hát az egyik főszereplő vendéglőben dolgozott, és hát a levesbe belevizelt, a ráklevesbe meg, khhhm a másik funkcióját használta (és biztatta a 'narrátort' hogy mondja ki nyugodtan)
később ezt intézményesen csinálták...
igen, igen... a párizsi télleg gáz, állítólag mindenféle húsmaradékot, mócsingot, felhasználhatatlan aprólékot belekevernek, amit ugye előtte jól összedarálnak
az egyik haverom ma töpörtyűs=tepertős (ki hogy híjja) pogit evett, ezt meglátván, egy csajismerősöm elmesélte, hogy nyáron pékségben dolgozott, és látta a pogi keletkezését, szóval... a hűtőkamrában tárolt töpörtyűk zacskóban voltak, amelyben kikeltek a férgek, de nem baj, ettől függetlenül belesütötték a tésztába...
aztán másik sztorit is mondott:
szilveszteri macskajaj után nagy sikere volt a meggyes kenyérnek... (ezt azért nem hiszem, ez kissé hard :-))
a légycsapós dolog elképzelhető, vagyis ha a lecsapott légy beleesik a tésztába, és utána belesütődik véletlen a kenyérbe
(mosmá tudom, mik azok az apró, fekete morzsácskák a kenyérben :-))
otthon van egy tök jó cukrászda a városban, régebben elég sokat voltunk ott, aztán a pincércsaj elmesélte, hogy a finom és nem is túl olcsó sütiket, amiket a vendégek jóízűen elfogyasztanak, a mester úgy készíti, mint a méhek a mézet, vagyis 1-2 köpés nem árt nekije... (így már azt is el tudom képzelni, hogy a narancslében miért úszkáltak rendszeresen
fehér színű, pici csomócskák... guszta, mi?
ja, és akkor azt nem is merem megkérdezni, hogy a banánturmix mé volt mindég oly krémesen édes???
:-))
na, megyek vacsizni :-)))
ui: amúgy télleg igaz, hogy a Pick szalámiban szamárhús van?
de tudjuk!:(((( Rengeteg vízzel főzik a húst, amennyit csak fel tud venni, tehát egy kg párizsiban 98% víz van és ugyebár árvíz volt:((( onnan a damil:DDDDDDDDDDDDDD
Naja, ha megfordítod a csomagot, oda van írva, hogy Fenil-alanin forrást tartalmaz. Nagyobb mennyiségű fogyasztása hashajtó hatású. Nesze vazze, rágógumi.
Erről jut eszembe a frenc című sorozat egyik része, mikor Ross reklamál, hogy a kotonosdobozon nincs feltüntetve a 3% hibalehetőség, pedig rajta van a dobozon csak nem olvasta el.
Lehet, hogy a kajákkal is ez van: Ott van az összetevők közt, hogy "patkányszar, levágott ujj, genny, egérfarok" csak senki nem figyel rá. Az RH+ vér lehet pl az E242 . Na miccótok?
És körülbelül tényleg ezekre gondoltam.. amikor a párizsiba beledarálják a macskát, csikket, gyári munkást védőfelszereléssel együtt... az E adalékok egy külön misztikum, azokról senki sem tudja hogy miylen vegyületeket takarnak... szerintem még azok sem akik csinálják ;)
Télleg nem ezekkel van a nagy gond, hiszen általában természetes anyagok. A pár beszólással előttem íróhoz csatlakoznék, miszerint a mEstErségEs étEladalékok az igazán parás cuccok. Amíg a pisi/vér/kaki/csótány/egér/kituggyamégmiafasz mind mind természetes anyagok (ha gusztustalanok is), és a főzés/sütés/pasztőrözés/egyebek nagyjából méregmentesítik azokat a termékeket, amibe belekerülnek, a sok E, az kérem méreg. De töményen.
Tehát szarra fel, éjjen a párizsi, a kókuszgolyó és a csokifagyi!
Egy ismerősöm mesélte, hogy látta, hogy amikor vidéken volt látta, hogy gyúrják a kenyeret. Ien nagy szoknyában volt a hölgy, és hát pl abba (a szoknyába) törölte/fújta az orrát. Meg a kezét. Mitől is olyan finom a házi kenyér? :-)
Tudod az a gond, hogy élénk fantáziával bármit el tudsz képzelni. És sajnos az nagy valószínűséggel valahol megtörtént! Említették a kókuszgolyót, nos abba belekerül minden ami megmaradt a többi cuccból, plusz amit nem sikerült eladni, de még nem mozog. Erre jön rá annyi rum aroma, hogy ne lehessen érezni az ízét. Ehhez jön hozzá, hogy az olyan hely is ritka, ahol az alkalmazottak kezet mosnak wc-után. Jó étvágyat!
én az általános iskolában dolgoztam nyári munkán az akkor még duna csokoládégyárban.:-) az én kollegáim rendszeresen beleköptek és belefirkáltak a bonbonos dobozokba. úgy rémlik, hogy több "bűnük" nem volt. mondjuk mi a dobozolás részlegen voltunk, de el tudom képzelni, hogy mi mindent csinálhattak azon az osztályon, ahol a csoki még mint csak massza volt jelen.:-)