Keresés

Részletes keresés

Mrs. Diablo Creative Commons License 2003.06.27 0 0 116
Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy az orvossal megbeszélve és vele konzultálva kell vitamint szedni. Az orvos fel tudja mérni az egyéni tényezőket is, mint pl. nálad a pajzsmirigy probléma.
Sajnos sokan éppen a nagy babától való félelmükben nem szedik, pedig a vitaminszedés és a nagy születési súly közötti összefüggés nem bizonyított. (Sokkal inkább öröklődő egyéni adottság, hogy zavartalan terhességből ki mekkora súlyú gyermeket szül) Régebben volt az SZT topicon közvéleménykutatás, és a vitamint szedő anyukák teljesen átlagos születési súlyokról számoltak be. Ellenben segít megelőzni bizonyos veleszületett fejlődési rendellenességeket.

Szóval amit semmiképpen sem tennék másként: már a tervezés időszakában szednék folsavat is tartalmazó kismamavitamint, 3 hónapos terhességi korig naponta, utána hetente kétszer, orvos engedélyével és javaslatára.

Előzmény: anyabanya (115)
anyabanya Creative Commons License 2003.06.27 0 0 115
Ha az orvos a vérképenm alapján javasolja szedném, de csak akkor és egy szemmel sem többet az elöirt mennyiségnél, és azt, amit javasól. Nekem pl rosszul hatot a pajzsmirigyemre, ráadásúl 4,5 kg-os babákat szültem.
Mrs. Diablo Creative Commons License 2003.06.27 0 0 114
Minden tiszteletem a tiéd, DE a "kinn is megnő az a baba" c. mondatod kapcsán ajánlom figyelmedbe ennek az előadásnak a II. fejezetét.

Mindentudás Egyeteme

Előzmény: anyabanya (113)
anyabanya Creative Commons License 2003.06.27 0 0 113
Akkor irhatnék itt reggelig (pedig még reggel van...).Terhesen ovatosan bánnék a vitaminokkal, csak ha a doki is javasolja, mert kinnt is megnő az a baba, kár odabenn felfujni 4,5 kg-osra. nagyon figyelnék a bennt lako jelzéseire és az első perctől megprobálnék ráhangolodni, ami az első két esetben még nem volt tökéletes. Azt hiszem az első, amit másként csinálnék az az, hogy már az első babánál is inkább az ösztöneimre hallgatnék, mintsem a sok huhogora. Nem tartanám be szigoruan a 3 oránkénti szoptatást, nem ébresztenénm fel sosemm azért, hogy egyen. Nem fözném ki minden edénykéjét, üvegét majd egy éven keresztül.A második babánál nem engedném, hogy nélkülem a korházba maradjon semmiségért. Hányos babát nem szoptatnék meg rögtön a hányás után. A lepedöje alá tennék gumi lepedöt, mert hamar tönkre ment a sok hányás miatt a matrac. Az első két esetben nem volt baba-mama szoba. Ma már be se mennék olyan szülészetre, ahol nem lehetek együt a kicsivel.A harmadik, negyedik, ötödik babánál már kevés dolgon változtatnék. Nem használnám a D vitamint csepekben, inkább oltatnám őket vele kéthavonta éves korukig vagy ahogy a doki jónak látja, de lényeg a szuri. Az első kettöt bilire szoktatni akartam, ma nem foglalkoznék ezzel. Majd szobatiszta lesz, amikor feléri éssszel, hogy ugy jobb. ( A nevelési tanácsadoban mindig megkérdik, hogy mikor lett szobatiszta a gyermek. Egyszer kérdeztem, hogy miért oly fontos. A válasz engem is meglepett. Az a gyerek, aki nagyon hamar lesz, azt nagyon irányitják, sokat parancsolnak neki, túl fegyelmezett, stb, stb). A második babám kis oxigén hiánnyal küszködött. Az elsö perctől volt olyan érzésem, hogy vannak vele problémák. Nem hallgatnék azokra, akik szerint nincs, elvinném igen korán kivizsgáltatni. A korai fejlesztést venném igénybe. Ha a suliba nem megy az írás, akkor nem eröltetném azt olyan elszántan, inkább uszni vagy focizni hordanám, hisz mind kettö fejleszti a mozgást áttételesen a finommozgást is. Amugy a biztonság kedvéért otthon minden gyereket ovatosan tornáztatnék az első idöktől kezdve. Folyt köv...
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.27 0 0 112
ha már beszéltünk róla, felhozom ezt a topicot, hogy el tudjuk olvasni az előzményeket.
Aztán ha lesz időm asszem írok is majd...
primera Creative Commons License 2002.12.02 0 0 111
Sajnos az én edényeim nem igazán érdeklik, /vagy szerencse?!/ bár már volt rá eset, hogy kipakolta, de talán 2-3 alkalommal a 19 és fél hónapja alatt. Ő inkább ajót csapkod mellettem, meg rángat be a szobába játszani...

Viszont akkor az tényleg lehet, hogy akkor ezek szerint nem is én rontottam el, hanem vannak ilyen-meg olyan gyerek?! :) Na, akkor nem tudom...

Előzmény: Ágibági (110)
Ágibági Creative Commons License 2002.11.29 0 0 110
Készülj fel rá, hogy a Te edényeid AKKOR IS érdekesebbek lesznek! (Atinak anno mi is vetettünk egy ilyet, mert már az összes fazekamról lejött a zománc, hogy a járólapról ne is beszéljünk, a sok ki-be pakolásától)
Egyébként sajnos az én Ábelem (28 hó) sem tud még mit kezdeni magával egyedül, pedig vele aztán nem tudtam sülve-főve együtt lenni a kishúga miatt. Annakidején pedig emlékszem Ati milyen jól eljátszogatott magában is - de, tegyük hozzá, ő most is ilyen. Lehet, hogy vannak "ilyen", és vannak "olyan" fajta gyerekek?
Előzmény: primera (109)
primera Creative Commons License 2002.11.28 0 0 109
Amit másképp tennék, hogy hagynám egyedül is játszani. Mármint most a 19 hónaposom egy pillanatig sem játszik el egyedül, ha nem vagyok mellette csak jön utánam hisztizik rángat, menjek vele játszani, minden játékának én is része vagyok, semmi sem működik nélkülem. Nem tudok főzni,mást csinálni, mióta pedig tud járni egyedül még a wc-re sem tudok elmenni, szó szerint...
Azt rontottam el, hogy nagy örömömben, hgy igen nekem kisbabám született, minden percben vele voltam, ha el volt valami csörgővel, vagy nézegetett én akkor is felvettem, hogy magam mellett tudjam/ hiába szólt rám mindnki, hogy miért veszed fel, ha el van/. Nahát ennek most lett meg a bőjte, most már csak egyszer alszik így nem tudom akkor elvégezni minden dolgomat, szóval sokszor harc van,mert nem tudom péládul a konyhában lefoglani, míg én főzök. Na, de ez nem panasz akart lenni, csak éppen ha lesz következő gyerkőc biztos, hogy hagyni fogm magában is felfedezni a világot. Most pedig annyit tehetek, hgy megvárom míg elérkezik a fiacskám azon korszaka amikor már bizos fog egyedül játszani, és megpróbálkozok olyannal is, hog karácsonyra bár fiú, babakonyhát kap, amiben Ő is főzhet mellettem. :)
primera
Lencsi Creative Commons License 2002.05.22 0 0 108
Szia!
Mi, az ovi-mizériától eltekintve jól vagyunk (errefelé az októberieket nem veszik fel, fél évre meg nem szivesen adnám bölcsibe, egy másik ovi, ahova felvennék, meg nem tűnik túl biztonságosnak, ezt a tipegőgben írtam is).
Patrícia szeme nem sokat változott (a kancsalságot illetően), már lassan egy éve félretettük a szemüveget, mert azzal csak romlott. Most fogalmam sincs, hogy milyen a látása, kéne valami jó orvos.
Sikerült megtalálnod a neveket? Mostanában nagyon ritkán netezek, vagyis inkább olvasni szoktam, írni már nem jut idő :-).
Lencsi
Előzmény: Zsuzsó (104)
quizas Creative Commons License 2002.05.16 0 0 107
Hozott anyag vagy sem, én remélem, a következőt sikerül éjjel-nappal ágyban alvásra szoktatnom. Mert a mostani nappal csak a babakocsiban alszik rendesen, ha az ágyban alszik el sírva, harmadannyit sem alszik. :-(( Este viszont, mióta a sírni hagyás módszerével leszoktattuk a cicin elalvásról, semmi baja az ággyal. Csak nappal. :-O
quizas
PUMUKLI Creative Commons License 2002.05.15 0 0 106
A próféta szóljon belőled! :-)
Pumukli
Előzmény: Lencsi (105)
Lencsi Creative Commons License 2002.05.14 0 0 105
Kedves Pumukli
Gondolkoztam még a problémádon, de szerintem ez tipikusan olyan dolog, amit előre nem tudsz eldönteni, hogy hogyan kéne, hiszen az irigységet szerintem az is befolyásolja, hogy hanyadik a gyerek a családban. Egy első gyereknek az a természetes, hogy minden az övé eredendően, egy másodiknak meg az, hogy mindenért meg kell küzdenie. Szóval ebben a kérdésben nem biztos, hogy a kistestvér hasonlít a nagyobbra.
Lencsi
Előzmény: PUMUKLI (99)
Zsuzsó Creative Commons License 2002.05.14 0 0 104
Sziasztok!

Lencsi: tudom hogy nem a topic témájához illik a kérdésem, csak régóta nem hallottam Rólatok, aztán mikor megláttalak gondoltam rá kérdezek:-)
Patrícia hogy van?

Köszi: Zsuzsó

Előzmény: Lencsi (103)
Lencsi Creative Commons License 2002.05.14 0 0 103
Szia!
Ez a lista a Milyen nevet (ne?) adjak gyermekemnek topicban volt. Megnézem, van-e idei adat. A valasztas.hu oldalon a nyilvántartási hivatal, népességnyilvántartó füzetekben találtuk meg.
Amúgy az ötleted jó, egyáltalán nem offtopic. Szinte mindenki más nevet adna a következő gyerekének, mint az előzőnek. Én nem is ismerek olyat, akinek két azonos nevű gyereke lenne :-).
Lencsi
Előzmény: Zsuzsó (102)
Zsuzsó Creative Commons License 2002.05.14 0 0 102
Sziasztok!

Lencsi: valamelyik topicban pár hónappal ezelőtt belinkelted a 2000. év leggyakoribb fiú, ill. leány neveit. A 2001-évről nincs hasonló infód?

Zsuzsó

Előzmény: Lencsi (100)
Nannics Creative Commons License 2002.05.14 0 0 101
Kedves dalia!

Én ugyanazzal a problémával találtam szemben magam, mint Te. Én több mint két évig szptattam. Az én gyerekem most már lassan 5 éves, és hidd el, elmúlik. Ha éhes lesz, enni fog. Ritkán halnak éhen manapság a gyerekek. Természetesen, bár én soha nem erőltettem az evést, ha újra kezdhetném, még ennyire sem erőltetném. Nem foglalkoznék vele.

Amúgy a D vitamint - mivel az én gyerekem sem akart kanalazni - egész egyszerűen a mellemre csöpögtettem, a gyerek meg "leszopta".

Előzmény: dalia (93)
Lencsi Creative Commons License 2002.05.13 0 0 100
Kedves Pumukli
Az enyém 2,5 éves és egyáltalán nem irigy. Soha nem volt az. Pedig szerintem az lenne a normális. Olyan kis mulya, mindig hagyja, hogy elvegyenek tőle mindent :-(. Nekem mit kellett volna másképp csinálnom? Szerintem ez is vele született tulajdonság, hogy mennyire irigy. Na jó, valamennyit rá tud tenni a szülő, de az alap adott. Ezért is halódik ez a topic. Gyakorlatilag tök mindegy, mit tesz az ember, hozott anyagból dolgozunk :-).
Lencsi
Előzmény: PUMUKLI (99)
PUMUKLI Creative Commons License 2002.05.12 0 0 99
Jaj, én valamit nagyon másként csinálnék, csak az a baj, hogy nem tudom, hogyan kellene, pedig lassan megszületik a következő kísérleti alany.
Mégpedig azt, hogy ne legyen ilyen kis irigy. Tudom én, hogy ez életkori sajátosság stb, de már nagyon zavar, hogy 1,5 éves korában elkezdődött, hogy nagyon félti a játékait, és még mindig (26 hó) így van, sőt idegen helyen is elveszi mások játékait. Próbáltam szép szóval, megbeszélni, mindig meg is ígéri, de aztán el is felejti persze. Próbáltam nem beleszólni a vitákba, de valahol van egy határ...
És tudjátok mi az érdekes? Hogy az édességeket- legyen az a legnagyobb kedvence is- nagyon szivesen megosztja (és osztotta is mindig) másokkal.
Na akkor mit tegyek másképp???
Pumukli
Agallis Creative Commons License 2002.05.11 0 0 98
Na végre a topicgazda is itt van:)))))))))))

Az evés biza öröklődik szerintem is, persze biztos van kivétel.

Senki sem csinálna másképp vmit a köv. gyerekkel? Vagy már mindent elmondtunk?

Plííííz megosztani a tapasztalatokat!!!!!

Agallis

Előzmény: Lencsi (97)
Lencsi Creative Commons License 2002.05.11 0 0 97
Sziasztok
Most vettem észre, hogy nem halt el teljesen.
Ez a kanál-cumisüveg-cici téma eléggé olyan, hogy mindenki másképp csinálná :-)
Nem hiszem, hogy napi egy csepp D vitamin változtatna a kérdésen. Én például kanálból adtam (itt nem a cseppentőset írják fel), aztán mégis szenvedtem a kölökkel. Szerencsémre a férjem is iszonyú rossz evő, pedig ő egy hónapos korától napi egy almát megevett, és elég hamar kapott mindenfélét. Szóval, lehet hogy öröklött dolog. Én legalábbis ezzel nyugtatom magamat :-).
Lencsi
Előzmény: dalia (93)
Agallis Creative Commons License 2002.04.18 0 0 96
Igazad lehet Dalia ezzel a kanál üggyel. Szrintem Julcsi azért evett rögtön ügyesen kanálból, mert 1 hónapos kortól 6-ig naponta 6x kapott hasfájás elleni cseppeket mokkáskanálból. Mire az almához értünk, régi ismerőse volt, nem szopogatta róla a pépet, hanem úgy vette a szájába mint egy felnőtt.

Agallis

Előzmény: dalia (93)
dalia Creative Commons License 2002.04.18 0 0 95
Sajnos ehhez is kényelmes voltam, közvetlenül a szájába csöpögtettem, és teszem a mai napig...
Előzmény: quizas (94)
quizas Creative Commons License 2002.04.18 0 0 94
Szia Dalia,

Te nem kanalbol adtad neki a D-vitamint? Ugy nem szokta meg?

quizas

Előzmény: dalia (93)
dalia Creative Commons License 2002.04.18 0 0 93
Felhozom ezt az érdemtelenül elsüllyedt topicot, szerintem elég tanulságos. Mostanában megint úgy kezdek egy mondatot, hoyg ha mégegyszer lesz egy gyerekem...

akkor nem hiszem majd el, hoyg semmit se szabad enni/inni adni neki anyatejen kívül fél éves kora elött. A gyerkőc csodaügyesen ette az almapépet két hónaposan, majd lebeszéltek róla, hogy minek, csak szoptattam, és ennek az lett az eredménye, hoyg 7 hónaposan hiába próbálgatom nem fogad el semmilyen ételt, nem ismeri a kanalat, stb.

Azaz amit másként tennék:
Már egészen pici, legkésöbb 2-3 hónapos korától kezdve minden nap szoktatném a kanálhoz és a pohárból, vagy akár cumisüvegből víz (!!!) iváshoz. Mert akkor most nem állnék itt egy 7 hónapos gyerekkel, aki minden inputot ami _nem az anya cicijéből jön elutasít...

d.

Béjé Creative Commons License 2001.11.26 0 0 92
Lencsi, Gyomber!

Idetevedtem erre az oldalra es lam, mindjart hasznossa is tehetem magam, legalabbis remelem.
A Birkenstock-rol nehany adat:
gyogybetetes labbelik szakuzlete, kizarolagos magyarorszagi kepviselet:
Toth Brigitta
7400 Kaposvar
Petofi u. 13. Galeria Uzlethaz, Domus mogott
Tel.: 82/424-045
Nyitva: h-p: 10-13, 14-17.30
sz: 9-12.30
Mint vasarlo es felhasznalo, a markaval kapcsolatban nagyon jok a tapasztalataim, batran ajanlom. Az esetleges tavolsag ellenere is erdemes felvenni a kapcsolatot a holggyel, hatha tud kuldeni katalogust vagy bovebb infot adhat.

Beje

gyomber Creative Commons License 2001.10.26 0 0 91
cár
köszi, igen rendes Scholl cipőkre gondoltam

gy

cár Creative Commons License 2001.10.25 0 0 90
Szia Gyömbér!
Ha a rendes Scholl cipőkre gondolsz, akkor igen. Egyéb cipőket nem.
Üdv
Előzmény: gyomber (87)
Lovászi Creative Commons License 2001.10.25 0 0 89
Hali!

Eszembe jutott valami, ami egészen másként tennék...
Nem akarnék az első gyerekemnél majdnem mindent másképp tenni, mint a szüleim...
Nem akarnék a másodiknál majdnem mindent másképp csinálni, mint az elsőnél.
Rögtön a harmadikkal kezdeném, vagyis elfogadnám őt olyannak amilyen, és CSAK SZERETNÉM.

Más:
Lányok, lányok nem tudom honnan veszitek, hogy a mellbőség attól lesz nagyobb, ha nem fejitek ki a tejet a szoptatás befejezése után... Ha abbahagyja az ember a szoptatást, akkor nyilván nem fej tovább, mert minek. Hogy tovább fenntartsam az ingert, és elhúzódjon az apadás? A mell nagyon-nagyon ritkán gyullad be a pangó tejtől, ahhoz legalább hosszú napokon keresztültartó pangás kell ugyanazon a helyen. A szoptatáshoz a mell mirigyes állománya kell (a szép méreteket meg főleg a kötőszövetes rész adja), és mint minden mirigy, ez is szeret összedolgozni a többivel, vagyis ha bekapunk valami jó kis vírust, bacit, stb., akkor a többi mirigy is megduzzad (fehérvérsejtek, stb.), és jöhet a mellgyuszi is. Ezért lehetett Mrs. Diablo neked is 9 hónappal a szopi abbahagyása után mellgyuszid, mert a melleid még laktáltak (na jó: termelték a tejet), vagyis a mirigyes állomány még aktív volt.
Én 10, és 11 hónapig szoptattam az első kettőt,de fejni azt nem fejtem soha. Sem közben, sem utána.
Amikor abbahagytam a szoptatást akkor nem volt semmi bajom, fejés nélkül sem. Dalma még szopik, (tegnap volt 13 hónapos), mellgyulladásom kétszer volt, mindkétszer valami toroknyavaja kíséretében.

Nem kér valaki felesleges mellbőséget? Bár egy szavam sem lehet, végre megközelítettem újra a 90/D-t...

Sziasztok!

Tímea

Mrs. Diablo Creative Commons License 2001.10.24 0 0 88
Sziasztok!

Mellgyulladáshoz: nem karok senkit riogatni, de nekem 9 hónappal a szoptatás befejezése UTÁN gyulladt be. Azt mondták, megesik. Csak hogy ha valakivel esetleg megtörténik, ne idegeskedjen 3 hétig, mint én, mert annyival későbbre kaptam időpontot mammográfiára.

Előzmény: Gabeszka (84)
gyomber Creative Commons License 2001.10.24 0 0 87
sziazstok

Lencsi, Van egy olyan márka, hogy Birkenstock, állitolag jobb mint a Scholl, nem tudom hol lehet itthon kapni, azt hiszem a Mamutban van egy bolt, ott láttam,(még fénykoromban, amikor ilyen helyekre jártam) Nekem is volt régen, csak dicsérni tudom, csak elég dréga, talán még a schollnál is drágább

cár, a Camponában rendes cipáket is árulnak ebben a Scholl boltban?
Mert a hirdetéseikben mindig tök jó cipők vannak, de a boltban mindig csak ilyen ortopéd cipőket látok

üdv
gy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!