Keresés

Részletes keresés

nisnis Creative Commons License 2006.08.14 0 0 4
Szerencsére a megszólitás mosmár lehetne akár "Kedves lófaszviki" is :)
Előzmény: csutak (-)
csutak Creative Commons License 2002.04.16 0 0 3

Kedves Scourge2002!

Józan hangú levelet akartam írni, amelyben kerülni akartam minde populitsta csapdát.
Én a baráti kőrben összeírt öt oldalnyi kérdésözönt "fésültem át" ilyen rövidre. A lényeg bene van.
Én tisztelem Orbán Viktort! Mert nem kevés munkát végeztetett az országgal és minisztereivel. Mint olvashattad, nem személyét támadom, hanem azt a stílust, amit az utóbbi napokban (?) felvett.
Más.
A választási törvények tiltják a részeredmények közreadását! Még a kormánynak is. Csak az a hatalom várhatja el a jogkövető magatartást amelyik önmaga is jogkövető.
Tudom, ez kissé maradi vélemény, de vállalom.

Más.
Én (és még sokan) tisztában vagyok a választásokon résztvevő emberek miként is állnak a dolgokhoz. Nem a programok, elvégzett munka alapján ítélnek, hanem a szívük, szimpátiájuk alapján.
Én nem. Én az eszemre hallgatok. Ezért kerültem a 22.-es csapdájába. Mert ha a eszemre hallgatnék (Balogh Úr MDF-es jelölt) , akkor +1 mandátum annak a kormánynek, amely előttem (is) hiteltelenné vált.
A miértekről nem írok, mert az elég hosszú lenne :(((
Azt sem írtam le, hogy politikai végzettséggel a hátam mögött valami kevés elképzelésem van a politikai-gazdasági folyamatok milyenségéről és mikéntjéről.
Én csak gondolatébresztőnek szántam véleményem. Szerettem volna megmaradni a józan ész határain belül.
Talán sikerült.
Tudom, hogy a kormány figyelemmel kiséri az interneten folyó vitákat. Ugyanis ez a fórum is a demokratikus intézmények egyike. Amellett saját érdeke a kormánynak, hogy a dolgokkal tisztáben legyenek.

Üdvözlettel:

csutak

Ps: A szombait összejövetelen már "forradalomról" beszélt az egyik
felvidéki hozzászóló! (Durai Miklós)Ez bizony Viktor politikai hibája. Olyan
palackot símogatott amelyben ott lapul a zendülés szelleme!

Előzmény: Scourge2002 (0)
vaki Creative Commons License 2002.04.11 0 0 2
Ezt eredetileg egy másik topicban írtam, de úgy gondolom, ide is aktuális.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Csalódtam a Fideszben!

Be kell vallanom, nem néztem a tegnapelőtti gyűlést, csak tegnap láttam a híradót; aztán meg a plakátokat hogy MSzp=tandíj, meg az osztogatott szórólapokat.

Viktor!
Legalább Te térj észhez, így NEM LEHET választást nyerni! Sőt ezzel csak veszíteni lehet, mind erkölcsileg, mind szavazatokban! Ne hagyd Magad befolyásolni, ez NEM a Te stílusod!

Kérlek benneteket Fideszeseket, világosítsuk fel őket!!!
Azután 21-én menjünk el szavazni és szavazzunk az IGAZI Fideszre, amely 4 évig eredményesen tudott kormányozni, és ne arra, amely mindezt 2 hét alatt lerombolta!

Köszönettel: Vaki.

mazsola00 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 1
elnézést az ismétlésért, de még nem kaptam választ, nekem pedig elég sűrgős a dolog

Kedves Orbán Viktor,

Azért tegezlek, mert te is azt tetted legutóbbi beszédedben, mikor arra kértél, hogy szavazzak rád, remélem, nem zavar. Engem sem EZ zavar.
Szóval tanácsot szeretnék tőled kérni: Van egy régi barátom, aki most Németországban dolgozik programozóként (mielőtt megtámadnak a csurkista hiveid vagy talán esetleg neked nem tetszene a nagytőke ilyenformán történő szolgálata, tisztázom, hogy magyar cég alkalmazásában, az apehnek adózva teszi ezt). A barátommal emailban tartjuk a kapcsolatot, sokmindent megbszélünk, és mivel jobban tudok nála németül, nagy ritkán meg szokott kérni, hogy segitsek neki egy-egy hivatalos irást leforditani németre. Legutóbbi levelében irja, hogy német barátaival a magyar és német választási hangulat, stilus, stb. különbségéről beszélgettek egy sör mellett. És a németek nem nagyon akarják elhinni, hogy nálunk milyen ellenséges közhangulat alakult ki az országban. (a barátom pl. arról is mesélt nekik, hogy te, hivatalban lévő kormányfőként a haza, az életünk megvédésére, hivatalban lévő nemzetbiztosági minisztered önakasztásra szólít fel, stb. stb.)
Szóval arra kért a barátom, hogy néhány részletet TF-en elhangzott beszédedből és néhány szaftosabb Kövér beszédből (apropó hogy van a mocsadék, striga németül? az akasztást tudom), de persze az ellenzék erre adott válaszaiból is segitsek leforditani és küldjem el neki emailben.
Nos, rögtön az jutott az eszembe, hogy én tulajdonképpen helyetted is szégyellem ezt a dolgot (nesze neked Országimázs, ez ingyen volt!!!) és nem nagyon akarom, hogy egy külföldi ilyet olvashasson. Egy ilyen elektronikus szöveg szélesebb körben is elterjedhet. (eddig még szerencsére nem olvastam nyugati lapban reakciót a legújabb stilusváltásodról)
Kérdésem, hogy szerinted mennyire leszek 'hazaáruló' ha megteszem? Nem tudom azt sem, hogy esetleg (egy nagyon kicsit ugyan, de) nem akadályozom-e ezzel Uniós felvételünket. Vagy talán húzzam egy kicsit az időt, mert talán - reményeim szerint - április 21. után már nem lesz ennyire aktuális ez a téma?

mazsola

P.S Én nem irom ide a teljes nevem, mert FÉLEK. Félek az akasztós Kövér László vezette titkosszolgálatodtól, félek a Simicska féle haverjaid által vezetett APEH-odtól, félek a kokárdában üvöltöző és csápoló tömegtől, félek, hogy a munkámban hátrányom lehet abból, ha kiderül, hogy nem a 'haza' mellett állok. 4 évvel ezelőtt nem féltem, és remélem, 2 hét múlva újra nem fogok félni. De ezért még ide válaszolhatsz.

Scourge2002 Creative Commons License 2002.04.11 0 0 0
Szerinted Orbán is olvassa az indexet?

Te valóban FIDESZ szavazó volnál, ha ... ???

Tényleg ennyi mindent nem értesz? ha gondolod segítek amiben tudok.

Valóban úgy gondolod, hogy emberek vallása eldönti, hogy melyik pártra szavazzanak?

Szerinted az elmúlt négy év eredményei a dolgozó emberek eredménye. Szerintem meg az övék is, Orbán egy szóval nem mondta, hogy ő egyedül érte el azokat az eredményeket.

Az Áder-féle dologról meg csak annyit, hogy ... várjál csak írok egy példát.

Tegyük fel a falu, ahol lakom 4 szavazókörrel bír választások idején. A falu melletti fegyintézet a 3-as számú szavazókörhöz tartozik. Tudjuk a következőket a jegyzőkönyvekből. Mekkora a szavazati arány az egyes szavazókörökben, mivel kevés lelkes a település valószínüleg mindegyik szavazókörben hasonlóan oszlanak meg a szavazatok. De, a 3-as számúban sokkal magasabb az MSZP támogatása. Tudjuk, hogy hányan dobtak mozgóurnába és máris ki tudjuk számolni, hogy azok akik "eltorzították" a szavazókör eredményét, hányan és mekkora arányban tették ezt. Egy szakember gondolom 5 perc alatt kiszámolja. És ehhez még csak törvényt sem kell sérteni.

Márcsak azért sem gondolom, hogy te fideszre szavaznál eredendően, mert akkor nem írnál akkora hülyeséget, hogy Orbán hisztérikus meg ilyenek. Mióta tiltja meg a nyerésre álló párt a másiknak, hogy ne kampányoljon??? Kampány van a fenébe is, annak minden velejárójával. Olyan nehéz ezt megérteni???

Előzmény: csutak (-)
csutak Creative Commons License 2002.04.11 0 0 topiknyitó

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Az obligát "tisztelt" jelzőt csak az Ön által betöltött pozíció miatt írtam.
A miértekről az alábbiakban írok.
Ön megszólított. Engem és minden magyar választópolgárt. Mármint azokat akik felelősséget éreznek hazánk sorsáért.
Én Önnek 1998 őszén, az önkormányzati választásokkor küldtem egy faxot. Válaszra sem méltattak az Önt körülvevő munkatársai.
Akkor már jeleztem, hogy valami gond van az önök kommuniációs stílusával.
Az elmúlt év őszén már az ISM honlapján jeleztem ugyanezt a gondot. " A jelenlegi kormány kommunikációja a Göbbelsi demagógiára utal."
Nem csak az a gond amit mondanak, hanem ahogy mondják.
De ez már a múlté!
A jelenben már másképpen látom a helyzetet. Csak a saját nevemben írok, de véleményemmel sok velem egy környezetben lakó honpolgár többé kevésbé egyetért.
Ma már azt látom, hogy az Ön kormánya eklatáns példája az amerikai mondásnak: " A hatalom a nemi aktusnál is élvezetesebb!"
Ön képzett ember, ráadásul jogász. Mármint a végzettsége. Éppen Önnek kellene tudni, aki retorikát tanult, hogy nagyon nem mindegy hogy mondja el mondanivalóját, hogyan reagálja le a mindennapokban előforduló prompt problémákat.
Nagyon nem mindegy az, hogy mik a valódi politikai céljai! Most nem csak a jelenleg folyó tőkefelhalmozásra gondolok. Ez természetes velejárója annak a folyamatnak, amit az egyszerű emberek nem látnak át, de ez őket nem is érdekli.
De az igenis foglalkoztatja, miért értéktelen egy 35 évnél öregebb ember.
Miért nem akar valóban a társadalmi többség érdekeit is figyelembevevő törvényeket hozni és azokat maradéktalanul alkalmazni?
Hogyan merik büntetni azokat a százezreket, akik önhibájukon kívül minimálbérért dolgoznak és közben gyermekeket nevelnek?
Más.
Miért Önmagának vindikálja az eltelt négy év munkáját?
Nem a polgárok dolgoztak?
Nem ők voltak azok, akik munkája révén Önök most döngethetik a mellüket?
Ön elszakadt a mai valóságtól. Ez nem csoda, hisz életében nem sok munkahelye volt. Ez nem is lenne gond, ha a élettapasztalat hiánya nem látszana tevékenységén.

De, a válaszó gondolatvilágából egy szeletke, mi is dönti el, ki legyen az aki érdekeit a parlamentben képviseli?

Én hívő ember vagyok, ez determinálja azt, hogy ki lehet az akire voksolnék. Az én kőrzetemben Balogh László az MDF jelöltje és az MSZP jelöltje között kellett választanom. Az MSZP képviselőjelöltjét 34 éve ismerem, tehát kiesett. Balogh úr eddig végzett képviselői munkájával és emberi magatartásával elégedett vagyok.
Tehát a döntés eldöntetett lehetne.

DE!
Hallgatva az ön hisztériás áskálódását az ellenfelei ellen, elgondolkoztatott.
Hogyan értelmezi a demokráciát, azaz a választók akaratát, az a miniszterelnök aki tulajdonképpen lesajnálja azokat akik másra mertek szavazni.
Honnan veszi Ön a bátorságot ahhoz, hogy saját félelmeit projektálva hamis képpel ijesztgesse a választókat?
Egy valóban demokratikus elveket valló kormányfő méltósággal fogadja a nép akaratát.
Hogyan tűrheti el, hogy Áder úr a TITKOS szavazás adataira hivatkozva a köztörvényes bűnözök kiengedésével riogasson.
Most akkor mégsem titkos a szavazás?
Avagy honnan valóak azok az adatok?
Hamisak vagy Önök egyszerűen felbontották az urnát megsértve a szabályokat?

Szóval bármennyire is szimpatikus Balogh úr személye és bármennyire is tisztelem az általa végzett nem kevés munkát, mégsem fogok rá szavazni.
Ugyanis ezzel egy mandátumhoz juttatnám azt a kormányt, amely véleményem szerint méltatlanná vált a nép képviseletére.

Ha véletlenül mégis Ön kapna "bizalmat" a választóktól, csak a Teremtőben bízhatom. Mert amit Önök produkáltak az elmúlt napokban az felülmúlja a Rákosi éra által elkövetett népbutítást.

Nézzék felnőttnek azokat akik képesek ellátni mindennapi munkájukat. Ne az MSZP-től féljenek, hanem a Kövér László által képviselt múltjukat hisztériásan szégyellő, azt tagadó pártfunkcionáriusaiktól.

Én csak azt kivánom Önnek, hogy találja meg azt az Orbán Viktort önmagában, aki anno a Nagy Imre temetésén fiatalos hévvel és roppant szimpatikusan viselkedett!
Választ nem várok, hisz amúgy sem méltatna rá.

Üdvözlettel: Kiss László, egy gondolkodó választópolgár.

honlapom

levélcímem, ha mégis
válaszra méltatna.


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!