Keresés

Részletes keresés

majki85 Creative Commons License 2011.10.05 0 0 56

A Heavenfresh termékei átestek a bevizsgáláson és egészségpénztári számlára vehető. (XJ800,XJ1000,XJ2100,XJ2800,XJ3000,XJ3800)

Az FG-Tech Kft. foglalkozik ezen termékek értékesítésével, http://bolthely.hu/levegotisztito/lista/4e78489ec1d8d_Legtisztito weboldalon érdemes tájékozódni vagy felhívni őket.

Szerintem pozitívum, hogy ők bevállalták ezt a vizsgálatot és hallottam már, hogy páran vettek így légtisztítót.

abalek Creative Commons License 2011.04.28 0 0 55

Az sem mellékes, hogy egyes márkák kaphatók egészségpénztári támogatással. Ez még azoknak is fontos infó, akik nem tagjai az egészségpénztáraknak. Hiszen ezek a termékek egy hazai bevizsgáláson is átesnek, amelyet nem mindegyik forgalmazó mer bevállalni. Vannak köztük jól csengő külföldi márkák is, akiknek mindenféle nemzetközi tanúsítványai is vannak, de valahogy a magyart nem akarják beszerezni....

Zoltanuss Creative Commons License 2010.08.14 0 0 54
 Szellőztetéssel  !!
garcia66 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 52

Szia !


Olvastam, hogy gondolkoztál az Airfree kipróbálásán. Mivel majdnem eltelt két év - és, ha vettél - gondolom van véleményed róla. Kérlek írj erről valamit. Igazából erről a típusról nem sok véleményt találtam.
Nekem egyébként allergia (parlagfű, és még valamilyen növény) ellen kellene valamilyen levegőtisztító.
Válaszodat előre is köszönöm.
Előzmény: mr.Baker (50)
r0226 Creative Commons License 2007.12.10 0 0 51
Nekem is lux van és nagyon jó, ebben az árkategóriában szerintem egyformák csak mindegyik bele tesz valami hangzatos plusszt dolgot ami egyedivé teszi.:-)))
Előzmény: xotom (49)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.10 0 0 50
Jónak néz ki a lux, annyi, hogy az uv fény ózont termel, ami egy hátránya a készüléknek, a negatív ionok nem károsak, a pozitívak viszont jobb ha csak üres szobában dolgoznak...

Szerintem vegyél egy sharp-ot és mellé egy airfree p80-at, az úgy tökéletes választás :) az airfree kinyírja az ozont is, viszont a szilárd részecskék ellen nem jó.

Üzemeltetésekor nincsen elhasználódó szűrőbetét, ezért alacsonyabb a fenntartási költsége is. Sógoromnak pl. teljesen bevált a porallergiára a sharp.

http://www.levegodoktor.hu/airfree.htm
Előzmény: xotom (49)
xotom Creative Commons License 2007.12.10 0 0 49
Köszi!

Én gyakorlatilag 24m2-es (2,6m mag.) szobába kerestem légtisztítót asztmám miatt, illtve 4x-os poratkaallergiám miatt. (és mert repülőgép modelljeim iszonyatosan porozódnak)

A Lux tisztítóját nézegettem, nagyon jó tapasztalati visszajelzéseket kaptam ismerősöktől.

Aztán vettem észre, a sharpot, ami mint gyógyászati segédeszközt lehet venni egészségpénztári pénzből. (ez egy igen nyomós érv, ingyen készülék)

Gyakorlatilag rosszat nem hallottam erről a készülékről sem. Ami fontos volt, hogy lehessen külön csak a ventilátoros üzemmódot használni, nehogy túltöltődjek ionilag.

A kereskedésben mondták, hogy a vízesés érzete hülyeség, de a készülék mellett a tiszta fenyőbutorral berendezett szobában nincs fenyő illat, míg ha sokáig nem használják a készüléket, akkor érezni lehet.

Esetleg, ha van valami olyan tapasztalat a működtetéssel kapcsolatban , amit fontosnak tartanál, és megosztanád, akkor nagyon köszönöm.




Előzmény: mr.Baker (48)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.10 0 0 48
ha van kérdésed szólj, bele ástam magamat a témába :)
Előzmény: xotom (47)
xotom Creative Commons License 2007.12.10 0 0 47
Hálásan köszönöm!
Előzmény: mr.Baker (46)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.10 0 0 46
bocsi :)

http://www.air-purifier-power.com/top-10-air-purifiers.html


Előzmény: xotom (45)
xotom Creative Commons License 2007.12.09 0 0 45
Sorry, mr.Baker, de a teszt hivatkozása lemaradt.

Esetleg ha kérhetném megosztaná velem?

Előre is köszönöm!
Előzmény: mr.Baker (44)
mr.Baker Creative Commons License 2007.12.04 0 0 44
Nekem 425-ös sharp van.

Igazából meg vagyok vele elégedve bár a hegyi levegő vagy vizesés mellett vagyok szindrómát sajnos nem érezni negativ ion módban sem. Nálad sem? Kis hálószóbába éjszaka ugyanúgy "nem friss" a levegő.

Most kipróbálnám ezt az airfreet-is mert több helyen azt írják, hogy a sharp minimális ózona is káros lehet sajna...
Itt vannak tesztek is:

Itt 5. lett a sharp 10-ből/7 pontot kapott az ózommennyiségre... Az első 3-at nem kapni itthon sajna....

üdv

Előzmény: Zenty (39)
r0226 Creative Commons License 2007.09.29 0 0 43
Szia.
Nem tudom még aktuális-, de a daikin elég kiforratlan még és nagyon tv-shop jellegű a reklámja és a zepter összehasonlítása sem objektív.
Én lux-ot vettem mert ez a legegyszerűbb megoldást használja, semmi fölösleges jó hangzatú szürőket nem használ pl mint a daikin (bioszürő, villám folyam, stb)
Gyuri
Előzmény: blancer (41)
blancer Creative Commons License 2007.08.13 0 0 42
Ja meg van: Salin
esetleg alternatív megoldások:
Airwolf, Házi készítésű
blancer Creative Commons License 2007.08.13 0 0 41
nem lehet utólag szerkeszteni :(

Daikin

Ha van még más tipusú légtisztító is akkor arra is kíváncsi lennék.
Meg ez az "oxigéncsináló"? opció mert ezt hallottam a Zepternél! mit takar? ez nem Ózon akar lenni, az meg nem egészséges, nemde?
blancer Creative Commons License 2007.08.13 0 0 40
Sziasztok,

Szeretnék vásárolni nagymamámnak egy légtisztító berendezést, de még hiányosak az ismereteim ehhez, Hallottam már a Zepter, <a href="http://www.coolklima.hu/index.php?page=hir&fid=29&oid=1#termeklap" target="_blank">Daikin</a>, Sharp, Airfree légtisztítókról, de nem tudok dönteni melyik milyen, melyik a jobb, stb.
Esetleg tud valaki segíteni nekem?

Üdv.: Zoli
Zenty Creative Commons License 2007.06.11 0 0 39
Jah nekem is Sharp van csak a nagyobb új 440-es ,és téleg durvala, ha akarom mindent autamatikba meg csinál pl, por szenzor , szenyezett levegő mértéke, és ez alapján állitgatja a ventit is meg az iont, hogy - + adagolja vagy simán - ba , és persze ,hogy milyen gyorsan ,és mértékben kell a fertőtlenités. Van rajta egy turbo mod ( én így hívom) ami 15 perc allat teljes fokozaton, az egész szobában a levegőt ki cseréli (legalábbis érezhetően nem lesz szag útána)

Szal ahogy nézem a többi másik gyártó választékhoz képest ez szinte mindet tud. Csak téleg annyi a hátrány ,hogy néha tisztítani kell, kb 1-2 havonta át mosni a szűröket stb. ( kivétel a hepa :)
Tervezem még az Airfree beszerezni
http://www.airfree.com/
ennek elég egyszerű a módszere ami be megy a gépbe azt elégeti ,és ki engedi a steril levegőt :D
itt van róla részletes info magyarúl akit érdekel még.
http://www.levegodoktor.hu/airfree.htm

sharp megfogja a port ez , meg a lakás többi részénél ahol nincs ilyen probléma fertőtlenit.
Egy az ,hogy olcsobb is , nem kell vele törödni, hangtalan , és jóval nagyobb cm3
negeativuma ,hogy nem tud port szűrni meg hasonlokat, és kell neki olyan 3-4 óra még kicseréli a levegőt ,mert nincs bene venti, de viszont téleg minden ki csinál elméletileg :D
erigonet Creative Commons License 2007.06.02 0 0 38

Két éve használunk egy SHARP FU-60SE levegőtisztítót. Ezzel teljesen elégedettek vagyunk. Amióta megvan, hiába kapott el a gyerkőc vagy mi felnőttek valami vírust, nem fertőztük meg egymást, mint korábban, pedig köztünk aludt a pici. A levegő is érezhetően tisztább, frissebb. Nemrég külön szobába került a fiam, mert jön a második pici. A gyerekszobába átkerült a SHARP, a hálónkba pedig beszereztem egy DAIKIN 707-est. Ez egy kicsit másként működik, de ez is nagyon jó eredménnyel tisztít. A két készüléket összehasonlítva megállapítható, hogy a DAIKIN halkabbnak tűnik, pedig a technikai paraméterek alapján a SHARP lenne halkabb. A SHARP csak mechanikusan szűr (Por+Aktív szén+BIO+HEPA), és nem semmisíti meg az összegyűjtött szennyeződést a szűrőn belül, viszont a Plasma Cluster a levegőben elkap minden vírust, gombát, stb. A DAIKIN mechanikus (Por+BIO) és elektrosztatikus (plazma szűrő) szűrőtrendszert is használ, és nagy előnye, hogy az összegyűjtött szennyeződéseket a szűrőn belül meg is semmisíti (Flash streamer). Viszont a negatív-ion generátora csak frissítésre használható. A SHARP drágább, de 5 évente egyszer kell bele szűrő. A DAIKIN elfogadhatóbb árú és a fő szűrője 7 évre elég (papíron), de a bio-szűrőjét évente kell cserélni 8-9e Ft-ért. Hogy melyik a jobb? Egyenlőre nem tudom megmondani. Kell egy fél év, hogy kiderüljön egy virusos időszakban a hatásfokuk. A port és a polleneket mindegyik kiválóan összegyűjti.

 

Üdv.

e

Előzmény: Beuka (35)
remote access Creative Commons License 2007.03.13 0 0 37
Szerintem a családi ezüstből egy-két darabot beledobsz a vízbe az tökéletesen megfelel a célra. Az ezüstionok megakadályozzák, hogy beleposhadjon a víz a tartályba
Előzmény: gabor_7 (36)
gabor_7 Creative Commons License 2007.03.11 0 0 36
Sajnos iszonyat leült a fórum. Kár érte.
Na hátha valaki mégis olvassa, bár lehet, hogy idővel meg én felejtem el, és értelme nem lesz a kérdésemnek. Térjek a tárgyra? :-)
Abban a bizonyos tartályban lévő víz valamilyen szintű biológia tisztításához nem gondolkoztatok UV fényen? Nyilván nem teljes fertőtlenítést várok én sem (bár nem ártana ha bejönne), de legalább meg lehetne nyújtani a vízcsere periódusát. Mit gondoltok? Egyszerű UV LED-ek megfelelnek erre a célra? Jelent legalább egy hangyányit a fényük? Nagyobb teljesítményű cumót (fénycső) nem akarok belepakolni.
Beuka Creative Commons License 2006.04.24 0 0 35
Mit tudtok a DAIKIN légtisztítóról? Ezt szeretném most megrendelni.
PITTA Creative Commons License 2006.04.17 0 0 34
Hali.

Én most konstruáltam barátnőmnek egy készüléket.
Adott egy 23 centis asztali ventillátor 2500ft (szétbelezve)
1 szemetes kuka 800ft
1 Audi 100-as levegőszűrőbetétje 650ft
1 műanyag virágcserél álca 160 ft

Valamint próba kedvéért beletettem egy kis Bosch porszívó HEPA szűrőjét, de túl kicsi a szűrő és gyenge a motor így nem tudta átszívni rajta érdemleges mennyiségben a levegőt. A véglegesben nincs benne a HEPA szűrő.
Valamint fél doboz szintelen sziloplaszt is benne van.
Szükséges a megalkotáshoz, dekopírfűrész és fúróba fogható körvágó.

Kicsit gagyi hatását kelti, de ez csak egy teszt verzió. :-)

donorkuka1kuka2teszt1teszt1bteszt1ckapcsoloventivegleges1a
vegleges1b
.JiM. Creative Commons License 2006.01.27 0 0 33

Miért adod el? Nem vagy vele megelégedve?

Használ más is ilyen Venta LW 24-et?

Előzmény: moonshadow (13)
100 Quattro 1,9PDTDI Creative Commons License 2006.01.19 0 0 32

Neked is volt ilyened?

Előzmény: remote access (29)
100 Quattro 1,9PDTDI Creative Commons License 2006.01.19 0 0 31
Nem akarnálak megbántani, mert ez nem az a fórum. A mindenféle lötty az az adalékra értendő, hiszen ezt még a 3 éves fiam is tudja, hogy víz kell a szerkezetbe!
Előzmény: JTD24 (28)
100 Quattro 1,9PDTDI Creative Commons License 2006.01.19 0 0 30
Ezt az 56m2-t hol olvastad?
Előzmény: remote access (29)
remote access Creative Commons License 2006.01.18 0 0 29

Sajnálom, hogy megvásároltad ezt a szerkezetet.

Azt írod, hogy nem kell bele semmiféle löttty, mert van benne ezüst. Ez tény, de van víztartálya is, az ezüst csak mint mikrobiológiai fertőtlenítő játszik szerepet. Véleményem az ilyen spec svájci csodákról, hogy semmit nem érnek, ez még rosszabb mint a 300 ft értékű  halogénizzót rejtő 200E forintért kínált bioptron lámpa.

Egyébként 56m2-ig ajánlja a gyártója.

Előzmény: 100 Quattro 1,9PDTDI (27)
JTD24 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 28

Oooopsz, folyadék nélküli párásító!

 

Bocsi, de eltévesztetted a rovatot. Ezekkel a termékekkel a Homár foglalkozik.

Előzmény: 100 Quattro 1,9PDTDI (27)
100 Quattro 1,9PDTDI Creative Commons License 2006.01.18 0 0 27

Sziasztok! Bocsi az offért, de most (idén, két hete) vettem egy AIR-O-SWISS AOS 1355N típusú légtisztító-párásító készüléket, amibe nem kell semmiféle lötty, mert van benne egy ezüst rúd. Automatikusan állítja be a szoba optimális páratartalmát! Sajnos nekem a légtér túl nagy ahhoz, hogy megfelelő legyen a páratartalmam - magyarán kicsi teljesítményűt vettem. Szívesen eladnám olcsóért, ha valakit érdekel. A média Marktban jelenleg az ára 67.000.-Ft, én odaadom 52.000.-Ft-ért. 3év garancia van rá, és mint mondottam, KÉT HETES a készülék! Köszi. Ja, és a mail a címem publikus.

 

 

AOS 1355N
drv Creative Commons License 2004.09.07 0 0 26

ezt a gyari adalekos dolgot meg kartam kerdezni hogy mukodik-e. En is egy kis mosogatoszert szoktam hozza adni. Azert is kell mivel a CD lemezeket a sima viz nem nedvesiti igy a viz kis gombok formajaban leguruna rola.

 

Egyebkent en nem vettem eszre hogy budosodne a viz, viszont azt igen, hogy egy kicsit tulparasitja a levegot es olyan fulled lesz utana a szoba. Ezert mostanaban szelloztetek egyet es csak 2-3 orat jaratom lefekves elott, ami eleg hogy atmossa a levegot. Meg szoktam bele neha illoolajat onteni igy kellemes illatot araszt.

/V

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!