Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2005.02.18 0 0 68
OFF Új eljárást kell lefolytatnia az Encsi Városi Bíróságnak a Repülős Gizi néven ismertté vált sokszoros tolvajnő ügyében. Az asszony, aki már az ötvenes években is elkövetett különféle bűncselekményeket, azért kapta ezt a "becenevet", mert az akkor még létező belföldi repülőjáratokkal járta az országot, újabb helyszíneket keresve lopásaihoz. Az asszonyt legutóbb néhány éve a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen fogták el a rendőrök, és a bírósági eljárást is ott folytatták le ellene. Két szakértői vélemény miatt azonban most új eljárást kell indítania a bíróságnak. Repülős Gizi ugyanis, aki élete nagy részében lopásokból élt, a szakértők szerint kleptomániás. Az új tárgyalás pénteken kezdődik az Encsi Városi Bíróságon. mno ON
kábelbúvár Creative Commons License 2002.09.13 0 0 67
Úgy láccik, azér néhány hét alatt megpuhult...
Előzmény: epdm2 (66)
epdm2 Creative Commons License 2002.09.13 0 0 66
Én katapultáltam volna az óceán fölött. Legyen végere rend, fent, és lent.:)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.09.13 0 0 65
"Bűnösnek vallotta magát K. Emma, a United Airline Frankfurt-Chicago járatán randalírozás miatt lefogott légiutas a chicagói körzeti bíróságon - írja a Chicago Tribune című napilap. Az asszonyt a bíró három hét börtönbüntetésre ítélte, valamint elrendelte kiutasítását. Az elítélt a büntetését már előzetes fogva tartása idején letöltötte. "

kábelbúvár Creative Commons License 2002.08.28 0 0 64
"Az előzetes meghallgatás után a szövetségi bíróság úgy döntött, hogy vádat emelnek a múlt kedden letartóztatott magyar állampolgárságú nő ellen. A New York-i magyar főkonzulátus folyamatos kapcsolatban van a bajai nővel, az asszony fogva tartásának körülményei kielégítőek."

ORIGO

kábelbúvár Creative Commons License 2002.08.27 0 0 63
Gondolom, Bajáról van szó.

Fényképet még nem láttam, valszeg csak az esetleges szökés után lesz kitéve a WEB-re...

Előzmény: RobUr (62)
RobUr Creative Commons License 2002.08.27 0 0 62
Merre leledzik ez a Boja kozseg, Mo.-on, ahonnan Kovacs Emma szarmazik (FBI nyoman)?
Sajnos, gyanakodnom kell, Emmank kisebbsegi szarmazasat illetoleg.
Az USA-ban mar ismerik ennek a nepcsoportnak a mukodesi redszeret.
Előzmény: kábelbúvár (60)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.08.27 0 0 61
Mehtörtént az első meghallgatás.

"Az illető perének tárgyalására a New York-i főkonzulátus információi szerint egy-két héten belül kerül sor. A magyar konzuli szolgálat beszélt a nővel, aki elmondta, hogy elfogadhatóak a körülményei a városi büntetés-végrehajtási intézetben, az elhelyezésével kapcsolatban több kérését is figyelembe vették.

Az előzetes meghallgatás az amerikai büntetőeljárásban a vádlott ellen beterjesztett vád próbája. Az ügyész a bíró előtt bemutatja bizonyítékait és tanúit. A vádlott a tanúknak keresztkérdéseket tehet fel. A bíró tulajdonképpen az előzetes meghallgatáson dönti el, hogy lesz-e per, mindenekelőtt azt mérlegelve, hogy a felrótt bűncselekmény megtörtént-e, s valószínű-e a vádlott bűnössége."

kábelbúvár Creative Commons License 2002.08.26 0 0 60
Az FBI-nál van az ügy:

http://www.fbi.gov/fieldnews/august/cg082102.htm

kábelbúvár Creative Commons License 2002.08.26 0 0 59
A ker. TV egyébként teljes nevén említi a hölgyet...
Előzmény: hmm (58)
hmm Creative Commons License 2002.08.26 0 0 58
Elméletileg már pénteken tárgyalás volt
Előzmény: kábelbúvár (57)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.08.26 0 0 57
Általában ritka az olyan repülőjárat, amelyik Budapestről Chicago-ba megy közvetlenül...

Vagy Londonban, vagy Frankfurtban, vagy Amsterdamban át kell szállni. :(

1ébként nem gondolom, hogy ez a szerencsétlen ürge lett volna az első, amelyiket ki akart fosztani.

A szerzési vágy meg úgy néz ki, nehezen leküzdhető Emmácskánál...

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.23 0 0 56
Az a hűsz év dolog valszeg csak egy zsurnaliszta blikkfang. Emmácska, ha egyáltalán vádat emelnek ellene, és bűnösnek találják, kap kb. 12-20 hónapot, amiből kis mázlival 7-8 hónap múlva szabadulhat.

Én azonban elképzelhetőnek tartom, hogy nem emelnek vádat ellene, hiszen lehet, hogy egy félreértés vagy rosszullét okozta az egész incidenst.

Továbbá érdekelne, hogy egy magyar nő miért egy németországból induló géppel megy Amerikába,
1. ugyanis, ha ennyi pénze van, akkor nem biztos, hogy nekiáll lopni
2. vagy már régen Németországban él, és akkor nem ér lemagyarozni, csak mert esetleg rossz fát tett a tűzre.

Antisystem Creative Commons License 2002.08.23 0 0 55
Kedves rtsrulez!

Két dolgot azért ne mossunk össze.
Az egyik azok a magatartások, amelyekkel másoknak közvetlen módon ártunk. (Ne ölj, ne lopj, stb). Ezek kapcsán nyilván mindenkinek a kezében van lap, az államéban meg különösképpen, ezért tartjuk.
Egy másik dolog, amikor az állam erénycsőszt akar jáccni. Na én erről beszélek nyilván. Én pl. az első "feleseimet" 2 éves koromban fogyasztottam - a kerületi vezető gyerekorvos ötletére mellesleg - ...és a világon semmi bajom nem lett tőle.:-) Szép durranás lett volna, ha ezért felnyomják őseim, mert a "rend"...
Tudod, én csak azt kérném, hogy azok az emberek, akok a "rend"-ben hisznek, gondolkodjanak el, hogy miért a 3. műszakok a legtermelékenyebbek - amikor nincsenek ott a "rendtartók" - és miért van, hogy az olyan kis cégek, ahol mindenki haveri viszonyt ápol, bármiben bármikor verik a hierarchiákat.
De ujfent mondom, a "rend"-et nem a "ne ölj"-re értem!!!

ÜdV

Előzmény: rtsrulez (54)
rtsrulez Creative Commons License 2002.08.23 0 0 54
"Abba, hogy az én gyerekem mit csináljon vagy mit ne, majd én beleszólok, ha szükségesnek tartom. De az államnak kuss, nem osztottam lapot neki.
, ha szükségesnek tartom. De az államnak kuss, nem osztottam lapot neki. "

Csakhogy a dolognak nem csak Antisystem, hanem Antisystem junior is szereploje az allam melett. Elmeleted nyilvan helyes lenne, ha a vilag valamenyi Antisysteme felelos , ertelmes, a gyermekei javat akaro ember lenne, de a valosagban ez tavol all az igazsagtol.

Vajon azoknak a kislanyoknak, akiket a szuleik prostituciora kenyszeritenek ("Abba, hogy az én gyerekem mit csináljon vagy mit ne, majd én beleszólok, ha szükségesnek tartom. De az államnak kuss, nem osztottam lapot neki.") vajon jo vagy rosz, ha az allam beleszol?

Annak a 6 honapos csecsemonek, akit az apja kokainnal probalt 'megnyugtatni' (gyerek kokain tuladagolasban meghalt), jo vagy rosz lenne ha az allam beleszolna?

Mivel Antisystemek millioi, akik ugyanugy formalnak jogot arra, hogy az allam a gyereknevelesukbe ne szoljon bele, szoval milliok mar elnezest de egesz egyszeruen sultmarhak, teljesen nem alkalmasak szulonek, ezert a GYEREKEK ERDEKEBEN szukseg van egy szabalyrendszerre, hogy mi az amit tehetsz a gyerekeddel, es mi az amit tehet a gyerek. Hogy ha a hulye szulo nem tiltana (sot elomozditana) a 6 honapos gyereke kokainra/cigire torteno raszokasat, akkor legyen valaki, aki a gyerek erdekeit kepviseli a vadbarom szulovel szemben.

Előzmény: Antisystem (45)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.23 0 0 53
Picike ősjobbosom!

A II. VH utáni magyar történelem ezt az egy esetet tartja számon, ha tévednék forrást, tényeket...
Hogy mennyire van hozzá köze Kádárnak, azt még senki sem tudta megmondani, ugyanis nem kaptam választ soha arra a kérdésre, hogy abban az időben ki gyakorolta a kegyelmi jogot Magyarországon. (a 70-es években Losonci, utána Straub F Bruno akadémikus...elötte nem tudom.)
Viszont Texasban a kormányzó, tehát ezen a tíz kivégzésen ott van az aláírása le nem mosható módon, fizikailag. Ezt nem feltételezzük, ez tény.

ÜdV

Előzmény: zulej31 (50)
krezeda Creative Commons License 2002.08.23 0 0 52
off
>Mond neked az a név valamit, hogy Mansfeld Péter?

És nem ő volt az egyetlen, akinél 1957-59-ben megvárták a kivégzéssel a 18. születésnapjukat.

Kis Ősjobbosom!

No, mondj még egyet!

on

Tudni kell angolul. Az út elején elrecitálják, hogy micsoda förtelmes, szövetségileg üldözendő bűntény a gépen rágyújtani; a klozettban is! és hogy ne merd, mert a Nagy Testvér ott is figyel téged!

Egyébként ez volt az egyik lényeges különbség, melyet az Államok és kis hazánk között tapasztaltam. Ha a süket jenkinek azt mondják: itt ne dohányozz, akkor ez a birka tényleg nem is gyújt rá. Egy magyar, az okvetlenül megpróbálja: hogy nem-e lehetne-e valahogy mégis?

Előzmény: zulej31 (50)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.08.23 0 0 51
Mongyuk egy tömeggyilkos amerikai középiskolás simán megkapja az 50 évét...

Nem tudom, mennyire lesz elrettentő példa.

Előzmény: zulej31 (50)
zulej31 Creative Commons License 2002.08.23 0 0 50
Kis Ősbalosom!

Mond neked az a név valamit, hogy Mansfeld Péter?

És nem ő volt az egyetlen, akinél 1957-59-ben megvárták a kivégzéssel a 18. születésnapjukat.
Ugyhogy lehet, hogy Amerika csak a Kádár módszert utánozta.

Előzmény: Antisystem (28)
kábelbúvár Creative Commons License 2002.08.23 0 0 49
Sőt, rock-sztárok és élsportolók is voltak már megbilicselve ilyesmiért...
Előzmény: CSamu (48)
CSamu Creative Commons License 2002.08.23 0 0 48
http://www.bbc.co.uk/hungarian/020822195205.shtml

lehet hogy nem is ennyire sarkos a dolog?

Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban már fogalmat is alkottak a repülőgépen való aggresszív viselkedésre: Air Rage-nek, azaz légi dühnek hívják és hétről-hétre beszámolnak a híradások magukról megfeledkezett utasokról. Például kapatos agresszív popsztárokról, de olyanokról is, akik törött üveggel támadnak a repülőgép személyzetére.
errol hallott valaki?

döcögi Creative Commons License 2002.08.23 0 0 47
http://index.hu/politika/bulvar/repulos1211/
döcögi Creative Commons License 2002.08.23 0 0 46
Mikor először hallottam a hírt, azt hittem a "repülős-Gizi" az, aki "legendás" zsebtolvaj a magyar kriminalisztika történetében, pályafutását még az 50 es években kezdte, amikor még voltak belföldi repülőjáratok, azokkal utazott vidékre, lopott ezt azt, majd a következő géppel húzott is el. Legutóbb Encsen kapták el nyolcvan valahány évesen, ahová vonattal utazott, besurrant néhány házba és már a visszainduló vonatról szedték le a rendőrök. Szép befejezése lett volna az életműnek :)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.23 0 0 45
"Kid neked a dohanylobbi, hogy ilyen atlatszo 'liberalis' szoveggel probalod emberek millioit kinhalalra/arvasagra itelni, csak a dohanygyarak profitjanak az erdekeben?" - ha hiszed, ha nem, senkim. A dolog nem erről szól. Abba, hogy az én gyerekem mit csináljon vagy mit ne, majd én beleszólok, ha szükségesnek tartom. De az államnak kuss, nem osztottam lapot neki.

Persze ebben, hogy néha az erőszak is _valamilyen_ megoldás, egyetértünk. Tudod, így gondolja pl. Bin Laden bácsi is...

ÜdV

ps: ha már a dohányzásnál tartunk: a zseniális MÁV egyre több vonatot közlekedtet dohányzó kocsik nélkül. Ennek az a szépséghibája, hogy általában azok mentek elég sok helyre vonattal, akik rá akartak gyujtani menet közben, mert sok esetben a távbusz gyorsabb. Úgyhogy majd lehet rinyálni az utasszám további csökkenésén. A multkor a barátnőm Balatonra ment IC-vel, és nem kapott helyet dohányzó kocsiban. A nemdohányzó fele üres volt...

Előzmény: rtsrulez (44)
rtsrulez Creative Commons License 2002.08.23 0 0 44
"csak légyszi azt mondd meg, hogy valójában hány 17 éves szavazhatott ezekről a dolgokról...mert itt a felvetés erről szólt. "

Es hany 1 eves szavazhatott arrol, hogy szabad-e a konektorba szeget dugni? (Tapasztalataim szerint megszavaznak.....) Valahogy megis azt mondja a nepi bolcsesseg, hogy a gondos szulok nem engedik kisgyerekeiket ilyesmivel szorakozni.

Statisztikak szerint a legtobb dohanyos 18 eves kora alatt szokott ra a dohanyzasra, es soha tobbe nem tudja abbahagyni, mert fuggoseget okoz.

Kid neked a dohanylobbi, hogy ilyen atlatszo 'liberalis' szoveggel probalod emberek millioit kinhalalra/arvasagra itelni, csak a dohanygyarak profitjanak az erdekeben?

Előzmény: Antisystem (40)
rtsrulez Creative Commons License 2002.08.23 0 0 43
Mea culpa, elolvastam, sorozgethetnel-t olvastam sorosgettel helyett.
Előzmény: rtsrulez (42)
rtsrulez Creative Commons License 2002.08.23 0 0 42
Hehe Derek mint gimis. :-)))) Eltalaltad. Szarva kozt a togyet. :-)
Előzmény: Antisystem (40)
rtsrulez Creative Commons License 2002.08.23 0 0 41
Azt hogy elefantcsonttoronyban elo idealistak szerint nem ez az anarchizmus, azt elhiszem, de a gyakorlat meg azt mutatja, hogy a tortenelemben kivetel nelkul mindig, akarhanyszor valahol anarhia volt, mindig pontosan ugyanezen modell szerint tortentek az esemenyek, es szo sem volt sem szolidaritasrol, sem mas hasonlo nemes eszmekrol. Ez alapjan az anarchiarol valott elmeletedet mint
valosagtol elrugaszkodott utopisztikus teveszmet el kell vetnem.

Ugyanezert (merthogy az allam nelkuli tarsadalom szinten csak utopisztikus fantazmagoria / vagy / az altalam vazolt remalom ) az allamrol valott negativ nezeteidet sem mindenben osztom, arra ugyanis SZUKSEG van. (Nyilvan vannak allami tulkapasok, nem minden pozitiv, ezert van a demokraciakban negatoiv viszacsatolasra eszkoz)

Erdekelne tovabba egy kimutatas a AD_NEKED es VAR_EL kozotti deficitrol, egyaltalan arrol, hogyan szamszerusited, hany cigarettarol 17 evesen torteno lemondas egyenlo azzal, hogy nem halsz ehen 7 evesen?

Aki szerint az eroszak soha nem megoldas, annak pedig felhivom a figyelmet arra hogy,
1, Magyarorszagon Istvan tevekenykedese utan gyakoraltilag nem voltak poganyok, es meg mai napig itt elunk.
2, Nem volt 4. Pun hanoru
3, Az USA-ban az elmult evszazadban egyaltalan nem volt indian rajtautes. (peldak valoszinuleg sorolhatoak meg...)

Előzmény: Antisystem (39)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.22 0 0 40
Kedves Derek!

A gondolataidban van logika kétségkívül, csak légyszi azt mondd meg, hogy valójában hány 17 éves szavazhatott ezekről a dolgokról...mert itt a felvetés erről szólt. A "majd _MI_ eldöntjük, hogy _NEKTEK_ hogy kell élni és miért kell megdögleni" szemléletet egy pillanatig sem tudom elfogadni ugyanis. Pl. a korcsmákra itt is van ilyen szabály, az csak azért nem zavar, mert a kutya sem tartja be...hál 'Istennek a magyar nép bölcs, úgyhogy szerintem Te is sörözgettél nyugodtan a gimis osztálytársaiddal időnként...

ÜdV

Előzmény: Derek (36)
Antisystem Creative Commons License 2002.08.22 0 0 39
Tudod, az állam és a társadalom között pusztán annyi a különbség, hogy az állam - mindegyik - egy erőszakszerv (lightesebben elnyomó szerv), a társadalom pedig emberek közössége. Amely nyakán élősködik az előző :-)

A másik, hogy SzVSz nem szerencsés az anarchiát idekeverni. Egyszerűen azért, mert erős tévhit, hogy az anarchia és az anarchizmus ugyan az, olyan mint amit leírsz. Ezzel szemben az anarchizmus alapeszméje a szolidarítás, és pont nem szól - szemben a kapitalizmus & polgári demokrácia modelljével - az "erősebb kutya izél"-ről.
Itt meg még erről sincs szó. Pusztán egy olyan modellről, amely azt feltételezi, hogy a jognak és kötelességnek, az adásnak és elvárásnak szinkron kell mozognia. Ha megnézed, hogy ma mit _AD NEKED_ illetve _VÁR EL_ egy állam, azt kapod még Magyarországon is, hogy erős deficited van. Egyébként pont innen jön a Kádár-rendszer nosztalgia jórészt...
A másik, hogy az un. "kemény kéz" a világ legrosszabb megoldása, ugyanis már néhány bölcs ember felfedezte, hogy az erőszak erőszakot szül.
Sarkosabban ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy a kemény kezet márpedig ki kell törni, és az erőt le kell alázni. Bármire tekintet nélkül.

ÜdV

Előzmény: rtsrulez (38)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!