Keresés

Részletes keresés

bloki Creative Commons License 2002.04.03 0 0 245
Kedves Póli,

nem szedtem ízekre, úgy érintetlenül sokkal beszédesebb.
Igazad van, egyetértek veled abban, hogy a közjogi méltóság nem szükségeltetik az igazság megállapításához, kimondásához. Gondolom, abban meg te értesz velem egyet, hogy e titulus nélkül sincs feltétlenül igaza az ítélőnek. Szóval, ez az érvelés vakvágány.

Nekem sincs bizottságosdi statisztikám, tőled csak azért kértem, hogy homályos emlékeimet - miszerint igen alacsony nívón zajlottak ezek (legjobb példa erre az olajbizottság), némi egzakt adattal kenterbe vered. De, ha nem, hát nem.

Olyan statisztikám sincs, mit te kérsz. De miért kéred? Meg, hogy jobb neked? - ezt sem érten igazán.

Előzmény: Póli (243)
Photo Shop Creative Commons License 2002.04.03 0 0 244
Mér ne szavazzunk a FIDESZre?
Hogy ne hogy túl nyerje magát!
Múltkor láttam egy érettségi találkozót és megegyeztek, hogy az első és a második fordulóban is a MIÉPre szavaznak a fenti ok miatt.
Póli Creative Commons License 2002.04.03 0 0 243
Kedves bloki !

Hol is szedted Te ízekre az Orbán-bányák befeketítésén munkálkodók handabandázásait ? Nem találom…
Attól még, hogy emberek egy csoportjának nincs “közjogi méltósága”, még lehetnek igazak és értékesek a megállapításaik. (Szerintem ebben Te is teljesen egyetértesz, de valami azt súgja csak egészen addíg, míg az nem kritizálja szeretett kormányod serénykedését…)

“Van valami statisztikád a bizottságosdi hatásfokáról, mondjuk 12 évre visszamenőleg, négyévekre lebontva? (Még mielőtt a demekráciaféltésbe túlságosan belemelegednél! ;-))”

Van valami statisztikád a sajtószabadság hatásfokáról, mondjuk 12 évre visszamenőleg, négyévekre lebontva? Van valami statisztikád a gyülekezési szabadság hatásfokáról, mondjuk 12 évre visszamenőleg, négyévekre lebontva? Van valami statisztikád az egyesülési szabadság hatásfokáról, mondjuk 12 évre visszamenőleg, négyévekre lebontva? Van valami statisztikád a parlamentesdi hatásfokáról, mondjuk 12 évre visszamenőleg, négyévekre lebontva?

Töredelmesen bevallom : nekem nincs.
Mégis - tudjisten miért - nekem jobb így…

Előzmény: bloki (242)
bloki Creative Commons License 2002.04.03 0 0 242
Kedves Póli,

nem siklottam el semmi felett, idéztem azt, amit te is. Nem mondtam, hogy nem a szoclib cirkuszáról van szó. ;-)
Érdekel, hogy e ""ad hoc", informális bizottság, mindenféle közjogi jogosítvány, hatáskör nélkül"-i alakulat handabandáját miként tartod te az én cáfolatomnak.
Van valami statisztikád a bizottságosdi hatásfokáról, mondjuk 12 évre visszamenőleg, négyévekre lebontva? (Még mielőtt a demekráciaféltésbe túlságosan belemelegednél! ;-))

Előzmény: Póli (241)
Póli Creative Commons License 2002.04.03 0 0 241
Kedves bloki !

A cikk állításod cáfolatával kezdődik, csak Te ezen átsiklottál: "A kormánypártok és a MIÉP részvétele nélkül megalakult csonka vizsgálóbizottság jelentését a testület félévvel ezelőtti megalakulásának színhelyén, a Parlament főlépcsőjén ismertette Bauer Tamás"
Tehát a "bizottság" egy "ad hoc", informális bizottság, mindenféle közjogi jogosítvány, hatáskör nélkül, ellentétben a Házszabályban részletesen leírt parlamenti vizsgálóbizottságokkal. Annyiban különbözik attól a bizottságtól, amit mondjuk Te meg én alakítanánk, hogy ezeknek országgyűlési képviselők a tagjai. De csak ennyiben. Hogy egy parlamenti vizsgálóbizottság mitől "valódi", erről lentebb (218) már volt szó, ezt ne ragozzuk már tovább...

Köszönöm azért, hogy felhívtad a cikkre a figyelmemet, legalább tudom, hogy mit értettél félre. Mit értettél sajátságosan úgy, mint a kormányerők mély alázatát a demokráci intézményei iránt, holott valójában azok magasról való lesz*rását jelenti kormánypárti részről, hogy végülis hol, milyen bizottság tudott csak megalakulni...

(Az "eredménynek titulált handabandát" tekintsük frappáns cáfolatodnak.)

Előzmény: bloki (240)
bloki Creative Commons License 2002.04.03 0 0 240
Kedves Póli,

az Index mai nyitóoldalán lévő cikkből idézek:
"A kormánypártok és a MIÉP részvétele nélkül megalakult csonka vizsgálóbizottság jelentését a testület félévvel ezelőtti megalakulásának színhelyén, a Parlament főlépcsőjén ismertette Bauer Tamás SZDSZ-es és Veres János szocialista képviselő. "
Tehát, a bizottság mégis létezik, s csupa ellenzékiből áll. (Kutakodásaik eredményének titulált handabanda is olvasható a cikkben.)

Előzmény: Póli (230)
bloki Creative Commons License 2002.04.02 0 0 239
Kedves wic,

KI
igazad van, az volt a baj, már korigáltam, de fizikailag nem kellett átrakni, csak a www-s formulát kellett használni az IP-címes helyett.
BE

Előzmény: Wic (237)
zsánpól bemondó Creative Commons License 2002.03.29 0 0 238
Nem volt itt néhány napig és visszatérve ezek a topikok okoztak némi meglepetést:

Az SZDSZ belerúgott KOKÓ-ba!!!
Az intelligensek a FIDESZ-re szavaznak
Győztünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VÉGETEK VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vagyis meg nem lepődtem, de viszolyogtatott ez a hang.

A hatására egyrészt csatlakoztam azokhoz, akik kérték az index szerkesztőségét, hogy a fidesz fölényét mutató közvkut adatokat tegyék ki a címlapra,
másrészt ennek a topiknak a megnyitó szövegét kinyomtatom vagy 40 példányban és szétküldöm az országban rokonoknak, barátoknak, akiknek a többsége nem internetezik és statisztikailag a bizonytalanokhoz tartozik.
Az is kérdés, hogy egyáltalán elmennek-e szavazni, merthogy úgyis mindegy.

Én most MÉG SZEBBEN fogom kérni őket, hogy menjenek.

Wic Creative Commons License 2002.03.29 0 0 237
>> Én látom őket, mit üzen a rendszered?
>> (Csak törvénytelen eszközökkel, és szakmai bravúrral lehet elmozdítani helyükről a képeket. Lehet, csak gátolva vagy az elérésben.)

Asszem, rájöttem.
A link: 192.168.x.x/akarmi.jpg
Ez, gondolom, a saját belső hálód címén van...

Ezt igy rajtad kivül senki se fogja látni.
Tedd fel egy nyilvános helyre a képet, s azt linkeld be, az ottani pontos cimmel.

Wic

Előzmény: bloki (27)
bloki Creative Commons License 2002.03.28 0 0 236
(Nem haragszom, de ha máskor is ilyesmivel próbálkoznál, javaslom a manipuláció magasb régióit.)

:-)

Előzmény: Póli (234)
bloki Creative Commons License 2002.03.28 0 0 235
Kedves Póli,

szomorúan konstatálom, hogy a formállogika sem áll jól neked.
A 200-ra válaszom: szabadkezet kapsz, mint korábbi "nagylelkű" gesztusommal jeleztem már.
Az én "világom" ellentmondásmentes, kedves Póli! Milyen az idő odaát? Viharos?

Előzmény: Póli (232)
Póli Creative Commons License 2002.03.28 0 0 234
Bocsáss meg kedves Bloki, ez nagyon gyenge volt... :)
Előzmény: bloki (233)
bloki Creative Commons License 2002.03.28 0 0 233
Kedves Póli,

akkor értelmezhető úgy a dolog, hogy megtévesztő szándékkal idézted a NSZ-t? (Csorbaköszörülés címén utánajársz a bányabizottság valós történetének? Mert nem hipotézisekre, fogadásokra építetten kellene a Fideszre nem szavazni, ugye? ;-))

Előzmény: Póli (230)
Póli Creative Commons License 2002.03.28 0 0 232
"Az a gyerekes bátorság is hiányzik belőled"
Ez tetszik ! Legyáváznak valami miatt, amit nem tettem meg, de ha mégis megtenném, hát az már csak "gyerekes" bátorság lenne... :)

Mielőtt kimondanád fölöttem a "végső ítéletet", és átlépnél a (Te szemedben) zéróvá töpörödött topicnyitó opuszom fölött, légyszíves válaszolj a 200-asra. :)

"Rovatnyitó téziseid pedig többsoron szét lettek cincálva." A Te világodban biztos. Szerintem azért érdemes élni, mert nem csak a "Te világod" lézetik (bármennyire is szeretnéd) - hál'istennek... :)

Előzmény: bloki (229)
Póli Creative Commons License 2002.03.28 0 0 231
Na ja, természetesen, az egész parlament csak egy nagy színjáték, egyszer még talán ki is gyullad, le is ég, és a "pufajkás nagyivót" bíróság elé lehet majd állítani - emiatt... ;)
Előzmény: Tappancs (228)
Póli Creative Commons License 2002.03.28 0 0 230
Valóban, bizonyításom indirekt, hiszen az általad említett, ellenzéki kezdeményezésű bizottságalakítási kísérlet, ha jól emlékszem, az idézett cikk dátuma után történt.

Leegyszerűsítve tehát én azt mondtam: 6:0 az arány demokráciafelfogásban (ezen a téren is) az előző kormány javára, Te azt mondod "csak" 6:1 ...

A cikk elolvasása után, lehet fogadásokat kötni: napirendre vett-e vajon a Fidesz többségű parlament (tehát engedte-e szavazni azt a bizonyos 20%-ot) egy olyan, mélyen inszinuáló ellenzéki kezdeményezést, amely a miniszterelnök úr feddhetetlen, nagyszerű családját próbálja valamilyen aljas sárdobálással befeketíteni. Szerintem nem, szerinted igen. Ebben a kontextusban viszont már jóval inkább nálad van a bizonyítási kényszer - amivel persze adós vagy.

(Egy kis pontosítás, mert azt írod: "erre azt mondtam, hogy volt egy bányás, amiben csupa ellenzéki volt" Minden bizottságban van ellenzéki és kormányzati képviselő. A lényeg, hogy melyik oldal kezdeményezésére jött létre.)


Előzmény: bloki (226)
bloki Creative Commons License 2002.03.28 0 0 229
Kedves Póli,

nem volt szándékom, de kényszerítőeszközeid hatására készséggel kidomborítom fölényed nem létét.

Nos, nem furcsállod helyzeted azáltal, hogy azon egyszerű feladatot nem voltál képes teljesíteni, mi csak annyit kér, mit a kívánt szoclibes mondathalmaz jelzői előírnak?* (Ráadásul egy publicisztikát szedtél elő ennek hatására, amely a műfaji jellegénél fogva könnyűszerrel leszerelhető, a konkrét mű pedig kifejezett badarság volt.)
Az a gyerekes bátorság is hiányzik belőled, mi kimondatná véled: Írj te jobbost, mi e kitételeknek megfelel! (Bár, remélem, a bölcs belátás az, mi nem mondatja ki veled e kívánalmat!)
S mint már írtam, ha a szoclib-től már valami értelmeset idézni sem lehet, akkor szándékai, cselekedei milyenek lehetnek?
Rovatnyitó téziseid pedig többsoron szét lettek cincálva.

Egy ilyen címmel rovatot indítónak erősen el kellene gondolkodnia ezeken...

--------------------
*(184):
"a szoclib szekértolói egyre inkább konfrontálódnak a valósággal: kifejezetten vágyom rá, hogy láthassak egy szoclib-es mondathalmazt, ami nem ellentmondásos, nem blődség, igaz, és aktuális. Ha találsz, jelezd! ;-)"

Előzmény: Póli (224)
Tappancs Creative Commons License 2002.03.28 0 0 228
Az mszp-szdsz megalakított egy fél vizsgálóbizottságot. Alig van kevesebb joga, mint egy igazi vizsgálóbizottságnak. Cz.Zs például megtehette, hogy egyszer sem jelent meg a bizottság előtt. Valami olyasféle szankcióval sújtották, hogy ejnye-bejnye.
A Tocsik-bizottság is zárójelentett, de a bíróság malmai még mindig őrölnek. Mire jutott az olajbizottság? Vagy bármelyik másik bizottság.
Huszadrangú kérdés, hogy föláll-e egy bizottság. Némi sajtónyilvánosságot jelent ugyan, de a sajtónak sohasem volt különösebb gondja abból, hogy olyan témákat is pedzegetett, amelyekhez nem lehetett bizottságot kapcsolni.
Előzmény: Póli (220)
asinus Creative Commons License 2002.03.28 0 0 227
:)
Előzmény: Póli (224)
bloki Creative Commons License 2002.03.28 0 0 226
Kedves Póli,

semmit, de te sem bizonyítottál semmit.

visszatekintő:
-említetted, hogy egyetlen szoclibes bizottság sem tudott ténykedni.
-erre azt mondtam, hogy volt egy bányás, amiben csupa ellenzéki volt (nem mutatott ki semmi szabálytalant)
-azt írtad ilyen nem volt
-elbizonytalanodtam, lehet rosszul tudom, kértem forrást
-adtál forrást
-ebben a kétségtelenül meglévő alakítási szándék sem szerepel, hiányzik...

Előzmény: Póli (222)
Póli Creative Commons License 2002.03.28 0 0 225
Adalék a topiccímhez:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9059653&uq=26
Előzmény: Póli (-)
Póli Creative Commons License 2002.03.28 0 0 224
"Egy ilyen hatalmas többséggel rendelkezô koalíció minden ellenvéleményt, más megközelítést, mint az övé erôbôl lenyomhatott volna."

A Fidesznek ehhez nem kellett hatalmas többség. Csak "ész és tisztesség", ahogy kedves bloki emlegette többször is... :)

Előzmény: asinus (223)
asinus Creative Commons License 2002.03.28 0 0 223
Errôl van szó.

A mi választási rendszerünk a többségi és a konszenzusos demokráciamodellek között húzódó skálán inkább a konszenzusoshoz áll közelebb.

Hogy ez jó vagy rossz, arról lehet vitatkozni. Hogy miért ez alakult ki, arra a rendszerváltás körüli erôviszonyok és az ad magyarázatot, hogy az alku szereplôi sötétben tapogatództak. Nen tudták mi lesz, nem volt elôttük modell.

Viszont ezért nem szerencsés a gyôztes pártanak - bármelyik is az - arra hivatkozni, hogy a választók többsége neki adott erre meg arra felhatalmazást.

98-ban politikai elitünk arra kapott igazából felhatalmazást, ha csak a szavazat- ill. mandátumarányokat nézzük, hogy - ad absurdum - nagykoalíció kötesség.

Más kérdés, hogy jó lett volna-e ez a demokrácia szempontjából. Egy ilyen hatalmas többséggel rendelkezô koalíció minden ellenvéleményt, más megközelítést, mint az övé erôbôl lenyomhatott volna.

Megint más kérdés, hogy önmagában érték-e a demokrácia, a szabadság.

Előzmény: Tappancs (181)
Póli Creative Commons License 2002.03.28 0 0 222
Most mit is cáfoltál meg ?
Előzmény: bloki (221)
bloki Creative Commons License 2002.03.28 0 0 221
Kedves Póli,

nem kívánom lebecsülni a Népszabadság permanens erőfeszítését objektivitásának végletekig történő fokozásában, de a Dunaferr/bányaügy-el kapcsolatban is akart bizottságot a szoclib:
"Bauer Tamás a Parlament előtt megismételte korábbi "alkuját": visszaadja mandátumát, ha a Dunaferr-ügyet tisztázandó létrejön egy parlamenti vizsgálóbizottság, s a testület előtt megjelenik a miniszterelnök és tisztázza magát, ergo egyértelműen kiderül a Dolomit Kft.-t hírbe hozó állítások alaptalansága."
(http://www.dunaujvaros.com/tallozo/hirek/010730_do_aparlament.htm)

A Szabadi-ügyről is rémlik valami bizottság.

Előzmény: Póli (218)
Póli Creative Commons License 2002.03.28 0 0 220
Bocsáss meg kedves Tappancs ez amolyan "fideszes" fifti-fifti (majdnem azt mondtam, hogy kezdjük már megszokni, de én NEM AKAROM megszokni !:) ).

Az előző ciklusban a 7 megalakult bizottságból 6-ot az akkori ellenzék kezdeményezett.
A jelenlegi ciklusban a 4 megalakult bizottságból egyetlenegyet sem az ellenzék kezdeményezett (bónuszkérdés: a maradék 16-ból hányat kezdeményeztek a kormányerők ?).
Leírom mégegyszer e fideszes "fifti-fiftit", hogy megértsd: 6 - 0, valamint idézek egy mondatot ami elkerülte figyelmedet:
"A koalíció úgy akadályozta meg e különbizottságok létrehozását, hogy a javaslatok tárgyalását sem volt hajlandó a parlament napirendjére venni".

(Természetesen az igazsághoz hozzátartozik, hogy a helyzetjelentés majdnem 1 éves.Jelezze nekem valaki, ha bármilyen közeledést érzett azóta a kormányerők és az ellenzék között, mert akkor lehet, hogy megalakult egy ellenzéki* kezdeményezésű bizottság is...)
---------------
* ellenzéknek természetesen azt nevezem, amely - néhány rendkívüli helyzetet leszámítva - a kormányt bírálja, és nem azt, amely az ellenzéket...

Előzmény: Tappancs (219)
Tappancs Creative Commons License 2002.03.27 0 0 219
Az előző ciklusban a képviselők 27 vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték, ebből hét alakult meg.
Miért nem alakult meg a maradék 20 bizottság az előző ciklusban? Csak azért kérdezem, mert a házszabály ugyanis kimondja: „a vizsgálóbizottságot létre kell hozni, ha azt a képviselők legalább egyötöde indítványozza”.
Első ránézésre olybá tűnik, hogy mindkét ciklusban volt 20-20 vizsgálóbizottság, amelyik nem állt föl. Fifty-fifty vagy ha tetszik twenty-twenty.
Előzmény: Póli (218)
Póli Creative Commons License 2002.03.27 0 0 218
"Bizottság-ügyben nincs forrásom, úgy tudom volt egy, amit említettem. Ha rosszul tudom, elnézést! Neked van forrásod?"

Na megtaláltam - tényleg csak a Te kedvedért ! - a Fidesz parlamenthez való viszonyát jellemző beszámolót. Íme:

Elhaló vizsgálóbizottságok
NSZ • 2001. április 12. • Szerző: Bednárik Imre

Ebben a ciklusban a képviselők eddig húsz parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezték, de a koalíció csak az általa javasolt négy testületet hozta létre, az ellenzéki indítványokat még napirendre sem vette. A koalíció az ügyrendi bizottság nemrégiben hozott határozatával ellehetetlenítheti az ellenzéki javaslatokat, ezentúl nem kötelező igennel szavazni a vizsgálóbizottságok létrehozására.

Az Országgyűlésnek elméletileg a képviselők által kezdeményezett mind a húsz vizsgálóbizottságot meg kellett volna alakítania, a házszabály ugyanis kimondja: „a vizsgálóbizottságot létre kell hozni, ha azt a képviselők legalább egyötöde indítványozza”. Ezzel szemben csak négy – az olajbizottság, a képviselők vagyoni helyzetét vizsgáló testület, a megfigyelési, a közbeszerzési bizottság – jöhetett létre, amelyeket a koalíció kezdeményezett.

Az ellenzék által javasolt vizsgálóbizottságok egyike sem alakult meg. A koalíció úgy akadályozta meg e különbizottságok létrehozását, hogy a javaslatok tárgyalását sem volt hajlandó a parlament napirendjére venni. Emlékezetes, a szocialisták és a szabad demokraták kezdeményezték a kormány kinevezési gyakorlatának, az APEH működésének, a Postabank állami konszolidációjának, a fideszes Lockheed-botránynak, a gyógyszerellátás válságos helyzetének, az MTV gazdálkodásának parlamenti vizsgálatát.

Az előző ciklusban a képviselők 27 vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték, ebből hét alakult meg. A hétből hatot indítványozott az akkori ellenzék (Fidesz, MDF, FKGP és MDNP). Az akkori MSZP–SZDSZ koalíció zöld jelzést adott a Tocsik-ügy, az olajgate, a Budapest Bank privatizációja, az egészségbiztosítási önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos parlamenti vizsgálatnak.

A koalíció az ügyrendi bizottság legutóbbi állásfoglalása után ellehetetlenítheti az ellenzéki vizsgálóbizottságok létrehozatalát. A testület egy korábbi, 1995-ös állásfoglalása ugyanis azt mondta ki, hogy ha a vizsgálóbizottságról szóló javaslat a parlamenti vita után eljut a szavazásig, akkor a képviselők kötelesek az igen gombot megnyomni. Az ügyrendi bizottság kormánypárti képviselői azonban a múlt héten még ezt a passzust is hatályon kívül helyezték.


Előzmény: bloki (201)
bloki Creative Commons License 2002.03.27 0 0 217
Kedves Pixy,

csak egy lehetséges verziót tálaltam, mert először mindig a jót, a jobbat feltételezem az emberről. (A szoclibnél is igen sok verziót vonultattam fel ténykedéseik eredendő okán gondolkodva, mielőtt lesújtó véleményemet megalkottam róluk. ;-)

Előzmény: Törölt nick (216)
bloki Creative Commons License 2002.03.27 0 0 214
Kedves Pixy,

engem? Miért?
(Elég kategórikus vagy, nem magad jelzőit osztogatod másra?)

Előzmény: Törölt nick (212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!