Keresés

Részletes keresés

lms Creative Commons License 2002.03.02 0 0 41
Első Polgár

miert nem talalt a fidesz 4 ev alatt egy megfelelo MTV elnokot, aki kivagta volna a felesleges selejtet?

erre mar valaszoltam: a feladat nagysaga es a megoldas lassusaga partfuggetlennek tunik. a sajtomunkasok kirugasa pedig mindenkeppen nehez feladat, mert ennek a szakmanak az erdekervenyesito kepessege igen jo.

richmond

Csak tudnám,mi bajuk volt az Acél 2000-el

ugy tudom ezt a temat eleg alaposan kiveseztek az erre szakosodott topicokban. A szamos kifogas kozul az egyik roviden: az Acel 21 vagyonkezelesi szerzodeseben a dijazasert cserebe a dunaferr jelentos vagyongyarapodasara vallalt kotelezettseget. Am a szerzodes alairasakor mar folyamatban voltak egy nagy erteku uzemresz eladasarol a targyalasok. Nehany hettel az Acel 21 vagyonkezelesi szerzodesenek megkotese utan az tranzakcio meg is tortent. Az Acel21 a vagyongyarapodast az uzemresz kb 7 evvel korabban felmert konyv szerinti erteke es az eladasi ar kozotti milliardos kulonbozet alapjan allapitotta meg.

megfigyelési Ügy dereng valakinek?

megfigyelesi ugy: bizonyitani csupan annyit sikerult, hogy a fidesz egyik vezeto politikusat, pokorni zoltant magannyomozok megfigyeltek; a megfigyelesre a szocialista parthoz szorosan kotodo czege zsuzsa es schmuck andor vallalkozas, a xenia laz adott megbizast. ezt az ellenzeki politikusok sem vitattak, a szajtepes csak az "allami penzek felhasznalasaval" minositesen folyt. az egyetlen bizonyitott allami penz ugyanis az a telefonhivas volt, amiben egy kormanyor szolgalati mobiltelefonjat hasznalva adott meg pokornirol nehany adatot a megfigyelest vegzo cegnek.

pimasz

MSZP-közeli vezetés 7 milliárd hasznot termelt egy évben, míg az őket lecserélő, hozzáértő Fidesz-management egy év alatt 12 milliárdot. Veszteségben! A különbség "csak" 19 milliárd. Nagyjából egy Nemzeti. Ennyit az ellenzéki kontroll elmaradásának áráról.

egy akkora cegre, mint a dunaferr, a strategiai donteseket hozo management lecserelese (valtozatlan piaci viszontok kozott) rovid ido alatt nem gyakorol ekkora hatast. sot, a szamokat illetoen nekem mas emlekeim vannak, mintha tulozni akarnal, de erre termesztesen jogod van.

azt eleve ketlem, hogy a vezetes termelte a profitot vagy a veszteseget -- mindkettot a vallalat egesze termeli. a vallalat szamara pedig mind a profit mind a vesztesegesseg szempontjabol donto a vilagpiaci acelipari ciklikussaga es a vilaggazdasag egeszenek helyzete. a jelenlegi vilaggazdasagi recesszioban szinte minden acelipari ceg kapacitaskihasznaltsagi gondokkal kuzd es vesztesegeket kenytelen elkonyvelni.

Alice

Egyébként egy felvetésedre reagálva,amikor aszontad,hogy halmokban állnak az eladatlan Népszabadság kötetek,amikor MN már nem kapható

valakivel osszekeversz, en ilyet nem mondtam. csak azt, hogy a nepszabadsag eladott peldanyszama lassan, de folyamatosan csokken. a magyar nemzete pedig novekszik. ebbol sem erdemes messzemeno kovetkezteteseket levonni, csak azert emlitettem, hogy ramutassak a nyomtatott sajto piacanak igen kis rugalmassagara.

a bulvarlapokat nem lehet osszevetni a politikai napilapokkal.

bandw

vissza lehetne térni a parlamenti, ellenzéki kezdeményezésü vizsgálóbizottságokra? Engem érdekelne az álláspontod a tények fényében.

A tenyek fenyeben az en allaspontom az, hogy a parlamenti vizsgalobizottsagok alapvetoen haszontalanok (kiveve a bizottsagi tagokat, akik feltehetoen nem jelentektelen bizottsagi tagsagi dijazasban reszesulnek), de inkabb kartekonyak. Ebbe beletartozik a tocsik ugyben letrehozott vizsgalobizottsag is: a nyomozashoz munkahoz nem erto, politikailag motivalt bizottsagi tagok kontarsaga folytan olyan informaciok is nyilvanossagra kerultek, amelyek a kesobbi felderitest nehezitettek (pl. az informaciok nyilvanossagra kerulese miatt azokat mar nem lehetett bizonyitekkent felhasznalni). Osszessegeben pedig a vizsgalobizottsag hosszas szarakodasa egesz ugynek az igazsagszolgaltatas ele keruleset hatraltatta.

A kartekony bizottsagok meg eklatansabb peldaja a Pallag Laszlo fele olajbizottsag.

Első Polgár Creative Commons License 2002.03.02 0 0 40
neharagudj, de ez nevetseges partallami szoveg, ez nem a Fidesz stilusa.
miert nem talalt a fidesz 4 ev alatt egy megfelelo MTV elnokot, aki kivagta volna a felesleges selejtet?
ennyit er a fiatalos lendulet?
vagy akkor kiterjeszthetem a fideszes stilus kudarcat a szinten hasonlokeppen lerhoant TB-ra, allami bankokra is?
mondjuk a fideszes ifjutitanreteg tehetseget mar lathattuk pld. az ABN Amro eseteben is.
Előzmény: lms (32)
rich.mond Creative Commons License 2002.03.02 0 0 39
És a Dunaferr csak egy a sok közül...Csak tudnám,mi bajuk volt az Acél 2000-el,amikor általános meglepetést keltve nyerséget termelt.
Apropó,hazudozások! megfigyelési Ügy dereng valakinek?Asszem a beígért bizonyítékok eddig három évet csúsztak...
Előzmény: kis pimasz (38)
kis pimasz Creative Commons License 2002.03.01 0 0 38
Sőt, ezek a bizottságok gyakran csak "követő" módon jöttek létre (mint itt némely topik) és nem is tűzték napirendre az ellenzék által felvetett témákat.
Példa a Dunagerr bizottság. Az ellenzék javaslata ugyebár az Orbán-család ezirányú kapcsolatának kimazsolázása lett volna. Erre a kormány létrehozott egy sajáét vizsgálóbizottságot, amelyik azzal foglalkozott, hogy az előző kormány Dunaferrel kapcsolatos tevékenységére próbálja meg ráhúzni a vizes lepedőt. Az eredmény: A kezelőváltás előtt a csúf. mocsok MSZP-közeli vezetés 7 milliárd hasznot termelt egy évben, míg az őket lecserélő, hozzáértő Fidesz-management egy év alatt 12 milliárdot. Veszteségben! A különbség "csak" 19 milliárd. Nagyjából egy Nemzeti.
Ennyit az ellenzéki kontroll elmaradásának áráról.
Előzmény: AliceCsodaországban (36)
rich.mond Creative Commons License 2002.03.01 0 0 37
Egyébként egy felvetésedre reagálva,amikor aszontad,hogy halmokban állnak az eladatlan Népszabadság kötetek,amikor MN már nem kapható:nos, van délutáni Népszabi is...ezzel nem kötözködni akarok,hanem rámutatni arra,hogy a ker. tv-khez hasonlóan hatásos üzletpolitikát kialakított "ellenzéki" média talán ezért sikeresebb...amúgy elfeledkeztünk a szintén népszerű Blikk lapról:)))))( Bár politikai kötődést itt nem keresnék)
Előzmény: lms (27)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.28 0 0 36
Az ATV-n ma reggel volt az ismétlése az Összefüggéseknek, ott vitatkozott a Balsay (MDF) és a Szili Katalin (Mszp). B. azt mondta, hogy azért nem hozták létre az ellenzék javaslatára a parlamenti vizsgálóbizottságokat, mert már voltak "rendes" bizottságok is, ahol azokat a problemákat ki lehetett volna vizsgálni. (Igaz, hogy mindnek kormánypárti többsége volt, és mondjuk Kosztolányi Dénes vezethette volna.)
Mindezt igazának biztos tudatában mondta.
Előzmény: BandW (35)
BandW Creative Commons License 2002.02.28 0 0 35
Ims, rövid idore vissza lehetne térni a parlamenti, ellenzéki kezdeményezésü vizsgálóbizottságokra?

Engem érdekelne az álláspontod a tények fényében.
Úgyamúgy van válaszom az "atomgétben" számodra.

BandW

Előzmény: lms (34)
lms Creative Commons License 2002.02.28 0 0 34
ha egy kicsit távolabbról néznéd az egészet, akkor beláthatnád, hogy pl a Hét, meg a Panoráma meg a Hiradók kormánypropagandák.

a hiradok valoszinuleg elfogultak a kormany iranyaba, de nem gondolnam, hogy propaganda. egyszeru logikai dedukcioval: azt a 10%-ot, aki az m1 hiradot nezi, azt mar folosleges tovabb gyozkodni, arra a 90%-ra, aki nem az m1 hiradot nezi, semmilyen hatassal nincsen :-)

a hetet es a panoramat egyebkent en sem birom. es tudomasom szerint a fidesz vezetosege sem -- ugyhogy azt tippelem, hogy miutan a teve politikai hirmusoraibol a nagyon mszp-szimpatizans embereket kiraktak, ezeket a poziciokat az elso arrajaro elfoglalta, akinek vagy volt tehetsege hozza vagy nem.

az országból nagyon sokan vannak, akik CSAK EZT tudják nézni

az egykori m2 foldi frekvenciait ugy osztottak szet, hogy nagyon keves helytol eltekintve mindket kerteve foghato, de legalabb az egyik mindenutt.

az m1 musorainak szinvonalat mindenkeppen jelzi, hogy az (osszlakossagban) hiaba 25% most a fideszre szavazok aranya, az m1-et kb 10% nezi (az elobb jart a kezemben az e heti figyelo, valamelyik cikkuk illusztralasara szerepeltek a nezettsegi adatok), tehat a partvalasztas nem feltetlenul jar egyutt a csatornavalasztassal.

Előzmény: AliceCsodaországban (33)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.28 0 0 33
Végülis, tulajdonképpen sok minden van amiben egyetérthetnénk, én nem vagyok gazdasági igazgató, de ami a struktúrát illeti hát azért 12 év elég kellett volna hogy legyen nem? Ha a ker.tv-k meg tudják oldani kevesebb pénzből a nézettséget, akkor a közszolg. is meg tudná - ha a műsorai nézhetőbbek lennének. Azért nem csak az akciófilmek a jó filmek, hidd el, NAGYON SOKAN VANNAK akik halálosan unják őket, köztük én is. A férjem majd meghal a francia vagy az olasz filmekért, én az angol filmeket szeretem... de ez persze most nem kivánságműsor.
Uccu-nak igaza van abban, hogy a kormány elvár bizonyos dolgokat, és ha egy kicsit távolabbról néznéd az egészet, akkor beláthatnád, hogy pl a Hét, meg a Panoráma meg a Hiradók kormánypropagandák.
Vagy pl. annyira drága lenne normális kabaréműsorokat csinálni? Nekem már elegem van Kató néniből, akármilyen szimpi is az Antal Imre, azért az ő háta se elég erős ahhoz, hogy magával cipelje az egész Szeszélyes Évszakokat. Például.
Megszüntették a jó ifjusági műsorokat, volt az a Kölyökklub például.
Ezzel szemben egy csomó hótt tehetségtelen figura jelenik meg a képernyőn. És igazad van, nem kell nézni - de azországból nagyon sokan vannak, akik CSAK EZT tudják nézni, gondolj a kispénzűekre meg a vidékiek egy részére. Tehát számukra nincs választás.
Előzmény: lms (32)
lms Creative Commons License 2002.02.28 0 0 32
uccu

"hireket kapunk arrol..." -- buntetoeljaras, itelet van? addig ez rizsa.

talan elkerulte a figyelmed: az MTV orokolte a tulnepesedett strukturat. talan elhiszed, hogy nem lehet sok ezer, kulonosen hatekony erdekervenyesitesi kepesseggel rendelkezo embert hipp hopp utcara tenni. a vegkielegitesekre forditott osszegek nagysagrendjebol sejtheted, hogy ezek nem minimalberen voltak bejelentve.

A strukturat nem konzervaljak, az atalakitas nem megy gyorsan (talan mehetne gyorsabban, de az is latszik, hogy a lassusag partfuggetlen).

A kormanyzat pedig nem var el semmit tolunk.
Azt a musort nezzuk, amelyiket akarjuk.

Azt latom, hogy jol bele tudod lovalni magad. :))

Előzmény: uccu (31)
uccu Creative Commons License 2002.02.28 0 0 31
lms!
Ha az MTV-nek pocsék a struktúrája, az igenis a vezető felelőssége. Őt nem azért kellene odatenni, hogy biztosítsa a kormányérdekek érvényre jutását bármi áron, hanem igenis azért, hogy gazdaságilag és szakmailag rendbe tegye a TV-t. Egy vezetőnek nem regnálnia kell, hanem koncepciót kidolgoznia, és ha kész, akkor megvalósítania akkor is, ha fájdalmas. Azt nem lehet csinálni, hogy az előfizetési díjon felül évente minden egyes állampolgárra vetítve beszedünk adóban még további 3 ezer forintot. Ennyit az egész kóceráj nem ér. A TV-t a politika ezen kívül pénztárként is szívesen használja. Állandóan újabb és újabb híreket kapunk aról, hogy ilyen, meg olyan nagyösszegű visszaélések történtek az MTV-nél. Már bocsásson meg a világ! Ki mondta, hogy ezt a struktúrát csupán azért kell konzerválni, mert szétverni fájdalmas. Az igazság az, hogy ez így sok felelős személynek igen jó.
Az MTV pontosan ott tudott volna hű maradni eredeti önmagához, ha nem üldöz el magától politikai alapon olyan népszerű műsorokat, mint pl. a Napkelte volt. Ezt a társaságot nem a kertévék csábították el, hanem kirúgták őket, mert szabadszájúságuk nem felelt meg a Fidesz titkolózó elvárásainak. MR dettó ugyanaz. És ehhez nem kellett volna volna valutáért szuperfilmeket vásárolni.
Most ott tartunk, hogy az ún. közszolgálati hírműsorok nézhetetlenek, az egyéb műsorok úgyszintén, viszont ez az egész rengeteg pénzbe kerül. A kormányzat nem hajlandó beismerni, hogy egy tisztességes nagy lapáttal rátett a kertévék megjelenése által létrejött nehézségekre. Ugyanakkor elvárja, hogy az egész ország csakis ezeket a csatornákat nézze, mivel a többi "ideológiailag fertőzi" a lakosságot.
Dézsávűm van a régi rendszer és a SZER viszonylatában. Ezt talán így nem kellene!
Előzmény: lms (30)
lms Creative Commons License 2002.02.28 0 0 30
gazdsagilag az m1-et nem a vezetoi tettek tonkre, hanem az, hogy egy fenntarthatatlan strukturat orokolt. a kerteveknek mennyi dolgozojuk van: talan ketszaz? az MTV-nek meg volt tobb ezer.

szerintem ez a fo oka az anyagi helyzetuknek, es ezen igen nehez (es fajdalmas) valtoztatni.

ne ongyilkold meg magad -- amikor musort valogatunk nem az alapjan valasztunk, hogy melyik csatornan adjak (annyira nem vagyok lojalis -- ez pont olyan lenne mint vigyazzba allni ha a fonokom telefonal :--))). a szemet, osztalyon aluli akciofilmek a kerteveken jonnek, az agressziv mesefilmek dompingjet a @2 nyomja. amit rendszeresen nezek az a hirado es az aktualis.

Előzmény: AliceCsodaországban (29)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.28 0 0 29
A kereskedelmi tévék olyanok amilyenek - a 16-49 éves korosztályt veszik célba, ott ezen felül már nem számít az ember.
Azonkívül az "átlagnéző" IQ-ját veszik, amelyik ugye nagyjából megegyezik az életkorával. Nem ez a baj (illetve ez a baj, de ez ellen nem tehetnél még te se semmit, ha te lennél az egyik ker.tv. igazgatója, mert a hirdetők ezért fizetnek.) A baj az, hogy ugyanakkor nézhetetlenné tették a közszolgálati tévéket, ne mond hogy nem azok, mert megöngyilkolom magam! Kapásból idehozok ha akarod egy műsorfüzetet, aztán elemezgethetjük.
Gondold csak el - gazdaságilag a sárga földdel tették egyenlővé, egyik igazgatója nagyobb szélhámos volt mint a másik (büntetésből nagykövet lett az egyik), a valamirevaló bemondókat, szakmabelieket elüldözték - mit tesz isten, nagyrészük ballib volt, mitagadás ez jobban megy ennek az oldalnak.
És ugyanez van az ujságoknál is - én voltam egy ideig sajtófigyelő, nem politikai, hanem civil szervezetnek, úgy hogy mániákusan olvastam minden újságot, hidd el, hogy nagyon unalmasak.
Ha nekem ujságom lenne, akkor pl. kitiltanék minden szépelgő esszéistát, meg a kis szineseket is - ott a helyük a Kiskegyedben vagy más ilyen lapokban.
(Hogy csak egy példát említsek.)
Előzmény: lms (28)
lms Creative Commons License 2002.02.28 0 0 28
jaj tomegek hangulatanak manipulalasa, ugyan mar.
amikor nem volt mas hirado, csak a bolcsodemegnyito: az manipulalas. most megnezheted sorban az osszes hiradot, minden hirt megkapsz amire (es ahogyan) vagysz.

a kerteveken a nezettsegre optimalizalt formaban. es a nezettsegi mutatoban nem kulonboztetik meg a minden maszlagot megzabalo zombi szappanoperanezot az intelligens, tudatosan valaszto ertelmisegitol. darab darab.

Előzmény: AliceCsodaországban (26)
lms Creative Commons License 2002.02.28 0 0 27
alice, nekem a gyerekeim is nezik a tevet neha. alig gyozok odafutni es kikapcsolni, amikor en a hiradokat nezem (RTL es m1) es valamelyiken elkezdik reszletezni, hogy milyen brutalis modon olte meg a szinesznot a fia altal felberelt gyilkos. eloszor meg akartak enni, aztan inkabb szetfureszeltek es darabokban elastak.

a bolcsodemegnyitoktol meg a harangszenteloktol nekem is felall a szor a hatamon. ugy latszik nem konnyu megtalalni az egyensulyt.

Előzmény: AliceCsodaországban (26)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.28 0 0 26
A Lottó 5-ösöm jönne be így, hogy arra tippeltem, hogy egy ilyen választ fogok kapni!
Amit mintául felhoztam, AZ NEM HÍR. Kis szines, a tömegek hangulatának machinálása. Beszéljünk, de ne mondjunk lehetőleg semmit. Ezt próbáltam érzékeltetni.
Előzmény: lms (25)
lms Creative Commons License 2002.02.28 0 0 25
Új bölcsödét avattak Kiskundorozsmán, a boldog anyukák mosolyogva viszik be drága kincsüket...blöblöblö".
DÖG UNALOM

mennyivel izgalmasabb, amikor a vasuti atjaroban tortent balesetet kovetoen a kamera razoomol egy kilometerkore, amelyen meg ott remeg a sofor agyvelejebol egy darab (ez konkret eset volt).

Előzmény: AliceCsodaországban (23)
lms Creative Commons License 2002.02.28 0 0 24
neeem, nem partallasuk szerint neztek a csigakettot. a kertevek mar korabban beinditottak a nepszeru musoraikat akkor meg a magyar kiralyi televizioban, ismertek a nezettsegi adatokat, tudtak, hogy mit eszik a nep.

amikor beindultak az adassal, a legnezettebb musoraikat atvittek oda (szerencsekerek stb), es elkezdtek azt nyomni, amirol tudtak, hogy az m1-en nagyon nezik az emberek: vegtelen (brazil) sorozatok, akciofilmek stb.

a filmek kozepebe beiktatott reklamok nem tul nepszeruek, de a muholdas kertevek mar hozzaszoktattak ehhez a kozonseget. ebben semmi politika nem volt.

A nepszabadsagrol tovabbra is allitom, hogy olvasotabora donto tobbsegeben az egykori parttagokbol all, akiknek anno kotelezo volt megrendelni az ujsagot. ahogy ezek szep lassan kihalnak, ugy fogy a nepszabi elofizetoi tabora. 91-ben meg 350 ezer korul voltak, most a 200-at suroljak. a lap fuggetlenseget es partatlansagat egyebkent a reszben tulajdonos Szabad Sajto Alapitvany partkotodesei hatarozzak meg. Na mit tippelsz?

Előzmény: rich.mond (21)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.02.28 0 0 23
Arról igazán nem a baloldal tehet, hogy gyakorlatilag nézhetetlen a közszolgálati műsor. Én is utálom a brazil szappanoperákat (bár megvallom az Esmeraldát még megnéztem), de azért valami kis átmenet kéne hogy legyen a szappanopera és a népdalkórus között! Vagy a sok vallásos műsor azzal a sok ájtatos pofával. Nem mindenki vallásos, én legalábbis nem vagyok az.
A hiradóik legszivesebben arról tudósítanának csak, mint a régi Kádár időkben, hogy aszonja "Új bölcsödét avattak Kiskundorozsmán, a boldog anyukák mosolyogva viszik be drága kincsüket...blöblöblö".
DÖG UNALOM. A jóizlés nem egyenlő a dögunalommal, jó ha tőlem tudod.
Aztán csodálkoznak, ha mindenki a gagyitévéket nézi.
rich.mond Creative Commons License 2002.02.28 0 0 22
Amúgy a drága Magyar Nemzet is igen-igen veszteséges....tehát mielőtt következtetéseket akarsz levonni,nézz körül odahaza,IMS testvér!(Vagy bajtárs?)
Előzmény: lms (13)
rich.mond Creative Commons License 2002.02.28 0 0 21
Ne haragudj,de senki sem KÖTELEZTE az embereket,hogy a csiga2-őt nézzék,vagy Népszabit vegyenek...Ha viszont senki sem kötelezi őket,akkor azért vesznek Népszabadságot,mert -szerinted-pártállásuk szerint választanak.Ha ez igaz,akkor semmi sanszotok nincs.Magyarán:az emberek nem vevők a jobboldali sajtóra,de ez már nem az MSZP hibája.
Amúgy miért kéne felsőbb kapcsolatokat kérdeznem?Vagy téged a Min.Elnöki Hivatal fizet?Ettől még nem kéne általánosítanod...
Előzmény: lms (6)
uccu Creative Commons License 2002.02.28 0 0 20
lms!
Rosszul tudod: a 18 említett vizsgálóbizottság ellenzéki kezdeményezésre alakult meg (nem 3).
Megjegyzem: a Tocsik-ügyet az az undorító maszop szennylap, a Néphazugság indította el. Ugye milyen coclib-párti?
Milyen állami vállalatok reklámjaira gondolsz a ker. TV-kben és a szabad sajtóban?
Előzmény: lms (18)
lms Creative Commons License 2002.02.28 0 0 19
Ugye tisztában vagy azzal, hogy állami vállalatok kizárólag közszolgálati médiában (kormányszócsőben) hirdethetnek?!

jaj uccu ne butazz mar.
ha nezed a kerteveket, lathatsz azokban is allami finanszirozasu hirdeteseket is szep szammal.

Előzmény: uccu (17)
lms Creative Commons License 2002.02.28 0 0 18
uccu

lehet, hogy osszesen 18 parlamenti vizsgalobizottsag mukodott 94-98 kozott, bar en ezt is sokallom (mondjuk erdekelne, mennyi bizottsagi tagsagi potdijat kapnak a vizsgalobizottsag tagjai es vezetoi).

az ellenzek kb 30 alkalommal kezdemenyezett vizsgalobizottsagot. ebbol 3 alakult meg, de ebbol a harombol is egy (a tocsik) reszben kormanyparti kezdemenyezes volt.

az m1 nezettsege a kertevek indulasakor 97 vegere leesett 10%-ra es azota ott is van, kormanytol fuggetlenul.

Előzmény: uccu (16)
uccu Creative Commons License 2002.02.28 0 0 17
Ugye tisztában vagy azzal, hogy állami vállalatok kizárólag közszolgálati médiában (kormányszócsőben) hirdethetnek?!
Ez egyrészt megengedhetetlen állami beavatkozás a gazdaságba, másrészt az MN stb, rosszul burkolt közvetlen állami támogatása. Lehet, hogy arra is elég, hogy kissé többet nyomjanak?
Kende könyvénak is emelkedik a népszerűsége, mert ahol nem vásároljátok fel (közpénzen) ott egyenként is azonnal elkapkodják.
Előzmény: lms (13)
uccu Creative Commons License 2002.02.28 0 0 16
Ha én nem tudok számolni, akkor Te bizonyára okosabb vagy nálam, és Te viszont tudsz! Ugyan, számold már össze nekem, hogy hány ellenzéki vizsgálóbizottság alakult a Horn-kormány alatt és hány az Orbán-kornmány alatt?!
A 18-as szám a sajtóból származik, nem én számoltam össze, de biztos, hogy hitelt érdemlően is ki tudod deríteni, ha tényleg érdekel.
Ha pedig csak fáj, hogy lelepleztek akkor kár érted a szó!
A sajtópiacot túl rugalmatlannak ítéled a józan paraszti észhez képest. Mióta a Fidesz lerohanta a közszolgálai médiákat, számomra megszűnt az m1, m2, Duna, + az adópénzen regnáló írott sajtó.
Hát még ha önként fizettem volna értük!
lms!
Fáj a valóság és menekülsz előle?
Előzmény: lms (9)
malaclopo Creative Commons License 2002.02.28 0 0 15
a rendszerváltás 1990-ben volt, 12 éve, ez a 12 év a napról napra, amíg az olvasók nem a mn-t választják a nészabi helyett?
Előzmény: lms (9)
Tecs Creative Commons License 2002.02.28 0 0 14
lms,

akkor leszel meggyőző, ha egy MSZP győzelem után is emelkedni fog az MN eladott példányszáma. Akkor majd elhiszem neked, hogy nem a Fidesz kormány tartja el közpénzen a saját szócsövét.

Nyereségről és veszteségről csak piaci körülmények között van értelme beszélni.

Addig is küzdj és bízva bízzál.

Előzmény: lms (13)
lms Creative Commons License 2002.02.27 0 0 13
tecs,

mint irtam, a lappiac eleg rugalmatlan. ennek ellenere
- az MN peldanyszama emelkedik,
- a nepszabadsage csokken es bar egeszeben meg nyereseges, 2000-ben mar volt olyan honap, amikor az uzemi nyereseg mar alulrol szagoltak a nullszaldot, es ha a peldanyszam ilyen utemben csokken, meg kell kezdeni az elbocsatasokat
- a sulyosan veszteseges nepszava a tonk szelen all, egyetlen remenyuk, hogy ha az MSZP nyeri a valasztasokat, megsegiti oket, bar a foszerk lemondasa (allitolag 45 milkaval tartozik neki az ujsag) arra utal, hogy ez a remeny fogyatkozoban van.
- a szinten veszteseges magyar hirlap is damoklesz kardja alatt mukodik: a ringiertol harom evet kaptak, hogy nyeresegesse valjanak, es ebbol egy mar eltelt.

most frocsoghetsz.

Előzmény: Tecs (11)
miközödhozzá Creative Commons License 2002.02.27 0 0 12
Ez komoly?
Előzmény: Tecs (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!