliában pályára lépôket utoljára decemberben a tatai edzôtáborban kontrollálták, akkor mindenki tiszta volt. Világversenyen legutóbb a magyarok közül Szanyi Andor és Csengeri Kálmán doppingolására derült fény, a két súlyemelô 1988-ban a szöuli olimpián használt tiltott teljesítményfokozót.”
Doppingszakértôk úgy nyilatkoztak, hogy ilyen és hasonló esetekben egy-két év lehet az eltiltás ideje, de a beismerés, és az, hogy nincs „mellébeszélés”, s a B-teszt igénylése, akár enyhítô körülmény is lehet.


HAJRÁ VESZPRÉM!!!

Gojko

Wixer Creative Commons License 2003.02.07 0 0 2021
Lécci másolja be vki az NS cikkét a Katzirz-ügyről, mert nem tudom megnyitni.

Kcsita Creative Commons License 2003.02.07 0 0 2020
Hello mindenkinek!

Amikor olvastam egy másik internetes portálon, hogy mi történt első gondolatom az volt, hogy mit cinált ez a Fiatalember. Elolvastama cikket és ledöbbentem.

Könyörgöm egy miért nem tudta megkérdezni a csapatorvostól, hogy úgye ez nem dopping? A másik, hogy most kezdődika pályafutása és ez neki nagyon nagy hátrány a fejlődése miatt és persze acsapatának a Dunaferrnek. Én azt tudom mondani neki, hogy remek, hogy bevallotta a hibáját, de vállaja is a következményeit. Főleg, azért mert a Kézilabda válogatottunk Allah-mákkal és szívvel-lélekkel kiharcolta az Athéni olimpia résztvételét csaka gondolat miatt is felmerüljön, hogy veszélyben lenne a résztvétel.

Végül azt mondom, hogy a Sportolinknak kéne egy kis konferencia félét, amit rá vezetnék őket, hogy ha lehet kérdezzék ki a csapatorvos, hogy az aktuális dopping listán nincsen-e rajta. Tanuljunk a hibáinkból! Ha ez megvan, akkor már jól haladunk! Igaz én nemcsak az felnőtekre gondolok, hanem az utánpótlásra is.

No, azért Sok sikert neki az életben!

zsanna Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2019
Aranyérmes atlétánk Atlantában volt, aki Sydneyben meglehetősen váratlanul lemondta az indulást - a rossznyelvek szerint azután, hogy valami modernebb doppingvizsgálatot jelentettek be, ami "régebbre" vissza tud nyúlni.
Előzmény: botorkáló (2014)
zsanna Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2018
Oké, már elismertem, hogy nem figyeltem a mondat elejére.
Előzmény: kezil (2017)
kezil Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2017
persze, persze hogy nem de a lényeg nem ez volt hanem hogy világversenyen mikor bukott meg magyar versenyző.
Előzmény: zsanna (2013)
kezil Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2016
Igen tudok róla sajna :-(((((
Előzmény: Törölt nick (2015)
botorkáló Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2014
Nem!!! Bár sokkal nagyobb visszhangja van ha igen. Mindössze csak arról van szó hogy a vita indító mondat arról szót hogy világversenyen utoljára megbukó, tehát nem világversenyes esetnél az eredeti cikk írója nem bakizott. A másik nem mindegy hogy ki az "elkapó " ha saját szövetség akkor ők dönthetnek az ügy tovább menetében ld: Dudás, és a maga 3 hónapja, vagy az ami atlétikai szövetséget akik nem hajlandóak nyilvánosságra hozni az általuk elkapott versenyzők neveit (személyeségi jogokra hivatkozva), pedig olyan atlétájuk is volt aki Sydneyben aranyat nyert, mikőzben nem is lehetett volna ott mert megbukott a dopping vizsgálaton, és még a mai napig sem (nem is fogják) hozzták nyilvánosságra!!
Előzmény: zsanna (2013)
zsanna Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2013
Ja, valóban nem figyeltem a mondat elejére.
A megkülönböztetés egyébként azt jelenti: aki világversenyen bukik meg, az ostoba, aki meg máskor, az csak peches???
Előzmény: kezil (2011)
fregoli Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2012
Elég bután szóltál hozzá. Sajnos az én 5 éves lányomnak is szednie kellett az Amiloridot, ami valóban vízhajtó és a bevizesedô izületek ill. a vesehomok ellen használt egyik legenyhébb hatású szer. Nem szteroid! Ennél 10-szer 50-szer erôsebb hatású nem-szteroid tablettákat adnak szívfájdalom nélkül 3 éves kortól gyerekeknek is. A csapatorvosnak egyébiránt kötelessége megkérdeznie minden játékosát vajh milyen szereket szednek.
Nekem 14 éves koromban a fájó sarokcsontomra Voltarent adtak anno a Sportkórházban. Akkor én most etikátlan voltam, mert bevettem? Ugyanis pár évvel késôbb láttam, hogy rajta van a doppinglistán.
Előzmény: Castelejo (2007)
kezil Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2011
de ők nem világversenyen buktak meg!!

Így a sor igen csak folytatható lenne

Ináncsi Vera, Simóka Bea (Őket a nemzetközi szövetség felmentette) Divós Katalin, Megyes Mátyás ( ő csak nem adott időben mintát) Varga Zsolt , Dudás, Szekeres Judit, Dobos Gábor, volt egy két focista is....

Előzmény: zsanna (2009)
mondial Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2010
Ők nem világversenyen buktak le, amúgy ha jól emlékszem az utolsó magyar a Dívós Kati volt.
Előzmény: zsanna (2009)
zsanna Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2009
Gécsek, Benedek ?????? Kapásból csak ennyi jut még eszembe.
Előzmény: kezil (2003)
zsanna Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2008
Pont a Dávid :-((((((
Castelejo Creative Commons License 2003.02.06 0 0 2007
Katzirz ne elemezz, hanem tanuld meg az alapvető sportetikát. Nevetséges vagy, neked is jobb lesz, ha pihensz egy ideig.
Előzmény: Wixer (2006)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!